“De enige staat in het Midden-Oosten die christenen respecteert”

Screenshot_48

Minister-president Benjamin Netanyahu met priester Gabriel Nadaf (links) en Schahdi Halul

De Arabische leiding is in paniek. Steeds meer jonge Arabische christenen willen dienen in het Israëlische leger. De Arabische Knesset-afgevaardigden koken van woede. Leiders van de nieuwe beweging zoals priester Gabriel Nadaf en de Arameeër Schahdi Halul geven niet op. “We beschouwen onszelf als gelijkberechtigde burgers van Israël, daarom hebben we ook onze plichten!” De “pan-Arabische opvatting” valt uit elkaar. Arabisch-christelijke jongeren distantiëren zich van de anti-Israëlische koers van hun leiders en beginnen openlijk partij voor Israël te kiezen.

“De Jodenstaat is de enige staat in het Midden-Oosten waarin christenen gerespecteerd worden en in vrede kunnen leven”, zei de 38-jarige Schahdi Halul uit het dorp Gusch Halav in Galilea tegenover “Israel Heute”. “We zijn de enige christenen in het Midden-Oosten die in veiligheid en vrijheid leven!” Woorden, die men maar zelden te horen krijgt in het Heilige Land. “De christenen zijn te laf om de waarheid uit te spreken als deze anders is dan de islam.” Halul behoort tot de Maronieten, die 60% van de dorpsbewoners uitmaken. De overige 40% zijn moslims. Het landelijke dorp met 3000 inwoners ligt een paar kilometer ten noorden van Safed. Halul, volgens zijn Israëlische identiteitsbewijs een Arabier, staat erop geen Arabier te zijn. “Ik ben Arameeër, en als zodanig wil ik ook graag door de staat Israël erkend worden.” Halul diende in het Israëlische leger als officier bij de paratroepen. Een andere Arameeër uit hetzelfde dorp, Scharl Jakob, omschreef de etnische en culturele “salade” in het Midden-Oosten: “In de eerste plaats zijn we Israëlische staatsburgers, onze religie is het christendom, we behoren tot de Maronitische religieuze groepering, onze nationaliteit is Aramees.”

De Maronieten behoren tot het Aramese volk en ontstonden in de 7e eeuw als afsplitsing van de Syrisch-orthodoxe kerk van Antiochië. In Israël worden meer dan 10.000 van hen geteld. Halul spreekt Aramees met zijn beide jongens Aram en Jakov. “Ook Jezus heeft Aramees gesproken. We leven niet alleen in het land van Jezus, maar spreken ook de taal van Jezus. Wat hebben wij met de moslims gemeen? Niets!”

“De Arabische christenen in Israël zien hoe hun geloofsbroeders en –zusters in Syrië vervolgd en vermoord worden. De grote meerderheid van de Arabische christenen weet dat ze bij de Joden in veiligheid leeft. Nu al meldt 20% van de 18-jarige Arabische christenen zich aan bij het Israëlische leger. En dat, hoewel er van de kant van de staat geen pogingen worden ondernomen om de christelijke bevolking te stimuleren in dienst te gaan.

Bron:

Israel Heute

Aviel Schneider

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Christendom, Christenvervolging, Israël, Midden-Oosten. Bookmark de permalink .

9 reacties op “De enige staat in het Midden-Oosten die christenen respecteert”

 1. Tiny zegt:

  Kun je zien wat een christelijke opvoeding uitmaakt tegenover een islamitische. Een wereld van verschil.

  Like

 2. Josh Bensen zegt:

  Geweldig…..dat de Cristelijke Arabische gemeenschap OPENLIJK DE KANT VAN iSRAEL KIEST EN dat 20% van de jongeren graag in het Israelische leger wil dienen….! Mooi zo…! Hoop dat het er snel meer worden…..Het moet nu maar eens afgelopen zijn met die shit van die Moslim nonsens om alle KAFIR (“anders-gelovigen” en atheisten) om zeep te helpen, daar zij zichzelf als superieur zien . ( Waar doet me dit toch aan denken….ah ja…lijken wel afstammelingen van Adolfje ……. die Moslims…) .

  Like

 3. Stradi zegt:

  Wat ooit omschreven werd als een Arabische lente lijkt meer en meer uit te draaien op een hete islamistische zomer. Voor de Koptische christenen, en bij uitbreiding eigenlijk alle christenen in het Midden-Oosten, wordt het vooral een gure herfst en een arabische winter.
  http://www.brusselsjournal.com/node/5095

  Like

 4. Jan zegt:

  Men kan wel jubelen maar als het aan de landverraders ligt, dus de socialisten (en de bende bestaat alleen hieruit) krijgen ALLE moslimlanden één gezamelijke stem, dus het vetorecht, via het OIC in de VN en dat betekent dat zij zullen oproepen Israël aan te vallen, onder het mom van ‘verdediging van geloofsbroeders’. Een eis van de fascist Ekmeleddin Ihsanoglu (Turkije, welk land anders) en die is dik bevriend met juntaleider Hussein Obama (lid van de MB en steun en toeverlaat van Al Qaida)
  Holbewoners, analfabeten, volk dat nooit iets heeft bijgedragen aan welke ontwikkeling dan ook zou dan gaan bepalen hoe wij hebben te leven. Voeg daarbij de poging om macht over het internet te krijgen en kritiek op de islam als misdaad bestempeld te krijgen en de onderwerping zou compleet zijn.
  Het ontgaat mij volledig waarom een westers land lid wil zijn van een criminele organisatie en er nog voor betaalt ook (net als voor de Brusselse criminelen)

  Head of Islamic Bloc Wants His Group to Have Permanent Seat on U.N. Security Council
  http://cnsnews.com/news/article/patrick-goodenough/head-islamic-bloc-wants-his-group-have-permanent-seat-un-security

  Like

 5. luckybee zegt:

  Iedereen tegen de islam? ga zo voort, dat zie ik heel graag.Wij strijden voor een en de zelfde God namelijk JHWH.

  Like

 6. Helena zegt:

  Voor ons idem dito.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s