“Godslastering”: De lange arm van de radicale islamieten bereikt de Turkse pianist Fazil Say

Screenshot_12

Fazil Say is een van de meest gerenommeerde Turkse kunstenaars

Een rechtbank in Istanbul heeft de sterpianist Fazil Say opnieuw wegens zogenaamde religievijandige uitspraken veroordeeld. De pianist wil voor het Europese Gerechtshof beroep aantekenen tegen de Godstaat. Turkije profileert zich onder Recep Tayyip Erdoğan als voorhoede van de radicale islamieten.

De Turkse pianist Fazil Say werd vrijdag door een rechtbank in Istanbul wegens zogenaamde godslasterlijke uitlatingen tot tien maanden voorwaardelijke gevangenisstraf veroordeeld. In het vonnis staat dat Say gezegd zou hebben dat Say “de religieuze gevoelens van een deel van de bevolking openlijk vernederd zou hebben.” Als hij twee jaar zonder straf blijft, wordt de gevangenisstraf opgeheven.

Het eerste vonnis had al voor verontwaardiging gezorgd, hoewel bijvoorbeeld de Duitse politiek de kop in het zand stak (hier). Toen werd het vonnis vanwege een vormfout opgeheven (hier).

Nu heeft de lange arm van Allah minister-president Erdoğan toegeslagen.

Say laat via Twitter weten dat hij in beroep zal gaan. Nog in april had een rechtbank een twijfelachtig vonnis opgeheven, omdat de voorwaarden van de voorwaardelijke straf te onduidelijk waren.

Destijds werd hij tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van vijf jaar veroordeeld. In deze vijf jaar zou hij geen “gelijksoortige uitlatingen” hebben mogen doen – een door de rechtbank opgelegd spreekverbod. De advocaten hadden een controle van het vonnis aangevraagd – met succes.

Het vonnis werd opgeheven en er moest een nieuw vonnis komen. Maar dat betekende geen nieuw proces. Alleen de situatie kon gecontroleerd worden. Say had geen kans zich te verdedigen. De gevangenisstraf bleef in stand, alleen  de periode en de voorwaarden van de voorwaardelijke straf werden gewijzigd.

Nu rest Say alleen nog de mogelijkheid om voor het hof van cassatie te gaan. Deze rechtbank is de tweede en hoogste instantie. En dat gaat hij doen, zoals hij via Twitter verkondigde. “Mocht ik niet vrijgesproken worden, dan zullen we naar het Europese Gerechtshof voor Mensenrechten gaan”, aldus Say. In een openbare verklaring appelleert hij voor de verkondiging van het vonnis aan Turkije:

“Kijk, vrienden, de westerse landen, de Aziatische landen, daarvan kunnen jullie zeker zijn, zullen zich zonder uitzondering van deze houding distantiëren, ze zullen deze intolerantie veroordelen. Mijn zaak is klein, maar krijgt veel aandacht. En het gaat nog verder: de intolerantie en hardheid bij de Gezi-protesten, de gevangen gezette journalisten, de willekeurige arrestaties, dat alles samen, al die onrechtvaardige dingen die in Turkije plaatsvinden, hebben voor internationale aandacht gezorgd.

Een land, dat zelfs grappen over het paradijs en de hel bestraft, zal men natuurlijk niet de Olympische Spelen toekennen, ook veel andere dingen zal Turkije zo niet krijgen. Begrijp dat alsjeblieft.”

Say beschuldigt vooral de media van manipulatie. Zijn zaak zou in het openbaar volledig verkeerd zijn voorgesteld. “Niemand hoeft één en hetzelfde geloof te delen”, zegt Say. Zijn tweets vormen geen belastering.

Bij zijn tweets ging het om uitspraken als: “Je zegt dat er wijn door de beken zal stromen, is het paradijs soms een kroeg? Je zegt dat je iedere gelovige twee maagden zult geven, is het paradijs soms een hoerenkast?”

Met Turkije valt echter niet te spotten.

Want Allah is groot en de regering van Erdoğan voelt zich blijkbaar meer verplicht aan hem dan aan het profane mensenrecht van vrije meningsuiting.

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/09/21/gotteslaesterung-der-lange-arm-der-islamisten-erreicht-den-tuerkischen-pianisten-fazil-say/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Islamisering, Turkije. Bookmark de permalink .

15 reacties op “Godslastering”: De lange arm van de radicale islamieten bereikt de Turkse pianist Fazil Say

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Nog meer nieuws uit het land van Fazil Say, een land waar ze zeiken over belediging van iets dat enkel in al die sufgerukte koppen bestaat, en feitelijk onmogelijk is.
  Het zal nog wel eeuwen duren voordat allahschreeuwers zover geëvolueerd zijn dat ze dat snappen.
  … ze kwetsen zichzelf, roept onderhandelaar Bagis.
  Wel ’s van taqiyya gehoord, meneer Bagis.??
  http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/1709017/2013/09/22/Turkije-nooit-in-EU-door-negatieve-houding-lidstaten.dhtml
  Turkije in de EU? Nee bedankt.

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Vrede bestaat niet binnen de islam, alleen jihad en doden, lees: afslachten zoals bv. Theo van Gogh*
  http://michael-mannheimer.info/2013/09/20/al-azhar-imam-mein-bruder-es-gibt-eine-ganze-sure-die-die-kriegsbeute-heisst-es-gibt-keine-sure-die-frieden-heisst/
  *mijn toevoeging
  Mijn advies: islam uit de EU en de rest van de wereld.

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Weergaloze quote tussen de comments van de link van 05:25:
  Religioten haben nur das eine im Sinn, Andersglaubige über ihren Schwachsinn
  zu belästigen.

  Like

 4. luckybee zegt:

  Volgens de Sharia is ook een piano Harram.

  Like

 5. Tom Hendrix. zegt:

  Zo en waar is nu Amnesty International? Waar is nu Timmerfranz? Waar zijn de Kamervragen van links? Stilte, oorverdovende stilte!

  Like

 6. Jan zegt:

  Bidden in de woestijn

  Like

 7. Erik Bink/aka "Erik Mokum" zegt:

  Fazil Say is een pianist van wereldnaam, dus hebben de autoriteiten ’t nog een beetje rustig aangedaan, denk ik.
  Hierbij een voorbeeld van het pianistisch kunnen van Say, zijn uitvoering van de pianosonate ‘1.X.1905′ van de Tsjechische componist Leosj Janacek (1854-1928). De titel slaat op de datum, 1 october 1905, waarop in de Tsjechische stad Brno een demonstratie werd gehouden voor een eigen Tsjechische universiteit – tegen de wens van de Oostenrijkse autoriteiten in. Daarbij werd de timmerman Frantisek Pavlik (1885-1905) met bajonetsteken om het leven gebracht. Deze gebeurtenis greep de componist zo aan, dat hij direct daarop deze sonate schreef.
  Het leek me wel op zijn plaats om Say’s gevecht met de autoriteiten met deze sonate te onderstrepen:

  Like

 8. Lucky9 zegt:

  Ik wens Fazil Say alle succes toe in zijn poging om vooralsnog gelijk te krijgen voor een Turks hof van cassatie.
  Maar zelfs dan betekent dit niet dat rechtvaardigheid zou zijn hersteld. Want tienduizenden andere veroordeelden hebben niet de middelen om een rechtsgang tegen het islamitische erdogan-regime te bekostigen en hebben dus geen andere mogelijkheid dan te plooien voor de terreur en het structureel geweld lijdzaam te ondergaan.

  In feite zou Erdogan moeten terecht staan en veroordeeld worden voor de vrijheidsberoving van burgers, militairen en journalisten. Het is overigens abnormaal dat we in de media hierover helemaal niets vernemen noch over het geweld dat dagdagelijks op Turken door Turken in Turkije wordt toegepast op bevel van deze dictator.

  Like

 9. aquarius4422 zegt:

  De Turken maken zo wel heel duidelijk dat ze niet bij de EU thuishoren.

  Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  Heb erg moeten lachen, Jan: DANK. Je maakt m’n hele dag weer goed.
  Weergaloos, Erik, die sonate van Fazil Say.
  Ik hoop dat hij WINT als zijn zaak door het Europese Hof voor de mensenrechten wordt
  behandeld. Voor mij een uitgemaakte zaak: vrijspraak!!

  Like

 11. Jean zegt:

  Wij leven in de 21ste eeuw en nog lopen miljoenen idioten rond die zich bezighouden met religie?
  Religie is puur volksbedrog resp. manipulatie gebaseerd op idiote waanzin van perverse figuren, ± 60 jaar geleden heb ik afscheid genomen van die waanzin en ± 60 jaar leef ik gelukkig én geweldvrij, worden we geconfronteerd met geweld dan zit er altijd een religieangel in de waanzinnige.
  Tot overmaat van ramp worden we met dergelijke barbaren opgezadeld door een misdaadorganisatie gelegen in Brusselallahbath die als doel heeft “de westerse vrije wil breken” en daar hebben ze die achterlijke gewelddadige barbaren voor nodig want die hebben geen enkel menselijk normbesef, dus worden er nog miljoenen bijgehaald.
  “Religie én Monarchie zijn de grootste vijanden van Democratie”.

  Like

 12. Henk.V zegt:

  Ik weet dat de islam met geen mogelijkheid ooit bij ons warme gevoelens zal oproepen.
  Nog oneindig ergerlijker is de gruwelijke hulpvaardigheid die politiek correct aan de dag legt, wanneer het om de wensen van de meest authentieke (= fundamentalistische) versie van de islam gaat.
  Deze ongelofelijke kruiperigheid stelt namelijk de fundamentalisten is staat zich als kankergezwellen in de westerse samenlevingen te verbreiden.
  En door de dienstbaarheid van politiek correct zal onheil ons treffen.
  Politiek correct zal in toenemende mate medeplichtig worden aan etnische zuiveringen van het eigen volk,moord, aan verkrachting, vernielingen,discriminatie, onderdrukking, vrijheidsberoving en niet alleen van eigen volk in de toekomst, maar is dat nu al, overal waar het westen het fundamentalisme steunt!

  De halsmisdaden van het linkse gedachtegoed mag nooit onbestraft blijven.

  Maar de terechte afwijzing van de opvattingen van islam mag ons NOOIT de ogen doen sluiten voor de strijd die moedige moslims voeren om zich te ontdoen van een dwingend religieus juk, omdat ook zij besef beginnen te krijgen van de waarde van westerse opvattingen over van vrijheid, gelijkheid voor iedereen , ongeacht geloof en geaardheid.
  Er zijn werkelijk mensen die onze opvattingen onderschrijven en zij hebben het ZWAAR..

  De mensen in de islamitische levenssfeer die oprecht naar onze vorm van vrijheid verlangen, zoals bijvoorbeeld deze grote pianist Fazil Say, hebben onze sympathie en steun dringend nodig!

  Denk maar niet dat politiek correct ze de helpende hand biedt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s