Islamkritische beeldhouwer buigt niet

Screenshot_23

In het verleden berichtte PI al meerdere keren over de kunstenaar Rosato (hier en hier, die door het versluieren van openbare vrouwensculpturen de sluipende islamisering thematiseert. Deze keer willen we graag over een Australische kunstenaar berichten, die zich bezighoudt met dit thema met andere artistieke middelen: Sergio Redegalli.

Redegalli is een glasbeeldhouwer, die al met een 12 ton zware glazen sculptuur voor de Wereldtentoonstelling van 1988 in Brisbane de aandacht op zich wist te vestigen.

Glazen sculpturen zijn echter niet het enige artistieke uitdrukkingsmiddel van Redegalli, maar ook muurschilderingen. Op de façade van zijn atelier in Sydney schildert hij regelmatig een stopbord voor versluierde vrouwen – met het opschrift “Say no to Burqas” (foto boven).

Volgens de Herald Sun had Redegalli het stopbord tot 2011 al voor de 40e keer geschilderd, omdat het constant beschadigd werd met verfzakjes en graffiti. Voor Redegalli echter geen reden om het op te geven: “I´m not going to let the bullies win”, is zijn instelling, waaraan ook de bedreigingen met moord tegen hem niets veranderen. Redegalli zei tegen PI dat hij intussen het stopbord al voor de 80e keer opnieuw heeft geschilderd.

Reden voor Redegalli´s boerkakritische muurschilderingen was een bedreiging met moord tegen een Australische modeontwerper in het jaar 2010, die van plan was zijn modellen met boerka´s de catwalk op te sturen.

Voor de aanslagen op zijn muurschilderingen maakt Redegalli in de eerste plaats linkse groeperingen verantwoordelijk, die in één geval zelfs met 50 man eerst Redegalli´s muurschildering en daarna de politie aanvielen.

De tijden veranderen: terwijl ongeveer 70 jaar geleden de nazi´s kunstwerken in brand staken en kunstenaars zoals Max Beckmann tot emigratie dwongen, zijn het nu – 68 jaar later – linksen, die denken het recht te hebben kunst te mogen censureren.

Screenshot_24

Bron:

http://www.pi-news.net/2013/09/islamkritischer-skulpteur-beugt-sich-nicht/

Auteur: Solo-Album

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "Nuttige idioten", Australië, Censuur, Islam, Islamisering, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

8 reacties op Islamkritische beeldhouwer buigt niet

 1. Theresa Geissler zegt:

  Heel goed van deze kunstenaar. Maar over de laatste alinea van het artikel kan geredetwist worden: Tenslotte waren we er nèt min of meer achter dat de Nazi’s eerder linkse- dan rechtse motieven hebben gehad en dus ook best met links geassocieerd kunnen worden. Zó erg zijn de tijden achteraf bekeken dus niet veranderd.

  Like

 2. delamontagne zegt:

  Vlak na de moord op Theo v Gogh was er in R,dam ook een kunstenaar die standvastig wilde zijn, werd wel geboeid door de politie afgevoerd op Bevel van de heer opstelten, toenmalig burgemeester van Rotterdam./………. ZIJN MISDAAD???????????? Op de garage-deur/loods, naast zijn huis in R,dam noord, had hij de ëuvele” moed gehad te schilderen, het 5 c.q 6e Gebod: GIJ ZULT NIET DODEN.
  Dat hij zoiets durfde. Ik herinner me mijn Katholieke Lagere School vroeger, moesten ( behalve de tafels-van-vermenigvuldiging ) om de zoveel dagen klassikaal de 10 geboden opdreunen.
  Maar ach, toen was NL nog een christelijk land…………………..

  Like

  • v.d.linden zegt:

   Uit mijn hart gegrepen wat meneer of mevrouw delamontage zegt ,zijn of haar analyse is volkomen juist.Het waren niet de moslims die hem afvoerde.nee het was Opstelten,” door de hielen-likkende pers weg gezet als een krachtdadig bestuurder ”

   Like

 3. Sylvia Groot zegt:

  Nazi’s, de fascisten van zo’n 70 jaar geleden dat waren toch nationaal socialisten? De linksen van toen?
  Er is dus niets veranderd…. want ook nu symphatiseren linkse groeperingen met een fascistische veroveringsreligie, vernielen kunstuitingen en demoniseren iedereen die tegen hun opvattingen ingaan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s