Wilders is in vorm

Screenshot_25

Hard, direct, onbehouwen, soms een beetje onbeschoft… maar vooral heel erg effectief.

Op de tweede dag van de Algemene Politieke Beschouwingen valt het mij vooral op dat Geert Wilders weer eens in uitmuntende vorm verkeert. De PVV-leider heeft weinig macht in de Tweede Kamer, en ook niet al te veel invloed, maar op de één of andere manier lijkt hem dat alleen maar te motiveren.

Iedere keer dat Wilders bij de microfoon verschijnt gebeurt er wel iets opmerkelijks: een clash met Rutte, of met anderen, en een helder geformuleerde alternatieve visie op de toekomst van Nederland. De PVV-leider pakt het kabinet keihard aan, en doet dat op een manier die zowel bij linkse als bij rechtse kiezers goed zal vallen.

Lees verder>>>

(h/t G.Deckzeijl)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Wilders is in vorm

 1. Republikein zegt:

  Heb je ook die vermeten smoelen gezien die hem het licht in de ogen niet gunnen? Wat een tuig.
  Het kan niet hard genoeg!

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Ach, welnee, natuurlijk doen de woede-uitvallen van Wilders af en toe hem uiteindelijk geen schade: Daarvoor kunnen veel kiezers die gewoon goed meevoelen. Wilders is Wilders en al zàl hij nu en dan eens onderuit gaan -wat trouwens discutabel is- dan is hij de dag daarop weer des te beter in vorm. Laat Geert wat dat betreft maar blijven zoals hij is: Every inch a human. -Zelfs zijn zogeheten tegenstanders in de Kamer zouden niet anders willen. -En dan bedoel ik: Hem uiteindelijk niet kwijt willen, daarvan ben ik namelijk nog steeds overtuigd.

  Like

 3. Martien Pennings zegt:

  Die Michael van der Galien noemt zich gematigde moslim en dan ben je natuurlijk niet goed bij je hoofd http://bit.ly/19hgeZr.

  Dat blijkt dan als ook als hij, in navolging van Niemöller, Wilders’ ongecontroleerde uitval naar Pechtold “effectief” noemt.

  Dat heb ik uitgelegd, dat dat NIET effectief was en hoe dat véél effectiever had gekund: http://bit.ly/1fGo16V , effectief zowel naar de lager opgeleide kiezer als naar de kiezer uit de (hogere) middenklasse, en dáár zit de mogelijke gigawinst voor Wilders, in die middenklasse.

  Maar ook gekken als Van der Galien kunnen mooie zinnen schrijven, zoals deze over de “ambitieuze gutmenschen die geen betere manier kunnen verzinnen om genoeg geld te verdienen om twee auto’s, een vrijstaand huis, en een zomerhuisje aan te schaffen”.

  En ook kunnen “gematigde moslims” als Van der Galien tegelijk Wilders bewonderen en moreel net zo erg de weg kwijt zijn als Pechtold en Van Ojik http://bit.ly/1fGo16V want ook Van der Galien vindt dat dat “miezerig mannetje” natúúrlijk niet kán.

  Dat het “miezerig mannetje” weerklonk als antwoord op uitgemaakt worden voor nazileider, dát verméldt Van der Galien dan weer niet.

  En dat maakt ‘m tenslotte dan toch weer net zo’n mafkees als Pechtold en Van Ojik.

  Maar ja, “gematigde moslim” . . . . . .

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21927987/__Vergunning_voor_620_kinderen__.html
  Vragen de meesten zich nog steeds af waar al die aanvallen op ons sociale vangnet vandaan komen.
  @EJ: er deugt iets niet aan de reactiemogelijkheid. Het duurt te lang voordat je je gegevens kunt invullen. In het eerste vak zijn nl. delen van tekst te zien die pas na lange tijd verdwijnen.
  Verder verschijnt dit in beeld….
  http://web.archive.org/web/20130530002338/http://hvv.amsterdampost.nl/HVV/www.hetvrijevolk.com/index5158.html?pagina=119&AuthorID=123
  … na het aanklikken van de link rechts naast HOME.
  Dat hoort daar niet volgens mij.

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Aanvulling van 15:54, link 2: ik bedoel wat linksboven in beeld te lezen is, nl:
  internet archive way back

  Like

 6. maria zegt:

  Wil de pret niet bederven maar ik vond Wilders niet op zijn best. Pechtold probeerde hem te provoceren en kreeg meer dan waar hij om gevraagd had. Het was een kleine moeite geweest om deze aantijgingen te pareren maar Wilders’ woede kreeg de overhand en dat vond ik jammer. Wat mij verbaast is dit: Als er zoveel rechts-extreem tuig bij de Wilders-demonstratie aanwezig was, zou een foto daarvan toch prominent in de VK/NRC hebben gestaan? Ik heb ernaar gezocht en niks gevonden. Maar ik wens Geert veel wijsheid toe.

  Like

 7. Republikein zegt:

  Jaren en zwoegen verder!

  Like

 8. Tom Hendrix. zegt:

  Goed artikel Gerrit Deckzeijl. Ik kan mij er in vinden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s