Nee Mr. Cameron, het Keniaanse bloedbad gaat helemaal over islamisme

Screenshot_5

Gewapende politietroepen bij de Westgate Mall in Nairobi

(Door: Douglas Murray)

Daar gaan we weer. Een groep islamistische terroristen gewapend met geweren en handgranaten gaat een groot winkelcentrum binnen. Ze scheiden de moslims van de niet-moslims, laten de eersten vrij en slachten de laatste af. Neem de gebruikelijke antwoorden. De Britse premier, David Cameron zegt:

“Deze verschrikkelijke terroristische aanvallen vinden plaats waarbij de aanvallers zeggen dat ze het uit naam van een religie doen – dat doen ze niet. Ze doen het uit naam van de terreur en het extremisme en hun kromme kijk op de wereld. Zij vertegenwoordigen niet de islam of moslims in Groot-Brittannië of ergens anders in de wereld”.

Ik denk niet dat welk verstandig persoon dan ook zo´n argument zou gebruiken dat de daders alle moslims vertegenwoordigen. Maar het lijkt vreemd om te zeggen dat een scheiding tussen mensen –  en hen afslachten – alleen gebaseerd op hun religieuze identiteit, niets te maken heeft met religie.

Verscheidene moslims en andere commentatoren hebben dezelfde truc uitgehaald – weer claimt men dat de motiveringen van de extremisten niets te maken hebben met religie, maar in plaats daarvan politiek gemotiveerd zijn. Meer originele pogingen om aan dit punt te ontsnappen ziet men o.a bij de suggestie van Sir Simon Jenkins in de Guardian van vandaag (23 september), dat winkelcentra zelf de oorzaak zijn van zulke aanvallen:

“De moderne stedelijke obsessie met aansprekende gebouwen en evenementen bieden te vaak een gemakkelijk doel. Een World Trade Centre, een hotel in Mumbai, een marathon in Boston, een winkelcentrum in Nairobi zijn allemaal aantrekkelijke doelen voor extremisten. Deze verdedigen is bijna onmogelijk. Beter zou het zijn ze niet te bouwen. Een groot winkelcentrum vernietigt niet alleen winkelstraten, maar het is ook een perfecte versterking,  bijna onmogelijk om (daarna) nog aan te vallen”.

Dat suggereert, voor de duizendste keer, dat iedereen het onderwerp probeert te vermijden.

Ik begrijp waarom politici als David Cameron er zeker van willen zijn dat niemand moslims de schuld geeft voor  aanvallen als deze. Maar de leugen vertellen dat zulke aanvallen niets, maar dan ook niets, met de islam te maken hebben,  doet niets goeds. Het laat de extremisten vrijuit gaan en maakt ieder ander kwaad en men vraagt zich uiteindelijk af waarom de premier niet ziet wat iedereen ziet.

Zoals ik vaak in antwoord op deze “nobele leugen” heb gezegd, de enige manier waarop de islam z’n huidige probleem te boven komt, is wanneer aanhangers van deze religie begrijpen dat ze daadwerkelijk het probleem moeten aangaan. Elke mogelijkheid om daaraan te ontkomen stelt de dag uit dat ze zich op een juiste manier met het probleem moeten bezighouden en maakt van de claims van de Jihadisten een ontoelaatbaar – in plaats van mogelijk en soms toegestaan – antwoord  van de religie in wiens naam ze handelen.

Bron:

http://blogs.spectator.co.uk/douglas-murray/2013/09/no-mr-cameron-the-kenyan-massacre-is-all-about-islamism/

Auteur: Douglas Murray

Vertaald uit het Engels door:

Vederso

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

24 reacties op Nee Mr. Cameron, het Keniaanse bloedbad gaat helemaal over islamisme

 1. E.J. Bron zegt:

  Onbegrijpelijk dat zelfs Douglas Murray blijft vasthouden aan het onderscheid tussen “islam” en “islamisme”.
  Wat zei Erdogan nog maar?: islamisme en gematigde islam bestaan niet. Islam is islam en daarmee basta!

  Like

 2. louis-portugal zegt:

  Hij blijft ook maar praten over religie.
  De achtergrond van die ellende heeft meer met de IDEOLOGIE die men islam noemt te maken.
  Volgens The Religion of Peace zitten de moslims al op 21564 aanslagen met doden en dan vind men het onterecht dat je islamofoob wordt.
  Nou ik begin er trots op te worden dat ik zo ongeveer islamofoob ben en het zal alleen maar erger worden totdat er werkelijk iets aan dat systeem gedaan wordt.

  Like

 3. Trucker zegt:

  Ik blijf erbij dat de erfenis van Magaret Thatcher door islamofoob TUIG zoals die cameron overgeleverd wordt aan de islam.
  Nu is het al een natie die de islam(iet) in alles gelijksteld, die de Brit tot een tweederangsburger maakt en waar de islamieten geinfiltreerd zijn op het hoogste niveau (enkel moslimbroeder HUSSEIN barack doet beter met DRIE moslimbroeders in zijn administratie maar hij is dan ook een moslimbroeder wat die cameron tot nader order nog niet is…maar wat niet is kan komen.
  Reageerder meneertje zal zijn mening over Noorwegen als eerste kalifaat moeten bijstellen, ik heb ALTIJD gezegd Groot Britagne, het is onomkeerbaar.

  Like

 4. Vederso zegt:

  Mee eens, Toch de manier waarop hij ooit Israel tijdens een debat in Cambridge verdedigde, vond ik bepaald indrukwekkend. Misschien heeft hij nog de hoop dat de islam te hervormen zal zijn. Een andere verklaring heb ik ook niet.

  Like

 5. Mr Cameron vindt zichzelf een vredestichter. Hij weet de vrede te bewaren tussen moslims en niet-moslims. Net zoals Alexander Pechtold. Dat gaat net zo lang goed totdat je aan de beurt bent. Ik ga daar niet op wachten. Daarom maak ik cartoons van ‘profeet’ Mo. Het liefst maak ik aan de wereld bekend dat ‘profeet’ Mo en zijn aanhangers zwaar gestoord zijn. Onder de aanhangers van Mo beschouw ik ook alle islamvrienden zoals de linkse kerk wereldwijd. En ook de Paus die zegt dat de God van de bijbel dezelfde is als de God van de koran. Dat is de Duivel (Allah) met de Schepper (JHWH) vergelijken. Hoe dom ben je dan terwijl je zo’n functie hebt????????????

  Like

 6. Bekijk deze link en je ziet twee cartoons van de ‘profeet’ Mo van mij en iets over mij geschreven; http://www.vrijspreker.nl/wp/2013/09/jack-zwijgt-niet-false-christ-en-muhammed-and-aisja/

  Like

 7. Tom Hendrix. zegt:

  Cameron is een huichelaar en een moslimkontlikker. Alles om de belangen van de oliemaatschappijen veilig te stellen! En uiteraard de BILDERBERGERS en de NWO. Uiteindelijk zal met behulp van de HAATJURKEN, de oorspronkelijke bevolkingen van Europa te decimeren. En daar laten verraders van politici en regeringsleiders zich voor gebruiken!

  Like

 8. Republikein zegt:

  Geval van Asperger?

  Like

 9. Theresa Geissler zegt:

  Cameron, Rutte, Merkel of Hollande, IK zie hoegenaamd geen verschil in beleid!
  Zeer verontrustend, als ik het zo ronduit mag zeggen. EN benauwend.

  Like

 10. guusvelraeds zegt:

  Als er geen islam was, was er ook geen islamitisch terrorisme. De jihadisten zijn niet als monster geboren. ergens op hun weg naar volwassenheid werden ze opgeslokt door het monster islam. Eenmaal uitgebraakt door dat monster was hun identiteit en hun drive vereenzelvigd met dat monster en zijn voorganger Mohammed. Wat er niet inzit komt er ook niet uit. De hoofdmoot van de islamitische doctrine is vuiligheid en absolute in-humaniteit. De afschaffingsleer binnen de islam zorgt ervoor dat het beetje humaniteit dat nog aanwezig is binnen de leerstellingen van de koran (de Mekkaanse verzen) per direct teruggeplaatst kunnen worden indien de situatie erom vraagt. Willekeur is de orde van de dag in islamitische gebieden. Nu komt het, In principe is elke situatie die de expansie of het voortbestaan van de islam bedreigt voldoende aanleiding de humaniteit die in de Mekkaanse verzen nog tentoongesteld wordt per direct ongeldig te verklaren. De afschaffingsleer binnen de islam ligt aan de basis van alle islamitische slachtpartijen waarmee we de afgelopen decennia verrijkt werden. De Jihadist perverteert niet de islam, maar “”DE ISLAM PERVERTEERT DE JIHADIST. Zo Cameron en elke andere islamofiel geef aan dit epistel dat ik hier geschreven heb maar eens een andere draai.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Afschaffingsleer

  Like

 11. Trucker zegt:

  @ louis-portugal 28 september 2013 om 21:41

  Thanks man, inderdaad islamofiel ISLAMOFIELE CAMERON.
  Was nochthans nuchter.

  Like

 12. Henk der Niederländer zegt:

  Wat Cameron zegt klopt helemaal Het heeft niks met Islam te maken, want dat was te zien op bij de grote nieuwsagentschappen, van al die miljoenen moslims die de straat op gingen om tegen het geweld in Kenia te demonstreren.

  Hier in Tilburg was een opkomst van zeker 20.000 moslims in een grote demonstratie dwars door het centrum, en ook geen enkele vernieling of iets dergelijks.

  (Sarcastische mode uit)

  Like

 13. Tiny zegt:

  Camerom prent zich dat ieder dag weer, honderden keren in. Uiteindelijk gelooft hij zelf wat hij zegt en brengt het dan met volle overtuiging. Opsluiten in een gesloten inrichting moeten ze dit soort.

  Like

 14. Helena zegt:

  Fijn jongens, november wordt “ik apprecieer moslims maand” wie anders dan Obammy kan dat verzinnen.
  “The Muslim community deserves our full acceptance and respect,” Obama told reporters. “We have killed millions of Muslims overseas since the September 11th attacks. They are not all bad. In fact most of them are good. So from now on, November will be a month to celebrate the Muslim community, the Sunnah and the Quran.”

  http://nationalreport.net/obama-declares-november-national-muslim-appreciation-month/

  Like

 15. Tom Hendrix. zegt:

  @Henk der Niederländer: 23.41. uur, op 28/9. Whoehahahaha, prachtig gezegd Henk der Niederländer.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s