“Miljard verspild aan Kongo”

Screenshot_1

De VVD wil opheldering van PvdA-minister Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) over de verspilling van 1 miljard euro aan Europees hulpgeld in Kongo.

De liberalen willen weten wat Nederland hierbij is ingeschoten.De EU stak tussen 2011 en 2013 1,9 miljard euro in de opbouw van Kongo. Volgens een rapport van de Europese Rekenkamer haalde slechts de helft van de projecten het beoogde doel.

Lees verder>>>

(h/t G.Deckzeijl)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op “Miljard verspild aan Kongo”

 1. Ronald Soeverein Mens zegt:

  Dat bedoelen ik nu er is totaal geen controle op de uitgavens van ontwikkelingshulp en daarom moet dit stoppen. En randdebielen zoals Ploumen moeten per direct on nonactief gesteld worden en alles zelf terugbetalen desnoods via haar wachtgeldregeling en pensioen. Misschien krijgen ze dan hun normale verstand weer terug i.p.v. Sinterklaas te spelen met ons belastinggeld. Wat ik helemaal niet snap is wat heeft Nederland te maken met een voormalige kolonie van Belgie die er helemaal niets aan doet om te helpen.

  Like

 2. tjonge zegt:

  en 5 miljard verdwenen aan “democratisering” aan egypte…

  denk als we een lijstje gaan maken van weggegooid geld door de eu, dan worden wij niet vrolijk.

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Elke euro naar zgn. donker Afrika is verspeeld. Het is een poel van corruptie en zelf verrijking.

  Like

 4. Jean zegt:

  Elke eurocent ‘gegeven’ aan Afrika (lees: aan barbaarse vriendjes) is een verloren eurocent.
  Zwitserse bankrekeningen varen er wel bij plus de wapenindustrie én daar draait het om, punt.
  Dat miljoenen burgers verkeren in erbarmelijke toestanden interesseert dat zootje ongeregeld geen flikker, hoe armer de burger hoe groter de macht, dat was vroeger zo dat is heden zo en als wij die machtswellustelingen niet en kopje kleiner maken zal dat ook zo blijven.
  Laten wij in Europa er nu voor zorgen dat het huidig misdadig EU gedrocht zijn laatste adem uitblaast, dat wij teruggaan naar Onderlinge Samenwerking als Onafhankelijke Republieken, in één klap ook die decadente middeleeuwse folklore uitgeschakeld want dat circusgedoe irriteert mateloos.

  Like

 5. henk schroemges zegt:

  Dit is al zeer oud nieuws. Je kan er van uitgaan dat van alle miljarden aan ontwikkelingshulp nog niet 5% effectief is geweest. Die hulpinstanties zorgen wel dat de armoede en ellende daar in die landen voor 100% in takt blijft, dat garandeert hun een zeer aantrekkelijk inkomen en heel mooie vakantiereisjes met hele gezin. Laat maar eens onderzoeken wat het effect is geweest van deze ontwikkelingshulp in de laatste 40 jaar. Dan zal er wel weer geschokt worden gereageerd. Als de bankrekeningen van al die regimeleiders konden worden gecontroleerd, dan was iedereen totaal geschokt.

  Like

 6. luckybee zegt:

  Tsia mischien denk Minister Ploumen van de PvdA, dat wij mee schuldigd waren aan de collonisatie van Kongo? de Belgen spreken toch voor een deel Nederlands?Whaaaahahaha!Mischien is ze autistisch! ook een mogelijkheid.Marxistische opvoeding he?

  Like

 7. Republikein zegt:

  Ploumen heeft 2 petten op en is dus niet te vertrouwen. Ze geeft uw geld graag weg!
  Overigens, ik vertrouw niemand!

  Like

 8. bigljohn zegt:

  Er veranderde, sinds het vertrek van Willem Drees, heel wat bij de PvdA. Met andermans geld smijten naat heiloze, zeer dubieuze doelen. Enorme fortuinen die jaarlijks voorgoed verdwijnen, uit onze eigen portemonee wel te verstaan ! Smijten met andermans geld en massale import van Moslims zijn hoogste doelstellingen van de PvdA. Hans Wiegel zei het al eens toen hij vele jaren geleden voor de TV in debat was met Joop de Uijl; Sinterklaas bestaat, en hij wees naar Joop de Uijl ! Deze uitspraak van Hans Wiegel zal ik nooit vergeten. Maar ook de VVD is niet meer wat het ooit geweest is. Het hele politieke circus is in en in verrot. We wilden dat er nu verkiezingen waren en onze stem weer aan de PVV konden geven. Maar helaas, het huidige kabinet weet alsmaar zijn bestaan te rekken Rekkie rekkie, Vreselijk !

  Like

 9. Dit is slechts het topje van de ijsberg! Al decennia lang verdwijnen honderden miljarden “ontwikkelingsgeld” in de zakken van zowel de corrupte landbestuurders als die van de zgn, “organisatoren”! En WIJ moeten blijven doneren, terwijl Nederland zelf al een Ontwikkelingsland aan het worden is!

  Like

 10. Napoleon Planta zegt:

  Ik lijdt al jaren aan Kongoleesvrees. Geen pil tegen bestand.

  😀

  Like

 11. Pingback: Na Lampedusa: Afrika heeft recht en wetten nodig, geen medelijden | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s