‘Zorgbestuurder verdiende bijna een ton in een maand’

Screenshot_40

Een instelling voor gehandicaptenzorg heeft in de maand juli een interim-bestuurder 95.000 euro betaald voor zijn werk. De vergoeding komt neer op een jaarsalaris van 1,1 miljoen euro.

Uit declaraties die in het bezit zijn van de Volkskrant wordt duidelijk dat de Schijndelse consultant flink heeft verdiend bij Humanitas DMH.

Verdienen

De consultant zegt in de krant dat zijn beloning in lijn is met de wet. Het maximale salaris voor bestuurders in de zorg is volgens de wet 187.000 euro. De interim-bestuurder hoeft naar eigen zeggen niet te voldoen aan de norm, omdat hij korter dan een half jaar bij de instelling in dienst zal zijn.

Bron:

Elsevier

(h/t G.Deckzeijl)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op ‘Zorgbestuurder verdiende bijna een ton in een maand’

 1. CDlogo zegt:

  Huh….foute titel, moet zijn ” zorgbestuurder roof bijna een ton in een maand “

  Like

 2. Tom Hendrix. zegt:

  Zo zijn onze manieren. De graaiers doen gewoon wat ze altijd al deden, frauderen, dubbele boekhouding, valse declaraties en meer van dat fraais. En dat alles onder ogen van het FAALKABINET RUTTE/SAMZWAM. En ondertussen is verdomme de Zorg zo verschraald, dat onze oudere medemens nog maar 1 douchebuurt per week krijgt, het koekje bij de koffie is weggehaald, ze in Januari opgescheept worden met het betalen van HUUR voor hun kamer/appartement in de Woonzorgcentra en ga zo maar door. Maar de GEK RUTTE, gaat onze MILJARDEN waanzinnig lachend wel wegbrengen naar de clinic clowns in BRUSSEL, te weten de ploerten; BAROSSO,Von RAMPUY,VERHOFSTAD, en de kapo SCHULZ, dat dan weer wel!

  Like

 3. bobzelf zegt:

  whahahahah, schijndelse , ik lees toch haast zeker schijnheilige

  Like

 4. Jean zegt:

  Wedden dat het een pvda’r was?

  Like

 5. Tom Hendrix. zegt:

  En op hetzelfde moment zijn de RODEN en de GROENEN, al begonnen om Geert Wilders te bashen, te lezen op http://www.pow.ned. nl Ze zullen alles uit de kast halen, om deze man kapot te maken, omdat ze in de peilingen zien dat de PVV een stijgende lijn laat zien. En let maar op, de RODE MEDIA gaan ook nog een duit in het zakje doen!

  Like

 6. bigljohn zegt:

  Al die roofridders in ziekenhuizen en zorginstellingen zorgen ervoor dat onze zorgverzekering onbetaalbaar aan het worden is. Ja, zegt men dan; De kosten zijn omhoog gegaan, dus de premie moet weer omhoog. Tel die specialisten van een ziekenhuis maar eens bij elkaar op, en zet er maar eens bij af hoeveel premiebetalers uitgeknepen moeten worden om alleen al dat gespuis van kapitaal te voorzien. In de gezondheidszorg moet bezuinigd worden hoor je dan. Ook voelen vele specialisten zich nog belangrijker dan God zelf. Je moet ze eens met zo’n verwaand gezicht, en een arrogante air het hoofd in de hoogte, door de ziekenhuisgangen zien paraderen. Zij mogen beslissen over leven en dood, en komen bij een grove fout met een berisping weg. Zouden wij iemand laten sterven, krijgen we ineens 10 jaar celstraf !

  Like

 7. baksteen zegt:

  Deze oplichter heet Raimond Nicodem en zijn site is http://www.nicodem.nl/raimond-nicodem/
  leuke foto’s er bij van z’n boot…..
  van de eigen site:
  Doorbraken realiseren
  “Nicodem Management Consulting BV is onafhankelijk en adviseert en ondersteunt organisaties op een geheel eigen manier in het realiseren van doorbraken bij grote besturings- en veranderingsvraagstukken”

  op een geheel eigen manier, dat kun je wel zeggen!

  Like

 8. Maloch zegt:

  De naam staat genoteerd in het ‘zwarte boekje’.
  Geheid kom ik in mijn leven in een situatie terecht waarin ik ook moet gaan graaien om nog te volgoen aan mijn verplichtingen.
  Als zij het nu bij mij (de werkende) weghalen, zal ik het dan bij hun moeten halen.
  Eigenlijk zou het niet zo moeten gaan maar zo makkelijk als zij het geld in de zak steken, zo laag is voor mij de drempel om op dat soort gedachten te komen.
  Overgaan op daden is dan nog maar een klein stapje.

  “De interim-bestuurder hoeft naar eigen zeggen niet te voldoen aan de norm…..”
  Naar eigen zeggen hoef ik dat ook niet te doen als ik ’s nachts zijn slaapkamer binnenloop.

  (Niet al te letterlijk nemen maar die gedachten komen steeds vaker bij mij op.)

  Like

 9. star zegt:

  Kijk dát is nog eens humaan, geld wat voor de zorg is uit gaan geven aan een graaier en dan- als er weer eens wat mis gaat in de zorg en ouders of familieleden gaan klagen -gewoon keihard beweren, “dat er ook geen geld is voor betere zorg”, dat de ouders dus terecht klagen maar dat de regering niets doet en er geen geld bij geeft.En dan als organisatie gaan drijven op vrijwilligers die zich geroepen voelen om hun steentje bij te dragen.Alle vrijwilligers zouden de komende week gewoon thuis moeten blijven om te laten zien wat zij allemaal voor niets bijdragen en hoe humaan zij nou eigenlijk zijn in tegenstelling tot de organisatie die alleen maar neemt.
  En wat zijn nou helemaal de goede ideeën van een graaier?Nou ja, vaak zijn ze niet eens werkbaar omdat de graaier niets van zorg weet en ook niet kan overzien wat zorg nou écht is.Maar ja, dat zie je op de rekening niet terug die mijnheer indient, toch? En wat mijnheer Nicodem dan zegt te hebben gedaan dat kan door een goede verpleegkundige ook worden gedaan en dan nog veel goedkoper en effectiever.Het probleem met al die luchtfietsers is: dat ze willen praten over zorg en niet eens weten wat het inhoudt.Daar zitten we mee opgescheept van de regering tot aan een wethouder (o.a. in Deventer) die vindt dat mensen wel door de buren gewassen kunnen worden en het kost allemaal vrachten geld,omdat ze willen beslissen over iets waar ze geen verstand van hebben.
  Kort en goed, als je een externe hulp moet gaan zoeken,dan doe je heel veel niet goed in je eigen bedrijf en heb je niet geluisterd naar de vakmensen die er werken.Dáár zit de kennis waar niet naar wordt geluisterd. Misschien zijn die nou juist wel weg bezuinigd

  Like

 10. Tom Hendrix. zegt:

  @star:20.09. uur. Prima gezegd Star. En dat de graaiers, en witte-boorden criminelen hun gang kunnen gaan hebben we op de eerste plaats te danken aan de PvdA, maar zeker ook aan de VVD, en het CDA, en niet te vergeten de bijwagen DEMONEN 66. Al dik 40 jaar zijn deze partijen aan de regering, in wisselende samenstelling, maar toch “aan de knoppen”. Ze kunnen NIET meer WEGLOPEN en zeggen: het ligt niet aan ons! Ze zijn ALLEN verantwoordelijk voor de miserabele TOESTAND waarin ons land is geraakt. Ik hoop dat we 21/9 met zovelen op de koemarkt staan, dat deze plek nog te klein zal zijn. VERZET,VERZET,VERZET!!

  Like

 11. Roni Thome zegt:

  Ik ken een vrouw die tien jaar lang werkzaam was voor een zorginstelling voor verwaarloosde kinderen in Suriname. Ze vertelde dat direct na haar terugkeer, heeft ze gemerkt dat Nederland niet meer het Nederland was, die ze had achtergelaten. Het land is zeer achteruit gegaan. Lachend zei ze: ‘als wij zo verder doorgaan, wordt Nederland binnen afzienbare tijd een tweede Suriname of zelfs Colombia!’. De leidinggevende ‘Bouterse’s’ zijn – net als de EURO – van ons allemaal!. Ook van Nederland.

  De bestuurders van “Humanitas” (een naam met zeer grote lading sarcasme) en andere zorginstellingen met ‘griezelige namen’, laten overduidelijk zien dat Nederland glijdt in de richting van de Derde Wereld. Wij hebben: links lullen en zakken vullen versus de boel leeg roven in de naam van de Poen (VVD) God en Vaderland (CDA en CU). Natuurlijk heeft de “Raad van Toezicht” (ook weer zo’n een naam vol cynisme) besloten dat de interim-directeur van ”Humanitas” is een toffe jongen die juist handelt. Als goede matties die ook (nog) zo’n baan ambiëren en de ‘zitting in de Raad” is een van hun meest winstgevende banen (tussen de andere winstgevende banen die ze al hebben) zouden niet in hun eigen vingers snijden. Ze zijn toch geen dieven van hun eigen portemonnee?

  Like

 12. Joop Klepzeiker zegt:

  Ach het is toch logisch, als bestuur moet je natuurlijk wel een onafhankelijke adviseur in dienst nemen die een rapport schrijft wat het bestuur aanstaat, dat kost nu eenmaal een beetje meer.

  Like

 13. Roni Thome zegt:

  In het artikel van De Volkskrant staan de volgende interessante lijnen over de Raad: ‘Voorzitter van de raad van toezicht is Henk Luchtmeijer, wiens carrière is getekend door affaires. Zo raakte hij eind 2000 in opspraak als directeur van de Arbeidsvoorziening Rijnmond, waar geld voor re-integratieprojecten was verdwenen. Toen later ook nog bleek dat de organisatie er een zwarte rekening op nahield, werd Luchtmeijer op staande voet ontslagen’.
  De voorzitter heet Henk Luchtmeijer. Zo deze man een Duitsers zijn, dan was zijn naam zeker: Der Herr H. “Luftgeschafften-Mayer “; een prachtige naam voor zo’n man.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s