Martien Pennings gaat toch maar PVV stemmen . . . . .

Screenshot_8

(Door: Martien Pennings)

Ik heb nogal wat over me heen gekregen toen ik kritiek leverde op de PVV en daaraan het voornemen verbond zelfs niet meer op de partij te stemmen. Ik werd zo’n beetje neergezet als een landverrader en ik kreeg het gevoel bij sommige comments dat er mensen bij waren die me zouden hebben willen opknopen als ze de kans zouden krijgen.

Ik schreef:

“Ik ben het autistische gedoe van de PVV zat en de partij krijgt daarom alléén al niet eens meer mijn stem. Maar vooral ben ik klaar met een partij die, naar ik hoop uit domheid, met in elk geval één antisemitische partij in Europa samenwerkt.”

De kritiek die ik heb geleverd op de PVV blijft staan en vooral die oerdomme alliantie met die FPÖ van Strache zit me dwars. De vrijage met het Vlaams Belang vind ik minder verontrustend, al blijf ik het een geweldige gemiste kans vinden dat de PVV niet als voorwaarde voor gesprekken heeft geëist dat de top van het VB publiekelijk en structureel stelling zou nemen tegen dat gedeelte van zijn achterban dat antisemitisch is. Dat zou in het voordeel van zowel de PVV als het VB zijn geweest.

Maar . . . . . in een telefoongesprek met de webmaster vanmiddag, betrapte ik mezelf erop dat ik zei: “Maar natuurlijk blijf ik hopen dat ze bij de komende verkiezingen de absolute meerderheid halen.” Ja, dat is wel een beetje raar als je tegelijk zegt dat je niet op ze zult stemmen. Tegenspraak. Moest opgelost.

En toen ging ik nadenken. Ja, dat doe ik wel eens. En ik somde op: als ik weet dat er géén alternatief naast de PVV bestaat, als ik weet dat Wilders zelf géén antisemiet is, als ik weet dat Wilders  een groot verdediger van Israël is, als ik weet dat hij de enige echte anti-islam-partij en anti-EU-partij leidt, dan moet ik gewoon weer op ‘m stemmen, net zoals ik al doe sinds Wilders aan de verkiezingen deelneemt.

En dus wilde ik die mededeling in een comment onder dat stuk zetten waaronder die veldslag had gewoed, maar de webmaster vond het beter dat ik het even in een apart stukje zou doen. Nou, bij deze.

Oh ja: en ik heb met de webmaster afgesproken dat comments waarin alleen maar smalend van terugkrabbelen en dergelijke wordt gesproken niet geplaatst worden.

Screenshot_9

Door:

Martien Pennings

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

79 reacties op Martien Pennings gaat toch maar PVV stemmen . . . . .

 1. E.J. Bron zegt:

  Dit siert Martien Pennings! Klasse Martien!
  (aan de laatste twee zinnen in het artikel hierboven wordt door de webmaster echter onverbiddelijk vastgehouden!)

  Webmaster

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Ik wist even niet wat ik nu moest denken van de heer Pennings. Ik vond dat hij aan de ene kant een goed punt had maar aan de andere kant vond ik het teleurstellend dat hij zou afhaken bij de PVV.
   Gelukkig is hij weer terug!
   Wilders is ook maar een mens en dus maakt hij fouten maar hij is de enige op wie we onze hoop nog kunnen vestigen.
   Het feit dat hij de enige is, is echter wél beangstigend en ik begrijp de mensen die dit eveneens zo vinden, heel goed.
   Het is riskant als een politieke partij maar één ‘ziel’ heeft.
   Een vriend van mij heeft destijds een schitterende sollicitatiebrief aan Wilders geschreven maar hij heeft hierop nooit antwoord gekregen.
   Kijk, dat soort dingen vind ik jammer, maar hoe dan ook: ik blijf op de PVV stemmen.

   Like

 2. bobzelf zegt:

  nou mijn jongen , leuk , fijn , gaaf , en stoer dat je er weer bij bent !!!
  mijn vader riep vroeger ( vroeguhhhhhh ) al , van elke 2 mensen in deze wereld is 1 het niet met je eens !!!
  Dus ga door met de goede strijd !!!
  groeten bob

  Like

 3. Joop Klepzeiker zegt:

  Inderdaad dit toont klasse !

  Alleen een groot mens kan terugkomen op zijn beslissingen.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Joop Klepzeiker: 15.34. uur. Je zegt Joop: ” Alleen een groot mens kan terugkomen op zijn beslissingen”, en dat is absoluut waar. Het toont karakter!

   Like

 4. Republikein zegt:

  Weer een zorg minder, maakt mijn week goed!

  Like

 5. Tom Hendrix. zegt:

  Een mooi statement van Martien, waar ik zeer blij om ben!

  Like

 6. siemx zegt:

  Oh, wat ben ik blij! Hulde Martien Pennings!

  Like

 7. Daiyu-ninja zegt:

  Welcome back, meneer Martien. (smile)

  Like

 8. Jantje zegt:

  Martien, het is belangrijk om je ideeeën af en toe eens te overwegen. Dat zouden er meer moeten doen (vooral in het linkse kamp, natuurlijk 😉 ).
  Zelf vind ik ook dat er geen alternatief is. Het is nooit 100% goed, maar de PVV benaderd wel het meeste wat ik denk en vind.
  Hopelijk wordt het publiek niet nog eens omgepraat door DWDD en dergelijke om ‘strategisch’ te gaan stemmen. De enigen die daar wel bij varen zijn degenen die die oproep doen.
  Mensen trap er niet nog eens in. Je houdt er altijd een onbestemt gevoel aan over. Sinds de PVV er is, heb ik er een goed gevoel over als ik gestemd heb.
  “Wij zijn het volk!”.

  Like

 9. CDlogo zegt:

  Fijn dat het pragmatisme weer bij je is teruggekeerd Martien.
  Niet dat de PVV zaligmakend is wat mij betreft, maar de PVV,VB, FN en de FPÖ zijn allemaal sterk anti-EU en de EU sterk anti-Israel dus……

  Like

 10. friki zegt:

  Ben hier blij mee heer Pennings. De PVV heeft mensen nodig zoals U.

  Like

 11. Bob Fleumer zegt:

  Welkom dat je bij de club blijft Martien!
  Laten we de PVV sterk maken en druk uitoefenen waar nodig!

  Like

 12. Het verloren schaap is weer gevonden! Door E.J. Bron.

  Like

 13. Theresa Geissler zegt:

  Wie heeft het nou smalend over terugkrabbelen? IK waardeer het enorm, dat je er serieus over nagedacht hebt en nu bovendien de moed hebt om er voor uit te komen!
  Proficiat met deze stap!
  Daarnaast ben ik de discussie blijven volgen en ik méén te bespeuren dat jou nog meer dwars zit. Wat ik bedoel: Dat (al dan niet opgeblazen) verleden van Strache was wat jou betrof de druppel die de emmer deed overlopen, maar er is natuurlijk méér. En ik kan je wel vertellen, dat ik dat ‘meerdere’heel goed kan meevoelen. Lees mijn reactie op het comment van Wachteres er maar eens op na. Maar nee, voor jou wil ik hier best een paar details weergeven:
  -Het gesloten karakter van de PVV is inderdaad bezwaarlijk. Het valt met best te begrijpen waarom Wilders dat indertijd zo heeft opgezet, maar hij had er goed aan gedaan, na enige jaren herstructurering naar een gangbaar partijstelsel te overwegen. Je voelt je als kiezer wel wat voor Jan Lul staan als je altijd op een partij stemt, waarvan je geen lid kunt worden.
  -Dat je al enige malen e-mails naar Wilders stuurt en daarop totaal geen respons krijgt, voelt ook wel eens enigszins frustrerend. Ik weet echter niet, hoe dat bij andere partijen gaat.(Wel heb ik ooit, als begin-20er, een handgeschreven brief naar Hans Wiegel gestuurd en daarop toen heel aardig, serieus en persoonlijk antwoord gekregen, maar ik geef toe dat dat al 36 jaar geleden is.)
  -Je hebt zeker gelijk als je stelt, dat de PVV zou moeten proberen, de middenklasse te bereiken. En daartoe zou zij inderdaad moeten proberen haar presentatie te verbeteren. Ook hiertoe zou een opener, toegankelijker partijstructuur helpen. Nu lijkt het inderdaad of ze alle ‘klussen’ voor zichzelf houden. Het is
  bijvoorbeeld te zot voor woorden, dat een unieke figuur als Theo Hiddema -die door zijn manier van redeneren zelfs tegenstanders van de PVV voor zich weet in te nemen- een buitenstaander blijft door die gesloten structuur.
  En last but not least: Ik kan me bijzonder goed voorstellen, wat een frustratie het voor mensen al jij (en misschien Roelf-Jan) moet betekenen als je de partij serieus van dienst denkt te kunnen zijn en daar niet eens op gereageerd wordt. Geert is kennelijk zó bang voor ínterne rotzooi’ dat zijn beleid er verkrampt van raakt. (Maar vergeet dan ook niet zijn ervaring met o.m. Karen Geurtsen van HP/De Tijd; díe infiltratie was echt een rótstreek, die ze natuurlijk de pVV weer moesten flikken.)
  Kortom, nog even afgezien van de Strache-kwestie is je irritatie goed na te voelen en zelfs terecht. Maar…….Helaas, we hebben niets anders.
  Wilders is echt de énige, die de problemen, die ons aan het hart gaan, benoemt. Geen enkele andere partij doet dat. -De SGP is op andere gronden anti-Islam, gronden, waar je in wereldlijke kwesties niets aan hebt.
  We wegen dus alles tegen elkaar af. En wat voor ons het zwaarste weegt……
  Maar dat begrijp jij ook, anders was je niet zo fideel geweest om nog eens te gaan her-overwegen.
  Proficiat, Martien!

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   Ik heb het ze ook niet gemakkelijk gemaakt, Theresa.
   Na bemiddeling heb ik wel eens gesolliciteerd en ik meen dat Wilders en Bosma zich er toen zelf over gebogen hebben.
   Maar die “sollicitatie-brief” was in feite een anti-sollicitatie.
   Ik eiste min of meer de functie van hofnar op, of van goeroe en dat mijn taak zou zijn om in zo’n bureau-draaistoel te gaan zitten wiebelen met mijn benen op een bureau, wachtend op goede invallen, waarmee ik onbeperkt toegang zou hebben tot Wilders en Bosma.
   Dit is gechargeerd, maar het kwam er wel op neer dat ik de functie van “criticus en ideeën-aandrager aan de zijlijn” zou krijgen.
   Ik wilde geen “dossiers onder me” krijgen.

   Like

 14. tjonge zegt:

  hehe, dat doet me deugd !

  klaar….zand erover, ik ben het al weer vergeten (ik hoop jij ook 🙂 ), op naar het volgend onderwerp martien.

  Like

 15. Maja zegt:

  Alleen maar blije gezichten op het forum na dit prachtige bericht van de heer Pennings! 🙂 Met een extra PLUS van mij voor het commentaar van Joop Klepzeiker. Want zó is het en niet anders!

  Like

 16. koddebeier zegt:

  🙂 De verloren zoon keert terug in het PVV kamp !!
  En wat de alliantie met andere minder frisse partijen voor het Europese parlement betreft, soms moet je kiezen tussen twee kwaden. Als je alleen staan tegen zo vele Eurofielen of een pact sluiten met wat anders denkenden om het Eurofielen kwaad te kunnen dwarsbomen.

  Like

 17. reageerbuis zegt:

  Fijn je besluit te lezen. Ben het met de meeste punten van je kritiek op Wilders volkomen eens! Communicatief laat de PVV het afweten. Ik hoop dat de reactie van Wachteres Wilders cs tot nadenken zal zetten. Er moet toch iemand te vinden zijn die de standpunten van de PVV in discussieprogramma’s kan verwoorden en de laaghartige aanvallen weet te pareren.

  Like

 18. Maja zegt:

  reageerbuis zegt:
  3 oktober 2013 om 16:52

  “Er moet toch iemand te vinden zijn die de standpunten van de PVV in discussieprogramma’s kan verwoorden en de laaghartige aanvallen weet te pareren”.

  ALS de PVV wordt uitgenodigd in een discussie-programma is dat slechts om de partij onderuit te kunnen halen. Er zijn zéker capabele PVV-ers die de laaghartige aanvallen weten te pareren maar dat heeft geen enkele zin omdat men gehersenspoeld is. Leer mij de Publieke Omroep kennen! Zelfs van de 1e PVV-demonstratie op 21 september wist men “nazi’s” te maken omdat er 5 “princevlaggen” aanwezig waren. Terwijl ik zelf een foto in mijn pc heb waar op diezelfde dag tijdens de demonstratie in Amsterdam een vlag met Marx er op te zien is. Maar DIE vertoont de P.O. niet!!
  Dus de PVV doet het m.i. prima en ook dat “geen lid kunnen worden van de PVV” is gewoon een wassen neus. Er is nog geen 10% van de stemmers op een partij, lid daarvan. Wat zouden de rooien dólgraag lid willen worden van de PVV om vanuit die positie de partij naar het graf te helpen. Geert heeft het grootste gelijk van de wereld om dàt niet te laten gebeuren en de geschiedenis laat zien dàt men het geprobeerd heeft.

  Like

 19. Maja zegt:

  En wat het contact met de PVV betreft, ik heb diverse keren antwoord gekregen van Fleur Agema en met Sietse Fritsma langere tijd heel leuk emailcontact gehad.

  Like

 20. AdriePVV zegt:

  Martien, met of zonder je stem op de PVV, ik heb geen moment aan je goede bedoelingen getwijfeld.

  Like

  • maria zegt:

   Nee ik heb ook geen enkele twijfel aan de intenties van Martien. Ik bevind mij in dezelfde spagaat : Kiezen voor de PVV vanwege : anti-EU, anti-islam en pro-Israël. Maar dan toch twijfels hebben vanwege : Autistisch gedrag van Geert, associatie met extreem-rechts en anti-religieus beleid waardoor b.v. IRT-slachten gelijk wordt gesteld aan halal-slachten en christelijk onderwijs moet lijden onder het falen van islamitisch onderwijs. Hopelijk ziet Geert ook in dat hij eerst Nederland moet winnen alvorens Europese avonturen aan te gaan. Maar ik vertrouw op het oordeel van Martien Pennings.

   Like

 21. rommel zegt:

  Jammer.
  Het begon net spannend te worden.
  Naja, op naar de volgende rel.

  Like

  • delamontagne zegt:

   Daar zit natuurlijk een ondertoon in, die rel. …………Ik Was toch wel PVV blijven stemmen, waar anders op ? Maar .t blijft eerlijk dat-ie na opwelling” toegeeft terug te krabben.

   Like

 22. Marc Bouwman zegt:

  Desalniettemin blijft wat mij betreft je kritiek op de PVV intact: de partij is teveel in zichzelf gericht en is niet alleen incommunicado naar buiten, maar ook naar de eigen aanhang.

  De wijze waarop Wilders indertijd koos voor een partij met maar een lid is goed te begrijpen na het falen van de LPF. Dat soort toestanden wilde hij ten koste van alles vermijden. Begrijpelijk. Desalniettemin is het voor aanhangers moeilijk door de partij gehoord te worden. Althans, reacties van de partij naar die aanhangers toe blijven uit. Je weet nooit zeker of je gehoord wordt. En dat is een gemis.

  Er zitten twee kanten aan democratisering van de partij. Enerzijds maakt het zich kwetsbaar voor invloeden die de partij anders willen laten zingen. Anderzijds zou zinnige input de partij kunnen verlevendigen en mogelijk aanvaardbaar worden voor mensen die er nu niet over piekeren PVV te stemmen.

  De wijze waarop Brinkman indertijd democratisering van de partij verlangde vond ik onhandig, omdat hij zo de angst van Wilders de partij te verliezen bagatelliseerde. Anderzijds moet ook Wilders begrijpen dat hij niet het eeuwige leven heeft, of dat ook hij weleens zou kunnen concluderen de politiek te verlaten. Wat gebeurt er dan met de partij? Krijgen we dan alsnog LPF-toestanden?

  Wilders moet, hoe moeilijk dat ook voor hem is, meer weerwoord binnen de partij toelaten. Daarvoor hoeft hij niet direct de huidige partijstructuur veranderen. Het een sluit het ander niet uit.

  Daarnaast blijft ook je kritiek op zijn alliantie met de FPO intact. Hoe is het mogelijk dat een anti-fascistische partij als de PVV dit doet? Dat mag Wilders best wel uitleggen. En binnen enige vorm van partijorganisatie, met daarin de mogelijkheid tot wederzijdse communicatie tussen partijleiding en aanhangers, zou dit gewoon mogelijk moeten zijn.

  Met de huidige wijze van communiceren door de PVV blijven aanhangers in het onzekere. Dat moet die partij zich aantrekken. En oplossen!

  Want niet alleen jij, Martien, verkeert in die spagaat. Daarbij geldt voor mij dat niet alleen een verbond met een fascistische partij absoluut niet acceptabel is (tot zover ik er iets van weet: de sensatiepers van Brandpunt vind ik bepaald geen onverdachte bron). Maar ook de reden waarom Wilders die alliantie wil, namelijk een anti-EU-front op Europees niveau, vind ik onvoldoende. Anders gezegd: het verweer tegen de fascistische islam lijkt het af te leggen tegen het streven naar een anti-EU-front. En dat zit mij niet heel erg lekker: verwaterd de strijd tegen de islam?

  Dus Geert, zoek een manier waarop je met je aanhang kan communiceren! En laat je niet zo gek maken door die Pechtold: geef gewoon antwoord op een open vraag. Je hoeft echt niet zo boos te worden, ook al heb je gelijk.

  Like

 23. Rick zegt:

  Martien…Gij zijt een KEI 🙂

  Like

 24. Frulen zegt:

  Geweldig Martien,
  Heb soms ook moeite, als PVV stemmer, met bepaalde uitlatingen van Geert. Ik zou dat liever op de “Farrage manier” verwoord zien. Echter,de standpunten waar hij niet van afwijkt blijven staan. En daar kan ik het alleen maar mee eens zijn, Ook als ik daarbij de ongelooflijke verdraaingen van de linkse media naderhand ontrafel, en ook de infiltranten waar deze partij mee te maken heeft, kan ik alleen maar respect hebben voor een man die pro Israel is en die vieze linkse kliek keer op keer vernederd.

  Like

 25. Martha N zegt:

  Mijnheer Martien, U moet zich vooral niet geroepen voelen om nu weer terug te krabbelen, dit vanwege de losgebarsten kritiek door anderen!
  Een mening is een mening!

  Wij strijden voor ons EIGEN Vaderland.
  Niet alleen voor Wilders, maar voor het DOEL waar hij voor staat EN ZIJN leven als het ware heeft opgegeven! HEEFT HIJ en de vrouw die achter hem staat, nog een EIGEN leven..?

  Veel mensen zullen het ineens eens zijn met de kritiek op Wilders, maar zij staan NIET op de voorgrond, zij hebben alleen commentaar..!
  Er zijn altijd meelopers en zullen er altijd blijven!

  Velen vergeten dat er een DOEL wordt nagestreefd, ook al wordt er eens een woordje verkeerd gesproken door de MAN die DIE dit doel met name ONS DOEL nastreeft!!!

  EEN GEZAMELIJK DOEL!!!

  Mag ik zeggen hier, dat ik er geen moed inzie om terug te krabbelen..!…

  De ENIGSTE die moed heeft is Geert Wilders, ook al zegt hij weleens een woordje fout.

  Pak de fouten van Wilders bij elkaar, en laten we zeggen:
  Diegene die denkt het beter te kunnen…
  HUP op naar het PLUCHE..!

  Laat UW en ONZE mening luid en duidelijk horen!

  Betoon UW MOED door in deze wereld van het PLUCHE door te dringen en UW en ONS Vaderland met UW WOORDEN, waar geen enkele misspraak in voorkomt aan de mensen die ons regeren voor te dragen EN VOORAL DE HAATBELUSTE PERS te woord te staan zonder enige verspreking of fout.

  Dit met ALLE respect voor al Uw inbreng.

  Like

 26. luckybee zegt:

  Er is geen andere alternative als je de islam weg hebben wil als de PVV.

  Like

 27. Martha N zegt:

  Volgens Martien:
  Oh ja: en ik heb met de webmaster afgesproken dat comments waarin alleen maar smalend van terugkrabbelen en dergelijke wordt gesproken niet geplaatst worden.

  Martha N, is dit niet te vergelijken achterkamertjes ..?
  Ik heb wel een klein comment, dat mag dus niet geplaatst worden..?

  Weet je, ik heb een hekel aan het verhaal van de verloren zoon 🙂

  Sorry Bert, sorry Martien, ik zal het niet meer doen…

  Ieder kan zich vergissen, gelijk Wilders zich ook wel eens vergist…
  Soms is het heiligen kroontje een beetje bladderig…

  Hierbij smoken wij een gorgelende vredespijp…

  Een man een man (vrouw) een woord een woord.

  Like

 28. wouteenhoorn zegt:

  Ik mag niets zeggen. Vrijheid van meningsuiting?

  Like

 29. Jean zegt:

  Martien,
  Nu nog “gezamenlijk” de strijd aanbinden tegen dat verwerpelijk achterlijk gewelddadig barbaars islamitisme dat Europa aan ’t vernietigen is, laten we beginnen met de veroorzakers van die ellende aan te pakken, ze zitten ‘soms’ samen (meestal om op te strijken) in dat gedrocht in Brusselallahbath en de voorzitter, E.T., komt van Mars maar de eerste die aangepakt moet worden is die vernietigende Zweedse Maalstroom die graag zou hebben dat die barbaren tegen het jaar 2020 met 200.000.000 hier de boel verpesten.
  In Vlaanderen zeggen ze: “Welgekomen, welgekomen”.

  Like

 30. Weet je een oud indisch spreekwoord zegt: “Als mijn man die mij verdedigt, een keer de verkeerde een schop geeft, ga ik toch niet van hem scheiden?” Chapeau Martien!

  Like

 31. Henk.V zegt:

  Een goed besluit, Martien!

  Wat ik hoop is dat de essentie van de commentaren uit de hier aan voorafgaande gedachtewisselingen op de tafel van de PVV is beland en men daar gaat nadenken of er op een effectievere wijze politiek kan worden bedreven.
  Beter luisteren naar je achterban is daarbij noodzakelijk.

  Like

 32. Wimtriple zegt:

  Als groot fan van de kennis van de heer Pennings kan ik mij alleen maar aansluiten bij de blijde reacties hierboven. Ik hoop nog veel van hem te mogen opsteken.

  Like

 33. Nou hier ben ik dus BLIJ mee Martien! Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald!
  Je ziet dus nu dus hopelijk ook de zeer moeilijke positie van Geert Wilders in.
  Wàt hij ook doet of niet doet, het kan en zàl àltijd verkeerd uitgelegd worden!
  Niet EEN politieke partij of Politiek Persoon wordt ZO onder de loep gelegd als Geert Wilders met de PVV.

  Men heeft HOGE verwachtingen van de PVV, ga daar maar eens aanstaan om dat volledig te vervullen…
  Er zijn toch ook mógelijkheden om te solliciteren voor een fùnctie bij de PVV?
  Waarom doe je dàt niet Martien? Dan zit je dicht bij het vuur en kun je àl je inzet en suggesties geven!

  Als IK in Nederland zou wonen,
  (iets wat ik overigens meer en meer aan het overwegen ben, juist ook om déze reden om voor de PVV lètterlijk wat te kunnen betekenen en nog wat persoonlijke redenen, zoals dochters en kleinkinderen) zou ik onmiddellijk solliciteren bij de PVV, wellicht iets van PR beleid -medewerkster, ik zou best willen getraind worden als ‘spreekbuis bij de imbecielen zoals p&w e.c.’ en dan zéér graag, zo duidelijk en schèrp en àfdoend mogelijk dat hele zootje idiote linx geïndoctrineerde mediabende even àfdoend de mond te snoeren… uiteraard met de nodige ‘mediatraining 😉 en kéééurig, maar toch!

  Ik blijf achter Geert Wilders staan wàt er ook gebeurt, deze man zàl nooit veranderen in een onbetrouwbaar persoon of iemand die niet weet waar hij het over heeft!
  Vergeet niet dat Geert Wilders omgéven is door haaien van èlke denkbare grootte!

  Kijk maar naar dat minihaaitje Paul ter Linden bijvoorbeeld weer….
  Hij hàd al lichte beroering veroorzaakt door zijn gedram een tijdje geleden over het VB dat dat ‘homo haters etc’ zouden zijn en nu heeft de PVV weer ineens ‘sektarische trekjes’ er ook bij ontwikkeld in dit menneke’s optiekje, en wel omdat iemand, geroerd door een boeket bloemen gekregen bij ziekte van de PVV, de ‘sektarische’ moed heeft gehad om daarvan een BLOEMETJE te drogen en NOG erger…. ja je houdt het niet voor mógelijk dat het NOG èrger kan maar jawèl… er staat OOK ergens een FOTO van Geert bij een pc!!!
  Nou inderdààd, hoe sektàrisch zeg! Godgeklààgd gewoon!
  En grààiers zijn de PVV aangestelden ook nog eens en dààr kan hij, Paul, niet langer tegen en vervolgens houdt t kereltje de zetel en geeft die niet netjes terug… hypocrisie ten TOP!

  Geert geeft iedere keer wéér blijk van WILLEN vertrouwen op degenen die uiteindelijk toegelaten worden tot de PVV maar je ziet wel dat dat niet altijd waterdicht is…

  maaaar wààrom de PVV onder t vergrootglas terwijl zaken van een zelfde soort en ERGER,
  véél vàker bij de àndere politieke partijen voorvallen
  en DIE hebben NIET het excuus dat zij nog een JONGE partij zijn met aanzienlijk minder ervaring… dus wààr hèbben wij het over??

  Wij, de NEDERLANDSE BURGERS, moeten SÀMENWERKEN mèt de PVV en alle àndere partijen,
  die de PVV-, de LPF-, de TROTS OP NEDERLAND- politieke leidraad hebben om de SOEVEREINITEIT, de IDENTITEIT VAN ONS VOLK te BEHOUDEN,
  dààr hebben wij vooràl LOYALITEIT voor nodig, in VOOR- en TEGENSPOED!

  Wat denken jullie, kùnnen en wìllen wij dat?
  IK wèl!
  Leve de PVV, je redt er je eigen leven en dat van ànderen mee!

  Like

 34. schnoebel zegt:

  Klasse meneer Pennings! Zo verdrietig als ik eerst was over uw besluit zo blij ben ik nu. Ik kon mij namelijk niet voorstellen dat de man die zo geweldig doorwrocht kon schrijven over die verfoeide islam en dat hypocriete anti-Israël geneuzel van de linkse MSM, de partij die het als enige met u eens is, zou laten vallen. Nachtmerries heb ik gehad van een Martien Pennings bij P&W die de PVV zat af te branden! Wederom geheel opgenomen in de politiek correcte kongsie, getverderrie!

  Like

 35. Martha zegt:

  U bent een vergevingsgezind mens, heer Schnoebel.
  Gisteren verzuimde u een linkje door te geven, hetgeen
  U de toorn van de heer Pennings opleverde.

  Zelfs verontschuldigde u zich uitgebreid, vanwege een spoedopname
  In het ziekenhuis van uw zoon waardoor u weggeroepen werd en
  niet in de gelegenheid het betreffende linkje te plaatsen.

  Hoe gaat het met uw zoon heer Schnoebel?

  Like

 36. schnoebel zegt:

  @Martha
  Het gaat redelijk met mijn zoon. Hij was onwel geworden op zijn werk. In het ziekenhuis ondekte men dat hij een longembolie had. Momenteel is hij weer thuis en voorlopig krijgt hij dagelijks een prik om die bloedprop te verdunnen en zodoende te voorkomen dat die prop richting de hersens of het hart verhuist.
  Wat de heer Pennings betreft: Martiem is een emotioneel mens en daar horen die uitbarstingen van hem bij. Ik volg hem al sinds ik hem “ondekte” bij het blog van Joost Niemöller. Na sluiting van die site verhuisde hij naar artikel 7 en toen men hem daar te grof vond verscheen hij bij Amsterdam Post. Ook daar kreeg hij problemen en zo kreeg hij onderdak bij E.J. Bron. Al die tijd vond ik dat Pennings in zijn recht stond. Zelfs Niemöller (waar ik ook fan van was) heb ik een tijdje “links” laten liggen omdat hij Martien op DDS in de extremitische hoek trachtte te zetten. Martien strijdt voor de juiste zaak en weet dat subliem te verwoorden. Ik houd van zijn stijl incluis het gevloek. En dat hij soms reageerders provoceert, waaronder ondergetekende, dat neem ik met “een korreltje zout”. Hij heeft behoefte aan een uitlaatklep, althans zo zie ik het. Opgekropte frustaties, meer is het niet.
  Overigens ik ben een mevrouw. Schnoebel, eigenlijk spreek je het uit als sjnoebel, is Limburgs dialect en betekent zoiets als: liefje, lekkertje. Je zegt tegen je kind bijv.: wat ben je toch een lekkere sjnoebel. Hoewel ik al vele jaren in W-Nederland woon vergeet ik mijn Limburgse wortels nooit.

  Like

 37. Dr. Kwast zegt:

  Martien.
  Je koers op 180* vol in de wind, stormen komen op veel plekken voor. Slagzij dan kan de lading verschuiven als het niet goed gesjord is. Overnieuw vast keggen en blind vertrouwen op de goede vaart.

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   @ Dr. Kwast,
   Ik kan merken aan je terminologie dat je behalve doctor ook zeeman of havenarbeider bent geweest.
   Vooral die “keggen” verraden je!

   Like

 38. Martha zegt:

  Mevrouw Schnoebel dank voor uw antwoord.
  Ik wens uw zoon van harte beterschap.

  Like

 39. Johanna Haarlem zegt:

  ik had niet anders verwacht 🙂 Martien

  Like

 40. Jade zegt:

  Welcome back Martien,
  Welke partij je ook kiest, er zullen altijd dingen zijn waar
  je het niet mee eens bent…
  Maar voorlopig is de PVV de enige partij met de neus in de goede richting.
  Soms zitten ze er een paar graden naast, maar ja, let it be…
  Mail ze eens, misschien krijg je wel antwoord.

  Like

 41. henk zegt:

  ik heb heel veel respect voor geert zijn eigen leven voor je vaderland dag en nacht in gevaar leven echt respect en hij is er echt voor het volk het kan alleen maar beter worden allen begin is moeilijk maar zal worden beloont

  Like

 42. guusvelraeds zegt:

  Beste Martien,
  Alleen waar je echt van houdt kan je in een seconde heel kwaad maken. Dit komt omdat je een bepaald beeld in je opgeslagen hebt dat op gegeven moment niet meer strookt met de werkelijkheid die je waarneemt. Maar bedenk altijd, jij, en alleen jij bent de vertaler van de werkelijkheid op zo’n moment. Best mogelijk dat de roerganger van de FPÖ antisemitische gevoelens in het verleden gehad heeft. Misschien nu ook nog heeft? We weten het niet echt. Het programma hierover heb ik ook gezien en het was in mijn ogen zéér tendentieus gemaakt. Men wilde het graag zo hebben, dus was het ook zo. In de aanloop naar nieuwe verkiezingen zal er nog veel meer anti P.V.V. propaganda op de diverse onafhankelijke T.V. programma’s verschijnen. Geloof maar, geen zee zal hun te hoog gaan. Terug komen op een beslissing getuigd van volwassenheid en levenservaring. Kost wat kost vasthouden aan een beslissing is in veel gevallen een bewijs van onvermogen en onrijpheid.

  Like

 43. je bent een kanjer martin

  Like

 44. petra555 zegt:

  Ik kon me niet voorstellen , na 21 september , dat Martien de PVV gedag wilde zeggen. Na alles wat eerder is gepost is dit bijna ondenkbaar, maar niet onmogelijk.
  Martien, FIJN dat je er bij bent om PVV te steunen.

  Like

 45. treintrien zegt:

  @Martien:
  Drama queen!
  Maar daarom lees ik je zo graag he 😉
  Welkom terug, za’k maar zeggen 😉

  @Schnoebel:
  Ook van het donkere zuiden naar het wilde westen 😉
  Net zo’n overloper als ik…
  de roots he 😉
  jij vloekt vast ook nog in het limburgs 😉 Ik ook, maar alleen als ik ‘verrekte giftig’ ben.
  (Jao, doe kens mich de poekel roetsje, floepte ik er laatst ergens uit. Snapte niemand. Toen moest ik zo hard lachen om die verbaasde hoofden, dat het weer goed was. Snel afgeleid, ikke)
  En die zachte g, die hou ik. Klaar.

  Sterkte voor en met je zoon en familie. Lijkt me flink schrikken, zoiets.

  Like

 46. William McCoy zegt:

  Geert moet van die trollen af in zijn Partij, ik heb het gevoel dat sommige van zijn leden niet PVV zijn maar PVDA of SP enkel in zijn Partij met én doel de PVV van binnen uit af te breken.
  De enige manier voor Geert om geen mollen in zijn Partij te krijgen.
  Door deze zelf te benaderen de selectie is niet zo moeilijk. Als je Websites als deze Dagelijkse Standaard Elsevier e.d leest weet je heus wel wat vlees je in de kuip hebt
  Ik noem een paar Namen bijv : Hala Naoum Neume ontnuchterend (Elsevier ) E.J Bron , goed op de hoogte van wat er over de grens gaande is JC Kohler vele reacties van hem gelezen veel belezen history data bank en haar scherp,zou mogelijk Geert af en toe zijn taal gebruik kunnen dempen.. Mogelijk Afshin Ellian ook vaak erg scherp maar denk niet,dat hij er bij past al is hij Anti Islam maar denk niet direct Pro PVV maar goed er zijn er nog veel meer, die goed ophelderend en met kennis stukjes schrijven.
  En Geert heeft zelf ook al, een leuk stel mensen Fleur Agema Sietse Fritsma en Martin Bosman Als we zulke mensen bij de Partij sammen konden brengen,zou dat een ijzer sterk team zijn. Grootste kritiek is altijd Geert heeft geen bestuurders talent in de Partij.. Met zulke mensen denk ik zou ik me daar geen zorgen over zou maken. Wat er nou rond loopt als bestuurder kan gewoon niet slechter, is een regelrechte aanfluiting. Dus Geert zoek je droom team bij elkaar .
  Er loopt genoeg talent rond zoek ze op

  Like

 47. H. Numan zegt:

  Mijn complimenten! Dat is een verstandige beslissing, al vind ik opstappen geen goed idee. U zat in de top (sub top, okay) van de PVV. Je stem daar heeft veel meer gewicht dan als gewone stemmer.

  Wij, de gewone Nederlanders die onder modaal verdienen (de grote meerderheid dus), moeten veelal werken voor bazen die we liever gisteren dan vandaag opzeggen. Maar dat kan niet, omdat je toch de rekeningen moet kunnen betalen. Dus werk je door ondanks dat je chef of bedrijf jouw politieke voorkeur verguist. Dat hou je dan maar voor jezelf. Het is niet verstandig in de meest bedrijven om te laten weten dat je op de PVV stemt. Heel slecht voor je carrière.

  Fijn dat u de luxe heeft om die keuze wel te kunnen maken. En uiteraard jammer dat iemand die zijn gezond verstand gebruikt nu verloren gaat voor wat ik op zich een hele goede partij vind. Zekers, er is een hoop waar ik het niet mee eens ben. Maar dat heb je in alle partijen. Opportunisten vind je overal. In alle partijen en in alle bedrijven in alle tijden. Helaas, het is niet anders.

  Veel succes!

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   Je schrijft: “U zat in de top (sub top, okay) van de PVV.”
   Nee hoor!
   Ik rammelde vanuit de marge vergeefs aan de deur van de PVV om ze wakker te krijgen.
   Maar het coma is daar te diep.
   Ik werk alweer aan een kritisch stuk over de PVV, want ze slapen nog steeds.
   Beter: Geert Wilders en zijn hofhouding houden de partij in een kunstmatig coma.
   Reden?
   De angst voor “LPF-toestanden”.

   Like

 48. Wachteres zegt:

  Je valt me tegen, Martien.

  Ik had gedacht dat jij standvastiger zou zijn en dat jij je niet door ‘het gewone volk’ zoals wij van je koers zou laten afbrengen. 😆

  Mag ik dit wel zeggen, E.J.?

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Ja hoor, jij wel. Vanwege die smiley!!!! 😉

   Like

  • Martien Pennings zegt:

   Ja, dat suggereerde Martha ook al, Wachteres, dat ik me door de kritiek van mijn koers had laten afbrengen.
   Maar ik geloof dat ik in bovenstaand stuk uitgelegd heb dat ik geheel los van die kritiek tot de slotsom ben gekomen dat er geen alternatief is voor de PVV.
   Maar ik zal Wilders en zijn hofhouding blijven kritiseren, geloof me!
   En van wat ik al heb geschreven aan kritiek, gaat niks vanaf.

   Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    @Martien Pennings: 07.53. uur. Precies, het is goed dat je dat blijft doen Martien. Hou ons en de PVV maar goed bij de les!

    Like

 49. herrie mulles zegt:

  Die ene stem van Martien had de PVV wel kunnen missen, dan was er geen man overboord.
  Maar Pennings is wel onmisbaar als polemist en politiek onderzoeker en behoort derhalve in het kamp van het nieuwe Verzet.Daarom ben ik blij dat hij zijn bedenkingen opzij heeft geschoven en onvoorwaardelijk achter de PVV blijft staan.
  Op dit moment is er in nederland geen scherper pennetje te vinden.Pennings hoort thuis in de traditie van Lodewijk van Deyssel,Jaques Gans,Hermans en Gerard Reve en niet te vergeten Jeroen Brouwers. Allemaal mannen uit het literaire wereldje die ook bij tijd en wijle flink konden uithalen naar de politieke bellenblazers van welke snit dan ook.
  De collumnisten bij de MSM die ook nog wel eens kritisch zijn, moeten zich altijd inhouden omdat ze eind van de maand iets op hun girorekening willen hebben.Dit forum van Master Bron zou een goede Thinktank kunnen zijn voor de PVV want ze kunnen echt wel wat nieuwe ideeen gebruiken om de zombies van de mainstreammedia ,de onwelriekende mondjes te snoeren.
  De verzamelde stukken van Pennings zouden gedrukt moeten worden.
  Net zo leuk als Mandarijnen op Zwavelzuur.
  Helaas zou de Bezige Bij dit niet aandurven ondanks hun onstaan uit het oude verzet.
  Leefde Lubberhuizen nog maar die hield wel van een beetje heibel in de tent.
  Zet ‘m op Martien !

  Like

 50. henk schroemges zegt:

  Is vrij logisch allemaal. Er was en er is geen alternatief in dit land voor de PVV. Ten minste als je je niet in het rijtje landverraders wilt plaatsen.
  Hopenlijk komen vele miljoenen vaderlandslievende Nederlanders er inmiddels ook achter.

  Like

 51. Pingback: Ik was een comment aan het schrijven en het werd een kritiek op de PVV | E.J. Bron

 52. louis-portugal zegt:

  Ik ben wel laat maar wil hier niet ontbreken.
  Weer goed gedaan Martien.
  Met een beetje overleg komen we er gelukkig wel uit.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s