Palestijnse rebellen willen “Arabische Lente” in de Gazastrook

Screenshot_5

Wat in Egypte gelukt is, proberen Palestijnen nu in de Gazastrook te herhalen: het ten val brengen van de regering, in dit geval van de radicaalislamitische Hamas. Een Palestijnse beweging, die naar Egyptisch voorbeeld de naam “Tamarod” (“Rebellie”, “Opstand”) draagt, roept tot massaprotesten tegen de leiding van Hamas op. Tamarod is een groep Palestijnen, die altijd optreedt met gemaskerde gezichten. De groep wil een einde maken aan de radicale islamheerschappij in de Gazastrook. “Hamas in de Gazastrook is niets anders dan de radicale Moslimbroederschap”, waarschuwde Tamarod in een video op YouTube.

In de Gazastrook moet de beweging voorzichtig zijn. Daarom benadrukken de leiders van de beweging dat ze in principe niet tegen Hamas zouden zijn, maar tegen datgene wat er van de organisatie zou zijn geworden, namelijk een militaire heerschappij. Uit de Gazastrook zijn nauwelijks geluiden te horen die niet overeenstemmen met het fanatieke Hamas-regime. De Palestijnen in de Gazastrook leven in angst – dat wil Tamarod veranderen.

Leden van Tamarod benadrukten tegenover “Israel Heute” en andere media dat een “Arabische Lente” ook in de Gazastrook mogelijk zou zijn. Hamas-chef Ismail Haniya waarschuwde op een persconferentie prompt voor het gevaar dat de beweging het Palestijnse volk uit elkaar zou kunnen drijven. “Ik heb niets tegen opstanden en rebellies”, zei Haniya, “maar deze moeten zich richten tegen de zionisten en de veroveraars van ons land!” Uit Palestijnse bron is te horen dat Haniya de Palestijnse opstandelingen zo snel mogelijk wil laten arresteren om iedere vorm van verzet tegen zijn regime van tevoren al te verijdelen.

Video:

 

Bron:

IsraelHeute

Auteur: Aviel Schneider

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", "Palestijnen", "Palestina", Gazastrook, Hamas, Moslimbroederschap. Bookmark de permalink .

8 reacties op Palestijnse rebellen willen “Arabische Lente” in de Gazastrook

 1. Meestal hebben zulke gasten een aantal machinegeweren op de achtergrond staan…

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Wat heeft vrede met gemaskerde islamitische smoelen te maken?

  Like

 3. luckybee zegt:

  Daar ligt het beloofde land dat God aan joden heeft gegeven.Daar zal een moslimlente nooit lukken.Hoogstens de hel breek los voor de Arabieren.

  Like

 4. LafSchaap zegt:

  “De groep wil een einde maken aan de radicale islamheerschappij in de Gazastrook.” Daar is Hamas-chef Haniya het uiteraard niet mee eens en hij wil ze laten oppakken. In zo’n geval kan ik me goed voorstellen dat deze groep onherkenbaar in beeld wil komen; je kop ligt er zó naast, als je dat niet doet. En het zou best kunnen dat Tamarod veel aanhang heeft op de Gazastrook, allemaal anoniem natuurlijk.
  Jack Terrible en G. Deckzeijl geven er geen blijk van het artikel te hebben gelezen.

  Like

  • @LafSchaap; ik had het artikel helemaal gelezen. Maar ik concentreerde mij op de foto. En heb daar iets over geschreven. Want dat vond ik interessant. Niet dat ik jullie reacties niet interessant vind, integendeel!

   Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Van nul en gener waarde, anders waren ze wel zo wijs om met ‘open vizier’ te strijden.
  Trouwens we weten het zo langzamerhand wel met die “Arabische Lentes.”

  Like

 6. guusvelraeds zegt:

  Denk dat ze niet lang meer leven. Overigens wat een naïviteit. We zijn niet tegen hamas, maar wel tegen dat, wat van hamas geworden is. Alsof hamas (een loot aan de stam van de moslimbroederschap) ooit veel beter was. Is het niet de normale gang van zaken in het midden oosten van de islam. Elk regime zal na verloop van tijd richting totalitair groeien. Hij die het sterkste is in dat vunzige moeras van de islam grijpt de totale macht. Macht delen en streven naar compromissen is een onbekend fenomeen in landen van de islam en de Arabieren. Elke natie waarin islam de toon aangeeft is gedoemd totalitair te worden alleen al omwille van haar geloofsbeginselen. Derhalve kan alles wat islam is elke vergelijking met het totalitair nationaal socialisme zonder meer en met gemak doorstaan. Islam en dus ook “”Tamarod”” onder welke andere noemer ook, is totale controle, totale joden haat, totaal slachtofferschap en tegelijk hoe vreemd het ook klinkt totale expansie drift. De wereld kan pas opgelucht ademhalen als de islam in zijn geheel verdampt en weggetrokken is uit de menselijke geschiedenis. Dus ook deze “Tamarod” griezels want seculier zullen ze niet zijn want in dat geval hadden ze gezegd dat ze ook het oude hamas niet hadden zien zitten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s