Vlaamse herinneringseducatie verworden tot haatmiddel voor jongeren

Screenshot_14

Deze cartoon stond op de site Klascement onder de noemer herinneringseducatie en is na publicatie van dit artikel in “Joods Actueel magazine” van september verwijderd (ter info, de cartoon verscheen eerst op de negationismeconferentie in Teheran in 2009)

Een bezoek aan de website van herinneringseducatie leert dat de herdenking over de Holocaust in Vlaanderen doordrongen is van haat tegen Israël. Lesmateriaal met een virulent anti-Israëlisch karakter, volgens sommigen zelfs antisemitisch, wordt ter beschikking gesteld en veelvuldig gebruikt in de Vlaamse lespraktijk.

Guido Joris

Het verwondert niet dat in een verschenen onderzoek van Jan Swerts en Kurt Monten, bij studenten aan de lerarenopleiding, uit de ontluisterende resultaten bleek dat een groot aantal aspirant-leraren op geen honderd jaar na wisten wanneer WOII plaats vond, laat staan dat ze er voor de rest iets van afwisten. Ze konden ook in grote getale de grote stromingen zoals socialisme, liberalisme en communisme niet duiden. Wel bleek dat maar liefst tien procent van hen zionisme met fascisme verwarden. Niet verrassend als we het aanbod herinneringseducatie onder de loep leggen.

Lees verder>>>

(h/t Martien Pennings)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Vlaamse herinneringseducatie verworden tot haatmiddel voor jongeren

 1. Republikein zegt:

  Never say never again. Zou James hierover nagedacht hebben? Pedale Dries en zwarte Gretta wel!!

  Like

 2. HUUBSAN zegt:

  eng hoor dat het gebeurd .is niet zo gek dat over 25 jaar helemaal niemand van de aanwezige leraren die les geven dan helemaal niks kunnen vertellen over wo 2 ..Israel ..dat geeft te denken ,,wie geeft er dan les >>

  Like

 3. jowitteroos zegt:

  Mijn bakkes viel open toen ik dit las……………………..

  Like

 4. Martien Pennings zegt:

  Wat moet je anders dan vloeken?
  En bidden dat ze hun straf niet zullen ontlopen.
  Wat doe je met je razernij?
  Terwijl je meestal zeker weet dat God niet bestaat, of dat het anders een geboren Sadist is, schreeuw je toch:
  “God! Vernietig ze!”
  Je krijgt de neiging erbij te voegen:
  “En mogen ik en mijn Kalasjnikov uw werktuigen daarbij zijn, God?”
  Kijk toch eens wat die niet aflatende leugencultuur met een humaan en verstandig mens als ik doet.
  Nu ben ik al bijna een werktuig van God aan het worden bij het totale uitmoorden van de Linkse Kerk.
  Welke opties staan er verder nog open?
  Zelfmoord.
  Dronken worden en blijven.
  Lobotomie aanvragen en kijken of “de Zorgverzekeraar” dat vergoedt.
  Als je elke dag schreiend en jammerend op het Binnenhof gaat lopen, wat zou er dan gebeuren?
  Word je dan gearresteerd?
  Of nog erger: bij Pauw & Witteman uitgenodigd?

  Like

 5. Tom Hendrix. zegt:

  Dit krijg je door de gigantische linkse fascistische “mars door de instituten”. De RODEN te weten de SOCIALISTEN, zijn met hun cultuurrelativisme in alle geledingen van de samenleving doorgedrongen, en hebben de geest en wil van velen kapot gemaakt en vergiftigd. Dan krijg je dus toestanden als deze, de RODEN zullen alles doen om Israel te bashen, en de Palestijnen en de MOSLIMEXTREMISTEN te pamperen. En in Nederland zijn dat uiteraard de PvdA en de SP, met de meehuilende troepen der liberalen, links-liberalen, en linkse christen-democraten.

  Like

 6. Luchtpint zegt:

  Dat is typerend voor de de-intellectualisering van het onderwijs in het algemeen. Kennis is tegenwoordig niet relevant meer voor een generatie die is opgevoed met het idee dat je gefundeerde opinies kan spuien zonder nodige achtergrondkennis van een academisch onderwerp dat relevant kan zijn voor het onderbouwen van je standpunt. Opinies zijn totaal “emo-gericht” geworden, en dat verklaart ook de popularisering van de media in termen van “alles moet lollig en oppervlakkig zijn”. Daarom dat de generatie geboren rond 1985 extreem naïef gehouden is geworden via het onderwijs, en geen relevante bagage meer heeft om één en ander kritisch onder de loep te nemen. Dus op die manier gaat ook propaganda er gemakkelijker in, onder invloed van constructivistisch post-modernistisch pseudo-intellectueel gewauwel dat alleen maar de bedoeling had een stuk op de eisen van de academische taart, die tot eind jaren ’60 bijna exclusief door wetenschappers werd gebakken.

  Het is dit soort post-modernisme dat het onderwijs geleidelijk aan kapot heeft gemaakt: meningen zijn belangrijker dan objectieve kennis. Waardoor midden 20’ers in de lerarenopleiding totale imbecielen zijn geworden en links antisemitische algemeen ingang heeft gevonden.

  En dat doet zich niet alleen bij ons voor. In de Engelstalige wereld spreekt men dan van “dumbing down”. Dat is een algemene trend aan het worden in het Westen !

  Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  Ik zal elf jaar of daaromtrent geweest zijn toen ik toevalllig op TV een film zag: “Der Schulfreund,” met Heinz Rühmann.
  Het begon met enige bombardementen op een Duitse stad in 1944. Later in de film kreeg je beelden te zien van die verwoeste stad, in 1945.
  Ik had prompt medelijden -met de Duitsers. En dat is nooit meer helemaal weggegaan. Ook niet toen je na jaren zoveel méér wist…..Een eerste indruk doet veel. Heel veel.
  Dat moeten deze onderwijsautoriteiten wel héél goed door hebben, als ze in het basisonderwijs al zulke leugens gaan verspreiden om de leerlingen pro-Palestijns te indoctrineren. En waarvoor dient het? De Palestijnen in Gaza zítten niet eens in kampen.
  Maar laat één keer de woorden ‘muur’ en ‘prikkeldraad’ vallen en die eerste indruk is gewekt.
  Die film wàs niet eens een leugen. Je wist als kind alleen nog niet precies, wat er allemaal aan vooraf gegaan was.
  Dit is wèl een leugen. En hele horden scholieren zullen hem levenslang geloven.
  De eerste indruk, nietwaar…..?

  Like

 8. koddebeier zegt:

  De linkse smeerlappen hebben zeker weer toegeslagen ???

  Like

 9. Rudi zegt:

  Ronduit schandalig.
  Ik ben benieuw naar dat recht van antwoord.

  Je zou denken dat herinneringseducatie draait rond de vernietiging van miljoenen mensen. Dit is echter je reinste propaganda. Kinderen hieraan blootstellen is kindermisbruik.
  Het is hier, denk ik, al eerder opgemerkt, maar scholen zijn verworden tot hersenspoelfabrieken.

  Ik behoor gelukkig tot een generatie die nog wél geschiedenis geleerd heeft, er kwam bij ons op school iemand spreken die het had meegemaakt. Al zat er toen ook al een politiek-correct randje aan haar betoog. Die persoon heeft zich naderhand namelijk nog voor de kar van de socialisten laten spannen tegen het Vlaams Blok (nu Vlaams Belang).

  Like

 10. luckybee zegt:

  De vrienden van mijn vijanden zijn ook onze vijanden.Niet vergeten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s