NAAR AANLEIDING VAN DE TROONREDE

Screenshot_39

(Door: Martha N.)

Enkele korte reacties op de kreten geuit door onze politici, zij DIE ALLES (beter) weten… Alleen ZIJ weten wat goed is voor ons land en de werkende en geld inbrengende burger. ZIJ, dat zijn onze politici, met wijs inzicht en door de burger zelf gekozen, dat wel… Met grote vreugde kondigen de VVD en de PvdA het volgende aan:

VVD en PvdA zien begin van herstel.

“VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra wees op het aantrekken van de woningmarkt en de export. Hij sprak van lichtpuntjes. ‘Het kabinetsbeleid werkt.’ Ook PvdA-leider Diederik Samsom meent dat het eind van de crisis langzaam in zicht komt.”

M: Aha… dat is geweldig nieuws, mensen stem opnieuw op de VVD en de PvdA, want zie:

Ook al hebt U veel gemopperd, WIJ hebben ervoor gezorgd dat er een begin van herstel van de economie plaats vindt. WIJ zien een lichtpuntje..!

Uiteraard zien deze twee partijen een lichtpuntje, dat moet wel nadat er zoveel stemmen voor beiden verloren zijn gegaan.

Vanaf NU gaan wij lichtpuntjes zien (hebben Samsom en Rutjebroek) besloten!

Kan ik weer gewoon lachen Sammie.

De kiezer gelooft toch alles… Kom Sammie kijk omhoog Sammie, want daar is de blauwe lucht…

http://www.ad.nl/ad/nl/1681/Prinsjesdag/article/detail/3511386/2013/09/17/VVD-en-PvdA-zien-begin-van-herstel.dhtml

Dijsselbloem ons Zonnebloempje in huis…

Dijsselbloem presenteerde vandaag zijn eerste Miljoenennota. CDA-leider Sybrand Buma en D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold herhaalden vanavond in een NOS-debat met de belangrijkste lijsttrekkers open te staan voor samenwerking met de regeringspartijen. Maar dan moet het kabinet wel hun kant op bewegen. 

****** 

Over de bezuinigingen zei Dijsselbloem: ‘Ik wil niet dat de economie volgend jaar weer stil staat. We hebben een balans gezocht.’

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/7884/Prinsjesdag/article/detail/3511404/2013/09/17/Dijsselbloem-Wij-nemen-plannen-oppositie-heel-serieus.dhtml

M: Haija grutterdegrut oh jeetje…

IK..?  wil niet dat de economie volgend jaar weer stil staat…

Wat lief en bezorgd is Dijssie bloem voor ons…

Je zou hem zo NOG meer geld geven.

Maar doet Dijsselbloempje niet wat de EU van hem verlangt..?

Offert hij zichzelf werkelijk op voor ONS..?

Ik ben sprakeloos, maar ja wie ben ik..?

http://www.ad.nl/ad/nl/1681/Prinsjesdag/article/detail/3511378/2013/09/17/Feitenoverzicht-6-miljard-pakket.dhtml

Lezen we de vreugdevolle mededeling van Bloempje Dijssel:

Het kabinet bezuinigt volgend jaar structureel 6 MILJARD EXTRA  bovenop de al eerder aangekondigde bezuinigingen van EVENEENS 6 MILJARD…

6 miljard EN nog eens 6 miljard = 12 miljard..!

Dit moet worden bezuinigd door het kabinet, maar het kabinet schuift geen cent uit eigen zak! Het is de STAAT, de STAAT bent U, dus U betaalt!!

Het moet alles uit UW zak, de zak van de werkende Nederlander (autochtoon) komen!

M: Hebt U het begrepen, U die nog steeds achter dit ruïne kabinet Rutte en Samson staat?

Het kabinet bezuinigt volgend jaar structureel 6 miljard extra, bovenop de al eerder aangekondigde bezuinigingen van eveneens 6 miljard.

Trouwens, wat wil bezuinigen zeggen voor de burger. Dat wil zeggen dat wanneer U de bodem van Uw portemonnee ziet, U op moet passen en zuiniger aandoen met Uw inkomen!

Dit in tegenstelling tot de regering die een heel ander idee heeft over bezuinigen. Onze regeerders denken niet na, bezuinigen niet op onnuttige uitgaven zoals bv. de JFS, verlagen de bijdrage niet aan ontwikkelingshulp (geld dat nooit terecht komt waar het voor bestemd is) enzovoort.

Nee, de door het gros van de Nederlanders gekozen politici gaan NOG MEER geld uitdelen, hoewel de staatskas al lang leeg is en wij (de burger) in een schuldenberg leven. Zij halen het zuurverdiende geld van de hardwerkende burger…! Is dit bezuinigen?

En dit alles onder het mom van: nog even en WIJ zijn uit de recessie! Gelooft U dit werkelijk? DAN is dit Uw ondergang!

Een overzicht van de hoofdlijnen van het nieuwe pakket, in het algemeen ongunstig voor de burger…

Laten we deze “bezuinigingen” eens nader bekijken.

In de zorg wordt volgend jaar bijna 1,5 miljard euro bespaard. Daarvan is 250 miljoen het resultaat van afspraken in het zorgakkoord. Deze besparing loopt op tot 1 miljard in 2017. Een verlaging van de zorgtoeslag levert volgend jaar 320 miljoen op. Op de uitgaven aan geneesmiddelen wordt 750 miljoen gesneden.

M: In de zorg wordt opnieuw bespaard. Verlaging van de zorgtoestand dus..!

Lieve mensen die zorg nodig hebben, zoek het aloude boekje: “BETJE WEET RAAD” weer op. Een boekje uitgeven in de tijd van onze grootouders. Hier staan allerlei middeltjes tegen kwalen in, U zult het nodig hebben!

Voor U, die al die jaren veel geld hebt betaald voor Uw oude dag en Uw gezondheidszorg, is geen geld meer. Uw regering bezuinigt via Uw gezondheid, over Uw rug… Mens help jezelf!

Onze regering bespaart! U hebt het net gelezen: door meer geld uit te geven aan onnutte doelen.

Geld van U, met moeite vergaard, wordt doorgegeven aan onze WERKELIJKE LEIDERS (naar onze ONDERGANG in BRUSSEL). U bent de betaler, U moet bezuinigen, zodat Brussel het kan besteden.

Vervolg pakket:
De invoering van de huishoudentoeslag, die allerlei andere toeslagen gaat vervangen, kost volgend jaar 280 miljoen euro extra, maar leidt in de jaren erna tot een forse besparing, oplopend tot 1 miljard in 2017.

M: JAJA… OOIT zal het gebeuren, het land van ooit!

De ministeries krijgen op hun budget geen correctie voor de inflatie: opbrengst 580 miljoen.

Het kabinet bezuinigt 750 miljoen euro op de totale loonkosten in de collectieve sector (exclusief zorg). Dat geld kan volgend jaar worden ingezet voor meer loon voor mensen die bij de overheid en in het onderwijs werken.

Dat geld kan (KAN) worden ingezet voor meer loon voor mensen die bij de overheid…. en bij het onderwijs werken.

M: KAN worden ingezet voor MEER LOON voor mensen die bij de OVERHEID en bij het onderwijs… laten we het bij de overheid houden..!

Ontslagvergoedingen die vastzitten in zogeheten stamrecht-bv’s kunnen fiscaal aantrekkelijk worden opgenomen. Het kabinet gaat ervan uit dat een kwart van de mensen met zo’n stamrecht-bv dat ook daadwerkelijk doet. Samen met het schrappen van de regeling voor nieuwe gevallen, levert dat de fiscus volgend jaar ruim 2 miljard op.

M: WAAR zit hier het addertje..?

Hogere belastingen voor de Nederlanders door het bevriezen van belastingschijven en heffingskortingen levert 980 miljoen op??

Geplande lastenverlichting voor bedrijven gaat niet door: opbrengst 640 miljoen.

Dus geen lastenverlichting voor bedrijven, is dit gunstig?

De crisisheffing die bedrijven betalen over hoge salarissen wordt verlengd: opbrengst 500 miljoen.

Extra geld wordt uitgetrokken om een geplande verhoging van de arbeidskorting voor werkenden te versnellen (kost 785 miljoen) en voor een koopkrachtreparatie voor de lagere inkomens (250 miljoen). ?

HET KOOPKRACHT BERICHT

Zit me toch even het volgende dwars wanneer ik het volgende lees in de Volkskrant:

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3511260/2013/09/17/Rutte-verlies-aan-koopkracht-valt-mee.dhtml

Mark Rutte zegt over de miljoenennota:

Het koopkrachtverlies voor de Nederlanders valt mee. Premier Mark Rutte zei dat dinsdag. ‘De koopkracht ontwikkelt zich veel gunstiger dan mensen dachten. Het is nog een min van een half procent, maar dat is veel minder dan de afgelopen jaren. Volgens mij is het beeld dat het kabinet er in slaagt – ondanks dat we wel veel moeten bezuinigen – dat we het op een slimme manier doen met minimale schade aan de economie.’

De koopkracht valt mee als je het beziet in het totaal van de kabinetten met mijn naam. We bezuinigen tussen 2010 en 2017 50 miljard. Volgend jaar 12 miljard, waarvan 6 aan NIEUWE bezuinigingen. Het is op zichzelf wel knap om het zo te doen dat het effect op de groei zo beperkt is en dat het koopkrachtverlies zo beperkt is en dat het door de pensioendeal zelfs nog een beetje positief beïnvloed wordt.’

M: De koopkracht valt mee voorpelt waarzegger Rutte…

Hebt U het goed gelezen, wij (UW belangenvertegenwoordigers),  bezuinigen (via Uw rug) in 17 jaar 50 miljard, volgend jaar 12 MILJARD …

Denkt U nu heus dat er een einde aan komt..?

Tot 2017 heeft dit lachebekje U al vastgelegd..! En DAARNA..?

TOT SLOT NOG EEN KLEINIGHEID:

JSF

Vandaag werd ook bekend dat het kabinet definitief instemt met de aanschaf van de Joint Strike Fighter. De gevechtsvliegtuigen liggen vooral bij Dijsselbloems eigen PvdA erg slecht. ‘We hebben een inhoudelijke afweging gemaakt’, aldus Dijsselbloem bij Nieuwsuur. ‘En we gaan het ook inhoudelijk verdedigen. Je kunt de beslissing niet voor je uit blijven schuiven

http://www.ad.nl/ad/nl/1681/Prinsjesdag/article/detail/3510989/2013/09/17/Kabinet-besluit-definitief-tot-aanschaf-37-JSF-straaljagers.dhtml

Het kabinet heeft besloten 37 JSF-toestellen aan te schaffen. Dat hebben bronnen in Den Haag dinsdag bevestigd na berichtgeving in De Telegraaf. De Joint Strike Fighter is de opvolger van de F-16. De PvdA is akkoord!

M: 35 JSF gevechtsvliegtuigen, per stuk nu : 64,5 miljoen Euro (twee zijn er al gekocht).

Bedrag aankoop 37 toestellen: 2.4 miljard.

Maar dan zijn we er nog niet…

Bijkomstige kleinigheden NIET vernoemd:

Plus reserveonderdelen

Plus vliegopleiding

Dat wil zeggen dat deze aankoop het volk minimaal 4,5 miljard euro kost!

Ook deze uitgave is totaal onnodig.

Deze toestellen zijn slecht, maken meer lawaai en waarschijnlijk valt er ieder jaar één (of meerderen) uit de lucht.

Is deze miljoenen post inbegrepen bij de 12 miljard bezuinigingen..?

Trouwens wanneer je de EU mag geloven, staat zij garant voor geen oorlog meer, zij zorgen voor de vrede. Waarom hebben wij dan nog gevechtsvliegtuigen nodig..?

Door:

Martha N.

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op NAAR AANLEIDING VAN DE TROONREDE

 1. Jean zegt:

  Moest ik morgen mijn werk verliezen (wat niet kan want ik ben gepensioneerd) dan ging ik overmorgen het halen bij diegenen die het mij afgenomen hebben a.g.v. het misdadig wanbeleid.
  Toch raar dat het altijd overbetaalde nullen zijn die bezuinigingen propaganderen uiteraard zonder te moeten snijden in eigen vel!
  Voor dergelijke mensen hebben we een naam nl: LAFAARDS.
  Moesten de kleurtjes zichtbaar zijn van de lafaards dan was het een zeer bonte kermis in Den Haag, Brussel, Parijs, Berlijn, Londen enz.

  Like

 2. Leo zegt:

  Verneuk de massa en spek de kassa !!

  Like

  • Jean zegt:

   Leo,
   In de jaren 50 was er een dikke nek van een bedrijf die had afgesproken met de pastor van de stad:
   “Hou jij ze dom dan hou ik ze arm”.
   Velen denken dat dit nu niet meer mogelijk is, helaas, het lukt ze nog.

   Like

 3. M.A.L. Sion zegt:

  Ik kan me zo voorstellen hoe Martha N. zich in heeft moeten houden bij het schrijven van dit “milde” commentaar. Je maag draait om als je deze klunzen ziet zwetsen bij de rokende puinhopen van het onvaderlandse BELEID (??).
  S.P. en PVV waren duidelijk. Geen enkele steun van hen voor dit wanbeleid.
  Onze blatende teflonpop Pechtold wil nog voor de Kerst alle begrotingen behandelen. De D66 retoricus zou graag de gelegenheid hebben om in de Tweede Kamer zijn stem te verheffen. Ter eigen glorie uiteraard. In de hoop daarmee nog wat stemmen te winnen voor deze partij van gladjanussen.
  De PVV gaat 21 september (13.00u) op de Koekamp demonstreren. TERECHT.
  De wens van Geert is zo spoedig mogelijk verkiezingen.
  De kans daarop is klein want de blinde mollen Sammetje en Rutje graven door in de modderige puinzooi die ze gemaakt hebben. Zij denken nog niet aan opstappen.
  Dat moeten ze pas als ze het vertrouwen verliezen in het parlement en dat zit er niet in omdat ze daar officieel nog een heel comfortabel meerderheid hebben. Ze hebben ‘uiteraard’ geen boodschap aan de tussentijdse peilingen waarbij ze samen net op ± 30 zetels komen. Dat betekent dat ze bij het volk geen krediet meer hebben.
  Er is in de huidige omstandigheden een VOLKSGERICHT nodig. Sammie en Rutje zouden publiekelijk met pek overgoten en met veren bestrooid moeten worden. Of kiezen we er voor om het hele kabinet maar op die manier een grote beurt te geven?
  In gedachten zie ik het al voor me. Op 21 september trekken we na de Demonstratie gezamenlijk op naar het TORENTJE en stellen de premier voor de keus: Ter plekke harikiri plegen of de pek en veren.

  Like

  • Martha N zegt:

   Inderdaad M.A.L.Sion, ik heb me ingehouden, heb gewoon thuis gevloekt.
   Heerlijke gedachte om eens met pek en veren te mogen werken.

   Like

  • bobzelf zegt:

   ik ben VOOR in ieder geval , JEZUS CHRISTUS WAT BEN IK VOOR !!!
   en met die harikiri ??? ,
   wil ik voor 1 x de hand over mijn hart strijken !!!!!!!!!!!!!
   IK ZAL HEM EFFE HELPEN , DIE KLOOTZAK !!!
   DUS DIE PEK EN VEREN ENKEL EN ALLEEN OM HET LIJK TE LATEN VERBRANDEN EN VERKOLEN , EN IK BLIJF ER BIJ STAAN OM ZEKER TE WETEN DAT DIT VERSCHRIKKELIJKE GEDROCHT ECHT VAN DEZE AARDBODEM VERDWENEN is ,deze AARDSLEUGENAAR ,DEZE LANDVERRADER
   ASHES TO ASHES , EARTH TO EARTH EN MET LIEFDE , , ECHT MET LIEFDE !!

   Like

 4. Koning Willem-Alexander zei in zijn troonrede:
  “Het is onmiskenbaar dat mensen in onze huidige netwerk- en informatiesamenleving mondiger en zelfstandiger zijn dan vroeger. Gecombineerd met de noodzaak om het tekort van de overheid terug te dringen, leidt dit ertoe dat de klassieke verzorgingsstaat langzaam maar zeker verandert in een participatiesamenleving. Van iedereen die dat kan, wordt gevraagd verantwoordelijkheid te nemen voor zijn of haar eigen leven en omgeving.”
  Het slinks gebruiken van de woorden “verzorgingsstaat en participatiesamenleving zijn in feite geraffineerde synoniemen van “de staat betaalt en het volk betaalt!!” Het kuddevolk ziet niet hoe bedrieglijk dit is geformuleerd!

  Like

  • Jan zegt:

   Zelf leeft die zak van de bijstand die bovendien ver boven de Balkenendenorm is.
   Ik had het mooi gevonden als hij door die kakdoos was gezakt tijdens ‘zijn’ gewauwel (heet dacht ik ‘rede’)

   Like

  • Martha N zegt:

   De betekenis van participatie opgezocht in Wiki.

   Deelname aan publieke besluitvorming
   Burgers kregen “inspraak” in ambtelijke procedures, en werden gehoord door de overheid. In de praktijk kwam dat veelal erop neer, dat overheidsdiensten de wettelijk verplichte inspraakronde hielden, waarbij zij de burger aanhoorden, zonder dat zij op enige wijze verplicht waren ook daadwerkelijk consequenties eraan te verbinden. Daarop werd de term participatie gelanceerd: mensen wilden structureel actief meedoen, niet slechts een recht om verbale kanttekeningen te mogen plaatsen, waartoe veel inspraakprocedures al snel waren verworden.

   Maatschappelijke participatie
   In deze betekenis wordt met participatie vooral de aandacht gevestigd op een bepaalde groep, bijvoorbeeld mensen met een functiebeperking (gehandicapten). Er wordt dan gekeken naar de verschillende wijzen waarop deze groep deelneemt aan de samenleving. Dat is een zeer breed begrip, waardoor participatie in deze zin vaak wordt onderverdeeld in bijvoorbeeld maatschappelijke participatie, economische participatie, politieke participatie en sociaal-culturele participatie en nog meer, elk met een eigen, specifiekere betekenis.

   Uitsluiting
   Waar over participatie wordt gesproken is bijna altijd sprake (geweest) van uitsluiting. Vandaar dat participatie vaak betrekking heeft op groepen die in één of andere zin een achterstandspositie innemen, zoals vrouwen en verschillende minderheden. Het begrip participatie heeft daarom vaak ook een relatie met het begrip emancipatie.
   Voor degene die over participatie spreekt is het vaak niet voldoende dat mensen formeel vrij zijn om wel of niet ergens aan deel te nemen: als een bepaalde groep in de praktijk nauwelijks deelneemt aan iets belangrijks, dan is dat een teken dat er iets niet in orde is. Participatie is daarom vaak eerder een ideaal van progressieven, linksen en sociaaldemocraten dan van conservatieven en rechtsen.

   RUTTE kwam op de gedachte van PARTICIPATIE door Cameron.

   http://nos.nl/audio/552534-rutte-leende-participatiesamenleving-van-britse-premier-cameron.html

   Like

 5. Tom Hendrix. zegt:

  Martha N, heel goed gedaan beste Martha. Wat wel doorgaat bij de marxisten PRUTTE EN SAMZWAM; O.S. GELD voor de hele wereld, zodat de RODE PLOUMEN overal Sinterklaas kan spelen, MILJARDEN, met de kruiwagen gebracht door PINOKKIO PRUTTE naar het GEDROCHT EU, MASSALE-INSTROOM van nog meer VERRIJKERS, want dat vinden de RODEN (pvda en sp) geweldig, dus dat gaat gewoon door, GRATIS GELD voor de HAATJURKEN die hier binnen zijn gesluisd vanaf 1975; GELD voor WINDMOLENS, die geen moer opbrengen, enz. enz. En ondertussen VERZWAREN deze gore PLOERTEN de LASTEN voor BURGER en BEDRIJFSLEVEN. Ik zeg het nogmaals, hoe meer mensen het politieke zooitje gaan en blijven mailen over onze WOEDE hoe beter!

  Like

 6. Harry zegt:

  Mensen toch , staakt Uw verzet tegen de JSF . Niemand die goed bij zinnen is zal toch kunnen ontkennen dat we die straaljagers nodig hebben om onszelf te kunnen bombarderen als de jihad onze grens overschrijdt .
  En komen doet ie . We zijn in feite al omsingeld . Het hele zuiden is al afgegrendeld en het oosten is ook bijna waterdicht . In het noorden wordt er ook al hard aan het ” probleem ” gewerkt . Zweden is al verloren , dankzij het linkse rapalje daar .

  Ruim 130 gewapende conflicten ter wereld en 95% daarvan is moslimgerelateerd .

  De kwartiermakers zijn al jaren onder ons . Dagelijks wordt de weg geplaveid . Er beginnen zich al non-moslimvrije enclaves te ontwikkelen .
  Dat die stakkers zich voortdurend beledigd voelen is deel van het plan , het monddood maken van de ” vijand ” . Ook daar wordt binnen de EU hard aan gewerkt , getuige een wetsvoorstel om kritiek op de islam te verbieden .
  Kop dicht , smerige westerlingen . Ongelovige honden ! De islam is hier .
  Gelukkig hebben we hier een groot aantal politici die het allemaal wel begrijpen .

  Omdat er dan vast wat van die rechts-reactionaire gevaarlijke gekken zijn die hun eigen haard , huis en alles wat daarbij hoort , menen te moeten verdedigen , in plaats van zich aan te passen , dienen we de salafisten cs volledig ter wille te zijn om onszelf uit te roeien , want stel dat er een moslim gewond zou raken . Die arme vredelievende tere zieltjes .
  Omploegen die moerasbende ! En als we het zelf niet doen doet Obama het .
  En dan hebben we aan geld ook niks meer , dus koop die JSF-dingen maar .

  Ps , persoonlijk ben ik helaas zo’n dwars varken die zich tot het eind zal verzetten .

  Iemand nog iets vernomen in de Wimpie-speech over dit probleem ?

  Like

  • Jean zegt:

   Harry,
   Ik denk dat Wimpie nu ligt te rollebollen met zijn Argentijnse stoeipoes en ligt hij in een deuk van ’t lachen met die simpelen van geest die stonden te wuiven toen hij in die ziekelijke kooi passeerde. Zag je hem mompelen: Kassa Kassa!

   Like

 7. Republikein zegt:

  Het financiëel beleid in Nederland wordt voor een groot deel bepaald door de Directeur-.Generaal van de diverse departementen i.s.m. Wientjes en co. Omdat dit meestal knakkers zijn uit rode huizen kunnen wij het schudden.

  Like

 8. Helena zegt:

  Hoe zei Geert het ook al weer? Ze komen van een andere planeet.
  Voor mij voelt iedere dag als een aflevering van de twilight zone.

  Like

 9. LOUIS-PORTUGAL zegt:

  Mooi uitgelegd Martha.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s