Historische trendbreuk. Wilders zet het licht op naziroepertje Pechtold

Screenshot_20

Vandaag bij de Algemene Beschouwingen in de Kamer trachtte Pechtold Wilders in de schoenen te schuiven dat hij een nazi aanhang had. Dit baseerde hij op fotootjes die de extreemlinkse actiegroep Kafka had gemaakt bij de PVV demo van afgelopen zaterdag. Of waren ze daar wel gemaakt? Dat viel in veel gevallen niet vast te stellen. De foto’s waren met extreme close up gemaakt. We zagen op een van die foto’s iemand die de Hitlergroet bracht. We zagen geen uitvergroting van die foto.

Dat Pechtold de activiteiten van Kafka opvoert als ‘feiten’ in de Kamer is het bewijs voor zijn algehele miezerigheid. Dat stelde Wilders terecht vast.

Nu kunnen we over die fotootjes veel zeggen. Bijvoorbeeld dit.

Maar daar gaat het me nu eventjes niet om. Waar het mij om gaat is dat Wilders de trend draaide. Het was daarom een historisch moment.

Screenshot_19

Joost Niemöller

Lees verder>>>

(h/t Helena)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Historische trendbreuk. Wilders zet het licht op naziroepertje Pechtold

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Heb inclusief de door Geert Wilders ingediende motie van wantrouwen en de hoofdelijke stemming erna genoten van zijn inbreng inzake de algemene politieke beschouwingen.
  En Pechtold is de grond niet waard waardie op loopt en dan ben ik nog beleefd gebleven.
  Wat me ook zeer is opgevallen na de inbreng van Geert Wilders was de algemene kritiek
  binnen de andere oppositiepartijen tegen het beleid van Rutte II.
  Dat dwingt mij tot de vraag: waarom niet allemaal Geert’s motie gesteund..???
  Nee, dat deden ze niet. We hebben dus te maken met een klein legertje beroepshuichelaars
  die verdomt goed weten dat àls er nu verkiezingen gehouden zouden worden, ze er qua zetels zeer bekaaid vanaf zouden komen en dan wil ik het nog niet eens hebben over de ploeg moslimvriendjes van Samsom.

  Like

 2. Rudi zegt:

  Dat in Nederland de Geuzenvlag oftewel Princevlag een symbool is voor extreem-rechts dat wist ik niet. Altijd gedacht dat de geuzen, onder wie heel wat uit de Zuidelijke Nederlanden overigens, vrijheidsstrijders waren. Weliswaar met de nadruk op vrijheid. Een beetje zoals de Vlaamse Leeuw het symbool is van Vlaamse ontvoogding en tegenwoordig heel wat woede aanwakkert in Franstalig België, niettegenstaande het feit dat die zelfde leeuw voorkomt in heel wat Waalse provinciewapens en aan stadhuizen wappert in Noord-Frankrijk.
  Het is tegelijk bizar en interessant om te constateren hoe sommige patronen grensoverschrijdend zijn.

  Wat ook grensoverschrijdend is, is de beeldmanipulatie door links georiënteerde media. Ook Lenin en Stalin konden er wat van en dat in tijden zonder fotoshop.
  Bij het lezen van de artikels hier over de PVV-bijeenkomst waarop groepjes rechts extremisten de hitlergroet gebracht zouden hebben, kwam mij terstond dit filmpje van PJ Media voor de geest over de politiek-correcte verteltrant.

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  @Rudi
  De zgn Princevlag heeft helemaal NIKS met extreemrechts te maken.
  Die vlag is niets anders dan de voorloper van de huidige NL-driekleur.
  Laat je niks wijsmaken, denk zelf beter na!

  Like

  • Rudi zegt:

   Nou dat bedoelde ik dus, Gerrit. Ik ken de geschiedenis der Nederlanden heus wel. Daarom leek het mij zo frappant dat die vlag geassocieerd wordt met extreemrechts, hoewel die vlag er niks mee te maken heeft. De link die ik maakte met de Vlaamse Leeuw, die ook in ‘de salons’ geassocieerd wordt met extremisme en allerlei ongein, toont dat ik er wel degelijk over nadenk.
   Bedankt voor de link overigens, ik ga meteen lezen.

   Like

 4. johannes zegt:

  die pechtold is met zijn vieze aanhang de nieuwe nsb club

  Like

 5. Ik heb echt met verbazing gekeken naar de walgelijke pogingen van de extreem-linkse media (w.o. Powned), die op de enorme succesvolle demonstratie van de PVV waar duizenden aanwezig waren, zonder resultaat probeerden mensen te interviewen die kritiek hadden op de PVV. Toen dat mislukte zijn ze foto’s gaan maken van mensen die zwaaiden naar Geert en zij maakten hier vervolgens een “Hitlergroet” van! Hoe enorm diep moet je als een politicus gezonken zijn om dit soort Bollywood reportages serieus te nemen! Nederland wordt met recht bestuurd door “EEN ZIELIG CLUBJE ACHTER DE HEG!”

  Like

 6. henk schroemges zegt:

  Nog even naar de actualiteit kijken, geachte scribenten: Tot op heden is de PVV nog steeds de grootste partij. Laten we dit allemaal vasthouden en verwachten dat die partij alleen nog maar kan groeien zeker gelet op de wanstaltige poging van die D66 rat om de PVV te beschadigen. Dat is wat links Nederland momenteel het meest kietelt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s