Het gespreide gouden bedje van onze politici

Screenshot_4

(Door: realpredictor)

Ik had net mijn boodschappen gedaan en was op weg naar huis, toen ik zag dat de zon heerlijk op het terrasje scheen. Ik dacht, ik ga gewoon lekker even een kop koffie nemen en van die paar uurtjes zon genieten. Want voor je het weet is het herfst. Achter mij zaten 2 oudere heren (gepensioneerd zo te zien) te discussiëren over de toestand in Nederland. Ik was niet van plan om mee te luisteren, maar één van hen was waarschijnlijk een beetje doof, dus ze praatten nogal luid. Ik zal ze voor het gemak maar de meest gebruikte Nederlandse namen “Jan” en “Piet” geven. Piet was duidelijk de intelligentste van de twee. Ik kan het niet laten om jullie hieronder te laten meegenieten van een stukje van hun discussie.

Jan zei: “Nou, dat was vroeger toch heel anders hoor, die paarse Wim Kok was ook niet zo’n lieverdje, maar die stal tenminste niet alles van het volk, wij konden nog best van ons loon rondkomen en kijk maar naar dat beroemde kwartje van Kok”

Screenshot_5

Piet: “Kom nou zeg, die omhooggevallen vakbondsman was juist één van de eersten die is begonnen met graaien! Hij heeft ons 17 miljard gekost  en als WAO’er ben ik met die door hem uitgevonden nieuwe WAO-wet vet de dupe geworden! En dan praat ik nog niet eens over de huurverhogingen, verhoging van het openbaar vervoer, verhoging van accijnzen en motorrijtuigenbelasting enz. Die smiecht van een Kok heeft juist de slapende honden van de laatste kabinetten wakker geschud. Die dachten ‘wat die bok van een Kok kan, kunnen wij 10 x beter!´  En zo is het ook gebeurd! Het zijn nóg grotere zakkenvullers! Maar wat ik het ergste vind is dat Kok als ex-vakbondsman, die de modale arbeiders zou moeten steunen, heeft ingestemd met een stijging van de bonus voor een ING-topman van 585% !! En nu heeft ie niet alleen bij de ING een topbaan als Commissaris, maar ook nog bij een tiental andere multinationals met salarissen waar je een heel eiland in de Stille Oceaan van kan kopen! Hij heeft in zijn regeerperiode gewoon gezorgd dat zijn gouden bedje met zijden lakens gespreid zou zijn. En dát is exact wat AL onze regeringsleiders nu ook aan het doen zijn! “ En snerend voegde hij er nog aan toe: “Die PvdA, die zogenaamd voor de arbeiders moest opkomen, heeft het volk verraden! Je kunt ze beter de Partij van de Achterbaksen noemen!” (ik kon het niet laten om stilletjes goedkeurend te glimlachen)

Jan: “Ja, maar de lonen en de koopkracht zijn toen wel gestegen en ook die Bos heeft het toch best wel goed gedaan.” Piet barstte hierop in lachen uit en zei: “Jan, jij moet echt nodig naar de oogarts, volgens mij heb jij de laatste 10 jaar niets meegekregen! Die Bos en zijn maatje Balken ellende hebben de hele kredietcrisis veroorzaakt. Ze hebben de Bos-belasting ingevoerd en laten gepensioneerden meebetalen aan de AOW. Zij zijn verantwoordelijk voor een ‘reddingsoperatie’ van de banken voor 16,8 miljard euroZij zijn medeverantwoordelijk voor de tsunami van asielzoekers en immigranten, voor de verkwanseling van ons land aan de EU d.m.v. het tekenen van het Verdrag van Lissabon!”

Screenshot_6

Ik zag Jan beledigd zijn hoofd schudden en hij zei: “Denk je nu echt dat ik niet zie dat wij met deze regering geen toekomst meer hebben en zo snel mogelijk ons testament moeten opmaken? Dat wij in Nederland niet meer veilig zijn. Ik lees heus wel al die overvallen op ouderen en dat onze rechtstaat hier geen malle moer aan doet. Dat wij sinds de EU overspoeld worden door criminele buitenlanders die hier de boel overnemen! Ik zal straks mijn medicijnen zelf moeten betalen, van mijn pensioen is niets meer over en dat ouderenhulp wordt afgeschaft vind ik schandalig! Ik ben weliswaar niet jong meer, maar zeker niet gek!”

Piet wilde toch een handreiking doen en zei: “Jan, je hebt volkomen gelijk! Dit volk wordt ingeruild tegen een nieuwe groep uit de Arabische landen, om verzekerd te zijn van hun olie en hun stem! Want deze regering en hun kapitalistische vriendjes willen, zeker nu er een oorlog komt, zo snel mogelijk hun kapitaal aanvullen om dat eiland in de Stille Oceaan  met dat gouden gespreid bedje te kopen !”

Nadat ze afgerekend hadden, stonden ze langzaam op en pakten hun boodschappentas. Toen ze langs mij liepen, zag ik op de tas met grote letters staan:  “De VOEDSELBANK heeft uw hulp nodig” …

Screenshot_7

Door:

realpredictor

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Het gespreide gouden bedje van onze politici

 1. Theresa Geissler zegt:

  Ach ja, wie z’n schuld het ook is, vroeg of laat komen hoe langer hoe meer Nederlanders -waaronder de nodige ouderen- bij de voedselbank terecht.
  Dat dit land zich niet kapot schaamt!
  -By the way, wanneer begint men er bijvoorbeeld eens mee, een zekere familie van A. in Wassenaar belasting te laten betalen? Met terugwerkende kracht, graag!

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Ja, dat wordt hoog tijd! Die patsers bezitten miljarden aan bijeen gestolen vermogen en nóg durven ze hun hand op te houden voor een riante uitkering!
   Geert Wilders zei het ooit: “Niet bepaald de armste familie van Nederland”.
   Hij wilde dat die parasieten ook een duit in het zakje gingen doen.

   Like

 2. De gouden tijdens zijn (spoedig) voorbij en een burgeroorlog met steeds moslims aan het front wacht ons… dit is niet zo’n leuke boodschap maar wel een boodschap die klopt en uit gaat komen! Of ik moet gek zijn?

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Weergaloze observatie, mijn complimenten!!
  Moet gelijk denken aan een cartoon van onze Jos Colignon van Wim Kok uit bovengenoemde
  periode, toe hij dat beruchte kwartje, onder het mom van een solidariteitsheffing, uit miljoenen zakken klopte. Kok was op die cartoon te zien(ik heb ‘m nog ergens tussen m’n papierwinkel)
  met een button op waarop stond: IK PIK HET NIET.
  Echter, de woorden het en niet waren doorgestreept…

  Like

 4. Jean zegt:

  Dat is het doel van ELKE politieker waar ook in de wereld, daarom dat de burgers zich méér moeten bezighouden met dat zootje en ze 24u op 24u controleren waar ze zitten met wie ze samen zitten, waar ze wonen, hoe ze aan dat geld geraken enz. enz.
  Het wordt ook hoogtijd dat politiekers verboden wordt meer dan één mandaat uit te oefenen want dat 2e, 3e enz dienen toch maar enkel om zakken te vullen en vriendjes te bevoordelen.
  Politiekers mag men NOOIT vertrouwen.

  Like

 5. laura van der storm zegt:

  Inderdaad, weergaloze observatie, maar daarnaast ook duidelijke taal. Moet toch voor iedere beter opgeleide helder zijn? Hoe zit het dan met de 2e Kamer? Ik vrees het ergste.

  Like

 6. Jade zegt:

  Zelfs de oudjes snappen dat een oorlog nabij is…
  Vroeger kon je videobanden kopen bij V&D, serie “De Oorlog”
  en dit zal altijd blijven hangen bij mij…

  De binnenstad van Rotterdam was totaal verlaten, troosteloos was het om
  aan te zien, en afschuwelijk om door de lege, brandende straten te rijden.
  Daar stond midden in die straat één man, één mens, die niemand zag,
  maar die toen ik passeerde daar stond met gebalde vuist en die maar één
  ding herhaalde: ik neem het niet, ik neem het niet!’

  Like

 7. henk schroemges zegt:

  Inderdaad blijkt ook nu weer dat de meeste belastingbetalers zodra ze op weg zijn naar- en van de voedselbank pas wakker zijn geworden. Dus binnen afzienbare tijd zullen ook de nu nog slapende landgenoten pas echt wakker worden.

  Like

 8. Joop Klepzeiker, dit is exact wat onze kapitalistische bestuurders en hun vriendjes voor ogen hebben. Hier hebben ze geen last van overbevolking, overvallen, terroristische aanslagen, oorlogen, enz. 50 miljoen is voor hen een schijntje, want ze hebben het meervoudige hiervan al lang bij elkaar gegraaid!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s