EU-controleurs moeten de kritiek op de uitgaven van Brussel afzwakken, beweert Herman Van Rompuy

Screenshot_15

De officiële controleurs van Europa moeten hun kritiek op de uitgaven van Brussel afzwakken om negatieve berichtgeving te voorkomen en om de Europese Unie te propageren, heeft Herman Van Rompuy gezegd. De president van de EU beval de Europese Rekenkamer dat hij wil dat ervoor gezorgd wordt dat haar bevindingen positieve krantenkoppen krijgen  en dat de voordelen van de Europese uitgaven ter waarde van meer dan 110.000.000.000 Britse Ponden per jaar worden bepleit.

“Uw rapporten komen niet in een leegte terecht, maar in de chaos van het politieke leven en van de berichtgeving in de media”, zei hij donderdagavond. “Elk jaar worden krantenkoppen geproduceerd waarin wordt beweerd dat ‘de rekeningen van de EU alweer niet zijn  afgetekend’, met bedrieglijke beschuldigingen van fraude en wanbeheer. U en ik weten dat zulke koppen misleidend kunnen zijn”.

“Gezien deze verwerking van informatie door de media en de uitwerking daarvan op de publieke opinie in sommige landen zou het misschien goed zijn dat er in de Rekenkamer nog eens wat meer nagedacht wordt over hoe de pers kan worden aangemoedigd om aan een meer genuanceerde verslaggeving te doen”.

David Cameron, de premier [van GB], reageerde op de opmerkingen van de voorzitter van de EU en omschreef die als ‘onzin’, volgens bronnen uit Downing Street. “De premier maakt absoluut duidelijk dat de enige manier om de bezorgdheid over de uitgaven van Brussel uit de weg te ruimen is om er meer licht op te laten schijnen in plaats van minder. Dit soort onzin is precies de reden waarom de minister-president de EU wil hervormen en dan de Britten hun zegje wil laten doen over het lidmaatschap”, zei de bron.

Sinds de Rekenkamer in 1994 begon met het produceren van jaarverslagen over de Europese financiën, heeft de Rekenkamer geen handtekening van goedkeuring onder de afrekeningen van de EU kunnen zetten wegens wijdverspreide onregelmatigheden, waaronder fraude. Vorig jaar riep het jaarverslag van de Rekenkamer de regering op nota te nemen van de waarschuwing dat de bevindingen “ernstig de geloofwaardigheid van het financieel beheer van de EU ondermijnen”, nadat uit de controle was gebleken dat 89.000.000.000 Britse Ponden van de Europese bestedingen werden ‘beïnvloed door elementair belangrijke fouten’.

Van Rompuy erkende dat de accountants de resultaten openbaar moeten maken, maar stond erop dat ze “nog een verantwoordelijkheid hadden; namelijk om zo didactisch mogelijk te zijn”, om behulpzaam te zijn bij het onderrichten van het publiek over de voordelen van het EU-lidmaatschap. “Uiteindelijk zijn we allemaal verantwoordelijk voor het imago van Europa”, zei hij. “In tijden van crisis is het meer dan ooit van belang om het vertrouwen te bevorderen. We moeten ook, om de Europeanen te overtuigen, duidelijk aantonen dat Europa niet de bron is van de problemen, maar de oplossing”.

Eerder deze zomer werden ambtenaren gealarmeerd, toen eigen opiniepeilingen van de EU aantoonden dat het vertrouwen in de Europese instellingen tot een nooit eerder bereikt dieptepunt van 31% was gedaald vanwege de nasleep van de crisis in de eurozone en de instortende levensstandaard in veel landen in Europa.

De opmerkingen van Van Rompuy riepen de woede van veel Britse politici op, die hem ervan hebben beschuldigd dat hij wil dat de berekeningen van de EU mooier worden voorgesteld dan ze zijn, om het publiek te misleiden.

Nigel Farage, lid van het Europees Parlement en de leider van UKIP, beschreef de toespraak als een “ongelooflijke” poging om de accountants van de EU te muilkorven. “De Rekenkamer, die al achttien jaar lang geen rekening van de EU heeft ondertekend, wordt nu gevraagd om er in hun werk met de pet naar te gooien en alleen maar te zorgen voor een goede PR voor de EU”, zei hij. In welke andere bananenrepubliek in de wereld zou de president openlijk pleiten voor minder inzicht in de verspilling van belastinggeld?”

Douglas Carswell, lid van het parlement voor Clacton voor de conservatieven, zei: “Van Rompuy roept euro-idealisme op in zijn poging om ons een oogje te laten dichtknijpen voor de onbetrouwbare manier van boekhouden door zijn eigen eurocraten. Daarbij brengt hij het hele systeem, dat hij probeert te verdedigen, in diskrediet”.

Van Rompuy en het EU-ambtenarenapparaat zijn bezorgd dat het moeilijk zal worden om, in de uitgaven tussen 2014-2020, overzicht te blijven houden op de nieuwe financiering van projecten ter waarde van honderden miljarden.

“Ik begrijp dat dit ook zal worden omgezet in een piek aan accountantscontroles op terreinen waar de resultaten niet eenvoudig te meten zijn. We moeten laten zien hoe dit geld een positief verschil maakt voor de burgers in heel Europa “, aldus de voorzitter van de EU en hij besloot zijn toespraak met de woorden: “We blijven op u rekenen “.

Bron:

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/eu/10306461/EU-auditors-must-tone-down-criticism-of-Brussels-spending-says-Herman-Van-Rompuy.html

Auteur: Bruno Waterfield

Vertaald uit het Engels door:

Wachteres & Henk V.

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Censuur, Criminaliteit, Desinformatie, Elite, EUSSR, Krankzinnigheid, Rotzakken. Bookmark de permalink .

11 reacties op EU-controleurs moeten de kritiek op de uitgaven van Brussel afzwakken, beweert Herman Van Rompuy

 1. bobzelf zegt:

  En dit gajus , wil mij dan ook nog een europese BANKENUNIE aansmeren !!!
  Nou na al die voordelen de afgelopen 10 jaar en nog NOOIT een getekend jaarverslag dat goedgekeurd is , KUNT U DUS DOOOOOEIIIIIIIIII ROEPEN TEGEN HET GELD IN DE PENSIOENFONDSEN .
  WANNEER WORDT DEZE E.T. OPGEHANGEN ???

  Like

 2. guusvelraeds zegt:

  We moeten ook, om de Europeanen te overtuigen, duidelijk aantonen dat Europa niet de bron is van de problemen, maar de oplossing”. Aldus Herman van Rompuy.

  De dag komt dat weer schavotten in elkaar getimmerd moeten worden. Oh nee, ik vergis me. Herman van Rompuy is onschendbaar en dus niet vervolgbaar. Zal dat nog geldigheid hebben als eenmaal de grote Europese revolutie is uitgebroken?

  Like

 3. Republikein zegt:

  Nou, rekenen is niet aan jou besteed, ouwe gek met je ene cel, doe morgen eens normaal, dat is bruin voor en geel achter, en ga op de gang wandelen met je piemel uit je broek! Halve zool!!!

  Like

 4. Jean zegt:

  E.T. zal niet sterven van zijn eerste leugen, jammer.
  Wat is me dat toch een gluiperige aal, een kereltje waar ik echt moet van walgen, de onbetrouwbaarheid druipt er vanaf.
  Die schijnheilige Drievuldigheid past echt bij mekaar, volksbedrog en parasitisme is hun core business.
  Hopelijk worden ALLE Europeanen op tijd wakker en rammen ze dat EU circus de afgrond in incl. de misdadigers die er liggen te parasiteren want vanaf het oprichten van die misdadigersclub is het bergafwaarts verlopen voor de Europeanen en zitten we nu met miljoenen nutteloze gewelddadige barbaren op onze kosten die de welvaart, veiligheid en leefbaarheid danig verstoort, om niet te moeten zeggen kapot gemaakt hebben.
  Dat miljarden kostend profitariaat MOET opgeruimd worden, alle illegalen en alle criminelen van vreemde origine, ook die met dubbele nationaliteit, binnen de 48u van het grondgebied verdrijven, niks papieren meer want we hebben al werklozen onder eigen volk in overvloed.
  Dat we voor oplossing van dat gigantisch probleem niet moeten rekenen op rode en groene ratten is wel overduidelijk, hopelijk krijgen die de genadeklop op 25 mei 2014 want dan is het D Day voor Vlaanderen.

  Like

 5. Tom Hendrix. zegt:

  Schandalig wat dit schertsfiguur, de clinic clown van Rompuy, zich meent te kunnen permitteren. Dit is toch je reinste volksverlakkerij! Ik hoop dat dit schorum- de hele communistische kliek – zo spoedig mogelijk verjaagd wordt, en wel “met pek en veren”. STERF EU GEDROCHT,STERF!!

  Like

 6. Martha N zegt:

  Aha, we gaan nu werken aan een nieuw gezicht… de imago opvijzelen. Mensen in slaap wiegen met zachte verhaaltjes om binnenskamers genadeloos toe te slaan.
  Een snoepje van opgewektheid bij het betalen van onze laatste spaarcentjes.
  Een versnapering bij het aanhalen van de strop, met zachte hand om onze, de burgers nek, gelegd.

  Zoals Rutte de opdracht heeft gekregen om NIET meer lachend allerlei narigheid aan te kondigen, zo wil van Rompuy juist dat er gelachen wordt… geen harde taal meer, meer opwekkend nieuws over dat het beter gaat, nog even doorzetten en we zijn er…

  De imago opvijzelen, verdoezelen van de ellende put, waar wij nooit meer uit zullen kunnen klimmen.

  Mensen bedenk, in WAT voor verpakking U de wrange druiven ook krijgt aangeboden, U zult nooit meer baas worden in eigen land.
  U MOET in blijven leveren, Uw potje voor de oude dag komt nooit meer terug!

  De gezondheidszorg zal nog slechter worden en wij zullen vervallen tot arme landen.

  De rollen zullen worden omgedraaid: wanneer U de nek niet wordt afgesneden door moslims, krijgen wij hulp uit deze nu rijke landen… Zij sturen liefdadige helpers, die een pomp komen slaan zodat wij water hebben en hebben geld ingezameld om een schooltje te bouwen zodat wij weer iets kunnen leren.
  Ook zullen wij op verzamelpunten, voorzien worden van de noodzakelijke medicamenten.

  Dit was even een klein tipje van de sluier over onze toekomst opgelicht…

  En wat gebeurde er met de o zo belangrijke EU potentaten, de mannen en vrouwen die ALLES BETER WISTEN, zij die handelden uit onze naam en in het belang van het VOLK..?

  Het geld uit de EU pot, grotendeels aan henzelf besteed, de rest ten doel voor een betere wereld, een nutteloos doel, ingebracht door U, is vervlogen!

  Wat gebeurde er met America..?
  Failliet, bankroet verloor het zijn macht en is gelijk aan de arme landen van de Europeanen…
  Ook zij staan in de rij…

  Geniet nog even van Uw vrijheid, geef met gulle hand aan Europa, geef niet op…
  Morgen gaat het beter…
  Alle maatregelen zijn maar tijdelijk.
  Tot we uit de recessie zijn, dan kunt U alles weer aan Uzelf besteden..

  Jaja, ik herinner me nog de eerste BTW… Tijdelijk en maar 3% en ga zo maar door…

  Met vriendelijke groet…

  Like

 7. Henk.V zegt:

  Wie zijn ambtenaren oproept om de feiten te verdoezelen bekent impliciet dat hij weet dat de gang van zaken helemaal niet deugt.
  Maar ja, wat deugt er wel aan deze EU?

  De EU kan haar vernielende weg alleen maar vervolgen bij de gratie van politiek correcte verdoezeling, maar we zijn onderweg naar een tijd wanneer genoeg genoeg is en dan zal iedere malloot ontvangen wat hij of zij verdient, waar die zich ook bevindt.

  Het volk is nog kalm, omdat men niet weet wat er allemaal door de EU en de politieke correct elites wordt bekokstoofd, maar er bestaat niet zoiets als eindeloos kunnen blijven liegen.
  De waarheid over politiek correct en de EU komt boven tafel.
  Actie roept reactie op…………

  Like

  • imachia zegt:

   @Henk V.
   Ik zou graag willen dat er reactie komt. Maar die komt niet. Het Hollandse volk laat zich rustig naar de slachtbank leiden. Na inlevering van alle centen. Komt me, sorry voor de Godwin, akelig bekend voor….

   Like

 8. Pingback: Konijnen uit de hoed van Rutte | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s