Het Westen heeft de plicht om de Syrische christenen te helpen

Screenshot_3

(Door: Afshin Ellian)

Het verdriet van christenen in Syrië is ondraaglijk groot. Dat dringt niet door in het Westen. Tragisch genoeg worden Syrische christenen op dit moment beschermd door president Assad.

‘In Syrië heb ik het Land van het Kwaad ontmoet,’ aldus de Italiaanse journalist Domenico Quirico. Hij zat gedurende 152 dagen gevangen in Syrië bij verschillende groepen ‘vrijheidsstrijders’. Eerst werd hij door het Vrije Syrische Leger ontvoerd, daarna verkochten ze hem aan groepen die zijn gelieerd aan Al-Qa’ida. Nu is hij weer veilig in Italië.

Bandieten

Quirico, een zeer bekwame journalist, zag hoe de revolutie – of opstand – in Syrië begon. Aanvankelijk sympathiseerde hij met Syrische demonstranten, later ook met de rebellen: ‘De revolutie bestaat niet meer, het is nu fanatisme en het werk van bandieten.’

Quirico’s beschrijving van Syrië is ons niet geheel onbekend. De westerse journalisten sympathiseren vaak met alles wat tegen de westerse cultuur of politiek is, omdat ze voor ‘onderdrukten’ opkomen.

Lees verder>>>

(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

21 reacties op Het Westen heeft de plicht om de Syrische christenen te helpen

 1. tjonge zegt:

  het westen moet helemaal niets !!
  lekker weg blijven daar.
  jammer voor die christen, ik heb niks met religie en voel me ook niet verantwoordelijk voor de religieus onderdrukten !

  ze maken elkander maar lekker af, scheelt een hoop gelukzoekers uiteindelijk waar nl niet op zit te wachten.

  Like

  • guusvelraeds zegt:

   Tsjonge, tsjonge, je zegt nogal wat. Het zijn anders niet de christenen die massaal aan het vechten zijn. Hier en daar zal wel een christen meevechten in het leger van Assad, dat wil ik niet ontkennen. Maar de christenen zijn in het hele Syrië drama gevangen komen te zitten in een religieuze oorlog gevoerd door meerdere islamitische afscheidingen. De christenen kunnen als het even tegenzit zeker een holocaust op christenen tegemoet zien. Al heb je niets met religie ook dan kun je zeker niet stellen laat ze elkaar maar lekker afmaken. Ik ben extreem anti islam, maar sta niet aan de kant te juichen als onschuldige niet aan de strijdt deelnemende moslims vermoord worden. Met het jihadistisch islamitisch tuig heb ik totaal geen voeling, maar onschuldige burgers vermoorden (van welke religie ook) die liever de strijd ontlopen dan hem aangaan gaat mij in elk geval wel aan het hart. De uitdrukking die je gebruikt, “”Jammer voor die christenen”” vind ik niet gepast en moreel vrij laag boven het maaiveld hangen en een christen die vlucht om zijn vege lijf te redden vind ik zeker geen gelukszoeker.

   Like

   • tjonge zegt:

    misschien was ik wat te kort door de bocht maar ik bedoel te zeggen, hoe triest ook, nederland is vol ! we kunnen niet al het leed van de hele verrotte wereld op onze schouders dragen !
    ik kies er liever voor dat ons eigen sociale stelsel/de zorg etc, etc niet steeds verder in verval raakt (wat er uberhaupt nog van over is).
    ik kan het niet verkroppen dat wij steeds verder de broekriem moeten aanhalen en tegelijkertijd er miljoenen/miljarden verdwijnen naar “ontwikkelings”landen/griekenland etc.

    Like

   • E.Eliveld zegt:

    Het westen doet er het beste aan zich niet met anderen te bemoeien. Ongeacht of dat ‘moreel ongepast’ is.of dat ze zogenaamd ónschuldig’ zijn. En het argument ‘moreel’, och dat is ook maar een trend…

    De geschiedenis heeft aangetoond dat de ‘vreemde zich niet zal laten samensmelten’. Dus laten we eens beginnen met eerlijk zijn:, als we ons aan deze regel een 40 jaar geleden hadden gehouden waren wij er nu niet zo aan toe.
    Het zijn dus hen die oproepen dat we ons wel buiten ons territorium te begeven en ons ‘moreel’willen verplichtten ons met anderen te bemoeien die schuldig zijn aan de huidige toestand. Zij zijn dus feitelijk volksverraders….

    Kortom zij blijven daar.. wij blijven hier.

    Like

 2. Martha N zegt:

  Christenen tellen niet mee voor het Westen, tenminste niet bij de politici noch bij de nieuwsmedia.
  Tijdens het debat over hulp aan Syrische vluchtelingen werd voorzichtig geopperd, dat we misschien de vervolgde Christenen uit Syrië zouden kunnen opnemen, weggehoond!!!

  Er zijn de laatste maanden en maanden, vele, velen Christenen gedood in verschillende landen.
  De gebeurtenis krijgt een berichtje in de krant en dat is het.
  Waar blijven de mensenrechtenorganisaties..?
  Waar blijven onze z.g leiders?
  Ze strijken hun dikke salarissen op en kijken weg.

  We pamperen liever de moslim (broeders), het is me onbegrijpelijk, maar zo is het.

  Like

  • Willie zegt:

   Martha , het is de bedoeling om de Christenen te laten uitroeien door de moslims , die worden juist DAAR VOOR gepamperd overal door de westerse mogendheden , daarna, als de dirty job gedaan is , worden zij op hun beurt om t hoekje gejaagd :denk aan Kadaffi, en Saddam bv , eerst pootjes krijgen op the fucking white house , en daarna worden ze gewoon vermoord , slecht dus om kersen te eten met big brother . En van die Christenen?? Daar trekt zich niemand wat van aan , collateral damage zeg maar

   Like

   • Martha N zegt:

    Willie, bedankt dat je me de ogen hebt geopend…

    Een kleinigheidje nog als het mag… Om de moslims uit te roeien moet je van goede huizen komen. Hier zie ik het toch even anders. Niet zij maar WIJ zullen worden uitgeroeid.

    Bedankt voor je reactie, we zien wel, maar ik hoop dat we geen van beiden gelijk krijgen.

    Like

 3. luckybee zegt:

  Ik zal de Syrische Christenen ook hier asyl geven; dat is onze plicht als Christrenen.Dan geldt de boodschap van de Barmhartige Samaritaan dus wel.Ze vereren de zelfde God als wij.

  Like

 4. henk schroemges zegt:

  Alle kerken in de EU maar ook het vaticaan zijn overdovend stil en kijken altijd weg als het om vervolgde christenen (hun broeders) gaat in moslim-landen.
  Is dit een kwestie van pure angst voor de radicaal of ligt het toch aan het afwijkend zieligheidsgen wat kennelijk alle linksige mensen schijnen te hebben.

  Like

 5. Henk.V zegt:

  Dank, Afshin, voor uw bewogen, gerechtvaardigd pleidooi.

  De waarheid moet maar eens gezegd:
  De westerse politiek correcte opvatting gaat zeer ten onrechte uit van een volstrekt foute veronderstelling, namelijk dat alle levensovertuigingen dezelfde uitgangspunten hebben als de christelijke en joodse religie en in een gevoel van wederkerig respect en openheid tegenover elkaar staan.
  Op basis van die misvatting heeft men onbeperkte speelruimte gecreëerd voor voor een ideologie die niet in termen van gelijkheid en gelijkwaardigheid denkt en vijandig staat tegenover andersdenkenden..
  De islam is vrij van kritiek verklaard!
  Maar in Syrië zien wij waartoe de inspiratie vanuit de islam kan leiden en uiteraard zullen er weer stemmen opgaan vanuit de wereld van de islam die zullen beweren dat dit alles niet bij de islam hoort, maar als dat werkelijk zo was dan zou de gehele ontstaansgeschiedenis van deze ideologie aantoonbaar strijdig zijn met de kennelijk echte opvattingen van de religie. Een goede reden om met het islamitisch project te stoppen, voordat er nog meer ”onbedoelde” slachtoffers vallen!

  De christenen in Syrië dreigen in elk geval door de ”foute uitleg” van de koran uitgeroeid te worden, net als de tientallen miljoenen ”ongelovigen” in de eeuwen voor hen..
  Het westen kijkt en doet niets!
  Erger nog : Obama c.s. willen de moordende ‘bevrijders’ van Syrië steunen!
  En onze politiek correctelingen in regering en Tweede Kamer doen graag mee..

  Maar het enige juiste wat men MOET doen is dat men de belaagde christenen hier onderdak en veiligheid biedt!

  Like

 6. Republikein zegt:

  Vol is vol, geen uitzondering.Eruit, graag, zonder oprotpremie, allemaal naar je teringland.

  Like

  • Henk.V zegt:

   In het algemeen huldig ik die stelling ook, Republikein, maar wanneer het om mensen gaat , waarvan men honderd procent zekerheid kan zeggen dat ze voor de bijl gaan daar zal er toch een andere benadering nodig zijn dan jij voorstaat..
   De christenen wonen daar al eeuwen en de idioten die daar nu tekeer gaan zullen hen niet ontzien!
   Deze mensen kunnen nergens heen! Bovendien zouden zij in geen enkel islamitisch land absoluut zeker verschoond blijven van verkrachting, verminking, andere vormen van vernedering, roof, vernietiging van eigendommen of moord.

   Ik denk niet dat jij je afzijdig zult houden wanneer je ziet dat er iemand in je straat wordt afgeslacht, wel?
   De moordpartijen iin Rwanda van jaren terug, waarin een bevolkingsgroep ,de Hutu’s probeerde de andere (Tutsi’s) letterlijk af te slachten staan mij, decennia later, nog steeds voor de geest.
   Alles is gefilmd daar en geen blanke stak een vinger uit…

   Like

 7. Cathja zegt:

  Goed geschreven door Afshin Ellian! Hij heeft helemaal gelijk. Christenen grijpen meestal niet naar de wapenen om zich te verdedigen, en dat weten de moslims. Ze zijn een ‘gemakkelijke’ prooi voor die bloeddorstigen!
  Wij MOGEN niet wegkijken! Ik ben het dan ook absoluut oneens met @tjonge 12:16, die er kennelijk geen moeite mee heeft, dat zij die zélf geen oorlogen beginnen, worden afgeslacht!
  Staan we erbij en kijken we er naar? Vergis je niet, @tjonge, dat deze mensen wel Syriërs zijn, maar géén moslims!!! Veel van deze mensen hebben in Europa al familie, en van hen is bekend dat zij een heel normaal bestaan leiden, geen handophouders zijn (daarvoor moet je JUIST bij de moslims zijn!), en zich zo goed mogelijk aanpassen aan het land waar ze zijn gaan wonen. Hoe kún je de woorden gebruiken: “ze maken elkaar maar lekker af, scheelt weer een hoop gelukszoekers”, etc.! Kennelijk ben je niet eens in staat om mensen die het allerliefst gewoon in hun land zouden blijven wonen, maar moeten vluchten voor hun leven, een beetje tegemoet te komen. Als jou dit zou treffen? En niemand zou jou willen helpen?

  Wij hebben de PLICHT om deze mensen te helpen!
  Kunnen we leven met de gedachte dat ze mogelijk over een tijdje niet meer leven omdat wij het vertikten hen de helpende hand toe te steken?

  Kennelijk zie je ook geen onderscheid tussen moslims en christenen.
  Dat verklaart veel!

  Like

 8. Joost Visser zegt:

  Dappere taak voor de christenen om de syriers thuis op te nemen, te voeden en te kleden. Dat is nog eens naastenliefde.

  Like

 9. Dr. Kwast zegt:

  Kan een christen daar geen wapen vast houden ? Zonder wordt hij/zij in ieder geval vermoord als het moslim tuig hen aanvallen en verkrachten. In andere landen met moslim geweld lees je ook het zelfde nieuws. Wat is er aan de hand met deze christenen ? Vinden ze het prettig om in een onderdanige positie te verkeren. Of is de hoop juist ingesteld om asiel ergens te verkrijgen, naar aanleiding van verhalen over het weste. vrij wonen snoepsidie erg makkelijk.Vechtend ten onder is de leuze van een sterk volk. Neem Israël als voorbeeld, wordt ook belaagd door heel wat meer vijanden.

  Like

 10. Jean zegt:

  Volmondig mee eens maar intussen weten we ook dat christelijke leiders meestal lafaards zijn ze heulen liever met de vijand. De geschiedenis heeft ons dat meermaals getoond, ten tijde van Hitler was het idem dito, ook die heulde met dat moslimschorem en verwoeste alles wat met christelijkheid te maken had.
  Ik ben voor 100% atheïst maar respecteer mijn opvoeding en mijn beschaving en heul nooit met barbaren die kinderen verminken, vrouwen dood stenigen, homo’s ophangen en dergelijke barbaarse praktijken.
  Nemen we een prachtig voorbeeld in Vlaanderen, een “kind” van 15 jaar wil monnik worden in India, ik heb zo het gevoel dat de vrouw die doorgaat als zijn moeder het bijna dwingt om het huis te verlaten tot plots de kleuterjuffen van het parket wakker schieten en de hele reutemeteut voor de jeugdrechter haalt, die komt pas uit zijn slaap en zegt dat niets fout is en dus mag het “kind” vertrekken.
  Vlak voor vertrek plukken ze hem op om nogmaals te verschijnen voor de jeugdrechter.
  Wat een kakafonie en een show, maar nu de realiteit:
  Er zitten momenteel ± 80 van dergelijke snotapen in Syrië te moorden, verkrachten, te verminken maar daar hoor je géén enkel parket of jeugdrechter over, maar ja, dat zijn ook moslims en moslims legt men niet in de weg, althans toch in Vlaanderen niet, neen, die knuffelt men, die verzorgd men alsof het ikonen zijn, die krijgen woningen met verwarming toegestopt en elke dag een dik gevulde tafel en daar bovenop nog zakgeld.
  Kunnen jullie nog volgen betreffende de Belgische rechtspraak die zo krom is als het zwaard van Damocles? Wij Vlamingen kunnen het niet, hopelijk jullie Nederlanders wel want jullie hebben ook van dergelijke duurbetaalde nietsnutten die maar voor zich uit schuiven

  Like

 11. Tom Hendrix. zegt:

  Ik sluit mij aan bij de stelling, dat we moreel verplicht zijn als beschaafde landen, om deze Christenen indien mogelijk te helpen. Mijn ergernis en weerzin, richt zich met name tegen de HUICHELAARS in de POLITIEK en in de INSTITUTEN van onze KERKEN, die snotverdomme wel voor de moslims opkomen, maar wegkijken van de moorden op christenen in Syrië en in ALLE MOSLIMLANDEN. Waar zijn nu de Kamervragen van het CDA, de CU en helaas ook de SGP. Een oorverdovende stilte vanuit Den Haag. Van de RODEN/SOCIALISTEN van de PvdA en de SP, van Demonen 666, en de VVD hoeven we hier NIETS van te verwachten. Wat een goor politiek zooitje! En de SCHOFT OBAMA wil deze HAATBAARDEN en vuile GORE MOORDENAARS helpen. Ik KOTS ervan!

  Like

 12. Tom Hendrix. zegt:

  Ik kan mij volledig aansluiten verder bij wat @ Henk V zegt om 16.33. uur, en wat Cathja zegt om 14.33. uur.

  Like

 13. Republikein zegt:

  Ik blijf bij mijn mening, om meerdere redenen.

  Like

 14. Republikein zegt:

  Ik ga trouwens over mn nek van die aliën, die Teeven heet.

  Like

 15. Republikein zegt:

  Dinsdag a.s. worden we de keel afgesneden, mark my words.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s