In 15 landen mogen de vrouwen niet eens werken om zichzelf en hun gezinnen te voeden

Screenshot_14

In 15 landen ter wereld hebben vrouwen niet eens het recht om, tegen de wil van hun mannelijke eigenaren, te werken. Moeten we er nog bij vertellen dat het de landen van de moslims zijn?

Wereldbank: 15 landen verbieden vrouwen om te werken zonder toestemming van hun mannen.

Volgens een rapport van de Wereldbank is het voor vrouwen in minstens 15 landen verboden om zonder toestemming van hun mannen te werken. Daaronder bevinden zich Iran, Syrië, Bolivia en Gabon. In Rusland zijn volgens de in Washington gepubliceerde studie meer dan 400 beroepen niet toegankelijk voor vrouwen. Ze kunnen bijvoorbeeld geen loodgieter of wisselwachter worden. In bijna 30 landen staat er bovendien in de wet dat de man het hoofd is van het gezin en alle belangrijke beslissingen alleen kan nemen. O.a. in de landen Saoedi-Arabië, Honduras of in Senegal.

Deutschlandradio, Le Monde

Natuurlijk heeft de Wereldbank dit rapport zo gemaakt zoals het de Amerikaanse regering uitkomt. Men wilde per se Rusland belasteren, daar de rechten van de vrouwen met die van de vrouwen in Saoedi-Arabië gelijkschakelen. Want terwijl in Rusland veel beroepen voor vrouwen ontoegankelijk blijven, blijft in de VS menig elitaire mannenclub voor vrouwen verboden – bijvoorbeeld de Sculls & Bones of de Vrijmetselaars. Ook is het voor de Amerikaanse vrouw nauwelijks mogelijk om een vrouwelijke rabbi te worden. En evenmin zijn er vrouwelijke Amish-predikanten. Niet dat we de Russische samenleving willen loven betreffende haar vrouwenrechten – dat verdient ze echt niet!

Heel anders ziet het er echter uit met de discriminatie van vrouwen in de islamitische landen. In de islamitische landen gaat het niet om zulke spiegelgevechten, maar is het bittere ernst. Dan zou je liever als zangvogel ter wereld willen komen dan als vrouw in een islamitisch land.

Screenshot_13

Bron:

http://www.kybeline.com/2013/09/25/in-15-landern-durfen-die-frauen-nicht-eigenmachtig-reisen/

Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, Mensenrechten. Bookmark de permalink .

2 reacties op In 15 landen mogen de vrouwen niet eens werken om zichzelf en hun gezinnen te voeden

 1. delamontagne zegt:

  Tot in het begin van de jaren 50 stond in de NL,se-wet dit ook:: :de man het hoofd is van het gezin en alle belangrijke beslissingen alleen kan nemen.
  Omdat m,n vader toen weer eens uitgezonden was moest mijn moeder de school-rapporten ondertekenen.
  Bij die zinswijze: ….hoofd van het gezin….. schreef zij er dan onder ” is het nekkie ook goed”. Moet er nog om lachen ik eraan terug denk, maar toen durfde ik ,t rapport haast niet terug te geven op school.
  Ach ja..als ze nog ouder was geweest, was ze mischien wel een “suffragette”geweest.

  Like

 2. Wij zijn in 1966 gehuwd. In verband met ons huwelijk werd mijn vrouw ontslagen omdat in de wet stond dat de man de zorgplicht had. Dit gold tot 1 januari 1966 ook voor onderwijzeressen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s