NRW: Würselen heeft nu ook zijn muezzinroep

Screenshot_43

Ook het kleine stadje Würselen bij aken in de deelstaat Nordrhein-Westfalen is op 13 september met de voor het eerst te horen muezzinroep “Allahu Akbar” het tijdperk van het multiculturele gegalm binnengetreden. De gemeenteraad had deze zomer de aanvraag van DITIB voor een muezzinroep goedgekeurd. De muezzinroep zal “eerst” slechts eenmaal per week te horen zijn. Gisteren was het voor het eerst zover!

De muezzinroep wordt ook in Würselen door de politiek en de notabelen van de stad aan de kritische buurtbewoners verkocht als een teken van “verscheidenheid” en “culturele verrijking”. Zo laat burgemeester Arno Nelles (SPD), die een jaar in Saoedi-Arabië woonde, volmondig verkondigen: “De Turks-islamitische gemeenschap levert een waardevolle bijdrage aan de religieuze veelzijdigheid in de stad en heeft een vitaal belang om uitdrukking te geven aan het geloof.”

De imam Ziyadtin Cplak voegt daar aan toe dat de gebedsoproep enorm belangrijk zou zijn, want zonder oproep tot gebed mag een moslim zelfs niet bidden. De waarde van de gebedsoproep zou je ook kunnen afmeten aan het feit dat hij iedere baby in de islamitische gemeenschap direct ingefluisterd zou worden. Verder voegde de imam er tegelijk ook nog een nieuwe eis aan de Duitse samenleving aan toe: hij zou het verwelkomen wanneer het land islamitische feestdagen zoals ramadan en het slachtfeest als wettelijke feestdagen zou erkennen.

En tenslotte wist de gemeenteraad dat de aanvraag een zaak zou zijn die getoetst zou moeten worden aan de wet op de geluidsoverlast. De hoogste administratieve rechtbank zou beslist hebben dat gebedsoproepen in ieder geval geoorloofd zouden zijn als ze binnen de grenswaarden van geluidsoverlast zouden blijven. Bij de bedoelde installatie zou er van uitgegaan kunnen worden dat de genoemde grenswaarden niet zouden worden overschreden. “Daarmee is de gebedsoproep geoorloofd en heeft geen toestemming nodig!”

Zo gemakkelijk gaat dat tegenwoordig in Duitsland onder de dekmantel van godsdienstvrijheid. De buurtbewoners worden voor voldongen feiten geplaatst. In het gunstigste geval worden ze over de aanstaande culturele verrijking nog via een folder geïnformeerd.

Burgemeester Nelles gelooft daadwerkelijk dat de gebedsoproep een teken van tolerantie zou zijn, die een open samenleving zou moeten afgeven. Net zo praat zijn voorganger als burgemeester van Würselen, Martin Schulz, de voorzitter van het Europees Parlement, wanneer andere eurolanden hun rekeningen niet betalen – dan moeten wij Duitsers tolerant en solidair zijn.

Mensen als Arno Nelles werken er dus constructief aan mee de eigen cultuur en identiteit terug te dringen om plaats te maken voor een ideologie, die geen tolerantie met andersdenkenden kent. Maar misschien heeft hij immers in Saoedi-Arabië niet willen zien wat daar in het dagelijks leven onder de sharia allemaal plaatsvindt. Zolang moslims in Duitsland en in Europa in de minderheid zijn, wordt de vreedzame islam gepropageerd, die zijn fundamentele uitbreiding en maatschappelijke legitimering door de uitholling van de tolerante westerse wetgeving op vreedzame wijze bespoedigt, gesteund door een politieke nomenclatuur, die in haar eigen politiek correcte tijdgeest gevangen schijnt te zitten, wars van het erkennen van iedere realiteit. Hoe bekrompen moet een burgemeester eigenlijk zijn als hij een jaar in Saoedi-Arabië heeft doorgebracht en de islam een verrijking voor een Verlichte westerse samenleving noemt?

Bron:

http://www.pi-news.net/2013/09/nrw-wurselen-hat-jetzt-einen-muezzin-ruf/

Auteur: Johann M.

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", Appeasement, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Duitsland, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, Overheid, politici, Rotzakken, Socialisten, Taqiyya. Bookmark de permalink .

12 reacties op NRW: Würselen heeft nu ook zijn muezzinroep

 1. Wachteres zegt:

  Mijn eerste gedachte, toen ik dit stukje las, was: “Eerst een keer in de week en uiteindelijk vijf keer per dag”. En warempel, mijn achterdocht is juist:

  “De imam Ziyadtin Cplak voegt daar aan toe dat de gebedsoproep enorm belangrijk zou zijn, want zonder oproep tot gebed mag een moslim zelfs niet bidden”.

  Het excuus voor de toekomst, jullie hebben één keer toegestaan, dus waarom niet vijf keer.

  En anders mag het luiden van kerkklokken ook niet.

  Leer uw vijand kennen en leer de smoesjes kennen waarmee zij onze elite het hoofd op hol brengen.

  Like

 2. Cathja zegt:

  De islam sluipt overal op kousevoeten de samenleving binnen. In bovengenoemd geval lijkt het mee te vallen, want er wordt slechts 1x per week een oproep gedaan, maar let op! Zodra de eventuele protesten zijn verstomd, komt het bericht dat er 3x per week een oproep wordt gedaan. Er zullen opnieuw protesten zijn, gemopper enz., maar als ook dat weer verstomd is zal men overgaan tot de dagelijkse oproep. En dan is men op het punt beland waar men naar toe wilde. De islam zal luid van zich laten horen. En omdat Duitsland een democratisch land is waar men godsdienstvrijheid kent, én zolang men de geluidsnormen niet overschrijdt, is er geen vuiltje aan de lucht.
  Zo zal het met nog veel meer dingen gaan. We worden compleet overspoeld door de islam, en we worden gedwóngen ons overal bij neer te leggen. Want geloof het maar, dat wat nu in Duitsland overal gebeurt, ook in Nederland staat te gebeuren.

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Weten ze in Würselen wat de functie van een haatcentrale is?
  Realiseren ze zich in Duitsland goed dat moslims een moskee in de wijk van de kafir als
  een overwinning beschouwen?
  http://tinyurl.com/aabztxd
  Extra: link naar Project: http://tinyurl.com/5za2bg

  Like

 4. Arno Welles zal wel op een beveiligd ‘compound voor Expats’ hebben geleefd, de man is niet serieus te nemen, maar de BURGERS zitten weer door zo’n nitwit met een islam infiltratie opgescheept!

  Like

 5. Republikein zegt:

  Dit is het weekend van de varkens!

  Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  Die laatste vraag van het artikel is essentieel, want dat spookte mij al de hele tijd door het hoofd: Die vent heeft dat hele jaar in Saoedie-Arabië zeker met oogkleppen op gelopen; ik kan het niet anders verklaren. Nou, daar zijn die arme inwoners van Würselen klaar mee: Een idioot als burgemeester, die ze de multikul in de maag splitst en een Imam, die gelijk wel eens zal beginnen met de indoctrinatie er in te rammen! Fijn stel bij elkaar! Je moet het maar treffen. Ik geloof dat voorDuitsland de tijd rijp is, dat er een tegenbeweging op moet staan. Een burgerbeweging, als het ware, die knokploegen formeert om de Antifa aan te pakken èn tegelijkertijd de dhimmi-landverraders èn de haatbaarden op hun nummer te zetten. Een bijna onmogelijke taak, ik weet het, maar daarom niet minder broodnodig!

  Like

 7. Tom Hendrix. zegt:

  Ziehier de islamisering aan haar werk! En WEER het bewijs dat LINKS/ de RODEN en GROENEN schijt hebben aan de eigen bevolking, en de bevolking die ze zeggen te vertegenwoordigen VERRADEN. Maar dat in samenwerking met de verraders van LIBERALE,LINKS-LIBERALE, en CHRISTEN-DEMOCRATISCHE snit. We laten ons toch niet meer langer belazeren door deze VERRADERS. Denk wat Nederland betreft maar aan de motie, van de VERRAADSTE HALSEMA!

  Like

 8. Tom Hendrix. zegt:

  Verraadste moet zijn verraadster.

  Like

 9. delamontagne zegt:

  Het artikel vermeldt niet of mijnheer de burgemeester zelf moslim is. Wat deed hij daar dan een jaar lang in S.A.?? Bestuderen hoe hij later in z,n stadje dezelfde gebruiken kan invoeren als in
  die landen het gekrijs uit de minaretten opstijgt. In de landen van oorsprong komt ,t hele leven tot stilstand, 5 x per dag. Rolluiken van winkels gaan omlaag, klanten worden winkels/restaurant uit-ge-bonjourd en gebedsmatjes uitgerold. Als westerling moet jeje dan “gedeisd(t) houden uit respect voor ,t “ware geloof”!!!!!!!!!!!!
  Dus beter uit zicht blijven.
  Ik lees vaak dat ook in NL in verschillende gemeenten ( zelfs in woonstraten ) die mueazin-geluiden vanuit moskee zijn te horen. Zoals onlangs te lezen in Den Haag en Deventer. Zijn er in die plaatsen geen anti-moslim Technici die een ANTI-GELUID installatie in elkaar kunnen zetten. Ik bedoel niet zoiets als boze buren weleens doen door kei-hard geluid de ander proberen te overstemmen.
  Anti-geluid is hetzelfde geluid, maar dan in tegen-fase en met dezelfde amplitude als oorspronkelijke geluid. Het moet wel synchroon lopen/zijn. Als dat gelijktijdig wordt gespeeld is het resultaat dat je totaal NIETS hoort. (theoretisch dan )
  Wijzelf horen hier gelukkig nog 3x daags de kerkklok in de verte luiden ( van de kerk waar verder maar sporadisch iemand komt ) ……………….jaren 50-geluiden.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Like

  • Cathja zegt:

   @ delamontagne 14/9 23:54

   Dan hoor ik toch 100 keer liever drie maal daags de kerkklokken! Dit geluid is gelukkig nog in zeer veel gemeenten te horen. Het hoort gewoon bij ons land. Die gebedsoproep voor moslims hoort hier niet. Wat mij betreft is alles toegestaan om deze klere-herrie te overstemmen!
   Moslims horen zich hier gedeisd te houden!

   Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  Ze mogen van geluk spreken dat ik geen electriciën in Würselen ben…

  Like

 11. Paardestaart zegt:

  Geen klokken in Mekka? Dan ook geen geloei in het westen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s