Toespraak Geert Wilders: Den Haag, 21 september 2013

Screenshot_11

Fantastisch, wat een opkomst vandaag.

Hebben jullie er een beetje zin in?

Volgens mij staan hier meer mensen dan de VVD en de PvdA straks als lid overhouden.

Zeg eens eerlijk: wat willen jullie? Rutte II of de PVV?

Alle gekheid op een stokje: dit kabinet maakt er een puinhoop van.

We worden kaalgeplukt.
We beleven de grootste koopkrachtdaling in bijna 30 jaar.
Elke dag verliezen 700 mensen hun baan.
Elke dag vallen 50 bedrijven om.
Onze pensioenen zijn in gevaar.
De hypotheken van meer dan 1 miljoen huishoudens staan onder water.
De zorg wordt afgebroken.

Mensen maken zich terecht hele grote zorgen over hun baan, hun inkomen, hun huur, of ze hun hypotheek kunnen betalen, hun pensioen, de opvang van hun kinderen en de zorg van hun ouders.

Ik vraag het jullie nóg een keer: Willen jullie Rutte II of de PVV?

Volgend jaar, beste vrienden, wordt het nog erger.
De heer Rutte is wereldvreemd. Hij wil dat mensen nieuwe huizen gaan kopen, nieuwe auto’s gaan kopen! Maar in plaats van de belastingen te verlagen klopt hij het geld uit de portemonnee van de mensen door met PvdA-beleid de belastingen te verhogen!

Volgend jaar nog eens 8 miljard aan nieuwe belastingverhogingen.
Een klap in het gezicht van alle Nederlanders!
Nog meer ontslagen en nog meer faillissementen.

Bijna niemand heeft nog vertrouwen in het kabinet. En dat is ook logisch.

Het kabinet geeft miljarden aan die gekke ontwikkelingshulp in Afrika, het geeft miljarden aan die zakkenvullers van de Europese Unie in Brussel, miljarden aan die corrupte Grieken, aan de Cyprioten, miljarden aan onrendabele windmolens op zee en miljarden aan nieuwe straaljagers.

Kunt u het zich voorstellen?!

Ik vraag het jullie nóg een keer: Wat willen jullie? Rutte II of de PVV?

Ik zeg samen met jullie : Rutte II, weg ermee. Rutte II maakt een puinhoop van Nederland. En niemand anders dan Mark Rutte en zijn socialistische vriendjes van de VVD en de PvdA zijn daarvoor verantwoordelijk.

Meer dan 80% van alle Nederlanders en zelfs de meerderheid van de eigen kiezers van VVD en PvdA heeft geen vertrouwen meer in Mark Rutte.

Het kabinet lijkt wel op de JSF-straaljager, steeds duurder en volstrekt ongewenst. Diederik Samsom lijkt harder op zoek naar de schietstoel, dan de eerste piloot die ooit in dat verschrikkelijke vliegtuig zal moeten vliegen.

Heel veel mensen vinden het verschrikkelijk. Wij krijgen als fractie karrenvrachten e-mails van gewone burgers. Mensen die ten einde raad zijn.

Ik kan ze hier niet allemaal voorlezen – want we hebben maar vergunning tot 2 uur – maar ik haal er zomaar een paar voorbeelden uit.

Een mevrouw uit Friesland schreef mij: “Mijn man kwam vandaag uit zijn werk met de boodschap dat hij zijn baan heeft verloren. Hij heeft zich meer dan twintig jaar met ziel en zaligheid ingezet voor zijn bedrijf, en nu kan hij naar de WW en dadelijk kunnen we naar de bijstand.”

Een ander voorbeeld van een stukadoorsbedrijf uit Rotterdam. Failliet gegaan. “Jarenlang, schrijft hij, heb ik keihard gewerkt en een goedlopende onderneming opgebouwd, maar nu zit ik in een faillissement. Ik kan voor het eerst deze maand mijn personeel niet meer betalen, het is verschrikkelijk. Ik moet ze allemaal ontslaan.”

Een derde en laatste voorbeeld: Een doodgewoon Nederlands gezin, de familie Visser uit Limburg zegt: “Meneer Wilders, we voelen ons zo machteloos. Kunnen we daar dan niets aan doen?”

Maar, beste vrienden, zijn wij Nederlanders machteloos? Gaan we ons verzetten?

Ik heb goed nieuws voor de familie Visser en al die andere uitgeperste burgers en bedrijven: De Partij voor de Vrijheid zal die mensen nooit in de kou laten staan. Wij komen op voor hun belangen. Wij laten u nooit in de steek.

Heel veel mensen vragen: Wat is jullie alternatief? En hoe gaan jullie ons uit de crisis halen? Een goede vraag. Wij hebben het beste alternatief.

Er moeten drie dingen gebeuren:

Ten eerste moeten de belastingen voor burgers en bedrijven omlaag. Niet omhoog, omlaag! Lage belastingen zorgen voor groei, voor koopkracht, voor investeringen, voor banen.

En dat kunnen we ook betalen als we, en dat is mijn tweede punt, als ons belastinggeld niet naar het buitenland gaat maar in Nederland blijft. Als we ophouden met die miljarden ontwikkelingshulp aan Afrika, als we ophouden met ons zuurverdiende geld naar Brussel te sturen. Geen cent meer naar de Spaanse banken, geen cent meer naar de Grieken of Cyprioten. Ik zeg: Genoeg is genoeg!

Ten derde, beste vrienden, moeten we weer een vrij en soeverein land worden. We moeten weer baas zijn over ons eigen geld, onze eigen grenzen, ons eigen Nederland. We moeten terug naar de gulden. We moeten uit de EU, we moeten onze Nederlandse identiteit behouden! We zeggen nee tegen de massa-immigratie. We zeggen ook nee tegen de islamisering die maar doorgaat. En de PVV is de enige partij die dat zegt. We zeggen: genoeg is genoeg!

En u weet: ook daar gaan Mark Rutte en zijn vriendjes de verkeerde kant op. Op 1 januari zet de EU de grenzen wagenwijd open voor alle Bulgaren en Roemenen die in Nederland hun fortuin komen zoeken. Dat wordt de doodsteek voor ons land.

Ik vraag u: Moeten we mensen die nooit meebetaalden aan onze verzorgingsstaat zomaar gebruik laten maken van al onze voorzieningen? Moeten we onze banen, ons geld en onze veiligheid zomaar op het spel zetten omdat de Roemenen en Bulgaren naar Nederland komen?

Willen jullie dat Rutte II nog langer doorgaat?

Ik vraag het nóg een keer: Willen jullie dat? Willen jullie Rutte II of de PVV?

We hebben de PVV hard nodig. Ons land is het mooiste land ter wereld. Wij accepteren niet dat Nederland helemaal wordt afgebroken. Vandaag wil het kabinet nivelleren en de belastingen nog maar eens verhogen. Die waanzin moet stoppen! Geen belastingverhoging, maar belastingverlaging is wat Nederland nodig heeft. Weg met het kabinet Rutte II! Weg met de belastingverhogingen! Wij zeggen: Genoeg is genoeg!

Vrienden,

Het wordt tijd dat we het verval stoppen. Dat we de neergang keren. Dat we ons weer kunnen gedragen als burgers van een vrij en beschaafd land. Met goede zorg voor de zieken, voor de ouderen en de gehandicapten. Met goede pensioenen voor al die Nederlanders die ons land hebben opgebouwd. En met lagere belastingen voor de mensen en bedrijven die met hard werken zorgen dat we een welvarend land waren en weer worden in de toekomst.

Vrienden,

De Nederlanders hunkeren naar perspectief. Ze hunkeren naar verandering.

De afgelopen maanden trok de PVV door heel Nederland. Van Spijkenisse tot Volendam, en van Almere tot Heerlen. En overal hoorden we hetzelfde geluid. Genoeg is genoeg! Rutte II Weg ermee!

Mag ik mij over uw hoofden heen tot Mark Rutte richten? Nederland heeft genoeg van jou, Mark, en van jouw PvdA-vriendjes.

De Nederlanders willen verandering. En wij als PVV gaan voor die verandering zorgen, want Nederland heeft daar recht op!

Vrienden, vandaag, 21 september, begint de herfst. De bladeren gaan vallen. En nu het kabinet nog!

En wij als PVV zijn klaar voor verkiezingen!

Overal – u hoorde onze fractievoorzitter in de Eerste Kamer, in het Europees Parlement, u hoorde onze Fleur – overal knokt de Partij voor de Vrijheid voor uw belangen. Al onze fracties, van hier in Den Haag tot in de provincies, van Eerste Kamer en Tweede Kamer tot onze fractie in dat verschrikkelijke Brussel – al die fracties beloven U hetzelfde: Voor ons telt maar één ding: ons mooie Nederland.

Dit kabinet heeft Nederland kapotgemaakt. Dit kabinet moet weg.

Vrienden,

Ik zeg tot Mark Rutte: Wij geven ons nooit gewonnen. Wij worstelen en wij komen boven. Wij zijn het volk van Michiel De Ruyter en Pim Fortuyn, wij zijn een volk van geuzen en patriotten, een volk van helden en zwoegers, een volk van harde werkers. Wij zijn gewend met elkaar onze schouders eronder te zetten.

U kunt op mij rekenen, en ik reken op u. Ik reken op jullie allemaal.

En ik bouw op jullie. Ik bouw op jullie omdat we met jullie hulp Rutte II uit het Torentje kunnen verdrijven.

Vrienden, de Partij voor de Vrijheid wordt steeds groter. En hoe vindt u dat? Moeten we nog groter worden? Dan zullen we nog groter worden. En dat is dankzij jullie! Jullie zijn onmisbaar voor onze groei.

Mijnheer Rutte, luister goed: Ga naar de koning, bied uw ontslag aan en laat Nederland met rust en ga weer bij een fabriek yoghurt verkopen.

Nederland heeft genoeg van u en uw vreselijke beleid.

Beste vrienden, ons verzet zal iedere dag groter worden. Dus vertel het aan iedereen die u kent: de PVV komt eraan.

Laat Rutte iedere dag dat hij er nog zit, het horen in zijn torentje: Uw politieke dagen zijn geteld.

Genoeg is genoeg!!!

Rutte II weg ermee!

Dank jullie wel.

Bron:

PVV

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

22 reacties op Toespraak Geert Wilders: Den Haag, 21 september 2013

 1. guusvelraeds zegt:

  Was er ook vanmiddag, kwam pas om 12:45 aan op Den Haag Centraal. Werkzaamheden aan het spoor tussen Eindhoven en Boxtel. Moest achter aansluiten. Toch genoten van de middag en de enthousiaste aanwezige demonstranten goede sfeer. Vanavond voor de zoveelste keer me moeten ergeren aan het onpartijdige NOS journaal. Ze brachten het nieuws over de protestbijeenkomst van Wilders en zijn PVV aanhang als een boer met kiespijn en meteen erachteraan in hetzelfde nieuwsblok moesten ze quasi ook nog vlug melden dat verderop de “”ANTIFASCISTEN”” bijeen waren gekomen voor een tegendemonstratie. Met andere woorden de PVV zou fascistische tendensen hebben (althans deze suggestie wilden ze duidelijk meegeven in hun bericht ondanks dat ze weten dat de PVV en aanhang niets met fascisme te stellen heeft) Tot nog grotere ergernis van mij moest als slot ook nog vlug eraan vastgeplakt worden dat de politie beide groepen uit elkaar heeft weten te houden. Wel heb je ooit. Is iemand van jullie deze tendens in de berichtgeving ook opgevallen?

  Like

  • luckybee zegt:

   Tsia bij het zien van onze aantal, zijn de ANTIFASCISTEN (Ik noem ze liever Rode Garde) toch de moed in hun schoenen afgegleden. Deze getrainde Kabouters, ze hebben met de Raf terroristen in Jemen geoefend aan de Kalashnikof, ik geloof in de 1970 jaren.Ze zijn stykum afgedropen. Toen ik aankwam in het plein waar ze zamen kwamen, waren niemand meer daar.De Politie heeft een vreedzame na middag gekregen.Ze kunnen hun dictatuur van het Proletariers, niet verdedigen.Wat net zo erg is als de Islam.Als het ze lukt gaat het ons onze vrijheid en onze leven kosten net als met de Islam.Denk aan de DDR en alle oost Europese landen.

   Like

  • Willemientje zegt:

   jazeker, ik heb me echt kwaad gemaakt, “de politie moest beide groepen uit elkaar houden” grotere onzin heb ik niet gehoord, en dan ook nog de beelden van een man die werd afgevoerd omdat hij zijn identiteitsbewijs niet bij zich had, ondanks de grotere aandacht voor de SP, heb ik toch de indruk, dat het in Den Haag drukker was, en in Den Haag, stonden we als aanhangers van een partij, in Amsterdam de bonden, SP, 50+, groen links, etc, die dan ook nog gratis busvervoer hadden,ik heb op facebook ook van een aantal mensen , die echt het reisgeld niet hadden om naar Den Haag te komen, dat ze dan letterlijk uit arremoede dan maar met een gratis bus naar Amsterdam gingen, omdat dat toch ook een protest tegen Rutte was, hoewel ze liever naar Den Haag zouden gaan, en dat begrijp ik wel

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ja, afgezien van dat ik de berichtgeving tamelijk ongeïnspireerd vond, dat van dat ‘groepen uit elkaar weten te houden’ was natuurlijk flauwekul. Na afloop een paar, geloof ik, in de binnenstad. Maar ja, in totaal drie arrestaties….Drie! Het was eerder min of meer een makkie voor de politie! (Ja, hoor eens, PVV-aanhangers doen anderen niets aan, hoor; NIET zonder geldige reden.)

   Like

  • Martha N zegt:

   JA, precies datgene wat je zegt is mijn man opgevallen, gehoord op de radio.
   Je zag de politie al worstelen om beide partijen met man en macht uit elkaar te houden.
   Over gemanipuleerde berichtgeving gesproken. De publieke omroep is zo links als de pieten!!!

   Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @guusvelraeds: 22.49. uur, op 21/9. Ook ik Guus, ben van Roermond naar Den Haag gereisd. Ik had de mazzel dat ik in Roermond de trein pakte van 08.15. uur, en met het “bussen”, tussen Eindhoven en Boxtel, was ik toch ca. 11.00. uur aanwezig op de Koekamp. Ja Guus, ik heb mij ook nogal gestoord aan de overmaat aan politie en ME.
   Tja, het NON JOURNAAL kijken mijn eega en ik al jaren niet neer na, die zijn compleet door LINKS overgenomen!

   Like

  • meneertje zegt:

   Over het NOS-journaal gesproken.
   Op de verschillende journaals volop berichten over de moordpartij + gijzeling in Nairobi door een Somalische terreurgroep.
   Alleen de eerste keer dat ik er iets over hoorde, werd even vermeld dat het om een islamitische terreurgroep gaat.
   In alle volgende journaals en actualiteitenrubrieken daarna waarin er over werd bericht, viel niet één keer het woord “islamitisch”.
   Vermoedelijk weten lang niet alle kijkers dat Somalië een islamitisch terreurland is. En de NOS vindt dat de onwetenden onwetend moeten blijven.

   Like

  • Theodoor zegt:

   De PO is bang dat ze verzuipen, om te overleven hebben ze de oude partijen nodig. Het gaat de PO al net zo als Rutte en de PvdA het zijn allemaal handelaars in leugens en maar draaien en draaien en draaien. Bah!

   Het huidige systeem is gebouwd op drijfzand en zal ten onder gaan. Op naar het Zwitserse systeem en maak de Nederlanders mede verantwoordelijk voor de richting die het land moet gaan.

   Like

  • Ronald Soeverein Mens zegt:

   Beste Guus dit klopt helemaal wat jij schrijft over het gemanipuleerde NOS journaal je reinste flauwekul dat de politie de beide groepen uit elkaar heeft weten te houden. Ik was er ook samen met mijn vrouw en het was juist prachtig en gemoedelijk om met zovelen daar aanwezig te zijn. Allemaal mensen metdezelfde instelling en doel voor ogendat het zo niet langer kan in Nederland. Hoop op nog meer mensen de volgende keer!!!

   Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  JSF(oftewel de F-35) is een Fyra, maar dan met vleugels…
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21910119/__Spekman_snapt__emoties__.html

  Like

 3. Martha N zegt:

  Ik heb het gisterenavond gelezen. Goed gesproken.

  Like

 4. Pingback: We worden kaalgeplukt…. | Golfbrekers

 5. G.Deckzeijl zegt:

  En hier hebben we de architect van de ellende waar we nu middenin zitten.
  http://programma.vpro.nl/buitenhof/afleveringen/buitenhof-22-september.html
  Zometeen, om 12:10 op Ned 1.

  Like

 6. Gek ik ben kennelijk één van de weinigen die het politieoptreden wel goed vond, ze waren op die plekken waar de antifa’s en of de occupy’ers stonden prominent aanwezig en hebben daarmee volgens mij escalatie voorkomen want dat was waar ze natuurlijk op uit waren.
  Ook het ontruimen van het terras zie ik als het voorkomen van problemen.
  Zie het maar als een kudde waar roofdieren omheen sluipen, op het moment dat een kleine groep zich buiten de kudde waagt worden ze afgezonderd en aangevallen.
  En vergeet niet; ze zijn uit op rottigheid wetende dat niet zij in de media de schuld krijgen maar wij.
  Op zo’n terras ben een makkelijk doelwit, en vergeet niet dat die antifa’s beroepsdemonstranten zijn in tegenstelling tot de overgrote meerderheid van PVV aanhangers.
  Ik hoorde van meerderen dat ze de laatste keer dat ze demonstreerden vele vele jaren geleden was.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s