Verhofstadt wil Europese regering en Europees leger

Screenshot_17

Guy Verhofstadt

(Door: trias politica)

Oud-premier en nu liberaal fractieleider in het Europees parlement Guy Verhofstadt pleit met zijn denktank Spinelli voor een Europese regering, met sterkere bevoegdheden, en een Europese legermacht. Dat schreef het Belgische blad Knack.be vanochtend. Gelukkig krijgt dit onzalige plan zelfs een weerwoord van de eurofiele professor Europese studies Hendrik Vos. Kritiek, die ik volmondig deel, maar Vos gaat nog lang niet ver genoeg.

Verhofstadt pleit voor een sterke Europese regering. Met slechts enkele ministers, die dan wel over enorme bevoegdheden moeten beschikken. Ik sluit niet uit dat de heer Verhofstadt mogelijk ambities koestert voor zo’n post, maar dat terzijde. Die ministers moeten dan wel gecontroleerd kunnen worden. Ja, stel je voor. Daarvoor heeft Verhofstadt enerzijds het Europees parlement op het oog en anderzijds een ‘raad van staten‘, bestaande uit vertegenwoordigers van de lidstaten. Het is mij niet duidelijk hoe Verhofstadt de taak- en rolverdeling precies ziet. Wel krijgen die organen een ‘parlementair initiatiefrecht’, dat wil zeggen dat zij zelf wetgeving kunnen voorstellen en dat burgers dat via hen ook mogen doen.

Daarnaast pleit Verhofstadt voor een Europees leger, zogezegd uit ‘kostenoverwegingen’. Maar er is niemand die dat gelooft natuurlijk.  En tenslotte wil hij af van het ‘Europa van meerdere snelheden‘, dat wil zeggen dat het éne land andere voorwaarden heeft bedongen bij toetreding dan het andere (bijvoorbeeld een opt out op bepaalde beleidsterreinen zoals de Denen hebben bedongen op het gebied van asiel- en immigratie wetgeving). In plaats daarvan wil Verhofstadt een ‘volwaardig‘ en een ‘geassocieerd‘ lidmaatschap van de Unie. In dat laatste geval kan een lidstaat er voor kiezen om bijvoorbeeld niet mee te doen met de euro. Op die manier hoopt Verhofstadt Groot-Brittannië binnenboord te houden en de toetreding van Turkije te bespoedigen.

Lees verder>>>

(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

20 reacties op Verhofstadt wil Europese regering en Europees leger

 1. Jean zegt:

  Hetgeen WIJ willen is véél belangrijker, die idioot met de streken van de la Tourette moet geïnterneerd worden want dat is een echt gevaar voor de Europese burgers, die krijgt blijkbaar en orgasme van het woord “dictatuur”, de kop van een dictator heeft hij al met daaraan gekoppeld de streken van een waanzinnige idioot.

  Like

  • meneertje zegt:

   Ik vind dat niet de kop van een dictator, maar eerder die van een verstandelijk gehandicapte.
   Geen woord kwaad over verstandelijk gehandicapten; zij zijn beklagenswaardig.
   Maar zij moeten natuurlijk geen hoge politieke functies bekleden.

   .

   Like

 2. Jan zegt:

  Dat Europees leger zal nooit werken want die werkte ook niet in de voormalige sovjet-unie. Niemand kon elkaar verstaan en het nationalisme zorgde voor verdere problemen. Grieken onder Duits bevel: hahaha.

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Aan de rotkop van Verhofstadt ontbreekt nog een snor, van het zelfde type dat in een grijs verleden binnen bepaalde kringen nogal populair was…
  Waar hij in feite op geilt is: ein Volk, ein Reich, ein Führer.
  Maar dan wel zonder mij!

  Like

 4. oogenhand zegt:

  Reblogged this on oogenhand and commented:
  Dan wel eerst een Europese taal.Of misschien een Eurabische taal. Eurabië hóéft niet islamitisch te zijn.

  Like

 5. Trucker zegt:

  Die vent is racuneus en onverdraagzaam voor mensen als ik (Vlaams nationalist) en wij in het algemeen Rechtse islamofoben en zou bij voorkeur wetten en decreten uitvaardigen zonder enige inspraak van de burger.
  Hij is niet de enige maar wel een hardnekkige (obsessief, dus ziekelijk) voorstander van een ééngemaakt europa, wat ik heden ten dage eurabia heet aangezien het oude contigent meer voor de FUCKING (val ik uit mijn rol maar ben dan ook maar en mens) islamiet als de oude europeaan aandacht besteed.
  In brussel zitten narcistische machtsgeile despoten die één bekommernis hebben : hoe kunnen we eurabia naar ons hand zetten zonder die vervelende belastingbetaler zijn /haar tegenwerking te moeten dulden.
  Iedereen (behalve de DOMME kiezer en helaas zijn dat behoorlijke aantallen) kan zien wat er aan het gebeuren is, de lidstaten verliezen langzamerhand elk recht tot souvereine wetgeving doordat brussel bij volmacht van IDIOTEN als regeringsleiders en linkse multikulle geitenwollensokken islamofiele VOLKSVERRADERSin de parlementen hun macht met graagte afgeven aan de van rompuys/schulzen of malstroms en aschroften.
  Ook vanuit het oude Europa is het aan het borrelen want de oud communiste (dat “luttele” feit KWAAKT de media NOOIT over) merkel, die geilt op moslimbroeders als de viriele baardman morsi (pech voor haar want hij zit in de nor) en misprijzen heeft voor de Duitse vlag is niet zinnens om de goede verstandhouding met de despoten te beeindigen integendeel, plotsklaps is het geen probleem meer dat Duitsland mag blijven opdraaien (wij tenandere ook) voor potverterende landen…
  Was het niet enige jaren terug dat ze met die mislukkeling sarkozy goede broodjes bakte in het opspelen mbt de schuldenlasten.
  verhofstad…hij ziet geen probleem aan tafel te zitten met een onderkruipsel en (voor mij althans) lagere kruipende diersoort en dan spijt het mij dat ik de lagere kruipende dieren vergelijk met die SMEERLAP de pedofiel cohen bendit…
  De voluntarist verhofstad is naast racuneus het type dat zich moreel superiuer waant aan mensen zoals ik en velen die hier posten, wij zijn “enge nationalisten” en dat nationalisme is maar een stap van wat de mensheid heeft gekend in de jaren waar de nazis aan de macht waren.
  Dat precies op deze blog (en de vele gelijklopende) mensen “komen” die meer vaderlandslievend zijn, meer geven om vrijheid en tollerantie, dat beseffen SOORTEN als hij en zijn handlangers niet, hij (en zeker hij) dromen van een United States of Europe en om dat doel te bereiken wordt de voedingsbodem voor tegenstand voor dit project in de kiem gesmoord door MASSALE aantallen vreemdelingen (met als ALLERgrootste aantal) islamieten hier te importeren.
  De islamiet omdat die na korte tijd zich “thuisvoelt” en de oud inwoners (autochtoon gebruik ik niet ik ben Rechts en geen linkse zakkenwasser met POCO media-praat) zal onderdrukken en terroriseren zodat de burger andere zaken aan zijn hoofd heeft als protesteren tegen de verdere uitholling van de souvereiniteit.
  Zal deze nog eens herhalen : De onovertroffen Nigel Farage die de voluntarist te kakken zet (4.07) weergaloos.

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   Ik had Farage liever niet horen zeggen dar een kans bestaat dat nog bewezen wordt dat Assad “a good man” is.
   Assad is een product van islam en Midden-Oosten, dus per definitie iets uit de hel, maar de “rebellen” zijn nog erger.
   Maar wat is de vergrotende trap van “hel”?
   Gewoon “heller”?
   En dan heb je nog “helst”.

   Like

   • Trucker zegt:

    Ik bekijk het zo: uiteraard is het een islamiet en een despoot maar tijdens zijn bewind en net als bij de andere verdreven of gedode dictators hadden de Christenen een relatieve vrijheid om hun religie te beleven zonder gruwelijke slachtpartijen tot gevolg.
    Nu is het het begin van het einde van de Christelijke beschaving in het midden oosten en als alles en iedereen is afgeslacht die niet voldoet aan de eisen van de sharia waanzinnigen zal alles wat naar oude cultuur “ruikt” worden vernietigd zoals de taliban in afghanistan met de Boeddha beelden hebben gedaan.
    In het begin van de egyptische “opstand” wat de dwazen “lente” heten is er geplunderd en vernield in het belangrijkste museum van egypte waarbij onschatbare stukken kapot geslagen of verdwenen zijn.
    Ook dit gegeven is vandaag de dag irrelevant voor de media want ik hoor daar niks meer over maar des te meer moslimbroeder’s HUSSEIN barack iniatieven om de wereld in brand te steken door sharia waanzinnigen te helpen in syrië, (dat is nog steeds de visie van de dwazen de “rebellen helpen”) en ondertussen in de studio’s de ogen dichtknijpen als het zoveelste gruwelijke Reuters verslag over wreedheden begaan door hun “rebelen” van de telex rolt.
    Goed om terug te komen op de uitgansstelling is het kiezen voor de cholera of de pest maar voor de Christenen is het te laat en het schrijnenste is dat de INTERNATIONALE media er het zwijgen toe doet dit in tegenstelling tot de berichtgeving van asieltoeristen naar Lampedusa.
    In deze worden kosten noch moeite gespaard om de belastingsbetaler te overtuigen dat we allemmal medelijden moeten hebben met de gelukszoekers…nou ik niet mijn gedachten gaan naar lotgenoten en dat zijn Christenen en niet naar islam(lieten).

    Like

 6. Hipster Racist zegt:

  Reblogged this on Hipster Racist.

  Like

 7. Tom Hendrix. zegt:

  VERHOFSTAD een van de lagere demonen van de HOER VAN BABYLON, de EUSSR. Val toch helemaal in de stront MAFKEES en stiekeme communist! Wij willen geen EUSSR, wij willen geen COMMUNISME, en WIJ WILLEN GEEN ISLAMISERING!

  Like

 8. Monalisa zegt:

  Weer zo’n gek die denkt dat een eu beter is, kon wel een broer van pechtold zijn.

  Like

 9. Baksteen zegt:

  Die lok begrijp ik, die kale bovenlip niet

  Like

 10. Stradi zegt:

  Wat schreef Guy Verhofstadt o.a. ook al weer in zijn burgermanifesten, en daardoor verkozen werd. Dat is meer dan 20 jaar geleden. Zoveel jaar verder zitten we opscheept met hetzelfde gewetenloos crapuul maar dan vanuit europa of wat moet men anders denken van deze meester in de stoelendans.
  Wat schreef hyperkinees la tourette om de Vlamingen te paaien,

  “België is op sterven na dood. Dat is het resultaat van de tientallen communautaire compromissen en politieke koopjes die werden gesloten.
  […] Nergens ter wereld bestaat er een federale staat waarvan, zoals dat in België het geval is, de territoria van de deelgebieden overlappen.
  [We moeten] streven naar duidelijk afgescheiden deelgebieden, waarbij de faciliteiten definitief verdwijnen.( het zijn die faciliteiten, niet uitdovend in tijd, die de rand verfranst hebben)
  […] Het alternatief is het wanordelijk uiteenvallen van het land. Het ogenblik waarop dit dreigt te gebeuren, is misschien niet zo ver meer af. Het volstaat dat […] de Franstaligen beslissingen nemen die flagrant in strijd zijn met de Grondwet en de wetten van dit land, opdat in Vlaanderen een meerderheid zou gevonden worden om de Belgische staat definitief op te geven. (sicsicsic)
  […] Nog eens een kaakslag te moeten verduren, is een vernedering die negen op tien Vlamingen niet meer zullen slikken.

  .Burgermanifest, 1992
  Als men verder nadenkt herhaalt dit scenario zich in die artificiële EU, beginnende met de kleine landen. Eerst zal de taal van de kleine landen niet meer als officiële bruikbare taal bestempeld worden om daarna op termijn de landen in te palmen om ze daarna met een pennentrek bij de grote te voegen.
  belgie is het experimenteel land voor de EU. Vandaar ook hun opengrenzen politiek voor alle culturen, vreemde talen en rassen. Ontneem een volk daarmee zijn eigenheid en het land is een prooi voor ieder homogene expansieve cultuur zoals de franse.
  De EU is wallonië in het groot.

  Like

 11. oogenhand zegt:

  Aangezien de correcte naam voor Midden-Oosten ZW Azië is, is de correcte naam voor Europa; W Azië.

  Like

 12. Martien Pennings zegt:

  Mooi stuk.
  Ik mis een puntsgewijze samenvatting aan het einde.

  Hoe die Verhofstadt “bevoegdhedenoverdracht” precies andersom formuleert!
  “De lidstaten zullen niet verdwijnen, maar voornamelijk bevoegd zijn om het door Europa uitgetekende pad te gaan realiseren.”
  De lidstaten krijgen dus de bevoegdheid om zichzelf op te heffen, want dát betekent “bevoegd zijn om het door Europa uitgetekende pad te gaan realiseren”.

  Ze zijn in paniek en de “vlucht naar voren” is ingezet.
  De schade die ze tijdens die vlucht nog zullen aanrichten, zal enorm zijn.

  Like

 13. Theresa Geissler zegt:

  Ja, die rotkop van Verhofstadt….. Overigens doet die mij nog eerder aan een nerd denken, dan aan een “Führer.”
  En ook dat kan kloppen, want nerds staan er om bekend, dat ze in het algemeen min of meer behept zijn met Asperger, dus weinig of geen oog hebben voor de wereld om zich heen. En dat is precies wat ik deze figuur zou willen toedichten: Volkomen gefixeerdheid op machtsconcentratie, zonder oog te hebben voor de gevolgen voor anderen.
  Het is even onverandwoord om zulke types belangrijke posten toe te kennen, als pure machtswelllustelingen. De gevolgen manifesteren zich misschien subtieler, maar even fataal!

  Like

 14. Fred zegt:

  Is die foto geshopt? Anders zou die Verafstoot wel eens dringend aan een drugstest mogen onderworpen worden.

  Like

 15. louis-portugal zegt:

  Verrotstad heeft van die akelige priemoogjes.
  Ik heb vroeger eens een belastingcontrole gehad van een inspecteur met van die priemoogjes.
  Nou kan hij natuurlijk ook niks doen aan dat kenmerk.
  Ik voelde mij meestal niet supergelukkig als die lui kwamen maar met die oogjes was het extra vervelend.
  Hij wil een €uropees leger en hij wil een kleine club van ministers die €uropa gaan besturen.
  België was natuurlijk veel te klein voor hem dus heeft hij daar niet veel van gebakken.
  Maar groot €uropa met Turkije natuurlijk en in de niet al te verre toekomst Noor-Afrika erbij zal hem wel wat lijken als uitvoerend minister.
  Waarschijnlijk had we nu een wereldoorlog als die situatie bestaan had want dan had hij samen met Mobama Syrië kunnen bombarderen.
  Ik hoop dat eer zijn voorstelling werkelijkheid wordt de €uro met de aanhang in Brussel in elkaar is gestort.

  Like

  • oogenhand zegt:

   Het hele kaartenhuis kan met gemak worden omgedouwd door erop te wijzen, dat zolang radikaal-links te Bergrede gebruikt om asielzoekers opgenomen te krijgen, radikaal-links óók de andere wang moet toekeren!

   Uiteraard is het ook zo, dat als de antifa uit anarchisten en communisten kan bestaan, God ook uit meerdere personen kan bestaan. Dit betekent dat de islam onjuist is.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s