Boekentip: “Israël, de Jodenhaat en het zwijgen van de wereld – een waarschuwing”

Screenshot_16

We leven in een tijd, waarin het antisemitisme weer salonfähig wordt. Dit feit wordt zelden toegegeven, maar achter de versleten “kritiek op Israël” loert vaak de lelijke tronie van een in diepe anti-Joodse denkwijze, gevoed door vooroordelen, clichés of gewoon door jaloezie; en in het Duitse geval een niet te verwerken schuldcomplex. Daarbij verbindt zich islamitische Jodenhaat, die in toenemende mate onbeheerster wordt, op subtiele wijze met anti-Joods ressentiment van overwegend linkse intellectuelen in de westerse wereld.

Dat de Duitse wortels van deze onheilige alliantie teruggrijpen naar de jaren-30 van de vorige eeuw, naar een tijd, toen Haj Amin al-Husseini, de meest invloedrijke leider van de Arabische wereld, gefinancierd werd door Hitler, vanaf 1943 opleider van een islamitische Waffen-SS-divisie was, een goede vriend was van Eichmann, en met Himmler persoonlijk plannen ontwikkelde om de joden in het “Heilige Land” uit te roeien, is maar bij weinig Duitse burgers bekend.

Dat de Duitse Rote Armee Fraktion (RAF) niet eens 30 jaar later met PLO-terroristen samenwerkte, wereldwijd tientallen vliegtuigen kaapte en actief Joden vermoordde, is te ongemakkelijk om een standpunt in te nemen tegenover deze paradoxale situatie; want hebben de linksen, ook linkse terroristen, zich niet volledig overgegeven aan de strijd tegen fascisme (en zodoende tegen het antisemitisme)? Maar in plaats van een schuldbekentenis gaf de RAF Israël de schuld, dat “zijn sporters de dood ingejaagd had zoals de nazi´s de Joden – als brandstof voor de imperialistische uitroeiingspolitiek.” (!)

Maar hoe kan het tot zulke groteske en vreselijke allianties komen? Hoe kan het tot zulke waanzinnige argumentaties, zoals die van een RAF, komen, slechts 25 jaar na het einde van het nationaalsocialisme? Waarom verenigt de haat tegen alles wat joods is zoveel groeperingen, die anders politiek ver uit elkaar zouden staan?

Dit boeiende onderzoek levert achtergronden, die leidden tot noodlottige ontwikkelingen in de jongere geschiedenis van Duitsland en Europa en tot in de huidige tijd reiken; het maakt duidelijk hoezeer democratische regeringen wereldwijd bedreigd worden om zich aan te sluiten bij de Jodenvijandige hetze van Arabische landen om geen invloed te verliezen in de islamitische wereld. Daarbij vervolgt het Westen een noodlottige appeasementpolitiek, die de radicale islam aanmoedigt en het Midden-Oostenconflict aanwakkert. Hier speelt de intimidatie door islamitische terreur, maar ook een verdraaide en eenzijdige verslaggeving van westerse media een niet te onderschatten rol. Want de westerse wereld wordt na tientallen jaren Arabische propaganda reëel bedreigd om zich diens inhumane wereldbeschouwing uit onwetendheid, naïviteit, maar ook op grond van politieke en economische belangen eigen te maken…

Menigeen zal geschokt zijn door dit boek, menigeen zal zich geprovoceerd voelen; voor iedereen echter bezit het een schat aan historische feiten (bijvoorbeeld de Charta van Hamas, die leest als een artikel uit de “Stürmer”, ontelbare citaten van Arabische leiders, die buiten de media een totaal ander beeld van het Midden-Oostenconflict en de “bereidheid tot vrede” van de Arabische landen opleveren) en het levert voldoende bronnenmateriaal om je dieper en intenser met dit in de meest ware zin van het woord “explosieve” thema bezig te houden. Voor meer informatie en tekstgedeeltes uit het boek, zie www.himmelskrieger.com

Boek te bestellen bij:

Amazon.de

Bron:

http://www.pi-news.net/2013/09/buchtipp-israel-der-judenhass-und-das-schweigen-der-welt-eine-warnung/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", antisemitisme, antizionisme, Appeasement, Arabieren, Arabische wereld, Communisme, Dhimmitude, Historie, Islam, Islamisering, islamofascisme, Islamofilie, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, Links verleden, Linkse Kerk, mainstream-media, Midden-Oosten, Moslims, Naïviteit, nationaalsocialisme, nieuw fascisme, Racisme, Rotzakken, Socialisten. Bookmark de permalink .

22 reacties op Boekentip: “Israël, de Jodenhaat en het zwijgen van de wereld – een waarschuwing”

  • delamontagne zegt:

   Ja leuke quiz. Alle plaatsen etc vernoemd, liggen in Israel. Ashdod is een Israelische haven plaats. Er staat een dubbele leugen in: Het hula-meer is helemaal niet droog-gelegd, maar de moeras-achtige oevers etc, zijn ontmoerast.
   Ik hoorde in NL ook op een dergelijke quiz iets leuks: “In welke plaats in Palestina, stond de kribbe waar Jesus is geboren.”??
   ANTWOORD: Gaza………….( zoveel weten ze in NL van Gaza )

   Like

 1. maria zegt:

  Off/On topic: Ik ga zondag naar het bezoek van Shimon Peres (90!) in de Porugese Synagoge. Hij heeft dan wel Arafat de hand geschud maar is wel een icoon van Israël. Ik hoop dat het net zo leuk wordt als het bezoek van Netanyahu vorig jaar! Neem mijn linkse broer mee, steekt hij nog eens wat op!

  Like

 2. maria zegt:

  Zeker een goede boekentip! Maar staan er in dit boek dingen die we op EJBron niet gelezen hebben? ( ; Ging vroeger (jaren 70) met christelijke groepsreizen naar Israël. Heel mooi allemaal, maar deze mensen hadden soms een misplaatst “halleluja”-gevoel. Ze dachten ook dat in Israël alles heilig was en waren verbaasd dat er in Tel Aviv ook hoeren liepen. Geen kwaad woord over deze periode want ik heb daar een fijn Israël-virus aan overgehouden. En sindsdien heb ik alles over Israël gevolgd en ben er 8 keer geweest. Israëli’s zijn geen makkelijke mensen, soms zelfs arrogant. Maar als je bedenkt waar ze doorheen zijn gegaan kun je niets anders dan respect hebben voor wat ze hebben bereikt. En als je bedenkt hoe ze door de hele wereld besmeurd worden met de meest idiote leugens en hoe ze politiek gechanteerd worden is het nog een wonder hoe vrolijk ze leven. Israël is in oorlog en daar worden ook wel eens fouten gemaakt. Maar het is in alle opzichten een rechtsstaat. Een baken van vrijheid, recht en een zeer hoge cultuur in een woestijn van barbarisme,
  die nu ook nog eens te maken krijgt met de extreme islam… Dat gezegd hebbende bedenk ik me dat ik er nodig weer eens heen moet….

  Like

  • delamontagne zegt:

   Moest een beetje lachen om dat “halleluja”-gevoel. Had me weleens afgevraagd of er inderdaad mensen zijn in NL, die denken dat alles in Israel heilig is. U beschrijft ,t nu.
   Israel is een gewoon land (democratie ), welicht enige daar. Komt ook misdaad voor. Of Israeliers makkelijke mensen zijn, ach..dat hangt ook af met wie je in aanraking komt.

   Like

 3. avida449@hotmail.com zegt:

  Dit is het meest afschuwelijke, ik doe hier niet aan mee, ik verzet me tot alle vezels in mijn lijf..

  Like

 4. Jan zegt:

  De vernietiging van Israël ligt meer dan op schema, gaat sneller dan verwacht:

  Amerikaanse junta op de knieën voor Iraanse moordenaarsregime:
  Obama phones Iranian president; first talks with Tehran since Carter
  “I do believe that there is the basis for a resolution”
  http://www.washingtontimes.com/news/2013/sep/27/obama-phones-iranian-president-first-communication/

  Iran declares victory over Obama
  A senior Iranian military leader said that his country’s “power and resistance” has forced the United States and President Obama to kowtow to Tehran, according to reports in Iran’s state-run media.
  http://www.washingtontimes.com/news/2013/sep/26/iran-declares-victory-over-obama/

  Like

 5. Jan zegt:

  Enige plaats voor de koran

  Maar over dit filmpje maakt de Tunesische regering (copie Moslimbroeders van Mursi) zich druk en wil de jongen vervolgen door Interpol in te schakelen, wat tevens de idiotie van moslims aantoont:

  The Tunisian government is investigating a young Tunisian man living in Europe who posted an online picture of himself stepping on a Quran and a video in which he throws the Muslim holy book into the trash can. The ministry announced in a statement Thursday posted on Facebook that it calls upon the international police organization Interpol to “take appropriate action against this individual.”
  http://www.tunisia-live.net/2013/09/27/government-investigating-tunisian-abroad-for-disrespecting-quran/?utm_source=feedly

  Like

 6. Martien Pennings zegt:

  Ja, Bertje, ik moet je maar weer eens een compliment maken: van je fotoshoppers word ik wel eens moe, maar je maakt toch ook heel regelmatig voortreffelijke vertaalkeuzes waar papa Pennings heel blij van wordt.
  Ga zo door!

  Like

 7. louis-portugal zegt:

  Papa Martien ik ben nog altijd nieuwsgierig naar een discussie over het WAAROM die jodenhaat???
  Ik zou een klein voorzetje willen geven.
  Ik denk dat we de jodenhaat in grofweg 2 soorten moet opdelen.
  1. De geïnstitutionaleerde jodenhaat die b.v. door de R.K. kerk werd gevoed met het argument dat de joden christus hebben vermoord.
  Ik denk dat ook de algemen haat van de arabieren (palestijnen) tegen de joden daar bij hoort.
  2. Persoonlijke ervaringen met joden.
  Ik heb er geen enkele maar kijk wel om mij heen.
  Laat ik even vantevoren wel stellen dat ik immens respect heb voor wat de joden in Israël bereikt en opgebouwd hebben.
  Ik heb ook jullie (jij, Roelf.Jan en anderen)essays gelezen over het ontstaan en in mijn ogen ook recht om daar te zitten.
  Maar het valt me wel op dat joden zeer vaak betrokken zijn bij dubieuze financiële zaken.
  Madoff de grootste oplichter ooit en er zijn er veel meer.
  Goldman Sachs, voorgezeten door Blanckfein (een echte jood), die zo´n beetje een vinger in de pap heeft
  in alle europese landen en zeker die met problemen.en zeer sterk vertegenwoordigd zijn bij onze ECB.
  En er zitten heel veel joden (Bernancke ,Poulson enz.) op posten waar ze geldstromen controleren.
  Hun aantal op die posten staat in geen enkele verhouding tot hun aantal net zoals de misdaadcijfers van marokkane vann

  Like

 8. louis-portugal zegt:

  Er ging iets fout aan het einde. Dus
  van marokkanen in geen enkele verhouding staat tot hun aantal.
  Misschien is er toch wel een groot verschil tussen joden en zionisten???
  Helaas zie ik hierover zelden of nooit een discussie omdat de lange tenen aan alle kanten meteen inde weg zitten.

  Like

 9. Eline zegt:

  Ach ja,daar gaan we weer : Joden en dubieuze geldzaken…..
  Zullen we ook eens hier in dit land om ons heen kijken?
  Miljoenen die spoorloos verdwijnen ,of terecht komen in de zakken van topfiguren van “goede doelen.” En dat is wel ook uw geld,,meneer L-Portugal.
  Dit is niet de eerste keer dat @Louis-Portugal struikelt over een connectie tussen Joden en geld.

  Like

 10. Louisa zegt:

  Omdat Joden door de eeuwen heen werden uitgesloten van diverse beroepen (zo mochten zij bijvoorbeeld geen lid worden van een gilde,) hebben zij zich gespecialiseerd in andere beroepen. Met name in beroepen die je “met je mee kan nemen” over de hele wereld. En de geldhandel is daar een van .
  Overigens @Louis-Portugal, u schrijft over “een echte Jood”, Wat bedoelt U ?
  En “misschien is er toch wel een groot verschil tussen joden en zionisten ?.
  Nou en of. Misschien moet u eens een beetje googlen ?

  Like

 11. louis-portugal zegt:

  Louisa waarom werden ze toen al zo uitgesloten?

  Like

 12. Jan zegt:

  Joden, onze eeuwige vijanden

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s