Amerikaanse Centrale Bank besluit om nog veel meer geld te drukken

Screenshot_10

De chef van de Amerikaanse Federal Reserve, Ben Bernanke

Ondanks alle waarschuwingen gaat de Amerikaanse Centrale Bank door met het drukken van geld. Blijkbaar bevindt de Amerikaanse economie zich, tegen alle propaganda in, in een desastreuze toestand. De globale geldontwaarding wordt aangewakkerd.

De Amerikaanse Centrale Bank Federal Reserve heeft woensdag besloten om door te gaan met het maandelijks kopen van Amerikaanse staatsleningen van 85 miljard dollar. De rentes voor de banken blijven nog steeds op de hele lage stand staan. Op z´n vroegst in 2015 wil de Federal Reserve nadenken over het stoppen met gelddrukken.

De algoritmen reageerden verheugd, de beursen gaan nieuwe records tegemoet.

De beslissing bewijst: de toestand van de Amerikaanse economie moet verwoestend zijn. De Federal Reserve moet geld in de markt blijven pompen – omdat de drug “goedkoop geld” de hele markt veranderd heeft in een samenscholing van junkies.

De beslissing zal de inflatie wereldwijd aanwakkeren.

Banken, speculanten en insiders zullen de komende maanden gemakkelijke winsten behalen.

De globale schuldentsunami zal verder opgebouwd worden.

Totdat de zeepbel uit elkaar spat.

Na de beslissing van de Federal Reserve zal de knal nog harder zijn.

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/09/18/un-notenbank-beschliesst-weiteres-massives-gelddrucken/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Verenigde Staten, Wereldcrisis. Bookmark de permalink .

18 reacties op Amerikaanse Centrale Bank besluit om nog veel meer geld te drukken

 1. felix zegt:

  Krijg je oplaatst zoiets…
  http://www.vief.be/files/2013/01/miljoen-mark.jpg?9d7bd4
  Maar als je toiletpapier wilt kopen met dit geld dan kun je veel beter het geldpapier zelf in het toilet hangen.

  Like

 2. bobzelf zegt:

  ja, ik heb al vernomen , dat de gelddrukpersen , zelfs al naar Alaska verplaatst zijn ,
  om ze niet warm te laten lopen !!!!!
  Dus dan komt er een dag , dat GELD , JA GELD DUS , net zo veel waard is , als het papier waar het op gedrukt staat .
  Zo mooie volzin , voor ik mijn mandje induik , kus voor iedereen !!
  hoop dat u er ook bent zaterdag !!

  Like

  • Republikein zegt:

   Dat is het ook volgens mij, het gaat om vertrouwen in papier. Ik moet ook zo ff naar kamer 100, gelukkig heb ik nog 2 briefjes van tien, ik hoop dat dat genoeg is. Goede nachtrust trouwens, en morgen lach ik weer om je comments. Cheers!

   Like

 3. bigljohn zegt:

  We praten op internet forums al vele jaren hierover, over al dat vele geld dat bijgedrukt wordt. Zowel in Amerika, als in Europa. Dat die hyper inflatie zo lang wegblijft, is geen goed teken. Als die er eenmaal komt over niet al te lange tijd, zal die de hyperinflatie van de oude vooroorlogse Reichsmark totaal doen verbleken, en zal niet EEN land, maar de gehele wereld kunnen genieten van extreme armoede en ellende. Dit alles blijft natuurlijk niet eeuwig mooi staan !

  Like

 4. Jade zegt:

  Maak er toch gewoon een PDF van, en zet het online.
  Dan kunnen we het lekker zelf uitprinten… 🙂

  Like

 5. Tom Hendrix. zegt:

  Inderdaad, te krankjorum voor woorden. We krijgen er een grote ELLENDE voor terug, GELD wat nog MINDER waard zal zijn, als het PAPIER waarop het is gedrukt. We gaan naar toestanden toe die nog ERGER zullen zijn, als ten tijde van de REPUBLIEK van WEIMAR- Duitsland- in de jaren na de WWI. En de over ons gestelden hebben daar een DOEL mee voor ogen!!

  Like

 6. LOUIS-PORTUGAL zegt:

  Voor degene die echt geinteresseerd zou ik zeggen.
  Ga eens lezen bij The economic collapse.
  Bij wat ik nu zie van Bernanky wordeb die verhalen bevestigd.

  Like

 7. Jean zegt:

  Geldontwaarding!!! En….gaan wij dat zomaar laten gebeuren?
  Gaan wij die misdadigers die onze toekomst hypothekeren niet zelf aanpakken zodat ze niet verder kunnen met alles kapot te maken?
  Gaan we E.T. en zijn bende niet alles afnemen zodat hij én de families van die misdadigers kunnen voelen wat dat is ‘armoede’?
  Wij Europeanen, met 500.000.000 gaan ons toch niet laten dicteren door een clubje misdadigers liggend te flierefluiten in dat EU gedrocht in Brussel, laten we er met miljoenen naartoe trekken en de stekker eruit trekken en de misdadigers voor een rechtbank stampen, een bende waar toch geen enkel respect voor bestaat.
  Eens zien of E.T. en zijn bende huichelaars nog zo een grote smoel opzetten als ze weten dat 500.000.000 European ze opzoeken en opwachten…, niet om ze te feliciteren maar om ze aan te pakken zoals het hoort om dergelijke misdadigers aan te pakken.

  Like

 8. bobzelf zegt:

  NOU DAT WORDT DUS DE HAMVRAAG :
  MAG IK VAN U UIT DE SERIE KLOOTZAKKEN IN BRUSSEL !! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  VAN HET KWARTET SPEL , EUROPA VOLLEDIG NAAR DE KLOTEN !!!!

  DE KAART , HOE KRIJG IK GODVER , DE GODVER DAN WEL GLOEIENDE, GLOEIENDE DIE , DOVE , LUIE , NEDERLANDER UIT ZIJN STOEL ??????????????? OM NOU EINDELIJK EENS VOOR ZIJN EIGEN TOEKOMST EN DIE VAN ZIJN KINDEREN OP TE KOMEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Like

 9. Jan zegt:

  Marxist Hussein Obama: “Als je meer geld uitgeeft dat je niet hebt worden je schulden niet groter, je hoeft alleen maar te betalen” That’s all folks.

  Obama: ‘Raising the Debt Ceiling…Does Not Increase Our Debt’
  “Now, this debt ceiling — I just want to remind people in case you haven’t been keeping up — raising the debt ceiling, which has been done over a hundred times, does not increase our debt; it does not somehow promote profligacy (losbandigheid). All it does is it says you got to pay the bills that you’ve already racked up, Congress. It’s a basic function of making sure that the full faith and credit of the United States is preserved.”
  http://cnsnews.com/mrctv-blog/craig-bannister/obama-raising-debt-ceilingdoes-not-increase-our-debt-though-it-has-over

  In Kenia missen zij deze dorpsgek echt niet.

  I do not like this Uncle Sam,
  I do not like his health care scam..
  I do not like these dirty crooks,
  or how they lie and cook the books.

  I do not like when Congress steals,
  I do not like their secret deals.
  I do not like this speaker Nan ,
  I do not like this ‘YES, WE CAN’.

  I do not like this spending spree—
  I’m smart, I know that nothing’s free.
  I do not like your smug replies,
  when I complain about your lies.
  I do not like this kind of “HOPE”.
  I do not like it. nope, nope, NOPE!

  Like

 10. Tom Hendrix. zegt:

  @bobzelf: 14.35. uur. Bob ik deel je boosheid volledig. Schijnbaar komt de slappe Nederlander pas in actie; ALS HIJ HET VRETEN NIET MEER KAN BETALEN! Zucht…

  Like

 11. Joost Visser zegt:

  Bernanke kan niet terug. Enkel een uitspraak een paar maanden geleden dat er wellicht ´getapert´ ging worden, deed de beurs nogal zeer. En een van de redenen om de beurs hoog te houden is, is de schijn van welvaart. Hoge beurs, het gaat goed. Verder heeft de geldcreatie de economie niet bereikt. Is blijven hangen bij de banken. Zolang het geld bij de banken blijft is er eigenlijk niets aan de hand, behalve dan dat de rijken steeds rijker worden en de bankiers hun bonussen elk jaar kunnen verhogen. De ellende begint als het geld de economie uiteindelijk in gaat. (hyper)inflatie is het gevolg. Ook kan het gebeuren, wat je aan opmerkingen hier leest, is dat het vertrouwen in centrale bankiers verloren gaat en men doodweg het papieren geldbriefje niet meer accepteert en goud of zoiets wil hebben. Dit kan gebeuren bijvoorbeeld als de OPEC besluit zich uit te willen laten betqlen in goud en niet meer in dollars, of China gewoonweg geen dollars meer accepteert, maar goud en andere valuta, (op dit momento is China de grootste goudopkoper inde wereld. Dollars omwisselen in goud. Het is hier en daar dus al bezig.

  Like

 12. JiepMK zegt:

  Er wordt geen dollar bijgedrukt. De FED koopt staatsobligaties en daar moeten reserves tegenover staan. Het is een asset swap.

  Dat de economie instort als ermee wordt gestopt is wel waar, vandaar dat ze er ook niet mee stoppen, hooguit wat minderen over een lange periode uitgesmeerd.

  Like

 13. danny zegt:

  Zou het niet zo kunnen zijn dat ze van dat gedrukte geld wapens gaan kopen om oorlog te voeren. Het zou zomaar kunnen. Ik vind die Obama toch als zo’n figuur die uit is op oorlog en daar gerust geld extra voor zou kunnen drukken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s