VVD moet wel met de PVV regeren

Screenshot_25

Heeft de PVV zichzelf helemaal buiten het politieke spel geplaatst? Of is de PVV nog steeds een (potentiële) machtsfactor?

De Algemene Politieke Beschouwingen zitten er weer op. Wederom waren de schijnwerpers op Geert Wilders gericht. En uiteraard was ook dit keer het gros van Nederland negatief. Vele columns, commentaren, artikelen, tweets, Facebookposts en wat dies meer zij werden gewijd aan de blonde politicus uit Venlo. Al die uitingen waren vrij eenduidig over de PVV-voorman: Miezerig mannetje tegen Alexander Pechtold (en Slob) zeggen mag en kan echt niet.

Eerlijk gezegd snap ik al de opwinding en verontwaardiging niet. We kennen Geert Wilders inmiddels met z’n allen een beetje toch? Daarbij is hij niet de enige. Ik kan me nog goed herinneren dat Jan Marijnissen van de SP ooit minister Koenders uitmaakte voor flapdrol. Toen waren er veel minder afkeurende reacties. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat velen op zoek zijn naar een stok om Geert Wilders te slaan. Laat ze maar lekker meppen. Niet dat ik iemand uitmaken voor een miezerig mannetje goedkeur, maar al deze opwinding is mij te selectief.

Buitenspel

Veel mensen zeggen en denken daarbij dat Geert Wilders toch nooit meer aan de macht komt. Hij zou zijn kansen vergooid hebben en het wel kunnen schudden. Al wordt hij de grootste, Wilders staat buitenspel. Klaar. Mij gaat dat echter iets te vlug. Sowieso heb ik het gevoel dat velen in Den Haag regeren en macht erg prettig vinden. Als het met de PVV moet, nemen ze dat voor lief.

Komt nog bij dat de VVD na deze regeerperiode de PvdA waarschijnlijk goed zat is. We kunnen niet in de toekomst kijken, maar alles wijst erop dat de VVD bij volgende verkiezingen (de eerste zijn al in maart 2014) een flink pak op de broek gaat krijgen. Velen zullen met weemoed terugdenken aan Rutte I. In de peilingen ging het toen prima met de VVD, ondanks, of misschien wel dankzij, Wilders.

Lees verder>>>

(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op VVD moet wel met de PVV regeren

 1. bobzelf zegt:

  Op hun knieen dan wel , of ze a.u.b. weer mee mogen doen en zonder Rutte , want die lul heeft ons in het verderf gestort met die droplulhomo de Jager !! met o.a. het tekenen van het E.S.M.,
  En Rutte is gewoon een oplichter , kijk maar bij het verhaal van verhoffstadt , is gewoon een super EU fan , en tekent gewoon alles , alleen zijn eigen doodvonnis nog niet .
  maar daar gaat straks wel voor gezorgd worden !
  Dus kom maar op met die verkiezingen . .

  Like

 2. Jean zegt:

  Nog even wachten tot elke Nederlander ziet en voelt wat die EU bende aan t uitspoken is, de enige en echte DICTATUUR staat aan de voordeur en die DICTATUUR wordt gevoed met achterlijk gewelddadig babaars geweld.
  Er zullen nog veel Nederlanders en Vlamingen en Duitsers en Fransen en Britten gaan smeken om een rechtse staatsgreep.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Jean: 19.45. uur. Precies, en feitelijk is het een grote “poppenkast”. We zijn allang verraden en verkocht aan de communistische BOJAREN te Brussel. Geen enkel land in Europa, is nog echt soeverein, en Nederland uiteraard ook niet. Dankzij partijen als VVD,CDA, PvdA, CU,D66, zijn we vorig jaar als bevolking uitgeleverd aan BRUSSEL. En door het tekenen van het ESM verdrag, hebben zowel RUTTE als JAN KEES de JAGER ons VERRADEN! Dat hele zooitje, parlement, regering en koningshuis is gewoon nog goed voor de “bühne”, dit circus kunnen we net zo goed afschaffen, we zijn gewoon een wingewest van de communistische EUSSR!

   Like

 3. “Miezerig mannetje” mag niet en meer dan 3000 man “Nazi” noemen wel? Als dit zo is dan zijn niet alleen onze Kamerleden maar dat deel van het volk die het met ‘Pechvogel’ eens zijn “Schijnheilige Sukkels” (oops! is de afkorting hiervan niet SS?)

  Like

 4. Onze Geert

  “In Nederland is er één
  die Mij publiekelijk eert,
  en dat is onze Geert!”

  Jack Terrible

  Like

 5. Henk der Niederländer zegt:

  Ik weet niet of deze manier van denken wel echt klopt.
  Omdat aan de ene zijde de PVV anti Europees is en aan de andere kant de VVD vind dat Nederland nog niet ver genoeg is verkocht aan Brussel.
  De verschillen in ideologie liggen wat dat betrefd toch wel heel ver uit elkaar en daarom denk Ik eerder dat een aantal partijen een coalitie aan gaan om zonder de PVV verder te kunnen en zo’n coalitie zal in het Nederladse politieke systeem makkelijk waar gemeekt kunnen worden, het is alleen een kwestie van het verstoren van voor de hand liggende formaties en dan ten lange leste uitkomen bij hetgeen wat de landverraders willen.

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Ze kunnen ook proberen om de absolute meerderheid te halen(75+1), maar dat zie ik in dit
  politiek correcte hoofddoekeneldorado met z’n legers angsthazen(ze lopen zelfs gewapend in uniform) niet gebeuren.

  Like

 7. luckybee zegt:

  Wille wij dat dit veranderen?Ga dan niet naar het Malie veld en laat Poeblieke omroep 1,2,en 3 kelderen. Want dit is het instrument waar mee ze Wilders bashen,en de indoctrinage van jonge mensen gaat gewoon door,zo lang deze omroepen bestaat.

  Like

 8. henk schroemges zegt:

  In Noorwegen begint het verzet omdat de ware Noor zich in zijn eer voelt gepakt door hun regering v.w.b. de invasie van handophouders en achterlijke criminelen. In Nederland zal het eergevoel de meesten een zorg zijn, doch wat helpt is de langzaam voortvretende armoede cq de wandeling naar de voedselbanken. Dat zal de massa eindelijk wakker schudden uit hun dromen.
  Samenvattend: alleen onze stem kan verandering brengen. Wellicht zal dat al blijken bij de a.s. gemeenteraadsverkiezingen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s