Totalitaire staat: voormalige NSA- en MI5-agenten belasten het Westen

Screenshot_1

Edward Snowden staat niet zo alleen in zijn informatiecampagne als het Westen waarschijnlijk graag zou willen. Nu werd bekend, dat ook voormalige geheim agenten van de NSA en de Britse geheime dienst MI5 gewaarschuwd hebben. Er zou ons een geheime controlestaat te wachten staan.

Het gaat om regeringen in de schaduw van de rechtsstaat, vertellen de agenten. Thomas Drake heeft als zogenaamde NSA-klokkenluider in een onderzoekscommissie verklaard dat zich in de VS inmiddels een “zachte tirannie” gevestigd zou hebben. Dit is de aanwijzing naar de geheime afluisteracties van de NSA ten gunste van de nationale veiligheid.

De fundamentele rechten, zegt Drake, worden met voeten getreden. De burgerrechten zouden zelfs in industriële mate worden geschonden. Drake geldt als competente getuige, omdat hij zelf ingebonden was in de ontwikkeling van het onlangs ontmaskerde programma. We citeren:

“Mocht er een dictator aan de macht komen, dan zou voor hem de totale controle van de burgers mogelijk zijn. Verzet onmogelijk.” Daarbij herinnerde Drake ook aan de Stasi en haar programma van het bespioneren van de eigen burgers. De controle van de NSA binnen de VS zou in vergelijking daarmee volledig ontoereikend zijn. Zo ziet ook een tweede NSA-klokkenluider, Kirk Wiebe, het. De dataverzamelwoede zou niet nodig zijn om bijvoorbeeld aanslagen te vermijden. De grenzen tussen geheime diensten en operatieve politie zouden op deze manier vervagen.

Drake en Wiebe adviseren daarom een veel betere versleuteling van data in de EU om ondernemingen te bestraffen die data doorgeven en überhaupt een betere databescherming. In ieder geval in Groot-Brittannië is dit twijfelachtig. Zo vertelt Annie Machon van het Britse MI5 uit de jaren-90 dat er zelfs dossiers over ministers aangelegd zouden zijn en dat er, tegen de3 wet in, journalisten werden afgeluisterd. De rechtsgrond voor deze afluisteraanvallen werd niet bekend. Inmiddels zou daarmee, zo citeert de nieuwsdienst heise.de de voormalige agente, een oorlog tegen de democratie zijn aangewakkerd.

Het is echter niet bekend dat een bevolking zich zonder meer van zo´n snuffelende staat kon ontdoen, voegen wij er aan toe. Zelfs de Stasi was vermoedelijk het slachtoffer van haar eigen in toenemende mate inefficiënte methodes en werd vermoedelijk niet gewoon door de storm van de bevolking weggevaagd. Daarom is het maar de vraag of een bevolking dit gesnuffel gewoon via betere controlecommissies kan afschaffen.

Tegen deze achtergrond is zelfbescherming zeker de meest efficiënte methode. U kunt zelf smartphones, computers en al uw E-mailverkeer beter beschermen.

Hoe dat functioneert, laat Thorsten Petrowski u zien in zijn nieuwe boek “Veiligheid op internet voor iedereen.” Het is zeer zeker de moeite waard om met de tips in het boek uw veiligheid op elektronisch werk- en privégebied dramatisch beter te beschermen.

Bron: KOPP-Online Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in dictatuur, Overheid, Westen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Totalitaire staat: voormalige NSA- en MI5-agenten belasten het Westen

 1. Philippine zegt:

  Ik heb zonet onderstaande Youtube bekeken.

  Titel: EUPOLY – Ein Europäischer Alptraum

  Duits, ± 2 uur en 22 minuten.

  Ontluisterend en beangstigend.

  Like

 2. Die hebben we al sinds vele jaren. Hier is een beschrijving met videos over gebruikelijke misbruik-vormen, dus in tegenstelling tot alle de media-berichten rechtsstreeks uit de realiteit:

  http://pro-mobile-internet.net/page2.html#surveillance

  En je kunt er rustig van uit gaan dat het noch in NL noch BE anders zit…

  Like

 3. Baksteen zegt:

  Zou te wachten staan? Wat een drama…

  Like

 4. Q zegt:

  Gisteren hadden we het over die boekbespreking. En die héél wetenschappelijk en beredeneerde conclusies die erin stonden. Maar dat het toch een beetje mosterd na de maaltijd was.

  Nou kun je ook over de inhoud van dat boek doordenken. De conclusie daaruit is dat je binnenkort voorzichtig met je mening moet omgaan. Dat alles waar de hele anti-Fortuyn kliek zich schuldig aan maakte en het hetzelfde circusorkest alweer in weer in stelling is gebracht tegen Wilders…
  Dat alles zal sluipenderwijs (alleen steeds sneller) Verboten worden.

  – Twijfelen aan het broeikasgeloof
  – Anti feminisme
  – Anti ecologisch denken
  – Anti Europees harrejasses ! Nieuwspraak denken
  – Xenophoob c.q. islamophoob
  – Subversief en/ of doem denken

  Dat alles zal binnenkort strengst verboten zijn, inclusief de gelijkheid voor de wet die eerlijk verdeeld zal worden.

  Verzet hiertegen zal toch echt vreedzaam moeten zijn. Sinds Libië, Egypte, en Syrië weten we dat onze grote-leiders-zonder-wie-de-zon-nooit-schijnt alleen vreedzaam verzet tolereren, en dat is maar goed ook.

  Like

 5. Henk der Niederländer zegt:

  Ach een Stasi is niet meer nodig.
  Ik had dat al begrepen toen onze blauw witte nummerborden van onze auto’s ineens geel zwart moesten worden met een speciaal reflecterende gele lak.
  Toen was het al duidelijk dat de Nederlandse burger in de gaten gehouden ging worden door die cryptocommunisten in Den Haag.
  Het is sindsdien alleen maar erger geworden en het einde is nog lang niet in zicht.
  BTW Nederland loopt het verst vooruit in het begluren van zijn eigen burgers.

  Like

 6. luckybee zegt:

  Bij de vele goddelozen die ons regeren , zal het me niet verbazen!!! Ik reken de islam ook tot de Godelozen nog erger ze aanbidden de Duivel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s