Overpeinzingen 330 jaar na de Turkse belegering

Screenshot_42

Ook dit jaar heeft men de 12e september 1683 herdacht, waarop de in het kader van de tweede Turkse belegering ongeveer 168.000 Ottomaanse strijders tegenover de resterende 4000 verdedigers van Wenen stonden. Destijds werd de “Gouden Appel” Wenen van 14 juli tot 12 september 1683 belegerd en op het allerlaatste moment door een, door de Heilige Stoel gefinancierde, actie van een katholieke liga onder leiding van de Poolse koning Sobieski van inname door de Turken gered.

Een sterke alliantie

De stad werd destijds omringd door uiterst moderne verdedigingswerken, die overal op aarde als praktisch niet in te nemen gold. Daarom gingen de Ottomanen over tot de door hen voortreffelijk beheerste mijnenoorlog. Ze ondermijnden de verdedigingswerken en probeerden deze door ontploffingen tot instorten te brengen. Ze ondermijnden de stad in de letterlijke zin van het woord. Desondanks kon men de binnendringende Turken verjagen. Zo zie je: muren bestormen, je inlaten op openlijke gevechten, leidt niet echt tot succes – en al helemaal niet wanneer vastberaden verdedigers, zoals in 1683 het geval was, een alliantie kunnen vormen met cultureel gelijkgezinden.

Nu zijn de Turken in Wenen

Werden ze destijds teruggeslagen, tegenwoordig zijn veel Turken langs vreedzame weg Wenen binnengekomen. Beginnend in de jaren-60 tot de jaren-80 van de vorige eeuw tot op de dag van vandaag zijn hier gastarbeiderfamilies naartoe gekomen en waren er, ondanks financiële prikkelingen, niet meer toe te bewegen om naar hun land van herkomst terug te gaan. Uit de databank van Statistiek Austria blijkt dat alleen tussen 2002 en 2012 circa 158.500 van oorsprong uit Turkije afkomstige mensen in Wenen gevestigd waren, waaraan nog een niet officieel geregistreerd aantal moet worden toegevoegd.

Alleen al in Wenen werden van 2003 tot 2012 ongeveer 15.280 personen van Turkse komaf ingeburgerd, wat betekent dat ze niet meer in de “buitenlanderstatistiek” staan. Uit de statistieken blijkt eveneens, dat het belangrijkste motief van vestiging de goede verzorging is, gevolgd door de mogelijkheid zich vrijuit te kunnen bewegen. Onbetwist aantrekkelijk zijn ook de werkgelegenheidsmogelijkheden in Oostenrijk.

Het leger van Kara Mustafa bestond uit ongeveer 200.000 man – we kunnen alleen maar feliciteren: 330 jaar later zijn ze allemaal behouden en uitstekend verzorgd in de stad aangekomen.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/0013963-Gedanken-330-Jahre-nach-der-T-rkenbelagerung

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Historie, Immigratie, Islamisering, Oostenrijk, Turken. Bookmark de permalink .

9 reacties op Overpeinzingen 330 jaar na de Turkse belegering

 1. Rudi zegt:

  Ik las eens ergens de definitie van een kolonist: iemand die naar een ander land of gebied verhuist zonder de band met het moederland te verbreken. De bron van die definitie ben ik helaas kwijt, maar hier is een site met de definities van ‘kolonisatie’. Let op puntjes 1 en 6.
  http://www.encyclo.nl/begrip/kolonisatie

  Bekijk de massa-immigratie (niet alleen van Turken, maar van alle moslims) in Westerse landen, zie hoe ze zich niet aanpassen om de band met het moederland niet te verbreken, goederen uit het moederland importeren en geld ernaartoe sturen.
  1+1=2, zeg ik: kolonisatie.

  Akkoord, Chinezen doen grotendeels iets gelijkaardigs, maar de eerste Chinees die loopt te emmeren over ‘dit of dat is tégen mijn cultuur’ en ‘racisme’ enzovoort, moet ik nog horen.

  Like

  • Dat noem je moslimperialisme bij moslims

   Like

  • guusvelraeds zegt:

   Een chinees zul je ook nooit tegenkomen bij het loket van de sociale dienst, laat staan dat hij ooit zal verworden tot een beroeps uitvreter. Chinezen hebben een hoge arbeidsmoraal en geld ontvangen zonder er ooit iets voor gedaan te hebben is een schande in hun cultuur. Chinezen klitten natuurlijk ook bij elkaar, maar zullen nooit de hoofdcultuur gaan ondermijnen. De openlijke moslim straatterreur steevast altijd groepsverband is zonder meer een exponent van de islamitische ideologie en vind zijn ankers in de koran, waarin sprake is van angst en terreur zaaien in de harten van de ongelovigen. De eerste straatbendes van chinezen zullen we nog moeten tegenkomen.

   Like

 2. Tom Hendrix. zegt:

  Met dank aan de RODEN/SOCIALISTEN. Overal is dat RODE GAJES schuldig aan het verraderlijke binnendringen van de perfide nazie ideologie van de islam!!

  Like

 3. Republikein zegt:

  Je moet altijd gastvrij zijn, dat is democratie in de niet vrije westerse wereld.Onze lieve Heer let hier goed op toe !!!

  Like

  • luckybee zegt:

   Maar vergeet Karel Martel niet , aan hem hebben wij onze vrijheid te verdanken. dat wij vrij kunnen leven.De Hof Meyer van de Merovingers,die de invasie van de Moslimis, bij Tours heeft verslagen en de Laatste Khalief, van de Omayaden heeft gedood.En zo onze cultuur konden ontwikkelen.Onbehelligd tot dat de Turken de Macht in het MO gekregen hebben.
   Beste Republikein Waar staat dat geschreven?In de Barmhartige Samaritaan handeld het alleen onder Joden onder elkaar, maar geen vreemdelingen met andere Goden en cultuur?
   Het staat nergens in de Bijbel dat wij altijd gastvrij moet zijn.En toch was het God geweest die ons de democratie heeft bezorgd.Zie Matheus 20 vers 20-28.De Zonen van Zebedeus.
   Lukas 10,25-37

   Gelijkenis van den barmhartigen Samaritaan

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s