Was het Keniaanse bloedbad in het winkelcentrum een ‘warming-up’ voor een aanval op Groot-Brittannië? Cameron roept op tot ‘permanente waakzaamheid’ vanwege de vrees voor een soortgelijke gruweldaad in het Verenigd Koninkrijk

Screenshot_3

• Ten minste 67 mensen, waaronder zes Britten, werden gedood, nadat een groep militante schutters op 21 september een aanval in het Westgate winkelcentrum in Nairobi begonnen.
• David Cameron heeft geen informatie over plannen voor een ‘dreigende’ aanslag in Groot-Brittannië
• Maar men heeft ‘zorg’ dat de in Groot-Brittannië gevestigde Somaliërs, die getraind zijn door Al-Shabaab in Kenia, zullen terugkeren naar het Verenigd Koninkrijk, met de bedoeling een soortgelijke aanval uit te voeren.

Het bloedbad in het Keniaanse winkelcentrum heeft de vrees aangewakkerd dat de gruweldaad een ‘warming-up’ was voor een aanval op Groot-Brittannië. Daarom heeft David Cameron opgeroepen tot ‘permanente waakzaamheid’ tegen het terrorisme in het Verenigd Koninkrijk.

De minister-president zei dat hij geen informatie had over plannen voor een ‘op handen zijnde’ aanslag in Groot-Brittannië, maar erkende dat er sprake was van ‘zorg’ dat Somaliërs die in Groot-Brittannië wonen en getraind zijn door de extremistische Al-Shabaab-groep in het Oost-Afrikaanse land, zouden kunnen terugkeren naar het Verenigd Koninkrijk met de bedoeling om een soortgelijke gruweldaad te plegen.

Hij zei dat hij de vergaderingen van de Cobra crisis/rampen commissie van de regering van de afgelopen week had voorgezeten om de implicaties van de aanval in het Westgate winkelcentrum te bespreken.

Ten minste 67 mensen, waaronder zes Britten, werden gedood, nadat een groep militante schutters op 21 september een aanval begon in het chique winkelcentrum in Nairobi.

Hij zei dat er al rampenplannen zijn opgezet in 2008 in de periode na soortgelijke aanslagen in Mumbai, India.

Cameron vertelde in de BBC1 Andrew Marr Show: “We bestuderen dit al een lange tijd, als gevolg van de afschuwelijke aanslag die in Mumbai in India plaatsvond”.

“Ik ben jaren geleden zelf al voorzitter geweest van een hele reeks bijeenkomsten, maar deze week eigenlijk opnieuw, om te controleren of we alles op orde hebben om voorbereid te zijn op dat soort aanvallen”.

‘We hebben geen [geheime] informatie dat er iets staat te gebeuren, maar het loont om heel erg voorbereid te zijn en heel erg voorzichtig, en om eruit te komen hebben we alles gedaan wat mogelijk is om te kunnen omgaan met dergelijke vreselijke gebeurtenissen’.

Toen hem gevraagd werd of hij bezorgd was dat de in Groot-Brittannië gevestigde Somaliërs hun terreur zouden kunnen exporteren vanuit de Afrikaanse staat naar het Verenigd Koninkrijk, zei Cameron: “Daar maken we ons altijd zorgen over en er is een broeinest van terrorisme in Somalië dat overgaat naar andere landen, daar zijn we bezorgd over en we volgen dat”.

‘Wat het laat zien is, denk ik, dat we moeten blijven ingaan tegen islamitisch extremisme, of dat nu mensen zijn die in ons eigen land zijn opgegroeid of dat het extremisme is dat wordt aangewakkerd, hetzij in de Hoorn van Afrika of in West-Afrika of in Afghanistan en Pakistan´.

“Het gaat er in deze hele discussie over waarom we goed gefinancierde inlichtingendiensten nodig hebben, waarom moeten we worden betrokken bij de wereld, waarom het nodig is dat we inlichtingen delen met anderen en waarom we permanent waakzaam moeten zijn”.

‘Ik neem deze verantwoordelijkheden ongelooflijk serieus, ik ben zelf voorzitter van de Cobra-vergaderingen en ik zorg ervoor dat alles, van ambulancedienst tot de brandweer tot de politie,  is voorbereid.´

‘We hebben geen informatie over iets dreigend, maar natuurlijk, omdat de aanval in Mumbai is voorgevallen en als je ziet wat er is in Kenia is gebeurd, dan zou elke verantwoordelijke regering naar zijn eigen processen en procedures moeten kijken en bedenken hoe zij met zoiets zouden moeten omgaan”.

Bron

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2437448/Was-Kenyan-mall-massacre-warm-attack-Britain-Cameron-calls-permanent-vigilance-fears-similar-atrocity-UK.html#ixzz2gIxkoXPS 

Auteur: Suzannah Hills

Vertaald uit het Engels door:

Wachteres

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Groot-Brittannië, Islam, Terrorisme. Bookmark de permalink .

24 reacties op Was het Keniaanse bloedbad in het winkelcentrum een ‘warming-up’ voor een aanval op Groot-Brittannië? Cameron roept op tot ‘permanente waakzaamheid’ vanwege de vrees voor een soortgelijke gruweldaad in het Verenigd Koninkrijk

 1. Fred zegt:

  Waarop de eerste reactie van dit verkleuterde wijf zal zijn “dat de aanslag niets met islam vandoen heeft”.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Ach jé, Cameron schijnt wakker te worden. Hoe is het mogelijk?!
  Tja, er kómt natuurlijk een moment dat je ergens niet langer omheen kunt.
  Beginnu meteen ook eens om wat kritischer naar al die andere toestanden in je land te kijken, Man. Naar die no-go-area’s, bijvoorbeeld; die kúnnen gewoon niet…..
  Maar nee, dàt zal natuurlijk weer te veel gevraagd zijn. Je moet de moslims ondanks alles óók nog wat gunnen, niet? -Al zijn het stukken van je eigen steden……

  Like

 3. Republikein zegt:

  Mooi stukkie, wachteres, je weet, de wereld is niet zo groot!

  Like

 4. Ja ja, dat komt er dus op neer dat we de brandweerwagens en de ambulances klaar hebben staan en dat we gaan zitten wachten op de klap, zou het misschien een idee zijn voor onze politieke leiders (of moet ik zeggen lijders) om eens een poosje mee te lopen op een militaire academie om te ontdekken dat dit geen verdedigingsstrategie is die ooit ergens is gepropageerd of met succes is afgerond.
  Een oud spreekwoord zegt dat de aanval de beste verdediging is maar kennelijk denken de David Camerons van deze wereld daar heel anders over, die hebben zich in feite al overgegeven nog voordat de eerste klap is uitgedeeld.
  Daar is een benaming voor; Lafaard.

  Like

  • Wachteres zegt:

   Tja, @ tijluylenspiegel

   Maar dan moet je er in dit geval achter komen dat de islam een gevaar is voor onze samenleving en dat is toch wel een beetje teveel gevraagd [vindt Cameron].

   Like

 5. William McCoy zegt:

  Ik zie onze Politiek en veel van onze rode stemmers,als zombies die blijven komen aan waggelen al schiet je ze de kop er af,geen besef, enkel gedreven door hun honger naar vlees . Zo ook onze guttmens en Politiek ´MSM al sleep je de lijken van de mensen die deze religie van de vrede op monsterlijke wijze hebben af gemaakt, en smijt die voor hun voeten. Dan nog dringt het niet tot ze door,wat ze hun kinderen en klein kinderen aandoen.
  Ik las al ergens dat we over 25 jaar nog precies weten wie onze Noore terrorist was, boeken worden over hem geschreven,maar deze ´slachting en zoveel andere soort gelijke weerzin wekkende aanslagen, zijn ze met een jaar of 2 al weer vergeten. Tja dat zijn Molims die die hebben begaan dus dat zijn we gewent, en dan heeft het niet de MSM hun intresse ziek zijn ze dood ziek.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @William McCoy: 03.21. uur. Inderdaad, de RODEN en andere LINKSEN willen het NIET WAAR hebben. Hun evangelie is: ” alle moslims zijn geweldig en erg vreedzaam, en het is de schuld van de blanken dat ze zo boos zijn “, dat is hun SIMPELHEID of VERRADERLIJKHEID. Bij socialisten weet men dat nooit!

   Like

 6. oogenhand zegt:

  Dat Ash-Shabaab zo diep de Britse samenleving heeft kunnen binnendringen komt door het taboe op racisme. Alhoewel kritiek op de islam op zich geen racisme is, vereist bestrijding van de islam wel degelijk racistische maatregelen tegen Somaliërs, Turken en Marokkanen.
  Gelukkig werkt dit ook de andere kant op. Als moslims niet-moslims buiten de moskee willen houden, maar gematigde moslims wel binnen willen houden, moeten ze racistisch tegen Nederlanders zijn, maar racistisch vóór Somaliërs, Turken en Marokkanen; d.w.z. Turken en Marokkanen hoeven geen baard te dragen om de moskee binnen te komen, maar Nederlanders wèl. Is deze asabiyyah 7alal?
  Ook is het opmerkelijk dat Ash-Shabaab de vijand Britten noemt. Britten zijn geen godsdienst, maar een volk. Waarom rekent AS af op volk, en niet op godsdienst? Het is vanzelfsprekend niet de bedoeling Britse moslims te doden, dus waarom bij niet-moslims wèl afgerekend op etnische achtergrond? Toen Boeddhisten in Burma anti-islamitisch gedrag vertoonden, keerde men zich tegen Boeddhisten, niet tegen Burmezen. Dus, waarom deze willekeur?

  Like

 7. luckybee zegt:

  Er zijn genoeg Somaliers die in GB wonen binnen gelaten door MR Cameron zelfs.

  Like

 8. Martien Pennings zegt:

  De terminologie van die halve gare: “hoe zij met zoiets zouden moeten omgaan”.
  Ja, hoe ga je met oorlog om?
  Ze therapeutiseren werkelijk alles.
  “Omgaan met oorlog: een inleiding in de krijgskunde”, door David Cameron.

  Like

 9. M.A.L. Sion zegt:

  Driehonderd miljoen. D R I E H O N D E R D M I L J O E N
  Dat is de schatting van geschiedkundigen dat de Islam sinds de stichting door Mo aan slachtoffers heeft gemaakt.
  Op de Koekamp klonk luid en duidelijk ; GENOEG IS GENOEG !
  Dat geldt niet alleen voor het wanbeleid van regering RUTTE II maar ook voor de ISLAM.
  Er heeft genoeg bloed gevloeid.
  Velen hebben op deze blog en op andere plaatsen verklaard dat de ISLAM geen vrede is. De KORAN spreekt duidelijke taal. Oorlogstaal. Beulstaal. De Koran roept duidelijk en – zonder er doekjes om te winden – op om ALLE niet-moslims te doden.
  Onzin? Slechts retoriek? Mensen wordt wakker.
  We zien het dagelijks op het nieuws.
  Moet ik de landen in Azië en Afrika noemen waar aan de lopende band niet-moslims worden gedood? Vaak na gruwelijk gemarteld te zijn. De Keniaanse dokter die de lijken zag van de slachtoffers in het winkelcentrum vertelde dat. Die lijst is lang.
  Het ligt niet in onze aard om, oog om oog, tand voor tand, de moslims dan ook maar te gaan vermoorden. Daarvoor is onze beschaving te ver gevorderd. Wij kennen het principe dat we pas in actie komen nadat de misdaad is gepleegd. Daar moeten we vanaf.
  De 5e colonne van miljoenen moslims in Europa wacht op het teken om ons af te slachten. Ja, de gematigde moslims zullen dan ineens hun andere gezicht tonen.
  Zover mogen we het niet laten komen. We zullen een begin moeten maken met de grote schoonmaak. Alle, ja mensen u leest het goed, ALLE moslims terug naar hun Afrikaanse en Aziatische landen. Niet uitstellen tot morgen maar vandaag ermee beginnen.

  Like

  • oogenhand zegt:

   En waarom ligt dat niet in onze aard? Het Christendom. Zolang het Christendom ritueel slachten beschermt, zolang het Christendom ritueel besnijden beschermt, zolang de Christelijke strijd tegen abortus de islamitische gezinnen groot houdt, kunnen moslims het Christendom níét afdoen als onzinnige leugens.

   Aan de andere kant, hetzelfde Christendom dat nú eist dat we de andere wang toekeren, heeft zich met geweld gevestigd in Nederland. Denk aan Karel de Grote. Ook in andere continenten dan Europa heeft het Christendom zich overwegend verspreid door zijn eigen regels te overtreden. Dat geeft te denken.

   De oplossing kan alleen religieus zijn. Zowel de moslims als de Christenen zullen branden in de hel.

   Like

 10. Harry zegt:

  Heb ooit eens een film gezien hoe lemmingen van de rotswand afspringen om collectief zelfmoord te plegen , ik kan het niet helpen , maar bij de Europese politici en die ene pigmentrijke in Amerika , bekruipt me voortdurend het gevoel dat ze met dezelfde kwaal behept zijn .
  Zou er sprake kunnen zijn van een virale aandoening ?
  Is iemand hier medisch onderlegd ?
  Of is het psychisch ?

  Bij voorbaat capituleren . Hef jezelf op , verwijder je en zorg dat de vijand geen last van je heeft .
  Laat je huis brandschoon achter , gooi alles weg waar ze zich aan kunnen storen en laat de sleutels in het slot zitten , kunnen ze er zo in . Leg overal wat geld neer want ze moeten nog boodschappen kunnen doen . Die non-halal rotzooi vreten ze niet .

  Zelfs de feiten benoemen durven ze al niet , de heren politici .
  En hier en daar ontmoeten we ook nog een foute vrouw . De Stienens van de nieuwe nsb .
  ( Verdomd , ik moet altijd aan dat paard van Ankie van Grunsven denken bij dat mens , alleen lacht een paard niet zo vals ).
  Wat is dat toch met die lui ? Helaas snap ik te weinig van het menselijk gedrag .
  Je zou toch aan jezelf gaan twijfelen . Gelukkig helpen stukjes zoals van oa , Martien Pennings en Joost Niemoller m’n zelfvertrouwen weer wat op te krikken .

  Zouden de foute notabelen bang zijn dat ze straks net als Wilders moeten leven ?
  Dat hebben ze dan WEL verdiend , in tegenstelling tot Geert .

  Daarom is Wilders mijn held .

  Like

 11. Helena zegt:

  Nog een bericht uit de UK waarvan ik in ieder geval van stond te kijken.
  Cameron heeft aangegeven dat de Tories er klaar voor zijn om zich te onttrekken aan het Europees hof voor de rechten van mens. Vervolgens kwam Theresa May met de uitspraak dat ze immigranten gelijk terug wil sturen voordat ze een proces kunnen starten.
  Is common sense kicking in at last?
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2438130/Theresa-May-Ill-kick-illegal-migrants-BEFORE-chance-appeal-says-Home-Secretary.html

  Like

 12. meneertje zegt:

  Deze Cameron is iets als een gespleten persoonlijkheid.
  Hij is verstandig genoeg om te beseffen dat de E.U. een gevaar is voor het U.K. en hij is ook verstandig genoeg om in te zien dat terroristen uit allerlei moslimlanden terreur in het U.K. zouden kunnen uitoefenen.

  Maar als die terreuraanslagen er werkelijk komen, zegt hij: “Die hebben helemaal niets met de islam te maken, want islam betekent vrede”.

  Zo’n combinatie van tegenstrijdigheden kan toch alleen in een gestoord brein bestaan?

  Like

 13. Wachteres zegt:

  http://www.telegraph.co.uk/news/politics/ukip/10343241/Ukip-could-be-bigger-than-Tories-by-2018-says-think-tank.html

  Een heel goed bericht uit GB:

  Ukip could be bigger than Tories by 2018, says think tank

  Een denktank zegt dat Ukip tegen 2018 groter zou kunnen zijn dan de conservatieven.

  The Conservatives could have fewer members than the UK Independence Party within five years unless the Tory leadership fixes its “broken” relationship with grassroots activists, a think tank has warned.

  De conservatieven zouden binnen vijf jaar minder leden kunnen hebben dan Ukip, tenzij de leiding van de Tories haar ‘verbroken’ relatie met de activisten die van basis veranderd zijn herstelt, heeft een denktank gewaarschuwd.,

  Like

 14. Tom Hendrix. zegt:

  @meneertje: 12.00. uur. Inderdaad meneertje, deze man (Cameron) komt over als een gespleten persoonlijkheid. Niet voor het een of ander, maar deze gespletenheid, zie ik steeds meer bij politici.

  Like

 15. Wachteres zegt:

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2438018/Britain-warns-hate-preacher-recruited-Nairobi-mall-massacre-killers.html

  ‘You will be next’: Hate preacher who recruited Nairobi mall massacre killers warns of attack on British soil

  Abubaker Shariff Ahmed is wanted for recruiting members of Al-Shabaab
  Known as Makaburi, the preacher said terrorists are planning an attack on Britain
  Makaburi is accused of recruiting ‘White Widow’ Samantha Lewthwaite who is wanted by Interpol
  Yesterday he was in hiding on the Kenyan island of Mombasa in fear of being killed

  Like

 16. oogenhand zegt:

  Reblogged this on oogenhand and commented:
  Veel lange, interessante commentaren.

  Like

 17. wachteres zegt:

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2437201/Kenya-Westgate-mall-attack-Al-Shabaab-terrorists-shot-children-5-times.html

  16-jarig meisje neergeschoten terwijl zij met haar moeder telefoneerde.

  Op kinderen, soms nog maar 5 jaar oud, werd 5x geschoten

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s