Europa financiert massaal nederzettingen in bezet gebied!

Screenshot_14

(Door: Eugene Kontorovich, hoogleraar Recht aan de Northwestern Universiteit in Chicago. Jerusalem Post. Vertaling Likoed Nederland, 2 oktober 2013)

De EU geeft bewust en doelgericht aanzienlijke financiële steun aan nederzettingen in bezet gebied – in het door Turkije bezette Noord-Cyprus. Dit terwijl onder nieuwe Europese richtlijnen die deze zomer zijn opgesteld er geen euro zou mogen gaan naar Israëlische organisaties die activiteiten hebben voorbij de Groene Lijn. Europa zegt dat een dergelijke stap – ongeëvenaard in haar betrekkingen met alle andere landen – wordt opgelegd door het internationaal recht. Toch blijkt dat ondanks deze richtlijn de EU aanzienlijke financiële steun geeft aan nederzettingen in bezet gebied, in het door Turkije bezette Noord-Cyprus.

Zo financieren EU-gelden de bezetting van een EU-lidstaat.

De Turkse invasie en bezetting van Cyprus in 1974 werd veroordeeld door de VN-veiligheidsraad. Volgens het officiële beleid van de EU is de Turkse bezetting onwettig en dient Turkije zich volledig terug te trekken. De EU erkent de Turkse regering in Noord-Cyprus niet. Niettemin heeft de EU een apart programma met subsidies gericht op Noord-Cyprus. Daarover bracht de EU vorig jaar zelfs een mooie, kleurrijke brochure uit (foto boven).

De subsidies zijn gebaseerd op een besluit uit 2006 om “een einde te maken aan het isolement van de Turks-Cypriotische gemeenschap”. Er wordt momenteel 28 miljoen euro per jaar toegewezen (bijna een procent van het bruto nationaal product van Noord-Cyprus). Met het geld worden buitenlandse beurzen verstrekt aan studenten en subsidies voor onder meer het MKB, infrastructuur en cultuur.

Het programma geeft dus subsidies aan de Turkse bedrijven en particuliere organisaties en ondersteunt de bezettende macht.

De EU doet in Noord-Cyprus precies wat zij zegt dat wat in het geval van Israël verboden is volgens het internationale recht.

Maar in de besluiten en rapporten over Noord-Cyprus staat niets over een internationale juridische kwestie rond deze financiering. Er zijn nog meer vreemde verschillen. Terwijl in het geval van Israël het beleid erop is gericht dat geld niet onbedoeld terecht komt op de Westbank (of de Golan of zelfs Gaza, vreemd genoeg), leidt het project in Noord-Cyprus  juist opzettelijk geld naar activiteiten die voor 100% de bezetting financieren. Daarvoor heeft de EU zelfs een kantoor in Noord-Cyprus. Dit kantoor onderhoudt rechtstreeks contacten  met het Turkse bezettingsregime in het gebied. Ook in een ander opzicht is het programma voor Noord-Cyprus afwijkend. In de richtlijnen voor Israël wordt een uitzondering gemaakt voor de ‘bezette’ Palestijnen. Bij de Noord-Cyprus subsidies kan zo een uitzondering niet gemaakt worden, omdat de meerderheid van de bevolking van het gebied bestaat uit kolonisten vanuit het vasteland van Turkije.

Zodat het alleen de Turkse kolonisten zijn die kunnen profiteren.

Het programma voor Noord-Cyprus is slechts het meest schrijnende voorbeeld van royale EU-financiering voor de bouw van nederzettingen. Bijvoorbeeld deze zomer nog zijn overeenkomsten getekend die de Marokkaanse bezetting van de Westelijke Sahara financieren. En natuurlijk opereren veel Europese bedrijven en universiteiten openlijk in bezette gebieden, van Franse oliemaatschappijen in de Westelijke Sahara tot Britse universiteiten in Noord-Cyprus. Maar deze bedrijven zijn niet geschrapt van EU-financiering, zoals vergelijkbare Israëlische bedrijven. Deze EU-activiteiten hebben geen internationaal juridisch protest gegenereerd, want in feite is het standaard juridische oordeel dat deze financiering geen enkele wet of principe schendt. Het nieuwe standpunt van de EU ten aanzien van Israël is geen juridische of logische consequentie van Israëlische daden.

De EU behandelt Israël anders dan andere landen met nederzettingen, door die van haar als onwettig te beschouwen. Dit suggereert dat, ook als Israël geen nederzettingen zou hebben, het door Europa anders behandeld zou worden.

Screenshot_15

Grensmuur Noord-Cyprus

Bron:

Likoed Nederland

LIKOED

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Cyprus, EUSSR, Hypocrisie, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Rotzakken, Socialisten. Bookmark de permalink .

11 reacties op Europa financiert massaal nederzettingen in bezet gebied!

 1. Trucker zegt:

  De LEUGENAARS (ben ik in deze eens zeer beleefd) die KWAKEN dat een geintegreerde islamiet een “aanwist” is waar dan ook en nog meer een bewijs dat niet alle islamieten terroristen zijn worden met deze video TE KAKKEN gezet.
  In de USA waar iedereen een faire kans om zicht te ontplooien staat dit SOORT antisemieten maar doodleuk 1 de geschiedenis ontkennen en 2 hun haat tegen Israel te uiten zonder dat ze daarin gehinderd worden.
  Ik vindt ELKE islamiet in het Vrije Westen één TEVEEL en de DOMME kiezers die hun colléga/buurman/garagist/klusjesman/pitarommelverkoper/whoever een “goede” islamiet vinden…tja waarom heet ik ze DOMME kiezer (zuiver retorische vraag).
  Tweede video uitkijken tot het einde (dit is The United States of America anno 2013) waar de (zwarte) politieagent Tom Trenton de toegang tot een antisemieten bijeenkomst ontezgd, hij mag binnen maar zonder camera, wat heeft dat tuig te verbergen.
  Die Greta Berlin met een islamietenvlag op het voorplan…nog nooit van gehoord maar deze soorten verbergen zich bij inactiviteit onder stenen en komen daar enkel vanonder gekropen om haat en vergif te spuwen.

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   Wat is het toch tuig!
   Je hebt de onwetenden, die alle leugens van de Palmaffia-propaganda naleuteren en je hebt de echte antisemieten, die in het tweede filmpje aan het einde uit die zaal komen.
   Wat mij ook altijd opvalt, is dat die hoofddoeken zo gelúkkig zijn!
   Die voelen zich als een vis in het water in “politie-correct” Amerika

   Like

  • Rudi zegt:

   Ik heb allebei de filmpjes bekeken en nog een paar van Tom Trento. Het eerste is echt om te gaan schreeuwen: ‘U heeft het recht op uw eigen waarheid, maar niet op uw eigen feiten!” Zelfs op de eenvoudige vraag of er Joden woonden in Israël voordat er sprake was van ‘Palestijnen’ zet de geïnterviewde met de mond vol tanden.
   Wat zei Goebbels ook weer? “Als je een leugen maar lang genoeg blijft herhalen, gaan mensen ze op den duur geloven.”

   Ik weet het, het is hier al eerder gezegd.

   Like

 2. Martien Pennings zegt:

  En, zijn er al kamervragen door de buitenland-specialist van de PVV gesteld?
  Een prachtkans: EU en Israël en Turkije in één klap.
  Nou je zo vraagt . . . . wie is eigenlijk die buitenland buitenland-specialist bij de PVV die dermate heftig aan de weg timmert dat ik ‘m niet eens ken?

  Like

 3. Martien Pennings zegt:

  Van deze Kontorovich heb ik trouwens een college samengevat in het Nederlands:
  http://bit.ly/10TQRZV
  “Het college van Eugene Kontorovich “THE LEGAL CASE FOR ISRAEL” uitgeschreven in het Nederlands”

  Like

 4. luckybee zegt:

  Alleen Wilders kan de financering van moslims bezettingen verhinderen, als wij zijn program lezen.Het staat daar ook in.

  Like

 5. Tom Hendrix. zegt:

  De EU is een grote verzameling van hypocrieten en verraders van hun eigen bevolkingen. De EU is gewoon de “HOER VAN BABYLON”, zoals verwoord in het boek : ” de Openbaring van Johannes”, ook wel genoemd de Apocalyps! Van een satanische EUSSR kan men niet anders verwachten!

  Like

 6. Jan zegt:

  Bezet gebied, West Sahara, bezet door Marokko

  Like

 7. Jan zegt:

  EU representative in Israel caught smuggling gold, drugs

  Gold bars and jewelry, hundreds of smartphones, and steroids all worth $2.5 million found in car of EU diplomat entering from Jordan.

  Dozens of kilograms of gold, hundreds of smartphones and a full package of steroid drugs were discovered by customs inspectors in the car as it tried to pass through the Allenby Border Crossing from Jordan, reports Channel 2.

  The EU diplomat was detained and later released, and his driver – an Arab resident of the northern Atarot neighborhood of Jerusalem – was detained for investigation. The driver had his arrest extended to next Sunday by the Jerusalem Magistrate’s Court.

  All together the seized goods reached an estimated value of around 10 million shekels (over $2.5 million).

  The illegal activity associated with the EU comes the same Thursday that the IDF demolished nine EU-funded illegal Arab buildings in the northern Jordan Valley.
  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/207541

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s