Een telefoongesprek

Screenshot_11

De bekende Andrew Klavan geeft een uiterst ironische weergave van het telefoongesprek tussen de nieuwe, beruchte president van Iran Rouhani en een naïeve president Obama. Laten we er maar van uitgaan dat het zich zo nooit heeft afgespeeld. De openingszin in de vertaling van Klavan zegt alles. En de ooit beroemde journaliste Christiane Amanpour werkt tegenwoordig (ook) voor Al Jazeera. Dat zegt in dit geval ook alles. Desondanks, veel leesplezier. (vertaler)

Klavan: Zoals u misschien weet, heeft CNN een klein conflict met de Wall Street Journal nadat de Journal de waarheid vertelde, terwijl CNN liever de feiten zou hebben verdraaid. De linkse Brits-Iraanse journaliste Christiane Amanpour interviewde vorige week Irans president Hassan Rouhani, daarbij vertrouwend op Rouhani’s vertaler. Ze liet de Joden hatende en de Holocaust ontkennende Iraanse regering zó “gematigd” klinken, dat hij (Rouhani) daadwerkelijk toegaf dat de Holocaust plaatsvond en het misschien niet zo’n goed idee was geweest. Een Iraans nieuwsagentschap – okay, dat is op zich tegenstelling, maar de Journal zegt dat zij het zorgvuldig heeft gecontroleerd – zei nee, maak je niet druk, de “werkelijke” vertaling doet de Iraanse president nog steeds een antisemitische lelijkerd lijken die voorgeeft dat de afslachting van zes miljoen Joden een mythe is. Wow.

Gelukkig verloor mevr. Amanpour haar baan niet, net zo min als Candy “Griezel” Crowley, nadat ze in een debat de feiten bij elkaar fabriceerde om president Obama te verdedigen. Nu vertaalde ze in haar parttime bijbaantje het telefoongesprek tussen Obama en Rouhani, waarin ze de mogelijkheid van onderhandelingen bespraken omtrent Irans programma nucleaire wapens te bouwen. Mevr. Amanpour verzorgt de vertaling hieronder, waarop de “werkelijke” vertaling volgt.

President Obama: Hallo.

President Rouhani: (Amanpours vertaling:) Goed met u te spreken. (Werkelijke vertaling:) Brand in de hel, stuk tuig.

President Obama: Ik ben blij met deze gelegenheid om mijn persoonlijke zorgen te kunnen uitdrukken over uw programma nucleaire wapens te bouwen.

President Rouhani (Amanpours vertaling:) Ik ben ook blij dat we kunnen praten. (Werkelijke vertaling:) Ik ben ook blij dat we kunnen praten terwijl we onze nucleaire wapens afmaken.

President Obama: Er zijn vele terreinen van wederzijds belang waar onze landen elkaar kunnen helpen.

President Rouhani: (Amanpours vertaling:) Het lijdt geen twijfel dat we moeten uitzoeken of we op deze terreinen kunnen samenwerken. (Werkelijke vertaling:) Het lijdt geen twijfel dat we zouden moeten uitzoeken of we op deze terreinen kunnen samenwerken totdat we volledig voorbereid zijn om eerst Israël te vernietigen en dan de Verenigde Staten.

President Obama: Dank u meneer de president. Ik ben blij dat we dit kleine gesprek hebben kunnen voeren. Ik ben er zeker van dat we in de toekomst kunnen samenwerken.

President Rouhani (Amanpours vertaling:) Zoals de oude Iraanse uitdrukking zegt, “Als twee mensen elkaar van aangezicht tot aangezicht ontmoeten, dan kunnen ze in elkaars schoenen staan”. Ik denk dat dit vandaag gebeurd is. (Werkelijke vertaling:) Zoals de oude Iraanse uitdrukking zegt, “Als de dief de gek tegen komt, zal de gek zijn schoenen kwijt raken”. Ik denk dat dit vandaag gebeurd is.

De vertaling, zoals die werd verstrekt door CNN, de meest vertrouwenwekkende naam in de nieuwsvoorziening. (Werkelijke vertaling: ) CNN, we verdraaien de feiten omdat we links zijn.

Screenshot_13

Christiane Amanpour

Bron:

http://pjmedia.com/andrewklavan/2013/09/28/cnn-translates-obamas-phone-call-with-rouhani/

Auteur: Andrew Klavan

Vertaald uit het Engels door:

Vederso

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Iran, Linkse Kerk, mainstream-media, Obama, Persvrijheid. Bookmark de permalink .

13 reacties op Een telefoongesprek

 1. G.Deckzeijl zegt:

  @EJ, je hebt post.

  Like

 2. Jan zegt:

  Iranian president brags about deceiving the West

  Like

 3. Jan zegt:

  CNN :

  Christiane Amanpour van CNN’leugenfabriek, is een stupide, linkse hack die na de aanslag in Boston hoopte dat de terroristen geen moslims zou zijn.
  CNN’s Amanpour Hoped ‘Beyond Hope’ the Boston Bombing Suspects Weren’t Mideast Muslims
  http://newsbusters.org/blogs/tim-graham/2013/04/19/cnns-amanpour-hoped-beyond-hope-boston-bombers-werent-mideast-muslims#ixzz2QwBJp2qw

  Amanpour: “De terreur in Noord-Afrika is de schuld van ‘extremisten’ (lees: Republikeinen) in de VS”
  Christiane Amanpour Implies ‘Extremists In This Country’ Inspired Murderous Riots In N. Africa
  http://www.mediaite.com/tv/christiane-amanpour-implies-‘extremists-in-this-country’-inspired-murderous-riots-in-n-africa/

  Christiane Amanpour: “9/11 taught the U.S. that it ignores rising Muslim resentment at its own peril.”
  http://creepingsharia.wordpress.com/2009/08/09/cnn-says-u-s-taught-lesson-by-muslims-on-911/

  GOP Congressman Schools Christiane Amanpour on Basic Economics

  Amanpour, niveau Ella Vogelaar

  Like

 4. Republikein zegt:

  Pinokkio heeft geen moeder!

  Like

 5. bigljohn zegt:

  De ene Moslim probeert deals te sluiten met de andere Moslim. Vier handen op een buik, ten koste van miljoenen Amerikanen en andere (nog) vrije personen in de wereld. Dit gaat in de toekomst een hele hoop ellende opleveren !

  Like

 6. Joost Visser zegt:

  Ira is heel slim bezig. Koopt tijd om de bom af te maken en tegelijkertijd isoleert het Israel. Dit kan alleen omdat Obama zo naief is of wel sympathieke gevoelens voor de moslims heeft. Amerika interesseert hem niet zo. Probeert het financieel kapot te maken. Ook een moslimstrategie.

  Like

 7. Jan zegt:

  Obama to Rohani: May God be with you
  A message on Rohani’s Twitter page, which has since been deleted, stated that Obama answered in Farsi by saying “khodahafez” to indicate goodbye, whose literal meaning is “may God be with you.”
  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4433991,00.html

  Like

 8. Jan zegt:

  Communistenliefje Christiane Amanpour prostitueert zich weer.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s