Putschgevaar: Griekse leger eist aftreden van de regering

Screenshot_1

De onlusten in Griekenland hebben er nu voor het eerst voor gezorgd dat het leger het woord neemt: de vakbond van de reservisten van de speciale strijdkrachten eist een regering van nationale eenheid en de onmiddellijke confiscatie van de vermogens van Duitse ondernemingen. De reservisten hebben de bevolking opgeroepen tot een grote demonstratie op zaterdag. Minister-president Samaras spreekt van een putschpoging. De situatie is levensgevaarlijk.

In Griekenland spitst de situatie zich blijkbaar dramatisch toe. In een oproep van de vakbond van reservisten van de speciale strijdkrachten eisen de militairen het aftreden van de staatspresident en de regering. Er zou een regering van nationale eenheid gevormd moeten worden. De belastingen voor gezinnen met een maximaal inkomen tot € 25.000,- zouden moeten worden opgeheven. Het hoogste gerechtshof zou tegen iedereen een proces moeten aanspannen die voor het “catastrofale memorandum” verantwoordelijk zouden zijn dat Griekenland met de EU heeft gesloten. Het complete vermogen van Duitse ondernemingen zou in beslag moeten worden genomen als herstelbetalingen van de oorlogsschuld van de Duitsers. Illegale immigranten zouden naar hun landen van herkomst moeten worden uitgezet, net zoals dit in andere EU-landen zou gebeuren.

Minister-president Antonis Samaras en de Griekse regering raakten bijna in paniek over deze actie: Samaras riep een crisisberaad bijeen en zei dat het om een “putschpoging” zou gaan. Een regeringswoordvoerder zei: “Daar moeten we ons grote zorgen over maken. De overweldigende meerderheid van de legerleiding is trouw aan de democratie. De weinigen, die dat niet zijn, kunnen op consequenties rekenen.”

Het is voor het eerst in de Griekse depressie dat een niet onaanzienlijke groep soldaten met zo´n radicale eis komt. “The Guardian” berichtte van een onderzoek, volgens welke de speciale strijdkrachten massaal ondermijnd zouden zijn door aanhangers van de extreemrechtse partij “Gouden Dageraad”.

Aanleiding voor de zware onlusten is de moord op een kunstenaar door rechts-radicalen. Daarop had Samaras aangekondigd dat de regering zou uitzoeken of de partij “Gouden Dageraad” niet verboden zou moeten worden. Toen dreigden de 18 afgevaardigden van de partij uit het Griekse parlement te stappen.

Mochten de afgevaardigden dit echt doen, dan dreigen er nieuwe verkiezingen. De linkse partij Syriza kondigde aan dat zij voor nieuwe verkiezingen zou zijn en de verkiezingen dan tot een referendum zou willen maken tegen het nationaalsocialisme in het land en tegen het EU/IMF-memorandum”, bericht “ekathimerini”.

Ondertussen houden de euroredders voet bij stuk dat de Grieken hun schulden blijven betalen. ESM-chef Klaus Regling zei tegen de “Wall Street Journal” dat de schuldenlast van Griekenland niet, zoals door het IMF wordt beweerd, ondraaglijk zou zijn. De Grieken zouden uitstekende kredietvoorwaarden gekregen hebben, betalen lagere rentes en moeten de kredieten over een periode van 30 jaar afbetalen. Dat zou gelijkstaan aan een schuldenkwijtschelding, zodat een echte schuldenkwijtschelding niet nodig zou zijn.

Daarvoor al had ECB-chef Mario Draghi gezegd dat de schuldenlast van Griekenland “draagbaar” zou zijn. Er zou geen noodzaak bestaan voor een schuldkwijtschelding. Dat had ook de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble gezegd. Schäuble wil i.p.v. een schuldkwijtschelding de Griekse banken meer geld van de Europese belastingbetalers doen toekomen, opdat deze hun schulden bij de ECB en het IMF kunnen betalen.

Blijkbaar is de situatie in Griekenland echter veel dramatischer dan wordt voorgesteld door de technocraten Draghi en Regling: het land vecht tegen de schuldenexplosie, een toenemende armoede, een nog steeds stijgende werkloosheid en vooral een voortdurende hoge jeugdwerkloosheid. De jongste gewelddadige onlusten op straat laten zien dat de regering de sociale situatie nauwelijks nog onder controle kan houden.

De situatie wordt verscherpt door een aanhoudende kapitaalvlucht: de Griekse banken melden dat de spaartegoeden met 178 miljoen euro zijn gedaald. Dit brengt de banken in gevaarlijke liquiditeitsproblemen. Daardoor wordt de situatie bij de middelgrote ondernemingen kritiek: de banken kunnen geen kredieten meer verstrekken – omdat zij het geld dat ze van de EU krijgen aan de EU moeten terugbetalen.

Na de eerste schuldkwijtschelding waren de internationale grote banken uit Griekenland vertrokken en de vuile kredieten op de ECB – dus aan de Europese belastingbetalers – afgewenteld. De EU is nu een bevoorrechte schuldeiser. Zij krijgt het leeuwendeel van de “hulpkredieten” – om verliezen te vermijden, die daarna definitief door de Europese belastingbetalers moeten worden opgebracht.

Screenshot_2

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/09/27/putsch-gefahr-griechisches-militaer-fordert-ruecktritt-der-regierung/comment-page-1/#comments

(h/t Tiny)

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in euro, Eurocrisis, EUSSR, Graaien, Griekenland. Bookmark de permalink .

20 reacties op Putschgevaar: Griekse leger eist aftreden van de regering

 1. Jan zegt:

  Tussen 1959 en 1964 ging Griekenland akkoord met 115 miljoen Mark.

  Entschädigung für NS-Unrecht – Globalabkommen mit westlichen Staaten
  Im Jahre 2012 wurden noch etwa 36.000 BEG-Renten mit einem Gesamtbetrag von etwa 282 Millionen Euro ausgezahlt (der hälftig vom Bund und den Ländern getragen wird, mit einer Sonderregelung für Berlin). Diese Renten werden bis zum Lebensende an die Betroffenen beziehungsweise den überlebenden Ehegatten gezahlt.
  http://www.auswaertiges-amt.de/DE/Aussenpolitik/InternatRecht/Entschaedigung_node.html

  Like

  • Tiny zegt:

   Klopt als een bus. Maar buiten die pensioenen willen ze geld voor de vernietiging van de infrastructuur en de industrie :), roof van kunstschatten e.d. van Griekenland. Ze verzinnen er iedere dag wel wat bij. Daarbij met je bedenken, dat Duitsland, nou ja, de BRD GmbH dus, ze al tig miljarden heeft kwijt gescholden van de zogenaamde leningen.

   Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Nigel Farage waarschuwde al eerder… CHAOS, DISCORD and MISERY for millions.
  http://tinyurl.com/3clz79n

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @G.Deckzeijl: 19.29. uur. Precies, en het hele politiek correcte spectrum en de RODEN hebben niets anders gedaan, als om Nigel Farage ongeloofwaardig te maken. De EUSSR brengt ons de TOTALE VERNIETIGING!

   Like

 3. Jean zegt:

  Tja, dat zijn nu eenmaal de gevolgen van een links wanbeleid een beleid van profitariaat én parasitisme.
  De burgers de rekening presenteren en de graaiers belonen: dikke bult eigen schuld.

  Like

 4. bobzelf zegt:

  Nou krijg ik nou sneller gelijk dan dat ik dacht !!
  Ik vroeg pakweg 8 weken geleden aan de MEers die de stakende grieken weg moesten houden bij het huis van de president die vlak achter het parlementsgebouw woont ,
  WANNEER draaien jullie je om , om voorop met de stakers deze oplichters van griekenland op te hangen .
  Nou ik heb wel eens hele vette knipogen gezien , maar dit is wel erg snel ,
  Ga snel weer effe mee helpen in Athene .
  Ergens MOET toch onze VICTORY beginnen , nou op Rutte onze hoofdlandverrader
  EN BEA BILDERBERG hoeven we niet meer te rekenen !
  Ik had nog effe hoop op PECHTHOLD , WHAHAHAHAHA, MAAR GAAT TIE OOK NIET WORDEN !!
  Voor het geval U ooit in deze asholes vertrouwen zou hebben gehad !!

  Like

  • Tiny zegt:

   Kijk je wel uit, als het echt gloeiend uit de klauwen loopt, zal de Eurogendfor ingezet worden.

   Nu ik dat zo hier opschrijf, schiet me de volgende gedachte door het hoofd. De opdracht zou dan vanuit Brussel komen. Een ongekozen nep regering, zetelend in een paar paleizen, stuurt ergens een soort van EU leger, dus vallend onder het commando van Brussel, zomaar een land binnen. Eurogendfor zijn voor mij op dit ogenblik nog steeds een privé Brussels huurlingenleger, zoiets als Blackwater of zo.

   Like

   • Joop Klepzeiker zegt:

    Monsanto heeft blackwater opgekocht, tel uit je winst.

    Like

   • Tiny zegt:

    Nou lekker dan, zijn we goed klaar mee. Die smerige bedriegerfirma met een knalhard privé leger met de allernieuwste speeltjes uitgerust.

    Like

   • bobzelf zegt:

    Lieve Tiny , uitkijken natuurlijk, maar dan moet ik thuis achter de geraniums gaan zitten , en wachten tot de schoften weer door de straten marcheren ? .
    Als de jongens die ik in Griekenland zie , met hun pakken aan , het volk gaan helpen , zal Brussel echt tanks moeten sturen , want deze jongens zijn ook zwaar bewapend !!
    Nou en tanks ,nou die zijn er zat in greece, hele mooie nog niet zo lang geleden nog door Merkel , bij de grieken in hun mik geduwd !!!
    whahahaha
    Zal ze nu wel spijt van hebben !!
    Dus blijf lekker helpen met stoken !! dan hebben we nog een hele goeie kans !!
    Ik wil gewoon me iedere dag recht in de spiegel aan kunnen kijken .
    Dus laten we allemaal doorgaan voor onze kinderen en kleinkinderen !!
    Bob redt zich wel ,
    en mijn zussie bidt iedere dag voor me , dus wat kan me dan gebeuren ??
    70 maagden !!!
    O nee , dat is bij die andere grapjassen !!
    laaatteeerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

    Like

 5. Q zegt:

  Nou zet hem op bobzelf. Ik gun ze die revolutie wel. Tijd dat de Grieken zich bevrijden uit de schuldslavernij. Wel toeslaan op het goeie moment, als de troika op bezoek is.

  Succes !

  Like

 6. Henk der Niederländer zegt:

  Mocht er echt een putch komen in Griekenland zal snel duidelijk worden waarvoor Eurogendfor voor opgericht is.
  Hoewel Ik denk dat het met die putch allemaal wel mee zal vallen; Hoewel Ik hoop van niet.

  Ik laat me verrassen.
  Interessante tijden komen eraan en Ik wil graag de reacties van Brussel zien

  Like

 7. petra555 zegt:

  Ik geef de Grieken gelijk ,en met hen iedereen ,die door het bestuur in Brussel ,in de moeilijkheden is geraakt.
  Hopelijk volgen nu ook andere landen zodat de hoofdverantwoordelijken eens flink schrikken.
  Van deze mensen -{mag men ze nog zo noemen??}- hoeven we níéts anders te verwachten dan de bedelstaf .

  Like

 8. Ronald Soeverein Mens zegt:

  Heb net op Niburu.co het filmpje gezien van de demonstratie van deze special forces tegen de komst van Frau Merkel in 2012 en ook dat deze reservisten maar ook de Special Forces hebben opgeroepen om nu op deze zaterdag massaal om het aftreden van de nep-regering in Griekenland te eisen. Let wel dit zijn getrainde en goed uitgeruste militairen van het Griekse leger, reservisten en Special Forces die volledig op de hand zijn van de Grieken!!!! Ik denk dat de regering met de aangestelden door Brussel afgelopen is en er een duidelijke boodschap aan Brussel met de verraders Rompuy, Barosso en Verhofstad wordt gegeven!!!!

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Roland Soeverein: 12.36. uur. Ook al vind ik het het allerlaatste wat er zou moeten gebeuren- ingrijpen door het nationale leger van Griekenland- ik zou er volledig begrip voor hebben. Net als het leger in Egypte ingreep, en de kant van de Egyptische volk koos. Ik begin steeds meer begrip te krijgen voor wijlen GENERAAL FRANCO, die de voorlopers der communisten van de EUSSR, versloeg tijdens de Spaanse Burgeroorlog! Anders was Spanje tussen 1936 en 1939 al overgenomen door de RODEN!! Grieken ik steun jullie, laat ze doodvallen in Brussel!

   Like

 9. Willie zegt:

  Geen nood hoor , ze hebben al kopstukken van Golden Dawn opgepakt ,ze dekken zich dus al in

  Like

 10. Willie zegt:

  Het is meer dan duidelijk : met praten komen we er NIET meer , zal meer fysiek moeten worden

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s