De pot en de ketel

Screenshot_19

“De N-VA zet de poort open voor Roemenen en Bulgaren.” Dat zegt staatssecretaris voor Fraudebestrijding, John Crombez (SP.a). Terwijl de N-VA op federaal niveau in de oppositie zit en pleit voor een streng asielbeleid, heeft ze in de Vlaamse regering de deur opengezet voor goedkope Roemenen en Bulgaren op de arbeidsmarkt. Zo reikte Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) vorig jaar bijna 40.000 arbeidskaarten uit. De helft daarvan aan Bulgaarse en Roemeense werknemers. Die goedkope arbeidskrachten ondermijnen niet alleen de concurrentiekracht van Vlaamse werknemers en bedrijven, maar komen dikwijls al snel niet meer opdagen. Ze blijven dan wel in het land, waar ze dan ‘in het zwart’ aan de slag kunnen. “Die arbeidskaarten zijn gewoon een achterpoortje om ons land binnen te geraken, want er wordt amper gecontroleerd”, klinkt het nu bij de Crombez.

Hypocrisie

Volgens de SP.a houdt de N-VA er een ‘dubbelzinnige houding’ op na en bezondigen ze zich aan ‘verregaande hypocrisie.’ Hoewel we hen moeilijk ongelijk kunnen geven, lijkt dit verdacht veel op het verhaal van de pot en de ketel. De SP.a is immers bijzonder slecht geplaatst om anderen hypocrisie in de schoenen te schuiven. Terwijl ze hier plots lijken te pleiten voor een striktere toegang tot de arbeidsmarkt, zijn zij bij uitstek verantwoordelijk voor de massa-immigratie van de voorbije decennia. In het Europees Parlement zijn zij, nog altijd, de grootste pleitbezorgers van een open-deur-politiek. Over hypocrisie gesproken.

Het mag duidelijk zijn dat er in Vlaanderen maar één partij is die consequent pleit voor een streng asiel- en immigratiebeleid. In álle parlementen: het Vlaams, het Brusselse, het federaal én het Europees Parlement. En die ene partij is het Vlaams Belang.

Bron:

http://www.vlaamsbelang.be/nieuws/10291

(h/t G.Deckzeijl)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in België, Bulgarije, Immigratie, Roemenië. Bookmark de permalink .

7 reacties op De pot en de ketel

 1. Republikein zegt:

  Godverdegodverdegod, soms wil je dood!

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  De pot en de ketel? Zeg dat wel! Zolang de SP.a (snap nog steeds niet waar die punt en die wisselwerking van hoofd- en kleine letters voor nodig zijn) zulke idioten als Bert Anciaux c.s. binnen haar gelederen heet, die de autochtone bevolking monddood willen maken, mogen ze wel héél nadrukkelijk hun mond houden.
  Of ze moeten wijzer worden en die gek en zijn kornuiten tegen houden. Best raadzaam,voor hen ook, want vroeg of laat keert zo’n resolutie zich vanzelf ook tegen hèn, ze zullen het zien!
  Tot zo lang: Kop dicht over anderen, hoe dan ook!

  Like

 3. Tom Hendrix. zegt:

  RODEN/SOCIALISTEN zijn altijd VOOR de massa -immigratie van moslims geweest. Ze huichelen en veinzen, maar hun werkelijke strijdkreet is: “EIGEN VOLK LAATST”. dit geldt uiteraard in Nederland voor de PvdA en de SP, en in België voor de SP.a!

  Like

 4. Trucker zegt:

  Voor onze Rechtse islamofobe Nederlandse reageerder :
  de nva is een NEP vlaamse partij en de SPA is een loepzuivere Nationaal Socialistische partij die de linkse multikulle islamofiele richting promoot.
  Opgelet het addertje onder het gras (understatement) is dat de BENDE nva, een zooitje geleid door een vent (de wever bart) die GEEN onafhankelijk Vlaanderen wil maar wel een confederalisme, GEEN (net als velen uit zijn BENDE) SAMENWERKING met onze onze partij Het Vlaams Belang wil op welk niveua dan ook.
  Die de wever was overwinnaar van de laaste verkiezingen en GEEFT de eerste ministerpost van pelgie (nogmaals geeft) deze weg aan een waal, een notoir Nationaal Socialist die één zaak voor ogen heeft : het voortbestaan van pelgie en de miljarden euro’s die Vlaanderen jaarlijks doneert aan walenland bestendigen.
  Die de wever onderhandeld als (zelfverklaarde althans) Vlaming in de taal van de walen aan de onderhandelingstafel een KAPITALE fout (ik weet als ik Sun Tzu zeg die NEP Vlaming vraagt hij welk gerecht is dat…).
  Tot slot samenvattend :behalve het Vlaams Belang zijn alle partijen (dus ook die nva) PRO eurabia, pro immigratie, PRO asieltoerisme, PRO haatkazernes subsiederen (de nva heeft een minister die geld uitdeeld aan de islamieten in dit deze), PRO “cordon sanitaire” wil zeggen samenwerking met onze partij uitsluiten (hier en daar op lokaal vlak gebeurd het wel eens maar dan worden de lokale politici teruggefloten door de hoofdkwartieren) en ook die nva doet daar driftig aan mee UITSLUITING.
  Hij gaat liever bij koning nar uit laken koffie gaat slurpen (hij is bendeleider van een republikeinse partij), en wil graag bij de politiek correcte partijen blijven aanschurken.
  Nog zo iets: hij wil geen coalities sluiten met onze partij maar de pvda (dus de LOEPZUIVERE communisten die de leer van stalin of mao niet verloochenen) zijn wel welkom en meer mag samengewerkt mee worden…
  Die kerel is een ramp voor een onafhankelijk Vlaanderen en mist wat El Cid (Filip Dewinter) in overvloede heeft : lef, doorzicht, standvastigheid en volharding.
  Dit is het verschil tussen de man met een wil en de willoze.

  Like

 5. luckybee zegt:

  Dat klinkt naar de politiek van de Romeinse Katholieke kerk.Als je mensen kan persen, dan doe je dat ook.Ook als het ongunstig valt voor je eigen mensen.Dit gebeurt overal in deze wereld waar de Katholieke Kerk het voor het zeggen hebben.

  Like

 6. lucky9 zegt:

  Wanneer pakt Crombez uit met het in verhouding gigantische schandaal van de snel-belg-marokkanen? Wanneer presenteert Crombez de rekening hiervoor aan zijn Waalse PS-kameraden onder leiding van Di Rupo?
  Het verlenen van staatsburgerschap is de overtreffende trap op de ladder van het verraad en in vergelijking is het geven van kaartjes op aansporen van de eurofiele maffia in Brussel alleen maar dom.

  Like

 7. Rudi zegt:

  Bedankt voor de post G. Deckzeijl

  @lucky9: goed punt. Je zal minister Crombez trouwens ook niet gauw pitabars en theesalons zien binnenvallen om er de boeken uit te vlooien.

  De socialisten zijn zo hypocriet als wat. Ten eerste gaat het bij Roemenen en Bulgaren om vrij verkeer van werknemers, Europa legt dat op, weet u wel, niet om asielzoekers. Ten tweede, en het belangrijkste punt, wie zorgt ervoor dat de Belgische werknemer duurder is dan Roemenen of Bulgaren? Juist, ja, de socialisten en hun vakbond die elke loonmatiging en lastenverlaging in de weg staan.
  Hij heet niet alleen Crombez, hij denkt en spreekt ook nog eens krom.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s