Een Roma zigeunerbende verkocht zijn vrouwen vanwege hun bedrevenheid in het stelen en kinderen werden gebruikt als ‘dienstplichtigen in een crimineel leger’; dit zei een rechtbank in Frankrijk aan het begin van een proces.

Screenshot_13

Het huis van een van de Roma-families waartegen in Frankrijk een proces wordt gevoerd. Het staat in de plaats Slavonski Brod in Kroatië
 • Mooie jonge vrouwen die bedreven waren in het stelen werden voor £170.000 verhandeld
 • De politie ontdekte het ‘criminele leger’ doordat zij telefoongesprekken afluisterde
 • De verdediging betoogde dat het een onrechtmatige inbreuk was in het normale bruidsschatstelsel
 • 27 mensen worden ervan beschuldigd dat ze, alleen al in 2011, 100 gewelddadige diefstallen hebben gepleegd
 • De overtredingen werden uitgevoerd in Frankrijk, in België en in delen van Duitsland 
 • De vermoedelijke bendeleider, een 66-jarige vrouw, wordt apart berecht

Een rechtbank vernam dat kinderen vanaf 10 jaar onderdeel waren van een ‘crimineel leger’ van Roma immigranten; bij dit leger hoorden ook 13-jarige vrouwen die waren ‘gekocht ‘ voor bedragen tot 170.000 Britse pond.

De zaak begon op de dag dat de Franse minister van Buitenlandse Zaken, Laurent Fabius, verklaarde dat Roemenië en Bulgarije niet tot de Schengenlanden toegelaten moesten worden, uit vrees voor de veiligheid.

Details van dit onguur netwerk van 27 mannen en vrouwen, in leeftijd variërend van 19 tot 55 jaar, kwamen tijdens het proces in Nancy (Oost-Frankrijk) boven water. Ze moeten allemaal een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar onder ogen zien voor aanklachten die variëren van diefstal met geweld tot het handelen in mensen. De rechtszaak begon op de dag dat de Franse Minister van Buitenlandse zaken, Laurent Fabius, verklaarde dat Roemenië en Bulgarije uit veiligheidsoverwegingen geen deel van de  Schengenlanden mochten uitmaken.

De grote baas van de bende was een 66-jarige vrouw;  het netwerk verwachtte dat jongens en meisjes per stuk op zijn minst  4000 pond per maand binnen brachten, doordat zij  mensen op straat en in hun huis zouden bestelen. Dit alles gebeurt in een tijd als Groot-Brittannië zich schrap zet om hordes Roma uit Bulgarije en Roemenië te ontvangen als de beperkingen op de arbeidsmarkt in 2014 door de EU worden versoepeld.

Screenshot_14

Giles Weinz, de rechercheur die het onderzoek naar  de in de Frankrijk gebaseerde bende leidde, zei dat alle verdachten Roma uit Kroatië waren. “We hebben te maken met een uitzonderlijk verschijnsel van inbraak op industriële schaal”, zei Mr Weinz. Hij zei verder dat de bende uit drie families bestond, die in Frankrijk, in België en delen van Duitsland opereerden en dat ze samen, alleen al in 2011, voor meer dan 100 diefstallen met geweld verantwoordelijk waren. Mannelijke leiders ‘kochten jonge vrouwen’ voor bedragen tot £170.000 van andere families in Kroatië. Ze werden speciaal uitgezocht vanwege hun vaardigheid in het stelen. “Hoe beter ze in het stelen waren, des hoger de prijs was”, zei Weintz. Vrouwen die er jong uitzagen, konden ook meer geld afdwingen, omdat ze door konden gaan voor minderjarigen. “De inbraken werden dagelijks uitgevoerd door heel Europa’’, zei Weintz.  “Die gingen steeds door – voor de kinderen was het net alsof ze dienstplichtig waren”.

De bazen van de bende werden in de gaten gehouden door het afluisteren van telefoongesprekken. De gesprekken lieten zien dat er een ‘maffia-achtig’ netwerk was dat de bazen in staat stelde om mooie huizen  te kopen in Slavonski Brod in Kroatië.

De verdachten, die op het moment niet met name genoemd mogen worden vanwege wettelijke beperkingen om de identificatie van de talrijke kinderen die erbij betrokken zijn te voorkomen, ontkennen alle aanklachten. De rechercheur haalde het geval Nathalie aan, een vrouw die was gekocht, maar die in twee jaar tijd ‘slechts’ een teleurstellende 200.000 euro’s had opgebracht.. Haar familie kreeg kennelijk de opdracht om 100.000 euro terug te betalen, maar dit werd verminderd tot een bedrag van 55.000 euro, omdat er rekening gehouden werd met de seksuele mishandeling die zij had ondergaan.

Ondertussen werd van de kinderen verwacht dat ze elke maand 5000 euro opbrachten in de vorm van gestolen goederen, die vlot door middel van een heler in Frankrijk en Duitsland werden verkocht. Dit alles hielp om een luxe leventje te financieren voor de bazen, die mooie panden konden kopen in Slavonski Brod in Kroatië.

Hun leider, een 66 jarige vrouw, wordt apart berecht.

Screenshot_15

Alle verdachten zeggen dat de ingewikkelde financiële transacties onderdeel vormen van een traditioneel Roma bruidsschatstelsel en dat het afluisteren van telefoongesprekken illegaal was. De advocaat voor de verdediging, Alain Behr, zei ook dat de huidige Franse anti-Roma gevoelens betekenden dat ze geen eerlijk proces zouden krijgen. “Ik hoop dat deze politieke stigmatisering niet leidt tot juridische stigmatisering”, zei Behr.

Laurent Fabius, de Franse minister van Buitenlandse Zaken, sprak op de Franse inter-Radiozender en zei dat Frankrijk er op het moment geen voorstander van is dat Bulgarije en Roemenië tot de Schengenlanden toetreden vanwege zorgen over de beveiliging van de grenzen. Hij zei: “Als er geen verandering in de voorwaarden komt,  zullen wij hier niet voor zijn”. Zijn commentaar komt net nu er een fel debat  in de Franse regeringscoalitie is over de behandeling van de Roma bevolking. Ongeveer 20.000  Roma immigranten uit Roemenië en Bulgarije wonen in honderden smerige tijdelijke kampementen aan de rand van de Franse steden.

Spanningen tussen Roma en de plaatselijke bevolking hebben de immigratie, vlak voor de gemeentelijke verkiezingen van het volgende jaar, tot een omstreden punt gemaakt.

Roemenen en Bulgaren mogen momenteel met hun paspoort door de Schengenlanden reizen, waar geen grenscontrole meer is tussen de meeste Europese landen en ook door de niet-gebonden landen Zwitserland en Noorwegen. De tijdelijke beperkingen, die ook paspoortcontroles inhielden, die ingesteld werden toen de twee landen in 2007 bij de Europese unie kwamen, worden in januari volgend jaar opgeheven. Maar elke EU-land heeft het recht om een veto uit te spreken over de toetreding van een lidstaat tot de Schengenlanden en een stemming hierover wordt het eind van dit jaar verwacht. Duitsland zei in maart dat het ook tegen toetreding tot de Schengenzone van deze twee landen was.

Fabius zei dat hij bang was dat de Bulgaarse en Roemeense overheden niet in staat zouden zijn de veiligheid van de grens te garanderen. “Mensen van buiten Europa zouden via Bulgarije en Roemenië vrije toegang tot Europa kunnen hebben”, zei Fabius op een radiozender. “Dit is een probleem en we moeten er zeker van zijn dat Bulgarije en Roemenië de middelen hebben om dit op te lossen”. “Het lijkt mij dat ze op dit moment nog niet voldoen aan de voorwaarden om tot de Schengen-zone toe te treden”.

Afgelopen week deed de minister van Binnenlands Zaken, Manuel Valls, stof opwaaien in de linkse regeringscoalitie, omdat hij zei dat de meeste Roma niet in staat waren om in de maatschappij te integreren en dat ze maar terug moesten gaan.

De ultrarechtse partij Nationaal Front heeft deze kwestie tot een belangrijk campagnethema gemaakt voor de gemeentelijke verkiezingen van maart. Ze waarschuwt voor een toevloed van nieuwe immigranten, wanneer Bulgaren en Roemenen zonder paspoort  kunnen reizen in het Schengenblok.

Het proces in Nancy, waar de 17 verdachte mannen en de 10 verdachte vrouwen bij betrokken zijn, gaat ondertussen door.

Screenshot_16

Bron:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2439194/Roma-gypsy-gang-trial-Women-sold-marriage-stealing-skills.html

Auteur: Peter Allen

Vertaald uit het Engels door:

Ben Heavem

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Criminaliteit, EU, Frankrijk, Roma en Sinti. Bookmark de permalink .

11 reacties op Een Roma zigeunerbende verkocht zijn vrouwen vanwege hun bedrevenheid in het stelen en kinderen werden gebruikt als ‘dienstplichtigen in een crimineel leger’; dit zei een rechtbank in Frankrijk aan het begin van een proces.

 1. Jean zegt:

  Wordt het niet hoogtijd dat wij die befdragers (advocaten) gaan aanpakken zoals we willen dat dergelijk krapuul aangepakt wordt? Nemen we Vlaanderen even voor ogen, komt het zwaarste krapuul in beeld dan komt steeds dezelfde befdrager in beeld? Wereldberoemd in lullen, lullen en nogmaals lullen én maar zakken vullen.
  Hoe weet dat krapuul steeds de weg naar die befdrager?
  Het laat bij mij in elk geval een wrang gevoel na en het berokkend veel schade aan het justitieapparaat want befdragers die zich inzetten voor krapuul verdienen geen enkel respect.
  Iedereen kan fouten maken maar dat krapuul maakt geen fouten die leven van de misdaad en misdaad schaadt.

  Like

  • Henk.V zegt:

   Mooie vertaling, Ben!

   Dit verhaal leert ons wat wij kunnen verwachten nu op bevel van de EU (!) de grenzen van het ”rijke” westen open moeten gaan en de stromen verrijking brengende gelukzoekers uit Bulgarije en Roemenië ons daarna met verrijkende ervaringen gaan gelukkig maken.

   Zoals het artikel laat zien zitten er onder de nieuwe Europeanen vindingrijke en vingervlugge lieden.
   De EU commissaris die ons met deze zegen overlaadt wist dat ook wel, maar zij dacht “Alles te weten maakt niet gelukkig” en zij zweeg over de consequenties van de intocht.
   Meeleven met de eigen bevolkingen past niet meer in de denkwereld van de EU top.
   Wel iets weten , maar je afsluiten voor de gevolgen van je beslissingen begint erg te lijken op het gedrag dat je bij psychopaten aantreft.

   Het Schengen verdrag beschermde het meer welvarende deel van de unie, maar de lidstaten zullen merken dat met Europese hulp en de onmisbare assistente van juristen de omwegen richting welvaart moeiteloos zullen worden gevonden.

   We zullen niet weten wat ons overkomt en degene die het helemaal nooit wil weten zit in het Catshuis. Zijn naam is Haas en hij weet nooit ergens van en hij lacht onbedaarlijk..
   Maar Mark Haas, ook voor jou gaat op ”De kruik gaat net zo lang te water tot die breekt.”

   We zullen het allemaal meemaken.

   Like

 2. Leo zegt:

  GEEN behoefte aan NOG MEER GEBOEFTE !
  I have e dream: Noord- en Zuid -Nedrland 1. Met eigen munt , de Florijn, Grenzen potdicht en confederaal in Europa. Met een defensie naar Zwitsers model.
  Dat moet een economisch gezond en voor de Nederlanders leefbaar bolwerk worden, …. toch ??

  Like

 3. Jan zegt:

  Schandalig om telefoongesprekken af te luisteren van deze arme mensen! Zo zie je maar weer dat fundamentele rechten van mensen met voeten worden getreden.

  Like

 4. monty1 zegt:

  @ Jean

  Jean, een gewetensvraagje. Stel dat jij zo’n “befdrager” was en je advocatenkantoor krijgt dagelijks aanvragen om groepsverkrachters, dieven en geweldplegers, mensenshandelaars, loverboys en ander “krapuul” te verdedigen. Je kantoor is van zijn bestaan afhankelijk van deze gevalletjes, dus als je weigert riskeer je je het economische voorbestaan van het kantoor, je zet het inkomen voor je familie op het spel (de mondjes moeten ook gevuld worden) en al je werknemers kunnen dan ontslagen worden. Wat doe je dan? Wat een dilemma.
  De meeste mensen kiezen een veilig heenkomen en doen hun oren dicht als het ss-arrestatieteam de buurman met zijn gezin komt ophalen. Een advocaat gaat een stapje verder en doet zijn ogen dicht en kijkt een andere kant op als meisjes op straat en op klaarlichte dag als slavinnen verkocht of uitgehuwelijkt worden of door groepen “crapuul” verkracht. De “befdrager” heeft geen oordeel als hij de verkrachters en geweldplegers vervolgens moet verdedigen.
  De kassa moet rinkelen. Om te overleven, Jean.

  Like

 5. Wachteres zegt:

  In veel Europese landen, waaronder Frankrijk, Duitsland, Nederland en GB, maken de [plaatselijke] regeringen zich zogenaamd zorgen over de toestroom van migranten.

  Of die zorgen echt zijn zullen we in de nabije toekomst wel merken. Of zal blijken dat het erg moeilijk is om tegen de wil van de EUSSR in te gaan?

  Er wordt van bovenaf al hard gedreigd naar onwilligen dat ze een baan bij de EU wel kunnen vergeten, als ze niet braaf doen wat er gezegd wordt.

  En hoe het volk dit allemaal vindt en, nog erger, dit ondergaat, zal de nep-elite werkelijk worst zijn.

  Like

 6. Republikein zegt:

  Ik sta ook niet op voor een rechter, wat bedoel je?

  Like

 7. Joannes den Hollander zegt:

  Die Franse wit bebefte zwarte jurken dragers zijn al geen haar beter dan hun linkse travestiete collega’s in de rest van West-Europa.

  Like

 8. Henk der Niederländer zegt:

  Dit is in het geheel geen nieuw fenomeen.
  Ik zelf ken een familie in Bulgarije “ook zigeuners” via mijn ex vriendin die hun dochter van 13 jaar oud verkocht om te trouwen aan een andere zigeuner familie voor indertijd 1 miljoen D Mark omdat het meisje een perfecte opleiding had gehad in winkeldiefstallen.
  Ze was zo goed dat ze dat Miljoen in 3 jaar tijd terug verdiend had

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s