Poetin heeft op judo gezeten

Screenshot_11

Poetin heeft met een simpele heupworp Obama gevloerd. Dat heeft hij voor elkaar gekregen met een vaag plan om de onconventionele wapens die in Syrië aanwezig zijn, onder de een of andere vorm van toezicht te stellen. Een soort ongespecificeerde jeugdzorg, maar dan niet voor stoute kinderen of foute ouders, maar voor foute wapens waarmee je zonder veel onkosten iedereen die jou dwars zit dood kunt maken, zonder ouderwetse en tijdrovende poespas als een onthoofding. Obama heeft die judogreep niet zien aankomen. Een judoka gebruikt de kracht van zijn tegenstander om hem ten val te brengen. Het ziet er sierlijk uit, maar het is sneu voor de verliezer. Die komt plat op de mat. Voor de winnaar is de winst zo goed als gratis. Bij Obama als persoon is eerder sprake van kippedrift dan van kracht maar judo werkt ook tegen kippedrift. Wel lastig dat Obama niet alleen zichzelf is, hij is ook opperbevelhebber van de Amerikaanse strijdkrachten. Een opperbevelhebber van zo’n legermacht moet een beetje opletten, maar daarvoor heeft Obama het te druk, God weet waarmee.

Lees verder>>>

(h/t Martien Pennings)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

31 reacties op Poetin heeft op judo gezeten

 1. koddebeier zegt:

  Had ‘onze’ regering maar zo’n heldere blik !!
  Timmermans eikel lezen !!!!! Kan je nog wat van leren !!

  Like

 2. Martien Pennings zegt:

  Uitermáte zeer Welingelichte Kringen vertellen mij dat Hans Jansen op regelmatige basis voor GeenStijl zal gaan schrijven.
  Eens in de week of zo.
  Diezelfde Kringen verzekeren mij dat GeenStijl met Hans Jansen in contact is gebracht via een Geheime Operatie waarin verschillende Bekende Nederlanders een rol hebben gespeeld.
  Meer kan ik echt niet zeggen.
  Want ja: zo’n Bekende Nederlander staat dan meteen bekend als islamofobenvriendje!
  Overigens.
  Wat zou Hans tegen Annelies van der Veer van Hoeiboei hebben gezegd?
  “Annelies, ik heb bij GeenStijl een Miljardenpubliek van Zeer Hoog Opgeleiden dat ik kan winnen voor de Goede Strijd. Ik ben je niet ontrouw, maar ik moet mijn wapens zo efficiënt mogelijk inzetten.”
  Zoiets.

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   Sodeknetter!
   Maak ik me eventjes belachelijk!
   Blijkt dat wat ik voor inside-information hield allang uitgebreid door GeenStijl zelf is gepubliceerd!
   Hiero:http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/09/en_we_zeggen_niet_hoeveel_wijn_er_gedronken_is_tijdens_de_onderhandelingen.html

   Maar . . . . . wacht eens even!
   Dat er een geheime operatie aan vooraf is gegaan waarin via Bekende Nederlanders is gewerkt aan het contact tussen Jansen en GeenStijl stond dan toch weer niet in dat stukje van Plakstaaf.
   Nee-nee.
   Zo belachelijk ben ik nou ook weer niet!
   Ik ken de naam van degene die de Geheime Operatie op gang heeft gebracht en de namen van de Bekende Nederlanders die het contact met Geen Stijl hebben gelegd!

   En dan nu mijn allergrootste verdienste in dezen!
   Degene die de Geheime Operatie op gang heeft gebracht had Hans Jansen nooit gekend zonder mij!
   Zo zit het ook nog eens!
   Ik ben een zeer goed ingevoerde inside-held!

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Dat bèn je. Maar Martien, je kunt in ieder geval toch wel toegeven dat Hans Jansen, wààr hij ook al of niet schrijft, nog nooit iets beweerd heeft, waarmee wij het radicaal oneens kunnen zijn.
    Wat zich in het verleden tussen jullie heeft afgespeeld, daar staat verder iedereen buiten. Maar gelet op wat hij publiceert, nu, Hans Jansen is en blijft toch één van de weinige wetenschappers die de praktijk niet uit het oog verliest en die dus ook niet van mening is, dat hij de Islam op grond van allerlei wetenschappelijke-filosofische-sociologische theorietjes te moeten gaan ontleden en nuanceren. Zoals bijvoorbeeld die Duitse collega van hem -naam is me ontschoten-
    enige tijd geleden wèl deed, zoals de hele KU van Leuven op het ogenblik doet. Jansen niet, dat moet je hem nageven. Hij brengt de dingen niet zo uitgesproken als jij, maar ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is, dat is nu eenmaal zó. Helemaal aan jou, wat je daar verder mee kunt, maar ik beschouw hem als achtenswaardig en één van ons. Wààr hij ook schrijft. Als het uitgangspunt maar ongewijzigd blijft. En eerlijk gezegd heb ik tot op heden niet kunnen waarnemen, dat dat niet zo zou zijn.
    Als jij met harde bewijzen kunt komen die getuigen van het tegendeel, mag je het zeggen, uiteraard. IK heb het niet kunnen constateren. Ook hier niet.

    Like

 3. Trucker zegt:

  Kudos voor Hans Jansen waar hij op onvergelijkbare wijze de vloer aanveegt met de moslimbroeder HUSSEIN barack.
  Dit zou in vertaling recht naar het witte huis moeten gestuurd worden, kunnen eerst zijn moslimbroeders uit zijn administratie de geelzucht krijgen en vervolgens de keniaanse moslimbroeder in het ovale office een beroerte krijgen.
  Weet niet of dit een goede oplossing is want vice president biden joe is misschien geen islamofiel maar wel een democraat en dat is net wat de USA niet nodig heeft.

  Like

 4. meneertje zegt:

  Natuurlijk wordt het niets met die controles; daarop hebben velen (meestal voorzichtig) al gewezen. Overigens staat volgens mij beslist nog niet vast dat Assad die chemische wapens heeft gebruikt; er zijn ingewijden die beweren dat het de zgn. rebellen waren, al heeft Assad intussen wel toegegeven dat hij over chemische wapens beschikt.
  Wie het weet, mag het zeggen. (Er zijn er velen die beweren het te weten; ik hoor niet daarbij.)

  Hoewel het dus een oplossing van niks is die nu als uitkomst wordt geprezen, denk ik toch dat het van de vele kwade mogelijkheden inderdaad nog de minst kwade is. Er is nu in ieder geval uitstel. Voorlopig geen ingrijpen van het Westen in de heksenketel Syrië. Intussen gaan de Syriërs dus gewoon door elkaar af te maken, maar er is voor het Westen geen mogelijkheid om daaraan een einde te maken. Wel om het nòg ingewikkelder en gevaarlijker te maken, zoals Obama oorspronkelijk van plan was.

  Men mag Poetin wel prijzen omdat hij een grote rol heeft gespeeld bij die (tijdelijke) uitweg, maar men moet daarbij naar mijn mening niet overdrijven.
  Hij blijft toch ook een man die steeds meer dictatortje gaat spelen.
  Eigenlijk toch gewoon een schurk.
  Ik heb langzamerhand het idee dat je wel een schurk (of een schurk in wording) moet zijn om tot de hoogste plekken in de politiek door te dringen.
  Wordt b.v. de E.U. ook niet beheerst door schurken of schurken in wording? Of overschat ik hen en zijn het slechts wereldvreemde gutmenschen? (Of ook: op hol geslagen gutmenschen waarvan Verhofstadt het prototype is.)

  Like

  • Jean zegt:

   In dat EU gedrocht zitten zelfs schijnheilige schurken die maar één doel nastreven nl. pure dictatuur, daarom halen ze zoveel moslims naar hier om de weerstand van de nog recht oplopende Europeanen te breken.
   Bekijk en beluister de levensgevaarlijke schijnheilige Drievuldigheid met zijn reetlikkende apostelen E.T. , Barbarosso de Judas, de kapofurher Schulz en dan uiteraard de ziekelijke Pinoccio met de ziekte van de la tourette, een levensgevaarlijke bende Europavernietigers.

   Like

 5. M.A.L. Sion zegt:

  DE BOODSCHAP FIJNTJES INGEPAKT. LINTE EROM EN … A.U.B. !
  Met een zoetgevooisde stem kun je ook keiharde waarheden zeggen. Hans Jansen is daar een meester in. Hij weet in ieder geval zodanig te schrijven dat je het artikel tot het eind wil lezen.
  Hij heeft zich tot in het diepst in de islam ingeleefd en je proeft dat hij dat hele gedoe eigenlijk ver van zich zou willen werpen. Toch helpt hij ons om er scherp op te blijven. Het gevaar dreigt namelijk heel wezenlijk en wat in Syrië en al die andere sharia-zandbak-landen gebeurt is met de moderne communicatie- en reismogelijkheden in no-time bij ons. Bovendien, laten we niet vergeten dat er al een enorme 5e colonne in ons midden verkeert. Die houdt zich in lijn met het PROJECT van de BROEDERSCHAP gedeisd tot het afgesproken moment. En dan ……
  roodgekleurde straten waar je ook maar kijkt.
  EN HET CHRISTENDOM?
  Ik zou wel eens willen weten of Hans Jansen ook met evenveel zoetgevoosdheid het christelijk “geloof” naar het afvoerputje zou kunnen en willen verwijzen. Zelfs bij de vele tripjes in de ruimte en het verblijf in het ISS hebben onze kosmonautjes geen God weten waar te nemen. Darwin heeft het goed gezien. Hij heeft tot op hoge leeftijd gewacht en geaarzeld of hij de boodschap, waarvan hij wist dat ze hard in zou slaan en bij veel mensen pijn zou dien, wel naar buiten zou brengen. Al wat hij beweerde hield immers in: ER BESTAAT GEEN GOD!
  Het zou toch veel praktischer zijn als we met de ISLAM ook al de andere ‘GELOVEN’ in de KLIKO konden stoppen.
  Ik stel me zo voor dat we de dag erop zouden beginnen met: Oh, what a beautifull morning!

  Like

  • Jean zegt:

   Er bestaat geen god en er bestaat geen allah, wat wel bestaat zijn levensgevaarlijke perverse smeerlappen die fabeltjes gebruiken om de mensen te krijgen waar zij dat willen nl. slaafs en afhankelijk aan een corrupte dictatuur, kijk maar naar dat EU gedrocht, het zuiverste voorbeeld van minachting voor de mensheid.

   Like

  • Martien Pennings zegt:

   @ M.A.L. Sion om 10:55.
   Hou toch eens op met dat primitieve christendom-bashen.
   Daarmee speel je alleen de islam in de kaart.
   Hans Jansen zal nooit “het christendom” naar “het afvalputje” schrijven, omdat hij zich veel te bewust is dat de Joods-Christelijk-Verlichte traditie de oerbasis is van deze beschaving.
   Ik geloof zelfs dat hij zich “katholiek” noemt en ik meen te weten dat hij dat doet op ongeveer zelfde manier als ik: in een driehoek tussen de Katharen, Gerard Reve en Carnaval.
   En met een bloedhekel aan het Vaticaan.

   Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    @Martien Pennings: 17.57. uur. Begrijp je reactie volkomen Martien. Onze vijand is, de perfide islam, en de 5e colonne van links.

    Like

   • Republikein zegt:

    Hahaha,ik lach me de pleuris!! katholiek met tekens, lol.Nog 2 maanden tot 11/11.

    Like

   • M.A.L. Sion zegt:

    @ Martien Pennings 17.27
    De islam is het product van een zieke menselijke geest. Het gevolg is een sekte die gedurende 1400 jaar dood en verderf heeft verspreid.
    Het christendom heeft een andere oorsprong maar is net zo ongeloofwaardig als de islam. Dat christendom heeft ook een aantal gruwelijke ontsporingen op de kerfstok maar is thans ontdaan van de gewelddadigheden van de donkere middeleeuwen. Het is ontegenzeggelijk zo dat het christendom ook goede dingen heeft voortgebracht en dat is niet enkel aan het aspect “VERLICHT” te danken.
    Echter ….. als de samenleving, mede dankzij de aanhangers van de Joods-Christelijke geloofsbeleving, gevormd is tot de huidige beschavingsvorm dan nog rijst de vraag of er wel een god bestaat en de tekenen, mede dankzij de wetenschap gaan in de richting van het NIET BESTAAN.
    Het Christendom baseert zich op een groot aantal ongeloofwaardige stellingnames, waarbij bijvoorbeeld genoemd kan worden de pijnlijke vergissing van het om de aarde draaien van de zon.
    Persoonlijk ga ik er vanuit dat als de god van de bijbel echt zou bestaan, hij/zij toch in staat geacht zou moeten worden zich dusdanig te manifesteren, dat twijfels over zijn/haar bestaan daardoor weggenomen zouden worden. We moeten het echter doen met de hallucinaties van Johannes op Padmos en de ‘wonderbaarlijke’ verschijningen die de Katholieke Kerk aanleiding genoeg vindt om ‘mensen’ heilig te verklaren. Zotter kun je toch nauwelijks verzinnen?
    Dat de Joods-Christelijke traditie onze beschaving in de goede richting gestuwd heeft is een feit maar dat is nog geen legitimatie voor de ‘god van de bijbel’. Voor mij bestaat die niet en dat opmerken is geen ‘bashen’ van het christendom maar – voor velen helaas – een ‘anders geloven’. Bewijzen dat er een god bestaat is onder de huidige omstandigheden niet mogelijk. Ook het tegendeel is niet mogelijk en zelfs moeilijker omdat het tegen de stroom roeien is. Mijn keuze is het atheïsme en dus GELOOF ik in het niet bestaan van god.

    Like

   • meneertje zegt:

    Ik sluit mij volledig aan bij M.A.L.Sion 0.034. Ik had vrijwel hetzelfde willen schrijven, zij het uiteraard in andere (mijn eigen) bewoordingen, maar toen zag ik dat alles wat ik wilde schrijven al door M.A.L. Sion was geschreven.

    Ik ben in de dertiger en veertiger jaren van de vorige eeuw katholiek opgevoed en ik ben bij terugblik van mening dat het katholicisme toen een terreurorganisatie was. Men vermoordde “andersdenkenden” (die gewoonlijk ketters (protestanten) of “moderne heidenen” (atheïsten) werden genoemd) niet meer, maar de tijden waarin men dat wèl deed, echoden als het ware nog na in wat men ons op de katholieke school en in kerk uitentreuren over hen voorhield. Hoewel het woord “haat’ daarbij zelden of nooit werd gebruikt, kwam wat men dan wèl zei, toch wel op haat (gemengd met vrees) neer.

    De katholieke kerk heeft, net als de islam nu, eeuwenlang niet alleen de pretentie gehad het “enig ware geloof” te zijn, maar ook de overtuiging dat de hele wereldbevolking katholiek zou moeten zijn.
    De bekeringsijver mondde niet altijd uit in moordpartijen, maar soms toch wel. Verdiep u maar eens in de “kruistocht tegen de Katharen of Albigenzen”.

    De vele vertakkingen van het protestantisme waren bij mijn weten in de regel minder gewelddadig, maar daarover moeten anderen maar schrijven.

    Antisemitisme was bij de katholieken in Nederland wijd verbreid. Overigens moet ik zeggen dat de joodse godsdienst mij ook niet aanstaat, zo lang die de gruwel van de jongensbesnijdenis niet afschaft.

    Dit alles neemt niet weg dat ik denk (vooral omdat het christendom in onze contreien sterk aan gewelddadigheid heeft ingeboet) dat niet-gelovigen, joden en christenen toch tot een “monsterverbond” zouden moeten komen om tezamen de gesel van de islam te bestrijden.

    Like

  • Rudi zegt:

   “Hij heeft tot op hoge leeftijd gewacht en geaarzeld of hij de boodschap, waarvan hij wist dat ze hard in zou slaan en bij veel mensen pijn zou dien, wel naar buiten zou brengen. Al wat hij beweerde hield immers in: ER BESTAAT GEEN GOD!”

   Ik ben er niet zeker van of hij daar echt doelbewust mee heeft gewacht of dat hij gewoon bewijzen zocht. Waar ik wel van overtuigd ben, is dat Darwin niet de bedoeling had om aan te tonen dat God niet bestaat.
   Overigens zijn ‘On the Origins of Species’ en de ‘evolutietheorie’ wel wat meer dan ‘de mens stamt af van de aap’ en heeft de mainstream wetenschap sindsdien meer bewijsmateriaal in de kliko gestopt, om die uitdrukking te bezigen, dan ze er aan het licht heeft gebracht. Archeologen die vondsten en ontdekkingen doen die afwijken van wat de geschiedenisboekjes voorschrijven, wordt ieder verder onderzoek geweigerd en worden doodgezwegen (denk aan Jean Steen-McIntyre en Adam West).

   Maar denk bv ook aan Henri Pirenne, die aantoonde dat niet de invallen van de ‘barbaren’ verantwoordelijk waren voor de teloorgang van Europa tijdens de Middeleeuwen, maar de veroveringen door de moslims van christelijke gebieden in het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

   Dat laatste heeft uiteraard niks met Darwin te maken, maar ik dacht, ik rond af met een voorbeeld van hoe de mainstream geschiedenisboekjes over de islam schrijven om weer to the point te komen waar het op deze website om draait.

   Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Geen geschikte draad.

  Bonus>> http://tinyurl.com/2846rtj
  (geef dit maar door aan uw accounttant)

  Like

 7. Jean zegt:

  Amerika, Rusland, China e.a. maken zich enorm druk om de chemische wapens in Syrië???
  Waarom maken ze zich niet druk om chemische wapens in ’t algemeen dus over héél de wereld?
  Raken ze dan zere tenen van de wapenindustrie?
  Als we de TV opzetten dan zien we steeds massa’s leugens en bedrog komende van politiek gespuis, momenteel scheert Goebbels (lees:Perry) hoge toppen en hij staat eigenlijk feitelijk in zijn onderbroek net zoals zijn broodheer de moslim Odrama.

  Like

 8. luckybee zegt:

  Nooit vergeten waar Putin zijn vaardigheid geleerd heeft, namelijk bij de KGB.Dat kan nooit onze weg zijn.

  Like

 9. Martien Pennings zegt:

  @Theresa Geissler om 12:10.
  Sinds Hans en ik ruzie hebben – en dat helemaal door zijn schuld – heb ik hem vele malen aangehaald en heb ik talloze malen gezorgd dat stukken van hem door Frik en nu door Bert overgenomen werden.
  Ook dit stuk heb ik getipt aan Bert.
  En ik zeg toch niks negatiefs over Hans Jansen?
  Ik probeer alleen de lezers een beetje te vermaken met ongevaarlijke roddels die niemand beschadigen en mezelf te profileren als geweldige insider.
  Dus waarom impliceer je dat ik uit een soort rancune handel?

  Like

  • JiepMK zegt:

   Maak jezelf niet nog verder belachelijk, Martien, niemand neemt jou serieus met je nazislam en niemand ziet jou als een insider. Mij ook niet, maar ik accepteer dat tenminste.

   Like

   • Martien Pennings zegt:

    @JiepMK.
    Ah, ik had naar jouw zin nog niet genoeg zelf-ironie gepleegd.
    Je ziet jezelf overigens wél bloedserieus als “insider”, want hoe kan je anders weten dat “niemand” mij zo ziet?
    En leg ook eens uit waar ik fout zit met die stelling nazisme = islam?
    En vertel er dan meteen even bij hoe jij weet dat “niemand” die stelling serieus neemt?
    Inside-informatie?

    Like

   • JiepMK zegt:

    Welnee, Pennings, het simpele feit dat ik nooit iemand hoor of lees over die ‘nazislam’ zegt voldoende. Nee, ik leg niet uit dat het inhoudelijk niet klopt, ik heb geen idee namelijk, misschien heb je wel volledig gelijk, dat zal echter volkomen irrelevant blijven, de link tussen islam en nazisme zal nooit worden gelegd.
    Ergo, Nederland heeft niets aan theoretisch geneuzel over nazislam, integendeel, wij worden als gekkies weggezet vanwege de associatie met dit soort onzin. Dat is de reden van mijn afkeer.

    Like

   • JiepMK zegt:

    Bron, jij zet jezelf wel enorm te kakken met die opmerking. Lezen over ‘nazislam’? Hahaha, geen normaal mens die er een seconde aan wil besteden, laat staan er een hele tekst over schrijven. Zeg nou eens eerlijk, ben jij ooit een succesvol mens tegen gekomen die interesse toonde in die onzin?

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Jij beschouwt een “succesvol iemand” als iemand die de ogen sluit voor de geschiedenis….?? Dat is erg kortzichtig vind ik.

    Like

   • JiepMK zegt:

    Het duiden van normale/succesvolle mensen als mensen die niets willen weten over ‘nazislam’ is niet mijn doel. Ik probeer aan te tonen dat het duiden van ‘nazislam’ nergens toe dient, anders dan jezelf heel interessant vinden.

    Probeer het anders eens op een verjaardagsfeestje of waar dan ook, maar wel tussen normale mensen met een baan…ja toen Hitler de grootmoeftie van Jeruzalem ontving…..mensen staan je aan te kijken alsof je een volkomen gekkie bent. En terecht. Ergo, de rest van je betoog wordt niet meer serieus genomen. Wederom volkomen terecht.

    Like

   • E.J. Bron zegt:


    Dat is dan een duidelijke tekortkoming van die mensen op dat feestje. Zij wensen (willens en wetens!?) niet geïnformeerd te worden met feiten!!

    Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Geen idee. Af en toe moet ik nog wel eens nadenken bij jouw manier van ‘vermaken,’denk ik
   Kan wel aan mij denken.
   Tenslotte heb ik voor Hans Jansen nog steeds min of meer een ‘zwak’vanwege het eerste Wilders-proces: Betere getuige à décharge had Geert niet kunnen hebben.
   Voeg daar het feit aan toe dat hij ècht één van de weinige wetenschappers is, die zich in deze tijd niet laat verleiden tot fatale nuanceringen -èn onomkoopbaar gebleken is en….nou ja…..
   Ik heb , geloof ik, echt respect voor die man. Maar misschien is dat ook weer overtrokken.
   Gevoelskwestie, weet je wel. Daar doe je weinig tegen.

   Like

   • Wachteres zegt:

    En dat ‘helemaal zijn schuld’ van Martien, moet je ook met een korreltje zout nemen.

    Ik geloof er alvast niets van, Martien kennende ….. 😛

    Like

 10. Rudi zegt:

  Ik heb niet het genoegen Hans Jansen te hebben ontmoet, maar als ik hem bezig zie op P&W, of zijn boeken en artikels lees, heb ik sympathie voor hem. Mede ook door het Wilders-proces, dat Theresa net aanhaalde.

  Dit geheel terzijde.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s