De gekaapte revolutie

Screenshot_6

Geen spelletje: zonder enige scrupules worden er kindsoldaten, maar ook zelfmoordaanslagen ingezet

Steeds meer radicale islamieten strijden in Syrië om de macht – shariarechtbanken in Aleppo ingevoerd.

Volgens de Syrische president Assad behoort 90% van diegenen die tegen hem vechten tot de terreurorganisatie Al Qaida. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry op zijn beurt beweert dat maximaal een vierde deel van de “rebellen” in Syrië tot extremistische groeperingen zouden behoren. Maar blijkbaar heeft geen van beiden het goed.

Toch lijkt het in het geval van Syrië intussen zinvol te zijn om in plaats van “rebellen” van terroristen te spreken. Gefundeerd als nog niemand hiervoor heeft de militaire specialistische dienst “IHS Jane´s Terrorism and Insurgency Center” zich nu beziggehouden met de bewapende Syrische oppositie. Van de ongeveer 100.000 strijders tegen Assad is de helft Jihadstrijders of extreme radicale islamieten, aldus “IHS Jane´s Terrorism and Insurgency Center” na onderzoek ter plaatse en beoordeling van informatie van geheime diensten. Ongeveer 10.000 van die strijders kunnen gerekend worden tot Al Qaida, daarbij komen nog ongeveer 30.000 tot 35.000 overige Jihadisten. Nog eens 30.000 “gematigde” strijders worden tot groepen gerekend, die eveneens een islamitisch karakter hebben. Krachten, die men met veel goede wil seculier en prowesters kan noemen, maken in het gunstigste geval nog slechts een derde deel van de Syrische oppositie uit.

“In plaats daarvan wordt de opstand gedomineerd door groepen, die een radicaalislamitisch standpunt vertegenwoordigen”, aldus de auteur van het onderzoek, Charles Lister, van “IHS Janes´s”. De zuivere aantallen van de strijders zijn echter slechts de helft van het beeld, want de bewapende oppositie in Syrië omvat 1000 groeperingen. Gezien deze versplintering leggen grote groeperingen zoals het radicaalislamitische Al-Nusra-front of de groepering “Islamitische staat in Irak en Syrië” (Isis), die beide bekendstaan als afdelingen van Al Qaida, des te meer gewicht in de schaal. Het Al-Nusra-front is niet alleen getalsmatig sterk, het wordt ook gefinancierd door de rijke Golfstaten Saoedi-Arabië, Qatar en Koeweit.

In twee opzichten zou de toekomst van Syrië wat betreft het Al-Nusra-front wel eens noodlottig kunnen zijn. In de oorlog met de troepen van Assad staat het enerzijds bekend als strijdvaardig, in de veroverde gebieden neemt het front bovendien met steeds meer succes een ordefunctie over. Volgens plan legt het front zodoende de fundamenten voor een toekomstige Syrische staat onder de voortekens van een fundamentalistische islam. Dit wordt al zichtbaar in de dichtstbevolkte stad van Syrië, in Aleppo. Daar heeft Al-Nusra niet alleen plunderende bendes verdreven, maar ook de levensmiddelenvoorziening weer succesvol opgebouwd. Het is echter niet gebleven bij goedkoop brood voor de inwoners. Samen met de functionarissen van het Al-Nusra-front heeft ook een shariarechtbank zijn intocht in de stad gehouden. In de in meerderheid door gematigde moslims bewoonde stad moesten de eerste inwoners zich inmiddels voor “verbroedering met vrouwen” en het “drinken van alcohol” verantwoorden. In ieder geval zolang de oorlog duurt zullen straffen zoals het afhakken van handen bij dieven niet voltrokken worden, aldus een plaatselijke reportage van de Britse krant “Telegraph”.

Veel minder terughoudendheid toont de groepering Isis in de omgeving van Aleppo. De “rebellen”groepering, die bekendstaat als een verzamelbekken voor vooral buitenlandse Jihadisten, zorgde onlangs met unieke wreedheden voor krantenkoppen. Foto´s in het Franse tijdschrift “Paris Match” lieten zien hoe gevangenen in het bijzijn van kinderen onthoofd werden. Een andere beschuldiging tegen de groepering luidt dat zij in Syrië zelfs zou zijn begonnen met de opbouw van opleidingskampen voor kindsoldaten. Beter uitgerust dan andere groeperingen zet Isis ook in toenemende mate tactieken zoals zelfmoordaanslagen in, waarvan de fatale gevolgen al uit Irak en Afghanistan bekend zijn.

Een inkijkje in hoeverre de omwentelingspoging in Syrië niet alleen door radicale islamieten, maar ook door andere krachten werd gekaapt, leveren de uitspraken van vrijgekomen gijzelaars. Zeer verhelderend was bijvoorbeeld de inschatting van de Italiaanse journalist Domenico Quirico, die zich vijf maanden in handen van radicaalislamitische groeperingen bevond. Binnen de “rebellen”-groeperingen ziet Quirico een volledig nieuw fenomeen ontstaan: “…het ontstaan van bandietenbendes. Ze profiteren van een radicaalislamitische façade en de context van de revolutie om complete landstreken naar zich toe te trekken, de bevolking te chanteren, mensen te ontvoeren en hun eigen zakken te vullen”, aldus de ervaren oorlogsverslaggever tegenover “Der Spiegel”.

Daarom is het ook niet verwonderlijk welke scepsis er in het Amerikaanse leger m.b.t. het thema Syrië heerst. Uit een peiling van het militaire tijdschrift “Military Times” bleek dat 75% van de ondervraagde Amerikaanse soldaten een inzet in Syrië afwees, hoewel de vraagstelling inhield dat er bewijzen voor het inzetten van gifgas door de troepen van Assad zouden bestaan. In werkelijkheid is het moeilijk uit te leggen waarom de Al Qaida strijders, die in Afghanistan of Irak schuldig zijn aan de dood van honderden Amerikaanse soldaten, in het geval van Syrië ondersteund moeten worden. Met hun terughoudendheid zouden de Amerikaanse militairen wel eens een goede neus kunnen hebben. Bij een militair ingrijpen dreigt niets anders dan een herhaling van het Irak-scenario: de zogenaamde bevrijders als schietschijf van diverse groeperingen in de burgeroorlog.

Bron:

http://www.preussische-allgemeine.de/nachrichten/artikel/die-gekaperte-revolution.html

Auteur: Norman Hanert

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, Syrië. Bookmark de permalink .

7 reacties op De gekaapte revolutie

 1. Republikein zegt:

  Comment verwijderd wegens blogregel 3

  Webmaster

  Like

 2. Tom Hendrix. zegt:

  Maar weet de opper-moefti OBAMADRAMA dat nu ook, hoe wreed zijn maatjes -de extreme HAATJURKEN – zijn.

  Like

 3. Joop Klepzeiker zegt:

  Ik bedoel dus het comment met link van

  Republikein zegt:
  3 oktober 2013 om 15:16

  Like

 4. E.J. Bron zegt:

  @Joop

  Eens. Na lezing van het interview met Chomsky kreeg ik braakneigingen… Wat een vuile rat die Chomsky!

  E.J.

  Like

  • Republikein zegt:

   Ik gaf aan dat het een nachtmerrie was, maar oke, blogregel3 heeft terecht voorrang.

   Like

  • Joop Klepzeiker zegt:

   Mijn verontschuldiging voor mijn wat heftige reactie maar ik ben met dit soort zaken al heel lang bezig en ben dan ook bekend met veel vuiligheid, ik probeer zo weinig mogelijk iets te vertellen alleen maar info te verschaffen zodat men zelf op zoek gaat en conclusies trekt.

   Maar mijn dank en Republikein sportief opgevat ik had dan ook geen enkel wantrouwen in je motieven hoor..

   Ik bezit mijn ziel in lijdzaamheid , maar hoed mij voor de valse hond.

   spit die vuilnisbak maar eens uit.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s