Vlaams cultuuroverzicht: Jahjah, Desmet, Naegels, Anciaux, Catherine

Screenshot_1

(Door: Martien Pennings)

Abou Jahjah heeft een gladde slijmbrief geschreven als antwoord op een gladde slijmbrief van hoofdredacteur Yves Desmet van “De Morgen”, waarin Desmet aan Jahjah een hartelijk welkom toeriep. Twee hypocrieten die elkaar aflikken. Die Desmet is de gewone islamofiel en Israëlhatende linkse gek, die in die zin even levensgevaarlijk is als JahJah en zijn organisatie, de AEL. Dat hele vertoog in die brief van Jahjah over “mensenrechten” en dat hij ouder en wijzer is geworden, moet je als Taqiyya opvatten.

Screenshot_2

Yves Desmet

Screenshot_3

Tom Naegels

Tom Naegels, over wie ik ooit geschreven heb onder de titel “Olijk Bolleke Tom Naegels misbruikt de Holocaust en Israël”en die ook een gewone naïeve collaborateur is, heeft niettemin een nuance aangebracht in het jubelverhaal over Jahjah van Desmet:

“Raar dat ik een andere herinnering heb aan dit debat ( . . .)  het was geen ‘debat, met argumenten, cijfers, een visie, met een gesprekspartner’ – het was een chaos, met een zaal die om de haverklap uitbrak in scanderen, een communist die eindeloos zat te drammen, de voorzitter van de Raad voor de Journalistiek die wijselijk geen woord meer zei, en een pers die achteraf maar één ding had onthouden: dat een van de kleerkasten achter Abou Jahjah met zijn vinger over zijn keel was gegaan, na de kritische getuigenis van een Vlaams-Marokkaans meisje. Het was hét typevoorbeeld van hoe debatten over en met de AEL in die tijd compleet de soep indraaiden.”

Ah! De pers had maar één ding onthouden en deze keer toevallig wél iets belangrijks. Want in dat keel-afsnijd-gebaar zit de kern van de AEL. Onder een stuk op deze site met de titel  “André Gantman wil dat Abou Jahjah bij terugkeer wordt opgepakt” zette ik alreeds dit als commentaar:

“Ik heb hem [Jahjah]en zijn lijfwachten jaren geleden eens van dichtbij geobserveerd tijdens een debat: genadeloze moordenaars zo gauw ze de kans krijgen.”

Ik zei verder in dat comment:

“Ik denk dat “Rudi” hierboven gelijk heeft: het is mijnheer in Libanon te gevaarlijk geworden en nu komt hij hier veilig rotzooi trappen en zijn antisemitisme uitleven. De iconische uitspraak van deze ploert luidt “La valise ou le cerceuil”. Dat betekent “De koffer of de doodskist”. Dat sloeg op Israël en hij bedoelde: de Joden kunnen vrijwillig Israël ontruimen of anders worden ze vermoord.”

Screenshot_4

Bert Anciaux

Bert Anciaux, een regelrechte antisemiet en beschermer van de islam en aldus aanhanger van alle Palmaffiose voorbereiders van de genocide op de Joden in Israël, heeft zich trouwens ook uitgesloofd om in vurige bewoordingen Jahjah welkom te heten. Ga maar eens kijken op zijn website onder de posting van dinsdag 17 september. Inmiddels verneem ik een nieuwtje, een extra onderstreping van het inmiddels onomstotelijke feit dat Bertje den Bleiter een Jodenhater is, want onder zijn gezag is dé top-antisemiet van België geheten Luc Vereertbrugghen aka Lucas Catherine benoemd tot secretaris van “Daarkom”, het “Vlaams-Marokkaans culturenhuis” te Brussel. Daar zal dus een krachtige wederzijdse geestelijke bevruchting tussen de bezoekers en de secretaris plaats kunnen gaan vinden. Wijlen Martin van Amerongen schreef in 1988 in de NRC al over deze frisse jongen: “Hou deze Lucas Catherine in de gaten. Hij is een van de moordenaars van morgen.”

Screenshot_5

Martin van Amerongen

Screenshot_6

Lucas Catherine

_____________________________

Door:

Martien Pennings

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", antisemitisme, Appeasement, België, Dhimmitude, Islam, Islamisering, Islamofilie, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse Kerk, mainstream-media, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, Rotzakken, Taqiyya, tolerantie/intolerantie. Bookmark de permalink .

27 reacties op Vlaams cultuuroverzicht: Jahjah, Desmet, Naegels, Anciaux, Catherine

 1. rakkertje zegt:

  En dit zijn de woorden van Filip Dewinter … “In plaats van Abou Jahjah met open armen te ontvangen, moeten de Belgische autoriteiten er alles aan doen om Abou Jahjah de Belgische nationaliteit die hij als asielbedrieger en na een schijnhuwelijk heeft verkregen af te nemen. Abou Jahjah moet als een ongewenste en gevaarlijke vreemdeling behandeld worden en zo snel mogelijk opnieuw ons land worden uitgezet.”

  En weeral heeft Filip Dewinter 100% gelijk !

  http://rechtsactueel.com/2013/09/20/dyab-abou-jahjah-is-terug-in-het-land/

  Like

 2. Trucker zegt:

  Dat het de islamiet te gevaarlijk geworden is in zijn thuisland geloof ik nog niet zo snel, hij komt naar hier en ik vermoed dat hij een hidden agenda heeft.
  Hem afschrijven als “ongevaarlijk of passé” is de kar voor de wagen spannen of in duidelijke taal : wishfull thinking.
  Hij heeft de volle steun van de media wat ik reeds wist het moment dat ik las dat hij terugkwam, goed we zetten op een rijtje : een islamiet, een knuffeldier van de media, een volksmenner en nog goede kontakten met zijn “ouwe” vrienden dat is geen goede cocktail en ik ga niet zo naief zijn van te denken : niks aan t’handje maar in de eerste plaats de vraag stellen waarom komt hij terug en wat heeft hij voor plannen.
  De crap “hij is bang” ga ik gewoon aan voorbij dat is de bekende struisvogel taktiek en is niet constructief in deze context.

  Like

  • Republikein zegt:

   Het riekt naar de complot theorie, maar wie legt dat uit, en zo ja, hoe geloofwaardig voor de heikneuter? Het was weer spannend op de europesche voetbalvelden.

   Like

   • Henk der Niederländer zegt:

    Inderdaad @ Republikein, Het is inderdaad van de gekke dat men zich meer druk maakt over voetbal dan hun eigen toekomst en die van hun kinderen.
    Ik zie die idioterie ook dagelijks passeren in mijn kennisenkring.

    Like

 3. Dank je!! Aangepast. 🙂

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Wat betreft de titel: ‘Vlaams cultuuroverzicht……enz.’: Wou je daarmee zeggen, dat de hele Vlaamse cultuur momenteel gerepresenteerd wordt door déze figuren, Martien?
  Dat lijkt me toch wel een wat erg somber beeld, ook al geef ik toe, dat de schijn af en toe gewekt wordt.
  Dat is hier in Nederland tenslotte hetzelfde: Het zijn de grootste schreeuwers (‘Bleiters’ in het Vlaams, met verwijzing naar Bertje A.) die de aandacht trekken, maar juist daarom mag je aannemen dat hun opponenten, de zwijgende meerderheid, zo je wilt, er evengoed nog wel ZIJN. Het wordt tijd dat ze hun stem meer verheffen, dat is waar.
  Etienne Vermeersch doet dit al. Het is voor Vlaanderen te hopen,dat meerdere kritische, nationaal-georienteerde wetenschappers en culturele vertegenwoordigers zijn voorbeeld nog eens gaan volgen.
  Geldt voor ons evengoed, natuurlijk. Of ik een Nederlandse tegenhanger van Vermeersch weet? Ja, ik dacht het wel:Theo Hiddema.(Bijvoorbeeld.)
  Ach, je weet niet, welke briljante figuren in de toekomst nog meer hun schroom weten te overwinnen.Als ze zich maar eenmaal voldoende getergd voelen…..
  En ik hèb zo het gevoel dat die dag niet ver af is……

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   “Vlaams cultuuroverzicht” was spottend bedoeld, Theresa.
   En ik meen dat Bertje de bijnaam “bleiter” heeft gekregen vanwege zijn schreien in het openbaar.
   Vlamingen hebben mij verteld dat “bleiten” inderdaad “huilen” betekent.

   Like

   • Henk der Niederländer zegt:

    Als halve Belg mag Ik zeggen dat met bleiter bedoeld word, een jankerd ofwel iemand die altijd wel iets vind om over te janken als hij het ergens niet mee eens is

    Like

  • madeleine zegt:

   Theresa: Bert Bleiter is geen verwijzing naar “schreeuwen” in de zin van lawaai maken, maar voor ons Bertje is het een verwijzing naar zijn vroegere piste van emo-politiek, waarbij zijn traantjes rijkelijk vloeiden voor gelijk welke gebeurtenis.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Oh, juist. Verbaast me eigenlijk niet, nu ik wel eens wat van hem gezien heb, o.a. in het debat met Etienne Vermeersch.
    Precies het type voor zo’n goedkope voorstelling!

    Like

  • Luchtpint zegt:

   Probleem is, Theresa, dat wat wij hier verstaan onder intellectueel, hoegenaamd niet hetzelfde is als wat jullie daaronder in Nederland zouden verstaan.

   1) Vlaanderen is per definitie maar een dorp groot op de wereldkaart

   2) Wij hebben hier geen gelijkaardige debatcultuur, zelfs politici durven zich niet duidelijk profileren op welke manier dan ook. Iedereen doet hier vooral veel moeite om de spreekwoordelijke kerk in het midden te houden, waardoor je enorm tamme discussies krijgt. In Nederland moet je enigszins leren “van je af te bijten” in een discussie, hier hoegnaamd niet.

   3) We zijn niet assertief genoeg en stellen daardoor te weinig dingen in vraag, en verzuipen in bourgondische lol om die tekortkoming onder de mat te schuiven. Vlamingen hebben ook de vervelende neiging om mensen niet te veel voor het hoofd te willen stoten. Wie politiek incorrect de feiten ongezouten weergeeft, wordt beschouwd als iemand die meteen heel de goegemeente “schockeert”. Daarom houden mensen zich hier in ! Daarom dat ik ook zeg dat Vlaanderen maar een dorp groot is.

   4) Het is hier veel gemakkelijker om de media te controleren dan in een grotere regio / land, waardoor je altijd dezelfde randdebielen ziet opduiken in de media. Uiteraard zijn het altijd diegenen die overal hun zeg over moeten doen. Niemand die het in vraag stelt, toch niet in het openbaar. Op die manier worden die stumperds gebombardeerd tot “intellectuelen”.

   Dat is de reden waarom het hier zo droevig gesteld is. Je mag de vergelijking niet maken vanuit een typische Nederlandse mentaliteit, want dan kom je bedrogen uit en dan snap je niet hoe zoiets mogelijk is.

   Like

 5. Republikein zegt:

  Webmaster, ff tussendoor, waarom kan er niet gereageerd worden op “een Archief”, srry voor de domme vraag.

  Like

  • E.J. Bron zegt:


   Een domme vraag bestaat niet. Wel een onbegrijpelijke vraag 😉

   Ik snap de vraag eigenlijk niet dus….

   E.J.

   Like

   • Republikein zegt:

    Is het archief gesloten, meer nog besloten,of kan hier helemaal niet op gereageerd worden en is dit prive eigendom, nogal eigen vind ik, gezien het vermogen van dhr Pennings.Heeft E.J. Bron de exclusieve rechten? Maakt mij niet uit, ben wel benieuwd.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Je bedoelt de kolom “Archief” bovenaan rechts op de voorpagina? Dat kan bij mijn weten gewoon per maand aangeklikt en gelezen worden hoor.
    En volgens mij kun je onder die artikelen ook nog gewoon reageren…

    Webmaster E.J.

    Like

   • Republikein zegt:

    Wil Martien misschien zelf reageren? svp.

    Like

   • Republikein zegt:

    Dit was een onbegrijpelijke domme vraag die geen antwoord behoeft. Neem mij niet kwalijk, ik doorzie het.

    Like

 6. Jean zegt:

  Samengevat ordinaire verradersvuiligheid.

  Like

 7. Luchtpint zegt:

  Je mag trouwens niet vergeten dat Sharia4Belgium bestaat uit Salafisten, dat wil zeggen een puriteinse stroming binnen de Soennitische Islam, die daardoor diametraal tegengesteld is aan de Sjiieten !! Daarom dat aanhangers van hen ook naar Syrië zijn gegaan.

  Als Jahjah terug naar hier komt, zal het bijna ondoenbaar worden nog moslim jongeren in het algemeen voor zijn kar te spannen, en zeker als die jongeren er zelf de nadruk op leggen dat hij een sjiiet is.

  Wat mij het meest interesseert hieraan: stel nu eens dat de soennieten vs sjiieten oorlog zich hier in België onder de neus van de mensen begint af te spelen, dan wil ik wel eens zien welke van die linkse rakkers een pro-soennitisch en welke ervan een pro-sjiietisch standpunt gaan innemen.

  Zou dat niet mooi zijn ? Dat links uiteindelijk onvermijdelijk zelf verdeeld zou geraken als beide partijen hier het op een robbertje vechten zouden laten komen, en dat ze moeten kiezen ?

  Moet je eens denken wat dat kan betekenen op lange termijn: op die manier zouden ze ook niet gezamenlijk nog langer kunnen volhouden dat de Islam 1 verdraagzaam monolithisch blok is !!!

  Like

  • maria zegt:

   Dat is precies wat ik me ook afvroeg! Stel je ook even voor hoe die soennitisch-sjiitische tegenstelling, waar wij in het westen eigenlijk tot voor kort geen zicht op hadden ook een nieuwe kijk geeft op de ontwikkelingen in het MO de afgelopen halve eeuw.

   Like

  • guusvelraeds zegt:

   Met voorpret nu en leedvermaak dan wacht ik op zo’n moment. Hoe erg het ook is als er doden vallen, maar ze zullen gaan vallen bij ongebreidelde islamisering in cultuur en aantallen.

   Like

 8. Helena zegt:

  Helemaal niet gerelateerd aan bovenstaande maar wel goed nieuws (of wisten jullie het al?).
  De fascisten mogen morgen NIET op het plein voor het CS in Den Haag staan.
  De gemeente en politie gaven aan dat het risico op ordeverstoringen te groot is met een gewelddadige groep als de AFA. Iets waar de AIVD eerder al voor waarschuwde. Belangrijk detail: expliciet werd de AFA “Onbetrouwbaar” genoemd. Een organisatie “Waar geen afspraken mee te maken valt wegens het niet nakomen hiervan.” JUIST!

  http://rechtsactueel.com/2013/09/20/rechtbank-noemt-anti-fascistische-actie-onbetrouwbaar-provocerende-afa-manifestatie-moet-verhuizen/

  Like

 9. luckybee zegt:

  Antwoord is voor de verraders erg duidelijk als wij massaal naar DenHaag komen.

  Like

 10. Trucker zegt:

  @ Luchtpint 20 september 2013 om 21:37

  “…Als Jahjah terug naar hier komt, zal het bijna ondoenbaar worden nog moslim jongeren in het algemeen voor zijn kar te spannen, en zeker als die jongeren er zelf de nadruk op leggen dat hij een sjiiet is….”

  Ik hoop dat je het bij het rechte eind hebt maar ik betwijfel het.
  Hier hebben ze een gemeenschappelijke vijand : de racistische blanke man die hun verhinderd hun barberie uit te oeffenen.

  Like

  • Luchtpint zegt:

   Eerlijk gezegd, ik denk dat we nog raar gaan opkijken op termijn. Dat Jahjah denkt dat hij veilig is door terug te komen, terwijl de Salafisten net om die reden naar Syrië zijn gegaan vanuit België, lijkt me vrij naïef van hem. De kans bestaat dat hij hier even goed op eieren zal moeten lopen. Hij denkt nu misschien nog dat hij het probleem achter zich kan laten door uit Libanon weg te gaan, maar hij zou nog raar op zijn neus kunnen kijken.

   Als Libanon wordt aangestoken door Syrië (en dat vermoeden wordt al bevestigd door het feit dat hij daar weg gaat) en dan zal er volgens mij een reële kans bestaan dat dat het naar hier over waait. We zullen zien of zijn banden met Hezbollah hem zullen aangewreven worden vanuit bepaalde hoek en hoe ver dat gaat. Het zegt in elk geval ook dat hij een dikke lafaard is: als hij dan toch zo militant gelieerd is aan Hezbollah dat blijkt dat in elk geval niet uit zijn gedrag. Hezbollah zal mogelijk voor het voortbestaan moeten vechten tot de dood nu hun aanvoerlijnen via Assad onder druk komen te staan. Jahjah is op zijn minst een lafbek, een smerige opportunist en ook dat kan hem verweten worden door Salafisten. Ik ben er nog niet zo zeker van dat hij er gemakkelijk vanaf gaat komen. Het wordt dringend tijd dat Islam kritische blogs hem eens wat lastige vragen gaan stellen daarover, eens kijken hoe hij er zich wil uitpraten.

   Afwachten dus.

   Like

 11. rakkertje zegt:

  Ik denk dat Abou Jahjah volgend jaar gaat meedoen met de verkiezingen.
  Laten we hopen dat dat niet gaat gebeuren.

  Like

 12. Pingback: Abou JahJah is levensgevaarlijk, maar alleen dank zij “De Standaard” | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s