Tegen trojkadictaat: algemene staking in Griekenland

Screenshot_5

In Griekenland is vandaag een tweedaagse staking begonnen

De vakbonden in Griekenland hebben opgeroepen tot een tweedaagse staking. Autoriteiten, scholen en andere instellingen blijven gesloten. Ook de privésector sluit zich uit solidariteit aan bij de staking. Er wordt gedemonstreerd tegen het bezuinigingsdictaat uit Brussel.

Griekse vakbonden hebben voor vandaag en morgen opgeroepen tot een algemene staking. Scholen, rechtbanken en autoriteiten bleven gesloten, in ziekenhuizen wordt het personeel gedurende de twee dagen tot een minimum gereduceerd, treinen rijden maar enkele uren per dag. Ook de privésector legt uit solidariteit vier uur het werk neer.

De oproepen tot protest door de vakbonden werd alleen al in Athene opgevolgd door 10.000 mensen. Ook in andere steden kwam het tegelijkertijd tot demonstraties. Er wordt niet alleen geprotesteerd tegen de ontslagen in de openbare dienst. “We protesteren ook tegen de voortdurende bezuinigingspolitiek van de regering”, citeert de “Wall Street Journal” Tania Karagiannis van de vakbond ADEDY.

De staking moet ook zorgen voor internationale aandacht. Over enkele dagen wordt de trojka opnieuw in Griekenland verwacht voor controles. Zij moet de ontwikkeling van de bezuinigingsmaatregelen beoordelen. Om de volgende uitbetaling te krijgen, moeten 25.000 mensen in de openbare sector ontslagen of in de zogenaamde mobiliteitsreserve gestuurd te worden (hier).

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/09/18/gegen-troika-diktat-generalstreik-in-griechenland/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in ECB, Europese Commissie, EUSSR, Griekenland, IMF. Bookmark de permalink .

5 reacties op Tegen trojkadictaat: algemene staking in Griekenland

 1. bobzelf zegt:

  jA, EERLIJK IS EERLIJK !!!!
  hadden wij , met die grote bek , en grote muil maar de fut om de straat op te gaan en heel nederland plat te gooien , als je ziet hoe die president bewaakt wordt , geweldig
  die durft de ramen niet te zemen hoor ze slaan hem zo van die ladder af , boodschappen doen ??
  ja als je als president de 100 mtr , in 9.47 seconden loopt , ze hangen je op aan de 1e lantaarnpaal .
  Ik heb geen idee , hoelang de MP / ME nog de verkeerde kant op kijkt in greece , toen ik het vroeg , : wanneer gaan jullie voorop , die arme griekse mensen helpen ,
  kreeg ik een paar hele dikke knipogen terug !!!
  Nou dan zijn de rapen gaar !!! hoor,
  a.s ZATERDAG , BENT U ER DAN ALLEMAAL ?????, of heeft U WEER een kut excuus ?

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @bobzelf: 20.13. uur. Inderdaad Bob, Grieken en Spanjaarden en Italianen en Portugezen, zij gaan wel massaal op de barricade, maar in Nederland is het sinds de demonstraties rondom plaatsing van kruisraketten, een gezapig geheel geworden. Het is net of het grootste deel der Nederlanders murw zijn gemaakt!

   Like

 2. Jean zegt:

  Dat de Grieken protesteren kan ik begrijpen maar ik moet ook zeggen dat het ontslaan van ambtenaren een juiste en goede beslissing is, dat zal in héél Europa moeten gaan gebeuren want alle landen zijn oververzadigd van die profiteurs.
  Dat ze maar eens eerst het ambtenarenstatuut in de prullenbak smijten en ze een contract onder de neus leggen zoals in de privésector onder dezelfde voorwaarden zowel op gebied van werkzekerheid als pensioenen, indien niet goed of overbodig ander werk zoeken, punt en dat in heel Europa met dezelfde regels voor IEDEREEN.

  Like

 3. Joost Visser zegt:

  Wat er in heel Europa moet gebeuren is heel simpel. Voor elke drie ambtenaren komt er een jongeman voor in de plaats, vol met testosteron en energie. Op een span van control van 6, kan er na 6 bejaarde anmtenaren een manager weg en na 6 nieuwe van ambitie overvol lopende jongelui een iets belegenere, maar toch van managerslust gierende leiding komen geven. Gezien de vergrijzing kan het abtenarenapparaat snel verkleinen, jonger en slagvaardiger.

  Like

 4. Republikein zegt:

  Wie is ambtenaar? Hoeveel burgemeesters zijn er hier, en hoeveel medewerkers hebben deze lui die door niemand zijn verkozen? New York City heeft net zoveel inwoners als heel Nederland, ze doen het daar met 1 [EEN] burgemeester en 200 medewerkers. Hoezo bureaucratie!! Leipenhuis.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s