Fjordman: 9/11, twaalf jaar later

Screenshot_18

(Door: Fjordman)

Twaalf jaar na de gebeurtenissen van 11 september 2001 heeft Fjordman enige persoonlijke overdenkingen over die afschuwelijke dag en over alles wat er sindsdien is gebeurd.

Als dit essay van Fjordman u bevalt, maakt u dan alstublieft een donatie naar hem over door gebruik te maken van de button onderaan het oorspronkelijke artikel.

Er zijn alweer twaalf jaar voorbij gegaan sinds op 11 september 2001 een groep Arabisch-islamitische jihadistische terroristen duizenden ongewapende burgers op Amerikaanse bodem hebben vermoord. Er is sindsdien veel gebeurd. Misschien is wel de meest positieve ontwikkeling dat miljoenen gewone mensen in Europa en in de westerse wereld wakker worden. Velen zijn zich nu veel meer bewust van de islamitische dreiging dan ze zich daar in 2001 bewust van waren.

De meest negatieve ontwikkeling is dat dit tot dusver niet de visie en het beleid van de westerse overheden heeft veranderd, anders dan meestal alleen maar cosmetisch. De scheiding tussen de gewone mensen, die hun land en cultuur koesteren, en de heersende elites die open grenzen willen, ongeacht de kosten, wordt steeds groter in de hele westerse wereld. Die scheiding dreigt een kloof te worden.

Massa-immigratie, met inbegrip van islamitische immigratie, gaat in een razend tempo door. De houding van de heersende elites en de westerse massamedia ten opzichte van alles wat islamitisch is, is net zo suïcidaal als die altijd al was. In vergelijking tot de situatie van slechts een paar jaar geleden, heeft niets zich zozeer verbreid als angst en zelfcensuur inzake kwesties met betrekking tot de islam en de islamisering.

Men heeft mij gezegd dat ik nu ‘radicaler’ ben dan ik tien jaar geleden was. Anderen mogen beoordelen of dit zo is, maar als er enige waarheid in zit, dan komt dat alleen omdat ik reageer op gebeurtenissen uit het werkelijke leven.

Screenshot_21

Nu mijn ware identiteit bekend is, kan ik melden dat ik op 11 september 2001 in Egypte woonde als student in de  Arabische taal aan de Amerikaanse Universiteit in Caïro. Ik was nooit meer dan middelmatig in het Arabisch en mijn Arabische vaardigheden zijn nu heel zwak, want ik heb jarenlang die taal niet beoefend. Toch heb ik nog veel geleerd over de lokale gewoontes, de cultuur en de religie, omdat ik in het Midden-Oosten heb gewoond.

Het is al te eenvoudig om te suggereren dat slechts één gebeurtenis me tegen de islam deed keren. Nadat ik blootgesteld was aan de Arabisch-islamitische cultuur, zowel door er te wonen als door mijn studies, werd ik voor september 2001 al steeds sceptischer over de islam. Er konden waarschijnlijk enkele tientallen afzonderlijke gebeurtenissen genoemd worden en de nodige zelfstudies, die maakten dat ik de daaropvolgende jaren nog sceptischer werd. Ik heb ook veel geleerd van het werken in de Palestijnse gebieden en van de korte tijd die ik in Israël heb doorgebracht. Maar 9/11 versnelde zeker iets wat in mijn gedachten al aan de gang was. Het wonen in de grootste stad van de Arabisch sprekende wereld opende mij toen de ogen.

Zoals ik in het verleden al eens aangaf, was wat me het meest schokte niet dat tamelijk veel lokale Arabieren (maar zeker niet alle) openlijk blij waren met de aanslagen. Ik wist al dat er veel antiwesterse haatgevoelens onder de moslims in veel landen zijn. Wat me het meest schokte was de mate waarin de westerse massamedia dit simpele feit probeerden te bagatelliseren of te verbergen. Dit was niet alleen het geval bij een enkele krant of in een enkel land, maar het gaf een bredere trend in de hele westerse wereld aan.

Screenshot_19

Ik bleef achter met de indruk dat we in staat hadden kunnen zijn om met de islamitische bedreiging en andere bedreigingen op relatief beschaafde manieren om te gaan, indien door onze media alleen maar een waarheidsgetrouwe en ongepolijste versie van de werkelijkheid aan de meeste mensen werd gepresenteerd. Nog veel te vaak is dit niet het geval. Ik raakte ervan overtuigd dat het vooroordeel van onze eigen massamedia en de disfunctionele globalistische  en multiculturele ideologie van de westerse heersende elites onze grootste problemen zijn, en deze overtuiging is sindsdien alleen maar versterkt.

Het is verontrustend dat meer dan een decennium later de westerse heersende elites volstrekt niet in staat lijken te zijn om van hun eigen fouten te leren. westerse militaire interventie en pogingen om ‘de democratie’ in Irak te verspreiden hebben veel westers bloed en geld gekost. Het belangrijkste resultaat hiervan is de etnische zuivering van de lokale christenen en andere niet-moslims geweest, een machtsstrijd tussen verschillende groepen moslims en een nooit eindigende stroom vluchtelingen naar Europa en Noord-Amerika.

Of het nu in Irak, Libië, Egypte en Syrië is, westerse regeringen lijken altijd de radicale krachten en de voorvechters van de etnische zuivering van christenen te ondersteunen. En bij elke gelegenheid die zich voordoet, leidt westerse interventie tot een vloed van vooral islamitische vluchtelingen naar Europa en Noord-Amerika, waarvan dezelfde westerse elites ons zeggen dat we hen moeten binnen laten in onze landen. In essentie ondersteunen de westerse heersende elites de islamisering van zowel het Midden-Oosten als van Europa. Of dit bewust wordt gedaan of gewoon door aantoonbare stommiteit en ideologische blindheid is moeilijk te bepalen, maar dit is toch het uiteindelijke resultaat.

Screenshot_22

Sommigen van ons waren vanaf het allereerste begin niet enthousiast over de zogenaamde ‘Arabische Lente’. Zoals gewoonlijk hebben we gelijk gekregen. Ook krijgen we, zoals gebruikelijk, weinig krediet voor onze vooruitziende blik. In plaats daarvan worden we, door dezelfde mensen die keer op keer ongelijk hadden, ervan beschuldigd dat we ‘islamofobe extremisten’ zijn.

In 2011, toen president Obama en zijn regering president Hosni Mubarak hadden verraden en de Moslimbroederschap in Egypte ondersteunden, stak de Amerikaanse regering openlijk een trouwe bondgenoot  een mes in de rug en bracht daarmee gezworen vijanden van de Verenigde Staten tot leven. Wie wil worden verbonden met een land dat zijn vrienden straft en zijn vijanden beloont? Dit is de fundamentele menselijke psychologie op kleuterschoolniveau, maar zelfs dat lijkt te veel te zijn voor de hedendaagse westerse elites.

Het is dan ook voorspelbaar dat twee jaar later de regering-Obama bijna universeel wordt veracht door alle groeperingen in Egypte, van de Koptische christenen, die nu worden vervolgd door voorstanders van de secularisering, tot aan de fundamentele moslims die altijd de ‘Grote Satan’ zullen haten.

Omdat ik zelf een tijd in Egypte heb gewoond, zou ik willen volhouden dat Hosni Mubarak waarschijnlijk de beste heerser was die men realistisch gezien in een land als Egypte kon verwachten. Ja, hij was waarschijnlijk corrupt, maar dat is vrijwel elke leider in het Midden-Oosten. Hij was ook een dictator, maar hij was een seculiere dictator die, naar regionale maatstaven, persoonlijk niet sadistisch of wreed was. Hij hield vrede met de buurlanden, zoals Israël. Hij hield de meest radicale moslims in toom en hij verschafte ten minste enige mate van zekerheid voor de lokale christenen en een minimum aan economische stabiliteit voor de algemene bevolking. In een land als Egypte, met een groeiende bevolking en veel radicale moslims, is het moeilijk om veel meer dan dat te bereiken.

Screenshot_20

In het geval van Mubarak versus de Moslimbroederschap zou de keuze daarom gemakkelijk moeten zijn geweest . Het was moeilijker in het geval van de Libische dictator Muammar Gaddafi. Hij was een wrede man die het Jihad terrorisme steunde, maar hij was ironisch genoeg daar grotendeels mee gestopt op het moment dat westerse regeringen besloten om steun te verlenen aan zijn val.

Hetzelfde kan worden gezegd van Bashar al-Assad, de president van Syrië. Ik vind hem niet bijzonder sympathiek. Bijna niemand vindt dat. Zijn banden met organisaties zoals de door Iran gesteunde terreurgroep Hezbollah zijn bekend. Niettemin zijn sommige van de alternatieven nog erger. Het is bekend dat veel van de zogenaamde oppositiegroeperingen in Syrië militante Jihadisten zijn. Sommige daarvan hebben banden met het terreurnetwerk Al Qaida. Sommige westerse media hebben dit zelfs gemeld, evenals het feit dat de CIA en andere westerse instanties deze rebellen hebben gesteund met wapens.

Men heeft mij ervan beschuldigd dat ik een professionele pessimist ben. Toch moet ik, terugkijkend, toegeven dat zelfs ik nog steeds versteld sta van de enorme stompzinnigheid en de ideologische waanzin van de westerse heersende klasse.

Twaalf jaar na 9/11 hebben de Verenigde Staten een pro-islamitische president, die de Moslimbroederschap ondersteunt. Dat is meer dan erg. Erger is het volgende: op 11 september 2001 troffen Jihadisten uit het Al Qaida terreurnetwerk het Amerikaanse vasteland en doodden duizenden mensen. Op 11 september 2013 ontvingen groeperingen met Al Qaida banden in landen als Syrië steun en zelfs wapens van westerse overheden.

Screenshot_23

Wat heeft twaalf jaar van de ‘War on Terror’ eigenlijk gebracht, afgezien van een aantal oorlogen in Irak en Afghanistan die heel veel geld gekost hebben en die zeer weinig hebben bereikt? De weinige overgebleven christenen in het Midden-Oosten worden snel weggevaagd.

De moslimimmigratie naar Europa en Noord-Amerika gaat, net als in het verleden, door. De pro-islamitische president van de VS bevordert de Moslimbroederschap en vergelijkbare groeperingen. En westerse regeringen komen in Syrië tussenbeide namens troepen die door Al Qaida geïnfiltreerd zijn.

Twaalf jaar na 9/11 zijn de Al Qaida groeperingen onze bondgenoten geworden. Westerse regeringen bieden hen ondersteuning, zelfs met geweren. Dat is een uitkomst die ik me niet had kunnen voorstellen toen ik in 2001 de tv-beelden in Caïro zag, nu is dit de realiteit.

Het simpele feit is dat de ‘War on Terror’ niet kan worden gewonnen, omdat deze werd gevoerd tegen de verkeerde vijand. Je kunt geen oorlog voeren tegen terrorisme, terrorisme is alleen maar een werktuig. Dit is een oorlog tegen de Jihad, tegen de sharia en tegen het  islamitische expansionisme. Het heeft geen zin om te proberen de ‘democratie’ in het Midden-Oosten te bevorderen.

We zouden in plaats daarvan moeten proberen de verspreiding van de Jihad en van de islamitische sharia-wetten in de westerse wereld te voorkomen. Tot het moment dat wij de heersende elites in het Westen kunnen dwingen om dit te realiseren, zullen we blijven verliezen en zal de islamisering van het Westen doorgaan.

Screenshot_24

Bron:

http://gatesofvienna.net/2013/09/fjordman-911-twelve-years-on/

Auteur: Fjordman

Vertaald uit het Engels door:

Wachteres & Henk V.

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", "Religie van de vrede", "Verrijking", Europa, Immigratie, Islam, Jihad, Krankzinnigheid, Midden-Oosten, Moslims, sharia, tolerantie/intolerantie. Bookmark de permalink .

14 reacties op Fjordman: 9/11, twaalf jaar later

 1. Jean zegt:

  Prachtig artikel.
  Helaas kunnen de huidige politiekers momenteel nog zoveel schade veroorzaken OMDAT nog zoveel Europeanen geloven in fabeltjes.
  Voor alle duidelijkheid, een politieker is NOOIT bezig met het ALGEMEEN belang maar voor 100% met zijn EIGEN belang want via dat eigen belang kan hij/zij ongestoord parasiteren en profiteren.
  Kijken we naar ons eigen Europa: Enkele idioten kunnen zomaar het leven van ± 500.000.000 Europeanen vergallen wat ze tot op heden dan ook gedaan hebben, wij hebben geen enkele vreemdeling gevraagd om naar hier te komen maar zij, de corrupte politiekers, hebben wel ons opgezadeld met miljoenen parasieten die daarbij ook nog enorm veel angst, geweld, moorden, verkrachtingen hebben meegebracht en dat zootje voorzien wij ook nog van zakgeld, woning, verwarming, eten e.d. zelfs als ze illegaal aanwezig zijn.
  Voor dergelijk politiek schorem pas ik en zal ik ook enkel mijn stem geven aan die partij die aan deze barbaarse toestand een einde wil én zal maken.
  Uit de geschiedenis en het heden weten we dat islamieten NOOIT te vertrouwen zijn, dat islamieten vergiftigd zijn met geweld, barbaars geweld op de mensheid, altijd komen ze in beeld via walgelijk barbaars geweld en nooit hoort men een moslim daarover zijn ongenoegen uiten w.w.z. dat ze het ermee eens zijn.
  Dergelijk volk MOETEN wij verwijderen uit onze seculiere gemeenschap, onze gemeenschap is opgebouwd uit respect voor kinderen, gelijkwaardigheid voor man en vrouw, bestraffing van misdaden maar door de aanwezigheid van linkse lafaards en verraders van eigen volk gaat alles de verkeerde kant op, willen we nog enige toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen dan zullen we moeten beginnen met dat verderf uit te schakelen w.w.z. rode en groene lafaards en verraders hun mandaat afnemen en islamieten buiten flikkeren t/m de laatste bloedcel, wij beschaafde westerlingen doen dat zonder geweld, wij draaien als eerste de geldkraan dicht en gaan dan elke allochtoon controleren op illegaliteit, criminaliteit en inkomen, indie nog maar één puntje in strijd is met onze normen en waarden, wetten, zeden of cultuur resp. beschaving dan binnen de 24u van het grondgebied verwijderen zonder pardon, dan pa zal er terug vrede, welvaart, veiligheid en leefbaarheid mogelijk worden.
  Op geen enkele plaats wil ik geconfronteerd worden met islamieten, niet in een ziekenhuis niet op een gemeentehuis niet in een bank, nergens want is vertrouw dat gewelddadig achterlijk barbaars zootje voor geen knikker.

  Like

 2. Cathja zegt:

  @ Jean 14:32

  Juist! Helemaal mee eens! Niets aan toe te voegen.

  Like

 3. Bob Fleumer zegt:

  Wat de linkse elite maar niet begrijpt is dat als de islam het hier voor het zeggen heeft, zij de eerste zijn die een kopje kleiner worden gemaakt.

  Like

 4. Republikein zegt:

  Waar pislam is is het een galbakkentyfuszooi! Laten we er voorgoed mee kappen, het is mislukt jongens van De Rode Hoed!!! Heeft al 1400 jaar zijn bewijs van onvermogen bewezen.

  Like

 5. luckybee zegt:

  Helemaal met je eens Fjord man, maar ik moet ook om Nederland zorgen, ook hier gebeuren vreemde dingen. Met onze elite en media, is het ook hopeloos gesteld,zij kruipen practisch voor de islam en vervullen al hun wensen.

  Like

 6. Auke zegt:

  Goed artikel, geeft weer eens precies aan tegen wie de oorlog in feite wordt gevoerd. Het wordt gevoerd tegen het christendom. De islam komt er nu vol in en de laatste christenen gaan er nu vol uit. Ook in Europa en de VS (hoewel het aantal mensen, wat zich islamitisch noemt, in de VS nog te verwaarlozen is.(ca. 1%)) zal dit gebeuren. Dit is wat de atheïstische/humanistische elite wil. Een christen is, omdat hij een persoonlijke relatie heeft met Jezus, moeilijker te controleren door een overheid, dan een islamiet onder het islamitische kalifaat. Wanneer iedereen tot de islam is bekeerd (al dan niet gedwongen) heeft de overheid, die dan immers ook islamitisch is, een perfect controle mechanisme in handen om de bevolking te controleren. Zie maar naar de landen rond de middellandse zee, voorheen waren ze christelijk, daarna zijn de christenen een kleine minderheid geworden. Deze minderheid werd/wordt door hun dhimmie status, erg afhankelijk gehouden en was/is altijd bang voor aanslagen. Zeker een opstand werd/wordt hard neergeslagen. Zie de genocide in Armenië. Dit is een van de meest recente gebeurtenissen uit het verleden waarin je kunt zien hoe het kalifaat omgaat met minderheden die in opstand komen. Het vermoorden van mensen die iets anders geloven dan de islam is namelijk gelegitimeerd vanuit de koran , de hadieths en de sharia. Deze genocide past dan ook perfect in het beeld van de jihad, die de islam moet beschermen tegen invloeden van buitenaf. Dus wanneer iemand niet meer voldoet aan zijn/haar dhimmie verplichting, dan kan degene er op rekenen dat zijn/haar hoofd er af gaat of men zal zich gedwongen moeten bekeren.

  Like

 7. Joop Klepzeiker zegt:

  Hij schijnt nog steeds niet door te hebben dat er verschillende elite,s zijn die met elkaar overhoop liggen.

  Like

 8. Theresa Geissler zegt:

  Schitterend artikel en zeker met de laatste alinea raakt Fjordman precies de kern van de zaak: Wij moeten een manier vinden om onze multikul-elites te dwingen tot een ander beleid: Absoluut gericht tégen de Sharia -op welke manier dan ook en in ieder geval vóór een andere aanpak van de hier aanwezige moslims: Door hen als VOLWASSENEN te benaderen, hen op hun plichten en verantwoordelijkheden te wijzen die het wonen in een westers land nu eenmaal met zich meebrengen en, mochten zij dan nog proberen, hun wil door te drammen, een rustig maar beslist NEE laten horen.
  Weliswaar hebben onze bewindslieden en onze overheid dat tot nu toe nooit gedaan, maar er móet een middel gevonden worden om hen ertoe te brengen. Verdorie, het gaat om de toekomst van ons land en van het hele Westen!
  Hoe dan ook, blijf je bezinnen; geef niet toe!

  Like

 9. Henk.V zegt:

  Dit artikel van Fjordman is van groot belang, omdat het de misdadige geestesgesteldheid van degenen ontleedt, die , zoals Jean terecht opmerkt, volstrekt gedreven worden door denkbeelden die vanuit een kortsluitende gedachten wereld worden geprojecteerd op een bijna autistische wijze. Dit linkse ”idealisme” blijkt dat puur egoïsme te zijn.
  De elites die door hun krankzinnige politiek groot onheil over ons hebben gebracht en daar onbekommerd mee doorgaan, hebben duidelijk geen behoeften aan innerlijke heroverweging!
  En luisteren naar de stem van een ontevreden volk is wel het laatste wat men wil doen.

  Niets van wat men over ons heeft afgeroepen heeft datgene gebracht waar de elites continu de mond vol van hebben : Verrijking.
  Verrijking blijkt beroving, verarming, achterstelling van wie hier wonen. minachting voor wat bij je eigen identiteit behoort, tweespalt in de rechtspraak, vorming van ongelijkheid in de rechtsuitoefening, een zich hernieuwd ontwikkelend idee van ongelijkheid tussen man en vrouw, dreigende aantasting van de vrije beleving van ALLE seksuele geaardheden, aantasting van de vrijheid van meningsuiting, toenemende invloed van intolerante trekken die inherent zijn aan de sharia die haar plaats sluipenderwijs wil innemen.
  Dat is de ”verrijking” die politiek correct over ons heeft afgeroepen.
  En dan willen deze misleiders van het volk ook nog dat we in dankbaarheid onze ”zegeningen” gaan tellen? Ja, die hebben wij geteld en wij hebben één wens: RETOUR AFZENDER GRAAG!

  Terecht noemt Fjordman de geestesgesteldheid van de elites die ons land en cultuur verkrachten stompzinnig, maar hebben wij nu te maken met stompzinnigheid of met boosaardigheid , met elitair egoïsme dat mogelijk wordt gestimuleerd door rijke beloningen vanuit de bakermat van de ideologie die onze westerse hemisfeer absoluut wil overnemen?

  De islam is niet een verdedigende ideologie. maar een aanvallende.
  En wanneer de vorderingen van het te vormen kalifaat even tot staan worden gebracht, of ter discussie gesteld, dan wordt het spel van de pijnlijke verongelijktheid gespeeld, een zielig vertoon van onbegrepen zijn, en dat terwijl deze maatschappij van dhimmi’s nooit iets anders doet dan aan alle eisen vanuit de islam tegemoet te komen!
  Maar ja, links heeft een zwak voor ten achtergestelde mensen..Dus waarom niet het slachtoffer uithangen?

  Onze westerse leefwijze is zeer doorzichtig geweest, omdat men in een maatschappij met een krachtige cultuur en wetsbescherming elkaar in vrijheid en wederzijds respect en acceptatie tegemoet kon treden.
  Als er EEN ding is dat NIET tot de islamitische belevingswereld behoort dan is het wel het besef van WEDERKERIG respect , geloof in persoonlijke gelijkheid en gelijkwaardigheid van levensovertuigingen!

  Het merendeel van de moslims is daarom niet werkelijk in onze samenleving opgegaan en de reden daarvoor ligt wel degelijk in de afwijkende ideologie die men als leidraad neemt.
  Alle religies hebben voordien moeiteloos hun plaats binnen onze grenzen gevonden en de ideologie die hier nadrukkelijk uit de toon valt kan met name genoemd worden.

  Maar onze overheden hebben totaal gefaald bij de verdediging van de grote waarden van onze maatschappij, daarbij gesteund door kritiekloze media die napraten wat de uitverkopers van onze identiteit hen voorkauwen.
  De westerse manier van leven en denken die hier geldt had aan iedere binnen komende persoon als spiegel moeten worden voorgehouden.Zo leven wij hier en als je hier wilt wonen pas je je daarbij aan.Overal in emigratielanden is dat gebruikelijk!
  Kun je je niet aanpassen, of wil je dat niet? Ga ergens anders heen.

  Fjordman laat precies zien wat er mis gaat in het westen en waarom..

  En andermaal valt er maar een conclusie te trekken: er is maar één partij in staat om aan de om zich heen grijpende misdadige afbraak van ons land een einde te maken en ons terug te voeren tot een normaal bestaan.

  Like

 10. Tom Hendrix. zegt:

  O ja, Wachteres&Henk bedankt voor jullie vertaling, van dit belangrijke artikel.

  Like

  • Wachteres zegt:

   @ Graag gedaan,Tom.

   Fjordman is een van de helden van deze tijd. Dat zal ongetwijfeld blijken uit de geschiedenis, als wij die dan nog hebben en mogen beleven.

   Dan zal ook volledig aan het licht komen, duidelijk is het in feite al wel, wie de verraders van onze cultuur en onze vrijheid zijn en dus ultieme landverraders.

   De ‘weg-met-ons’ walgelijke, verachtelijke opruimers van onze fantastische Europese beschaving, die niet kunnen afwachten tot daar een voor-middeleeuwse ideologie vol van geweld en wreedheid voor in de plaats is gekomen.

   Een tekst uit de Bijbel is wonderwel op hen van toepassing: “Het zou beter voor hen zijn als zij met een molensteen om hun nek in zee werden geworpen ….. “.

   Like

 11. John zegt:

  9/11 is a inside job!

  Like

 12. Pingback: Fjordman: 9/11 twaalf jaar later | Nageltjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s