PETITIE: Stop het demoniseren van Israël!

Screenshot_12

Recente voorvallen van anti-Israël partijdigheid hebben een grens overschreden. Het demoniseren van Israël wordt erkend als een vorm van antisemitisme door zowel het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken als de Europese Unie in hun definities van antisemitisme.

Het wordt tijd dat de media deze erkende definities van antisemitisme overnemen.

Teken hier de petitie:

http://honestreporting.com/a/petition/petition-media-antisemitism.html

Geplaatst door:

E.J. Bron

(h/t Helena)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op PETITIE: Stop het demoniseren van Israël!

 1. skills of nature zegt:

  palestijnen zijn ook semieten, dus is dit dan ook een antisemitisch blog?

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Wat is dat nu weer voor gebazel? Is iedereen inmiddels gek geworden????!!!!

   Webmaster

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   “Palestijnen zijn ook semieten.” Geen idee, eigenlijk; dat zou ik eerst eens moeten nagaan. Hoe dan ook, het doet er niet toe, want het zijn op de eerste plaats MOSLIMS.

   Like

   • delamontagne zegt:

    ja palestijnen zijn arabieren en die zijn van semititische afkomt. Als het 10-tallen jaren geleden anders verlopen was, had Israel ook voor de naam Palestina kunnen hebben kiezen en de mensen zouden er ook jiddisch gesproken kunnen hebben. Het verschil zit ,m in dat ” is-/lam”. Het verschil in taal Israel ïvriet” en die arabieren arabisch, dat weet ik niet, ben geen linguist….. In klank lijkt het voor mij ook niet op elkaar, behalve de “G”-klank, klinkt zoals in NL-s.
    Heb ook getekend ( teken alles what pro-Israel is, of ,t nu frans/engels of wat-dan-ook voor origine is.) OF ,T ALLEMAAL HELPT ???????????
    Israel is de enige democratie daar. Lees vandaag weer ergens in ,n krant over dat super-rijke-land Saudi arabia. Middeleeuws: 1000 zweepslagen voor ontbloot in auto zitten ( was wel een man, een vrouw zo UITERAARD gestenigd worden. 1000 zweepslagen over leeft geen mens. Met zulk soorts heeft men diplomatieke betrekkingen….!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Als je zo,n plaatje rechts-bovenaan in inleiding ziet van dit artikel. Zoiets had voor de oorlog toch ook in de Volkischer Beobachter kunnen staan. Nu dus in modernere variant. Maar de term änti-semitisch” schijnt dus alleen voor joden/israel gebruikt te worden. In ruimere betekenis zou ,t inderdaad op hun “niet-gekozen-vijanden”kunnen slaan.

    Like

  • Luchtpint zegt:

   Ethnisch gezien zijn palestijnen semieten. Er zijn nog andere volkeren die semitisch zijn.

   “In linguistics and ethnology, Semitic (from the Biblical “Shem”, Hebrew: שם‎, translated as “name”, Arabic: ساميّ‎) was first used to refer to a language family of West Asian origin, now called the Semitic languages. This family includes the ancient and modern forms of Ahlamu, Akkadian (Assyrian-Babylonian), Amharic, Amorite, Arabic, Aramaic/Syriac, Canaanite/Phoenician/Carthaginian, Chaldean, Eblaite, Edomite, Ge’ez, Hebrew, Maltese, Mandaic, Moabite, Sutean, Tigre and Tigrinya, and Ugaritic, among others.”

   M.a.w. Semitische volkeren behoorden zowel tot de culturen van de Oudheid, zoals Akkadiërs (Assyriërs en Babyloniërs) als tot uiteenlopende ethniciteiten van vandaag (waaronder Ethiopiërs, o.a. die uit Tigre en Tigrinya en ook de ‘standaard’ Ethiopiërs die Amhaars spreken, e.d.)

   http://en.wikipedia.org/wiki/Semitic_people

   De term antisemitisme heeft echter een specifieke betekenis:

   “Antisemitism refers specifically to prejudice against Jews alone and in general, despite the fact that there are other speakers of Semitic languages (e.g. Arabs, Ethiopians, or Assyrians) and that not all Jews speak a Semitic language.”

   “In 1873 German journalist Wilhelm Marr published a pamphlet, “The Victory of the Jewish Spirit over the Germanic Spirit. Observed from a non-religious perspective.” (Der Sieg des Judenthums über das Germanenthum. Vom nicht confessionellen Standpunkt aus betrachtet.) in which he used the word Semitismus interchangeably with the word Judentum to denote both “Jewry” (the Jews as a collective) and “jewishness” (the quality of being Jewish, or the Jewish spirit). Although he did not use the word “Antisemitismus” in the pamphlet, the coining of the latter word followed naturally from the word Semitismus and indicated either opposition to the Jews as a people, or else opposition to Jewishness or the Jewish spirit, which he saw as infiltrating German culture. In his next pamphlet, “The Way to Victory of the Germanic Spirit over the Jewish Spirit”, published in 1880, Marr developed his ideas further and coined the related German word Antisemitismus, “antisemitism”, derived from the word “Semitismus” that he had earlier used.”

   “The pamphlet became very popular, and in the same year he founded the League of Antisemites (Antisemiten-Liga), the first German organization committed specifically to combatting the alleged threat to Germany and German culture posed by the Jews and their influence, and advocating their forced removal from the country.”

   http://en.wikipedia.org/wiki/Antisemitism

   Het is duidelijk dat in de context van de 19e eeuw de term “antisemitisch” een specifieke betekenis gekregen heeft die tot vandaag ONGEWIJZIGD nog steeds dezelfde inhoud heeft in de zin van expliciet ANTI-JOODS, en die tegelijk dus NIETS te maken heeft met het idee dat die term ook werd toegepast, noch vroeger noch vandaag, met de betekenis van “racisme tegen Semitische volkeren in het algemeen, inclusief Arabieren.” De betekenis van het woord is per definitie sinds de 19e eeuw NIET veranderd !

   skills of nature probeert gewoonweg een linkserige discussie over het begrip op gang te trekken met het doel ons voor te stellen als RACISTEN.

   HEEL doorzichtig: de semantische betekenis van het woord WIJZIGEN en er een algemene betekenis aan toekennen die het woord in essentie NIET heeft. De Arabieren moeten dus nog maar eens als slachtoffer worden voorgesteld !!!

   Like

 2. wouteenhoorn zegt:

  Mr Bron heb de petitie getekend en velen van dit blok zullen dit ongetwijfeld ook doen.

  Like

 3. bigljohn zegt:

  Fijn dat wij iets voor Israel kunnen doen. Wij hebben inmiddels ook getekend. Dat gezever moet maar eens en voorgoed afgelopen zijn, met dat demoniseren van Israel ! En aan – skills of nature –
  willen wij melden; schaam u diep !

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Hij is uit zichzelf vertrokken, anders had ik hem een handje geholpen…

   Like

   • Luchtpint zegt:

    Je hebt nu een argument in handen voor het geval hij nog eens met zijn bedenkelijke retoriek op de proppen komt. Dat was een verhaal dat ik trouwens vroeger nog had gehoord van mensen zoals hij. Ze denken dat ze slim zijn, maar ik trap er niet meer in.

    Like

 4. petra555 zegt:

  Ben tégen antisimitisme en heb getekend.

  Like

 5. Rudi zegt:

  Heb net ook getekend.

  On topic wat betreft antisemitisme: Belgisch parlementslid trekt de lijst van Islam, zijn ‘broeders in antisemitisme’
  http://www.standaard.be/cnt/dmf20131002_00771057

  Like

 6. Republikein zegt:

  Ik ben een leipo, ik teken gewoon! How about that!

  Like

 7. Jan Wandelaar zegt:

  11,000,000 Muslims have been violently killed since the establishment of the State of Israel in 1948. But not by Jews.

  http://plancksconstant.org/blog1/2013/09/11000000_muslims_have_been_violently_killed_since.html

  Muslims are safer fighting a war against Israel than living peacefully in some Muslim country. Is that crazy or what?

  Like

 8. Erik Bink/aka "Erik Mokum" zegt:

  Ik heb ook getekend.
  Aan de juiste en verhelderende informatie van “Luchtpint” is nauwelijks iets toe te voegen. Het volgende lijkt me toch wel aardig om ook te weten. In 1872 – dus een jaar voor Marr’s pamflet publiceerde Friedrich Nietzsche (1844-1900) zijn “Die Geburt der Tragoedie aus dem Geiste der Musik” waarin hij de lijn Griekse tragedie-Wagner’s muziekdrama belicht. Hij behoorde toen nog als jongeman van 28 tot de clique rond Wagner, de clique die zeer (nog net avant la lettre) “anti-semitisch” was. In de loop van de jaren nam Nietzsche op grond van tal van filosofische, culturele, politieke redenen afstand van Wagner, wat resulteerde in zijn geschrift “Der Fall Wagner. Ein Musikanten Problem” van 1888. Ondertussen had hij zich tot “anti-antisemiet” verklaard, hij verzette zich tegen het antisemitisme van de Wagner-clique en aanverwanten. Dus de term had zich in Duitsland rondgesproken.
  Nietzsche voorzag in de toekomst een grote rol voor de Joden weggelegd met betrekking tot de vernieuwing van de Europese cultuur – nu, daar hebben, zoals we allen weten, de heer A.H. en
  zijn trawanten een stokje voor gestoken.

  Like

 9. Martien Pennings zegt:

  Ja, ik wilde zojuist de petitie tekenen en toen bleek dat ‘m allang getekend had.
  Ik word oud.

  Like

 10. Tom Hendrix. zegt:

  Ook ik heb de petitie getekend, met mijn volledige instemming! Ik ben het demoniseren van Israel door de EUSSR en LINKS kotszat!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s