André Gantman (N-VA) wil dat Abou Jahjah bij terugkeer wordt opgepakt

Screenshot_9

Abou Jahjah

De Antwerpse fractievoorzitter van de N-VA in de gemeenteraad, André Gantman, is bezorgd over de plannen van Abou Jahjah om terug te keren naar ons land. “Jahjah is lid van Hezbollah, een terroristische organisatie”, vertelt Gantman aan Joods Actueel. “Dat is in ons land een strafbaar feit en daarom vind ik dat hij moet worden opgepakt als hij terugkomt.”

Jahjah gaf in het verleden in interviews toe dat hij Hezbollah ging bijstaan in de strijd tegen Israël. Gantman vervolgt: “Hezbollah steunt ook actief  het regime van de Syrische president Assad dat  tienduizenden doden op zijn geweten heeft. Dergelijk sujet is hier dus absoluut niet welkom”.

Screenshot_10

André Gantman

Lees verder>>>

(h/t Martien Pennings)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in België, Hezbollah, Islam, Israël-vijandigheid, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

17 reacties op André Gantman (N-VA) wil dat Abou Jahjah bij terugkeer wordt opgepakt

 1. JiepMK zegt:

  Een illustratie van een dode terrorist bij dit artikel had wel fijn geweest;)

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Gebeurt tóch weer niet. Wedden?
  En in het onwaarschijnlijke geval dat het wel zou gebeuren, zou je Bertje “Bléiter” Anciaux hóren!

  Like

 3. Republikein zegt:

  Tante Sjannet is hier niet blij mee!

  Like

 4. Rudi zegt:

  Voor wat ze waard zijn, heb ik een paar opmerkingen wat betreft die Abou Jajah.

  Volgens mij heeft die gast alle geloofwaardigheid verloren. Ten eerste maakt hij zich altijd druk over Israël en de behandeling van ‘Palestijnen’ en de ‘discriminatie’ jegens die arme moslims hier in België. In Libanon, waar hij tien jaar woont, hebben zijn Palestijnse vriendjes geen staatsburgerschap noch het recht dit te verwerven, geen recht om aan politiek te doen en bovendien worden ze uitgesloten van een veertigtal beroepen waaronder arts, politieagent, journalist en advocaat. Rechten die zowel de ‘Palestijn’ in Israël als de moslim hier in België en Nederland genieten.
  Hier komen leuteren over ‘discriminatie’ mist geloofwaardigheid.

  Ten tweede kan ik me voorstellen dat het meneer danig warm onder de voeten begint te worden daar in Libanon waar Hizbollah (sjiieten) in een burgeroorlog verwikkeld is met de ‘Syrische rebellen’ aka Al Qaeda (soennieten). Hij kan het zich niet permitteren om kant te kiezen. Kiest hij de kant van Hizballah komt hij op de lijst van Al Qaeda en is hij in de ogen van het grote moslimvolk geen voorstander meer van het kalifaat. Kiest hij de andere zijde, verliest hij zijn gezicht tegenover de eerste en zien anderen hem niet meer als een vrijheidsstrijder voor wie in de eerste plaats Israël de grote vijand is. Beide zijn levensgevaarlijk. Maar wat nog gevaarlijker is en zeker in die regio, is helemaal geen kant kiezen. Dan ben je ofwel een lafaard, ofwel een spion van Israël. In het eerste geval schieten ze hem neer als een hond, in het tweede eindigt hij achter iemands motorfiets.

  Dan maar terug naar België, moet hij gedacht hebben. Maar als hij denkt dat hij terugkeert naar het België van tien jaar geleden vergist hij zich lelijk. Zijn vroegere aanhang is ook niet zo dom dat ze niet doorhebben dat hij naar Libanon ging om te vechten tegen Israël. Wat komt hij hier terugdoen? Bovendien zitten er bij Shari’ah 4 Belgium een aantal die ook niet zo achterlijk zijn. Zij voegen de daad bij het woord, zij lopen erbij als een echte moslim, zij trekken ten strijde naar Syrië om de heilige oorlog te voeren en die gast in zijn westerse kleren komt doodleuk terug naar hier om gebakken lucht te verkopen.

  Abou Jajah is een schertsfiguur geworden die elke geloofwaardigheid mist;

  Hitler was ook een schertsfiguur, dachten sommigen in de jaren twintig en dertig, maar hij had effectief in de bak gezeten wat zijn slachtofferrol en geloofwaardigheid bij zijn achterban versterkte. Deze pummel is doodleuk tien jaar in Libanon gaan wonen.
  Een hemelsbreed verschil.

  Dat wou ik even kwijt.

  Like

  • Luchtpint zegt:

   Goeie analyse. Er zit enorm veel waarheid in wat je zegt. Je mag trouwens niet vergeten dat Sharia4Belgium bestaat uit Salafisten, dat wil zeggen een puriteinse stroming binnen de Soennitische Islam, die daardoor diametraal tegengesteld is aan de Sjiieten !! Daarom dat aanhangers van hen ook naar Syrië zijn gegaan.

   En daarom trouwens ook dat Saoedi Arabië de Salafisten in Syrië steunt, want Wahhabisme is niets anders dan geïnstitutionaliseerd Salafisme !!! Als Jahjah terug naar hier komt, zal het bijna ondoenbaar worden nog moslim jongeren in het algemeen voor zijn kar te spannen, en zeker als die jongeren er zelf de nadruk op leggen dat hij een sjiiet is. Die zijn trouwens sowieso in de minderheid.

   Like

 5. Trucker zegt:

  Het is maandag, ben nog moe van gisteren dus kopieër wat ik op
  http://nageltjes.be/wp/?p=7564 heb geschreven, ik weet het: luiheid is des duivels oorkussen maar ik ben dan ook geen slimmerik die zo maar teksten uit mijn mouw kan schudden.
  PS laat er voor de taalpuriteinen zelfs de taalfouten in…

  Dit feit zal gevierd worden door de media, peins dat hij per express een uitnodiging zal krijgen van de openbare KRomroep BRT om zijn lotgevallen omstandig te mogen duiden.
  Ik meen me te herinneren dat er indertijd SMEERLAPJES (verkleinwoord omdat het minder overkomt als belediging hoewel ik en wie tegen De partij is…) waren die kwaakten dat El Cid het evenbeeld was van die islamiet…
  Het zal niet lang duren of we gaan nog meer krijgen van dat want de islamofiele multikulle geitenwollensokken Volksverraders gaan hun knuffeldiertje terug hebben.
  Wat meer significanter is: waarom komt die islamiet terug, heimwee…dat zal het niet zijn, ik vermoed dat hij een duidelijke agenda heeft de welke zal ons Rechtsen en islamofoben mettertijd duidelijk wworden.

  Like

 6. Tom Hendrix. zegt:

  En de RODEN en LINKSEN vinden het natuurlijk heel normaal, dat deze haatzaaier zich weer komt melden in België. Ik denk dat hij zijn uitkering weer komt ophalen, dat is het enige wat zulke figuren WEL van ONS willen! Gratis GELD! Voor de rest wenst deze klojo ons ook dood hoor!

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  @Felix, nee, Idaho is ’s winters nogal aan de kouwe kant. Ik vond het gewoon
  mooie foto’s. In ieder geval geen hoofddoek te zaien. Ook wat waard tegenwoordig.
  Al die infiltranten… makes me wanna PUKE.
  Maar als ik ooit voor mekaar krijg wat jij dacht zit ik ergens anders aan te denken.
  Als ik ooit een grote klapper maak is Nederland endgültig vorbei.

  Like

 8. G.Deckzeijl zegt:

  foutje… zaien had zien moeten zijn.

  Like

 9. Martien Pennings zegt:

  Ik denk dat “Rudi” hierboven gelijk heeft: het is mijnheer in Libanon te gevaarlijk geworden en nu komt hij hier veilig rotzooi trappen en zijn antisemitisme uitleven.
  De iconische uitspraak van deze ploert luidt “La valise ou le cerceuil”.
  Dat betekent “De koffer of de doodskist”.
  Dat sloeg op Israël en hij bedoelde: de Joden kunnen vrijwillig Israël ontruimen of anders worden ze vermoord.
  Ik heb hem en zijn lijfwachten jaren geleden eens van dichtbij geobserveerd tijdens een debat: genadeloze moordenaars zo gauw ze de kans krijgen.

  Like

 10. Jean zegt:

  Dergelijk krapuul mag geen toestemming krijgen om België en zeker Vlaanderen binnen te komen.
  We hebben, helaas, al oproerkraaiers in overvloed, kijk maar naar die groene en rode beerputten.
  Alleen maar hommeles met dergelijk zootje onder ontwikkelden.

  Like

 11. Trucker zegt:

  @ Rudi 16 september 2013 om 20:37

  Je ziet één zaak over het hoofd die islamiet is een volksmenner, hij heeft de gave om islamieten achter zich te krijgen, dus boudweg poneren dat zijn tijd over is…dat zou ik in dit stadium nog niet zeggen.

  Like

 12. Trucker zegt:

  @ Rudi 16 september 2013 om 20:37

  Yep met ouder worden begint het geheugen wat minder goed te draaien, had ik daarnet moeten plaatsen edoch.
  Deze morgen op de openbare KRomroep BRT radio1 één van die islamieten “als een echte moslim” (zoals u het prozaisch uitdrukt) die zei dat “…die Gantman is dat die die veroordeeld is voor corruptie daar lig ik niet wakker van…”, het is een notoir antisemiet die dit zei een medestander van hezbollah (u bekend hoop ik?) die de staat Israël liefst zou zien ophouden te bestaan.
  Dus dezelfde strijd als elke islamiet en dat vergeet u waarschijnlijk in uw betoog.
  Die islamiet afdoen als “zijn tijd is passé” is een KAPITALE denkfout, in dit kader kan ik u (net als velen trouwens) het lezen van Sun Tzu aanbevelen, is het beste ooit op schrift gezet.

  Like

 13. Martien Pennings zegt:

  Op de website van antisemiet Bert Anciaux staat een hartelijk welkom aan collega antisemiet Abou JahJah, die ooit vertelde dat de Israëli’s de keuze hebben tussen twee mogelijkheden: “De reiskoffer of de doodskist” (“la valise ou le cerceuil”). Ik heb over antisemiet Bert Anciaux een paar keer geschreven: http://bit.ly/17MMhxp en http://bit.ly/10MAqLs.

  Ach ja: een Jodenhater of antisemiet is voor mij iemand die Israël blijft demoniseren tegen beter weten in.

  Hier is het jubelstuk over Jodenhater Abou jahJah op de website http://www.bertanciaux.be/ van Jodenhater Bert Anciaux:

  Welkom Abou Jahjah (dinsdag 17 sep 2013)

  Zo’n dikke tien jaar geleden veroverde Dyab Abou Jahjah de grote koppen in zowat alle media. Daarin kreeg hij het aureool van kwade fundamentalist, oproerkraaier en antidemocraat. De politieke kwatta’s uit die tijd, van stad en staat, met Verhofstadt als vaandeldrager, verbrandden hem publiekelijk en nagelden Jahjah – zonder enige vorm van proces, laat staan veroordeling – aan de schandpaal van het grote fatsoen. Voorwaar bijzonder onfatsoenlijk. Hij werd dan ook, in grote stilte, vrijgesproken (2006/2007) van alle aantijgingen, maar verdween naar zijn geboorteland, Libanon.

  Abou Jahjah is terug. Hij verkondigt met zijn welsprekende bravoure de wederopstanding van een ambitieus politiek project. ’t Blijft ondertussen wat duister over de inhoud daarvan, maar daarover niet getreurd, dat volgt zeker later.

  Ik hou van Abou Jahjah zijn harde en rake analyses, zijn emanciperend discours, zijn kracht om als rolmodel de opgebouwde frustraties van vele jongeren met migratiegeschiedenis te articuleren en ze in een politiek model te vertalen. Jahjah is een politicus pur sang, analyseert de werking van de macht en poogt tegenmacht te ontwikkelen. Daarbij schroomt hij geen populariteit – welke politicus wel? – en beschikt volop over de noodzakelijke talenten.
  Wellicht kwam Abou Jahjah te vroeg met zijn verhaal. Ik koester hieromtrent wel een hypothese. Met iets meer kansen, minder verkettering en echte luisterbereidheid voor zijn boodschappen, hadden gevaarlijke filou’s en farfelu’s, zoals Sharia4Belgium, nooit de impact verworven die ze nu wel kregen.

  Ik wens Abou Jahjah – zonder enig cynisme of ironie – een hartelijk welkom, liefst op de barricaden. Hopelijk klinkt zijn megafoon nog even indringend en beklijvend als toen. Ik herken hem als bondgenoot in de strijd tegen achterstelling, racisme (verkapt of vaak zo duidelijk) en zijn oproep tot respect voor diversiteit en het basisrecht op identiteit. Hopelijk begeestert hij jonge mensen, biedt hen fierheid om te zijn wie ze zijn: volwaardige mede-eigenaars van onze samenleving. Met al hun plichten en vooral ook hun rechten.

  Met dit standpunt zal ik wel weer de goegemeente over me heen krijgen, maar het is ingegeven vanuit een zorg voor een betere samenwerking tussen alle bevolkingsgroepen om zo een Vlaanderen op te bouwen waar iedereen zich bij betrokken voelt. Te vaak zwijgen politici uit angst voor het dictaat van de rechtse vloedgolf. Te vaak zijn progressieve krachten zo mee verantwoordelijk voor een steeds verder uitdijende onverdraagzaamheid. Angst bestrijd je met kennis en dialoog, niet met vooroordelen of door publieke, collectieve taboes te creëren.

  Bert

  Like

 14. Pingback: Vlaams cultuuroverzicht: Jahjah, Desmet, Naegels, Anciaux, Catherine | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s