Monnikendroom van Giel (15) valt in duigen

Screenshot_5

Giel en zijn moeder

(In België kunnen ze islamitische Syriëgangers niet tegenhouden, maar wel een jongen van 15 die met toestemming van zijn moeder Boeddhist wil worden in India)

De vijftienjarige Giel mag niet naar een klooster in India vertrekken om er een opleiding van 15 jaar te volgen tot monnik. Dat besliste het hof van beroep vrijdag. De beslissing is voorlopig, want eerst zal er nog een bijkomend onderzoek gevoerd worden naar de precieze toestand en de omstandigheden waarin de minderjarige leeft.

Het verhaal van de vijftienjarige Giel (15) uit Sint-Laureins deed de voorbije dagen heel wat stof opwaaien. De jongen wil naar een klooster op de grens van India en Tibet vertrekken om daar een opleiding van 15 jaar tot boeddhistische monnik te volgen.

Lees verder>>>

(h/t Martien Pennings)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Monnikendroom van Giel (15) valt in duigen

 1. JGerber zegt:

  Snap de link niet naar Syriëstrijders, persoonlijk heb ik medelijden met de 15 jarige zoon van een zweefteef. Religion sucks, ook die van de gebedsmolens en Tinghas. Gelukkig besliste het hof van beroep anders… kan hij voorlopig nog een paar jaar bezinnen, en wat beginnen lonken naar mooie meiden… 15 jaar, moet stilaan beginnen kriebelen….

  Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Was bij mij eveneens het eerste wat in me opkwam. Islamitische Syrië gangers die eropuit trekken om te gaan verkrachten, martelen, moorden en plunderen hebben alle ruimte het land uit te trekken. No problem. Sterker men maakt zich al druk hoe dit luguber islamisten tuig straks weer op te vangen als ze terugkomen. Laat dat duidelijk zijn, voor mij hoeft er geen een terug te komen. Laat ze maar creperen in hun eerloze, walgelijke Jihad oorlog. Dat deze 15 jarige jongen boeddhistisch monnik wil worden kan een vast gezet idee zijn van een puber. Hem evenwel ondanks dit naar India/Tibet laten vertrekken kan ook voor de toekomst niet bijzonder schadelijk zijn. Mocht hij over een jaar andere ideeën krijgen kan hij zonder problemen weer vertrekken uit het boeddhistisch klooster. Boeddhisten hanteren immers niet de doodstraf voor mensen die eruit willen stappen. In de vulgaire religie van de vrede is dat andere koek. Wat is hier het grote probleem? Waartegen moet hij beschermd worden? Zijn moeder schijnt er ook achter te staan. Deze jongen kan naar mijn idee alleen maar verrijkt terug komen. Met verrijkt bedoel ik werkelijk verrijkt zowel voor hem als voor België. Dat is een absoluut andere verrijking dan die zogenaamde “”zum kotzen islam verrijking””, die men ons al decennia wil aanpraten. Laat maar gaan die jongen, hij zal er nooit slechter van worden en mocht hij als spijtoptant terugkeren over een aantal jaren, dan zal België er zeker niet op achteruitgaan.

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Het is inderdaad een opmerkelijk geval, al vind ik de beslissing van het Parket wel wat Overdone: Die jeugdrechter had zijn toestemming natuurlijk verleend omdat de jongen daar inderdaad naar een soort school zou gaan, om gericht aan een zekere, zij het wat onorthodoxe, toekomst te werken. Dit is heel iets anders dan het “Zeilmeisje” Laura Dekker, die duidelijk probeerde, onder alle schoolverplichtingen uit te komen om haar eigen kop te kunnen volgen en lekker met haar bootje solo op de oceaan te dobberen. Aan díe meid heb ik me indertijd ècht rót geërgerd en aan haar pa erbij. Deze jongen legt zich nog vrijwillig ergens vast. Je kunt je natuurlijk afvragen, wat een vijftienjarige bezíelt om dit te willen en hoe hij überhaupt in zijn hoofd gekregen heeft, maar tja, witte raven zul je altijd hebben. Welke ‘omstandigheden’ willen ze nu onderzocht hebben? Het ís voor de jeugdrechter geweest; had het daar nu maar bij gelaten.

  Like

 4. Trucker zegt:

  Eergisteren op http://nageltjes.be/wp/ geplaatst :

  Trucker op 11/09/2013 om 20:06 schreef:

  Dit vandaag gelezen:

  “Parket onderzoekt vertrek tiener die monnik wil worden.”

  Tja als je monnik wil worden zal er wel een probleempje zijn volgens de pakkemannen maar met de volgende categorie NIKS MIS MEE.

  Nog niet gelezen : “Parket onderzoekt vertrek islamiet die onthoofder wil worden”

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Trucker: 18.07. uur. De laatste zin van U Trucker, daar draait het om. Als het verdomme een jongen is, die HAATBAARD en TERRORIST wil worden, kijken de SOCIALISTEN, de andere LINKSEN, LIBERALEN en CHRISTEN-DEMOCRATEN, er niet naar, maar nu een jongen uit vrije wil, een vreedzame boeddhist wil worden, rennen de wezenlozen van politiek en justitie er achteraan. wat is dat toch, dat HAATMOSLIMS steeds de hand boven het hoofd wordt gehouden.

   Like

 5. Willie zegt:

  Godsdienst op of af , een Boedhistische monnik zie ik nog niet uitsteken wat die zandbak ideologie uit haalt , dus de Belgische rechter-politie -justitie apparaat kan beter die gewonde Syrie ganger die onlangs terug gekomen is op zn minste in de doos draaien , beter nog : t vuurpeloton .Wachten is tot 1 of andere ongeduldige Belg zelf t heft in handen neemt en zulke moordenaar gewoon naar Kingdome Come stuurt , mijn applaus heeft ie !

  Like

 6. Flapdrol zegt:

  MOETEN we Syriëgangers tegenhouden ? Als ze toch om zeep geholpen worden ? Misschien betekent dat gewoon minder overbelasting van de instellingen voor jeugddelinquenten ?

  Hopen dat ze daar blijven en er ook hun kaas laten, zeg ik !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s