Vernedering voor Obama: bankroete staat Amerika kan geen oorlog meer voeren

Screenshot_7

De ware reden van de afzegging van de Amerikaanse militaire actie tegen Syrië is de verwoestende economische toestand van de strijdkrachten: hoge militairen hebben achter de coulissen geweigerd president Obama te volgen. Ze zijn boos vanwege de radicale bezuinigingskoers en hebben aan de president verklaard: met de beschikbare middelen is een oorlog tegen Syrië niet te winnen. Obama moest aan de noodrem trekken.

De militaire actie tegen Syrië is niet mislukt aan het verzet van Rusland, maar aan de blijkbaar vernietigende financiële situatie bij de Amerikaanse strijdkrachten.

Na de forse aankondiging van minister van Buitenlandse Zaken John Kerry dat men in Syrië de rol van wereldpolitieagent wilde spelen (hier), krabbelde de Amerikaanse president Barack Obama een dag later al terug (hier).

Vanaf dat moment bestond er nog maar één maxime: de geordende terugtocht met mogelijk weinig gezichtsverlies.

Want in het Amerikaanse leger had zich een tot dan toe ongekend verzet tegen de eigen opperbevelhebber geformeerd. De afwijzing van de Syrië-oorlog had de omvang aangenomen van een muiterij (hier). De argumenten, die generaals en gewone soldaten naar voren brachten, verwezen enerzijds naar de ontbrekende strategie van Obama in Syrië.

Veel belangrijker is echter het feit dat het moreel van de troepen ver te zoeken is. De reden: het Amerikaanse leger moet vanwege het uit de hand gelopen begrotingstekort bezuinigen. Deze bezuinigingsplannen zijn niet meer van cosmetische aard. De staatssecretaris van Marine, Ray Mabus, zei vorige week in Washington: “Alles moet op tafel. Er zijn geen heilige koeien meer. Hoe goed we het ook doen: er zullen ongelooflijk harde beslissingen worden genomen.”

De marine, voor de actie tegen Syrië de belangrijkste troepeneenheid, moet radicaal bezuinigen. De totale defensiebegroting moet de komende tien jaar met 500 miljard dollar verminderd worden.

De gevolgen: alle contracten met dienstverleners moeten gecontroleerd worden. Er moeten minder nieuwe oorlogsschepen gekocht worden. Veel schepen die nog steeds gebruikt worden, zijn verouderd. Onderhoudsbeurten worden uitgesteld, er komen minder opleidings- en trainingseenheden.

Mabus waarschuwde ervoor dat de soldaten vanwege de bezuinigingskoers in het vervolg mogelijk niet voldoende opgeleid ten strijde gestuurd moeten worden.

Mabus duidde ook aan dat de bedenkingen over de inzetbaarheid van het Amerikaanse leger in Syrië beïnvloed zou kunnen worden door de rampzalige financiële situatie. Weliswaar zouden de marine-eenheden in het Midden-Oosten moeten blijven. Maar vanwege de bezuinigingen zou het geval kunnen optreden dat de troepen de Amerikaanse president niet meer alle opties kunnen bieden voor een actie.

Vanwege de financiële situatie hebben de soldaten blijkbaar ook geen zin meer om te vechten. In een enquête vorige week van de “Military Times” zegt 75% van de ondervraagde actieve militairen tegen een militaire actie te zijn. Twee derde deel van het Amerikaanse leger heeft zich dus tegenover Obama opgesteld.

Ongeveer 80% van de soldaten zegt dat ze niet zou herkennen dat de militaire actie tegen Syrië in het nationale belang van de VS zou zijn.

Daarmee was het verzet tegen een actie in Syrië onder de militairen groter dan onder de Amerikaanse burgerbevolking: 64% van de Amerikanen was tegen een militaire aanval geweest.

De “Military Times” citeert militairen, die vooral het economische argument tegen een militaire aanval naar voren brachten. Een officier zei: “We hebben geen geld voor allerlei andere dingen – maar we hebben enkele honderden miljoenen dollars om een paar Tomahawk-raketten op Syrië af te vuren en moeten aan een dure militaire actie beginnen?”

De toestanden bij de Amerikaanse strijdkrachten laten zien: de supermacht is geen wereldpolitie meer, maar een heel gewone bankroete staat. Nog meer schulden maken is niet meer mogelijk, behoedzame correcties voor de lange termijn kwamen te laat. In de openbare sector moet bezuinigd worden – en dat betreft ook het leger. Terwijl de enorme bezuinigingen in het onderwijs en de gezondheidszorg eerder sluipend zichtbaar worden, is de ramp bij het leger onmiddellijk zichtbaar: de Amerikanen kunnen zich geen prestige- en propaganda-acties meer veroorloven.

Amerika kan onder deze omstandigheden geen oorlog meer voeren die een omvangrijke inzet van de strijdkrachten vereist.

Beperkt inzetbaar – dat is de uitkomst.

En deze uitkomst heeft ertoe geleid dat Obama het risico van een Syrië-oorlog niet kon nemen.

Dat is een vernietigende nederlaag – voor de economische politiek van de Obama-regering.

Om deze te camoufleren, hebben de Amerikanen er uiteindelijk de voorkeur aan gegeven de Russen een overwinning op punten toe te staan. Het akkoord van Genève, dat de oorlog eerst heeft voorkomen, is voor Obama echter een buitenlandse politieke nederlaag.

Het zou echter nog veel pijnlijker voor de aangeslagen president zijn wanneer er openlijk over de echte reden gediscussieerd zou worden.

De Amerikanen kunnen geen oorlog meer voeren.

Ze kunnen het zich gewoon niet veroorloven.

De schuldencrisis vernietigt de hegemoniale ambities.

Dat is ook goed nieuws.

Screenshot_8

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/09/15/demuetigung-fuer-obama-pleite-staat-amerika-kann-keinen-krieg-mehr-fuehren/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

38 reacties op Vernedering voor Obama: bankroete staat Amerika kan geen oorlog meer voeren

 1. oogenhand zegt:

  Reblogged this on oogenhand and commented:
  Hahahahahhaaah!!!!! LOLOLROFLMAO!!!!!

  Like

 2. felix zegt:

  Natuurlijk, maar dit had ik allang vermoed. Als je onder een schuldenlast van deze omvang
  http://www.destaatsschuldmeter.nl/amerika-verenigde-staten-vs-usa/
  gebukt gaat dan kan het toch ook niet anders dan dat je een (zeer flinke) stap terug moet gaan doen.

  Like

  • meneertje zegt:

   Een dergelijk monsterlijk bedrag aan staatsschuld kon de U.S.A. zich alleen maar veroorloven omdat ’t het machtigste land van de wereld was.
   Ieder ander land zou in vergelijkbare omstandigheden totaal failliet zijn geweest.
   Maar zelfs voor het machtigste land van de wereld komt er een einde aan het profiteren van andere landen (dat een dergelijke staatsschuld a.h.w. automatisch met zich meebrengt).
   En dat zeker als het ophoudt het machtigste land van de wereld te zijn. Wat is hier oorzaak, wat gevolg? Een “kip-ei-kwestie” lijkt mij.

   Like

  • Lucky9 zegt:

   Twee jaar later, nu anno 2013 is dat dank zij of door toedoen van Obama, al gegroeid tot ruim 16.700 miljard.

   Like

   • Jan zegt:

    Je bedoelt: 16 biljoen en 700 miljard. Het Amerikaanse ‘trillon’ is het Nederlandse ‘biljoen’ ofwel een miljoen tot de 3e macht, dus 1.000.000.000.000.000.000 (10 tot de macht 18)

    Het is dus veel erger dan je denkt, het is onherstelbaar en het wordt gefinancierd door China waar de VS geld van lenen. Wordt de VS failliet verklaard is het ook gedaan met China (en Europa)

    Like

   • Jan zegt:

    Nou moet ik mijzelf even corrigeren. Het Amerikaanse trillion is 10 tot de macht 12, valt dus iets gunstiger uit.

    Like

 3. Jean zegt:

  Dat ze in de USA maar beginnen met wat wij Europeanen ook zullen moeten gaan doen en dat is moslims, het gevaar voor het westen, verplichten te vertrekken richting Noord Afrika.

  Like

 4. Senior zegt:

  ‘Dat is ook goed nieuws.’ – Maar ook een zorgwekkende ontwikkeling ; ik verzin het hier niet ter plekke maar heb het vele jaren terug ooit gelezen. Het Amerikaanse gevangeniswezen is al geprivatiseerd, wat als het Amerikaanse leger onder multinationale ondernemingen komt ; niet langer door de Amerikaanse overheid gefinancieert wordt? Dan zijn de rapen gaar, dan hebben we echt een probleem!

  Like

  • Jantje zegt:

   Dat is al aan de gang: Montesanto heeft blackwater gekocht. Montesanto is de grootste gifmenger ter wereld. http://www.voltairenet.org/article179691.html

   Like

  • Leo zegt:

   Ja en dan is het ECHTE probleem………….

   Dat de Rottschilds, de Rockefellers de Bilderbergers en de daaraan verwante
   multinationals de U.S Army overnemen en de NWO gegrondvest is !!!! en de USA
   net als de EU een dictoraat wordt met ongekende gevolgen.
   Die dan zullen uitmonden in en wereldwijde burgeroorlog, die dan weer gefinancieerd gaat worden door, jawel, de Rottschilds en de Rockefellers !!

   We zijn dan weer terug naar 100 -jaar geleden toen de 1e wereldoorlog uitbrak.

   Ook toen leenden !!! de Rottschilds en de Rockefellers,( Lees )de BANKEN ! miljarden
   aan de Fransen, De Engelesen EN de Duitsers om hun?? “conflict” ?? te financieren.
   Miljoenen VERPLICHTE burgers werden er toen over de kling gejaagd ter hunner profijt.

   T is maar waar ( t geld ) de belangen liggen.

   Ook al kunnen we SCHIJT hebben aan de Mohammedanen, in 1 ! , maar dan ook maar in 1 !!ding zullen we de moslims gelijk moeten geven.

   HUN visie over geld. GELD IS HET GEREEDSCHAP VAN DE DUIVEL !!!!!

   Like

   • tjonge zegt:

    hun zogenaamde visie over geld mag dan wel zo zijn, maar in werkelijkheid zijn ze niet vies van geld, vooral het onze !!

    Like

   • Leo zegt:

    @Tjonge Je begrijpt de bedoeling ik de jouwe ook.
    Er zijn ook gelovige christenen die de 10 geboden aan hun laars lappen.
    1 plus 1 is 3.

    Like

   • Anders B zegt:

    En ze gebruiken die zelfde duivel om de wereld volledig islamitisch te maken

    Like

 5. JiepMK zegt:

  De auteur heeft niet begrepen dat een monetair soevereine staat nooit zonder geld kan zitten vanwege het simpele feit dat ze het monopolie op de munt bezit. Ze bezitten de munt en kunnen deze onbeperkt laten crediteren op de eigen rekening. Nee, wij kunnen dat niet met de euro, de VS kunnen dat wel.

  Like

 6. Fred zegt:

  Om een slechte economische situatie te verbloemen gaf men vroeger het buitenland de schuld en/of men begon om wat voor reden een oorlog.
  Amerika kan dus nog wel degelijk een oorlog starten desnoods gefinancierd door Qatar of Saoedi-Arabië.
  Het blijft gevaarlijk.

  Like

 7. Jade zegt:

  Ik ben allerminst gerust gesteld…
  Hitler gokte destijds op de olievelden van Baku.
  Odrama gaat misschien wel gokken op z`n gaspijp.
  Dit in opdracht van degene die aan deze trekpop trekt.
  Mensen, er is geld genoeg, alleen het is gejat.
  http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=P1289

  Like

 8. aquarius4422 zegt:

  Deze situatie heeft zich eerder voorgedaan, in het Carter tijdperk. Toen Iran de Amerikaanse diplomaten gijzelde bleek het leger dermate kapot bezuinigd te zijn dat een militaire actie niet meer mogelijk bleek. Er is dus weer een Reagan nodig om Amerika weer op de kaart te zetten.

  Like

 9. Ik moet zeggen dat het wel een paar keer door mijn hoofd gespeeld heeft dat ik dacht wat halen die Amerikanen zich op de hals, ze hebben het financieel al moeilijk en het zijn moslims tegen andere moslims, laat ze lekker hun gang gaan, wat maakt het voor verschil of mensen sterven door gifgas of door napalm.
  Daarbij heeft Amerika na de grootschalige inzet van Agent Orange in Vietnam ook niet echt recht van spreken.
  Aan de andere kant men doet alsof bij het afschieten van een raket gelijk de aanschafwaarde moet worden betaald, die raketten waren al betaald, maw. als je vele duizenden types raketten in munitiedepots hebt liggen en je vuurt er honderd af dan heb je er nog steeds vele duizenden over.
  Het is de inzet van soldaten en apparatuur die geld kosten, waarbij je je ook kunt afvragen welke kosten je nou moet meerekenen, of die vloot nou een beetje voor de kust van Afrika vaart of even een uitje maakt naar de Middelandse Zee what’s the difference?

  Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  Oud nieuws.
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/21893465/___Helft_Syrie-strijders_islamist___.html
  En het zijn geen strijders, het zijn slagers zonder vergunning.

  Like

 11. G.Deckzeijl zegt:

  Past hier wel denk ik. Ik heb de oplossing. Indien zo’n opgepimpte kolenkit met brievenbus ergens van wordt verdacht en weigert om haar rotsmoel te tonen, meteen veroordelen
  en meteen voor onbepaalde tijd achter de deur in een mannengevangenis waar alleen niet-moslims opgesloten zitten. Kijken hoe lang ze dat volhoudt. En ook geen bezoek,
  geen halal-voer, vreten wat de pot schaft.
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/21893446/__Gedoe_over_nikab_in_rechtszaal__.html

  Like

 12. luckybee zegt:

  Met Amerika zal het weer goed gaan als er weer een Presbiteriaan aan de macht komt.

  Like

 13. s breget zegt:

  Logies dat je je land bankroet maakt als je jaren en jaren lang je islamitische vijanden hebt onderhouden met wapens .

  Like

 14. Trucker zegt:

  @ Leo 16 september 2013 om 00:35

  Ach het heeft (niet) lang geduurd voordat het Monster van Loch Ness euh Bildenberg terug opduikt in een reactie.
  Ik zou niet echt verbaasd zijn als binnekort de link gelegd wordt tussen Nine Eleven en bildenberg.
  Misschien moeten de reageerders wat dieper graven en zal blijken dat osama (van wie het karkas verworden is tot een schuilplaats is voor weekdieren) bin laden een handpop was van bildenberg en hitler (en och ja sleur er gelijk stalin en zijn kornuiten communisten ook maar bij) handelden in opdracht van bildenberg…
  Morgen open ik men ogen en zal bildenberg verschijnen om het laaste oordeel uit te spreken.
  CUT THE CRAP zegt de Amerikaan.

  Like

  • Anders B zegt:

   Wat ik helemaal vreemd vind is dat die eikel van D66 ook bij de Bildenberg groep aanwezig is. Pechtold….wat zou zijn rol daarin zijn?

   Like

   • Leo zegt:

    Peggie zit ook met zn wijsvinger strak in de reet van Von Rompuy wat zou daar de bedoeling van zijn kan je je ook afvragen.
    Peggie ik ook zo n mannetje wat overal geaaid wil worden ten profijte van zichzelf om zich een weg te banen naar zn toekomstige job.
    Is een echte kameleon, kleurt mee wat HEM het beste uit, “politiek “doet ie erbij.
    Altijd fijn om in kringen te vertoeven waar ze allemaal elkaars lulletje vasthouden.

    Like

 15. Jean zegt:

  Ondanks die erbarmelijke situatie van de USA blijft Goebbels (Perry) maar zeveren, die man is echt psychisch niet in orde idem dito de zwarte moslim want die ziet de moordenaars waar zijn broer lid van is het onderspit delven en dat was niet de bedoeling van Odrama én E.T.

  Like

 16. Jan zegt:

  Het IQ van de Dictator:
  “Raising Debt Ceiling “Does Not Cost Taxpayers A Single Dime” en het zijn de Republikeinen die de regering op een lag pitje hebben gezet
  http://www.whitehouse.gov/the-press-office/2013/10/01/remarks-president-affordable-care-act-and-government-shutdown

  Like

 17. Jan zegt:

  Dat de Democraten, beter: communistische partij, geschifte leden heeft blijkt uit de woorden van Sheila Jackson Lee (Dem) die de staat van beleg wil laten afkondigen als het aan haar ligt zodat de junta nog meer schulden kan maken, namelijk $1,1 biljoen (Amerikaanse biljoen)

  Like

 18. Jan zegt:

  Het is afgelopen met Amerika. China stapt af van de waardeloze dollar en neemt een andere reservemunt

  “As US politicians of both political parties are still shuffling back and forth between the White House and the Capitol Hill without striking a viable deal to bring normality to the body politic they brag about, it is perhaps a good time for the befuddled world to start considering building a de-Americanised world,”
  http://www.ibtimes.co.uk/articles/513431/20131013/china-debt-ceiling-shutdown-xinhua-de-emericanised.htm

  Like

  • Republikein zegt:

   Zeg Jan, dat is een eyeopener voor China, en voor de rest van “follow the money”.
   Wij hebben op 21/9 onze nieuwe biljetten mogen aanschouwen!

   Like

 19. Jan zegt:

  Egyptische regeringsleider Al Sisi steekt de draak met Obama’s ‘politiek’, zegt dat terughoudendheid moet tonen tegenover de plunderaars, brandstichters en criminelen in Ferguson

  Egypt Urges US Restraint Over Missouri Unrest
  Egypt on Tuesday urged U.S. authorities to exercise restraint in dealing with racially charged demonstrations in Ferguson, Missouri – echoing language Washington used to caution Egypt as it cracked down on Islamist protesters last year.
  http://www.businessinsider.com/egypt-urges-us-restraint-over-missouri-unrest-2014-8?op=1

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s