Syrië overhandigt Rusland bewijzen: “rebellen” hebben gifgas ingezet

Screenshot_4

President Assad van Syrië heeft de Russische president Vladimir Poetin kennelijk bewijzen overhandigd, volgens welke de “rebellen” verantwoordelijk zijn voor de inzet van chemische wapens

De schuldvraag omtrent de gifgasaanval in Syrië is nog steeds niet opgelost. Syrië heeft Rusland bewijzen geleverd volgens welke de “rebellen” achter de gifgasaanvallen op de burgerbevolking zouden zitten. Daarmee komen de VN in een moeilijke situatie.

De Syrische regering zou haar Russische bondgenoot bewijzen hebben overhandigd, volgens welke de gifgasaanval van 21 augustus in de buurt van Damascus voor rekening komen van de “rebellen”. De Russische viceminister van Buitenlandse Zaken, Sergej Ryabkov, zei dat de bewijzen gecontroleerd worden.

Het rapport van de VN-wapeninspecteurs zou echter “partijdig, eenzijdig en gepolitiseerd” zijn, aldus Ryabkov.

Daarmee blijft de schuldvraag omtrent de gifgasaanval nog steeds onopgelost. Wat betreft de VS, Frankrijk en Groot-Brittannië is het Assad-regime verantwoordelijk voor de aanval. Voor Rusland komen ook de “rebellen” als daders van de aanval in aanmerking. Er zouden gegronde redenen bestaan voor deze verdenking, zegt minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov. Moskou had in de loop van de afgelopen maand deze verdenking steeds opnieuw geuit, bericht de “Times of Israel”.

Mocht Rusland gevolg geven aan de bewijzen van de Syrische regering, dan zal overeenstemming in de VN-veiligheidsraad steeds moeilijker worden. Voor maandag aanstaande staat de uitwerking van een Syrië-resolutie gepland.

VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon eist van de Veiligheidsraad van de VN een uit te voeren Syrië-resolutie. Er zou geen tijd meer te verliezen zijn. De voor de komende week verwachte resolutie zou zijn “tanden” moeten laten zien (hier).

Video:

 

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/09/18/chemiewaffen-syrien-uebergibt-russland-entlastende-beweise/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Groot-Brittannië, Rusland, Syrië, Verenigde Naties, VS. Bookmark de permalink .

17 reacties op Syrië overhandigt Rusland bewijzen: “rebellen” hebben gifgas ingezet

 1. Theresa Geissler zegt:

  Noem ze toch geen rebellen, ook niet tussen aanhalingstekens! Doodgewone terroristen en massamoordenaars, anders niet!

  Like

 2. henk schroemges zegt:

  Had niets anders verwacht. Alleen terroristen zijn tot zoiets in staat. Rebellen?? Laat me niet lachen.

  Like

 3. Jade zegt:

  Assad heeft helemaal geen gifgas nodig om die “rebellen”
  cq “buitenlandse onthoofdingsbrigade” in de pan te hakken.
  Het is gewoon een kutsmoes van Amerika om grip te krijgen
  op de Syrische bank, en de aanleg van een gaspijp van Qatar
  naar Turkije. Zie ook:
  http://cassandraclub.wordpress.com/2013/08/31/de-aardgaspijpleiding-
  van-qatar-naar-europa-loopt-door-syrie/

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Jade: 20.28. uur. De VERENIGDE NAZIES, de moslim OBAMA, de moslimkontlikkers Cameron en Hollande, willen de waarheid NIET onder OGEN ZIEN. De zgn. “rebellen”, welke niet anders zijn dan ONMENSEN hebben dat GIFGAS gebruikt. Men wil echter OORLOG voeren tegen Syrië, en wel om: GASLEIDING,OLIE,BILDERBERG en NWO belangen. dat is mijn opvatting!

   Like

 4. dgneree zegt:

  Als men de tanden wil laten zien, doen ze dat ook als de ‘rebellen’ schuldig waren en wordt dat moordenaarstuig dan ook aangepakt?

  Like

 5. Fred zegt:

  De huurmoordenaars in dienst van Qatar zijn hier schuldig aan.
  Zij en zij alleen hadden het grootste belang bij het inzetten van gifgas om daarna Assad de schuld te geven zodat Amerika èn Frankrijk Syrië zouden aanvallen.
  Hoe ze het deden?
  Zij hadden het gifgas bij zich in flessen of wat dan ook en provoceerden het Syrische leger.
  Toen de Syrische luchtmacht hen bombardeerden met raketten kwam het gas vrij met het noodlottige gevolg.
  Hoe doorzichtig kan het zijn.

  Like

 6. LafSchaap zegt:

  De aanval met gifgas was wel te voorspellen. Nadat Obama had gezegd, dat met een aanval met gifgas, een rode lijn overschreden zou worden, kon je erop wachten. Niets zo leuk als het provoceren van de VS door (dus!) gifgas te verspreiden; je vijand krijgt de schuld, dus dikke winst. Alleen al daarom is het aannemelijk dat niet het Syrisch regiem deze aanval inzette, maar diens oppositie. Ik had niet gedacht dat ik het ooit zou zeggen, maar volgens mij heeft Poetin het dit keer bij het rechte eind.
  Daar sta ik zo te zien niet alleen in: uit onverwachte hoek kwam bijval. Zojuist zag ik namelijk Johan Derksen samen met minister Timmermans aan tafel bij P&W. Ook Derksen opperde dat Poetin deze keer, al is het misschien voor eerst, gelijk kon hebben. Minister Timmermans reageerde als door een wesp gestoken. Jammer genoeg veranderde de voetbal-goeroe toen gauw van onderwerp.

  Like

 7. Republikein zegt:

  Allemaal lid van de club van Sjors!

  Like

 8. Ekster zegt:

  Inderdaad, hulde voor Poetin. Het is verder een vreselijke vent, maar hij heeft dit goed gedaan.
  Dit hele gedoe is zo doorzichtig.. natuurlijk was het niet het regime dat dit op zijn geweten had, ze hadden daar helemaal geen belang bij. Het was zo overduidelijk falls flag.
  Jammer dat de Russen indertijd niet hun poot stijf hebben (kunnen) houden toen het Westen Joegoslavië begon te slopen met vergelijkbare methoden. Nu hebben we midden in Europa een Al Quaida-bolwerk (Bosnië). Als we de Serviërs hadden gesteund was dat niet gebeurd. Maar ja, het Westen staat tegenwoordig steeds aan de verkeerde kant. Het zijn rare tijden.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Ekster: 13.36. uur. Inderdaad Ekster, de vuiligheid rondom Joegoslavië, tijdens de oorlag van 1992 tot 1995. De viezerik Clinton, de NATO, de laffe EP=Europese politiek, allen hebben ze de MOSLIMS geholpen met hun vuile streken. En nooit is er voldoende aandacht geweest voor de SMEERLAPPERIJ der MUZELMANNEN, nl. het uitmoorden van 100 SERVISCHE dorpen door het MOSLIMZWIJN ORIC. Deze ploert loopt gewoon los rond, en alles dankzij LINKS!

   Like

 9. LOUIS-PORTUGAL zegt:

  Ik vraag me al de hele tijd af wat Mobama C.S gaan doen als idd. zeker is dat zijn maatjes dat gifgas gebruikt hebben.
  Hij zou kunnen beginnen met zijn excusses aan te bieden aan Assad en daarna de rebellen gaan bombarderen.
  Maar zover zal het wel niet komen.

  Like

 10. Jan zegt:

  Vermakelijke ‘discussie’ naar aanleiding van het gifgas: schelden en de ander uitmaken voor pooier en Jood. Bijzonder volk

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s