Steniging voor het bezit van een mobiele telefoon

Screenshot_16

(Delen van een bericht in de Engelse krant “The Independent”)

Ongeveer twee maanden geleden werd een jonge moeder van een kind van twee door haar familie in opdracht van een tribale rechtbank in Pakistan gestenigd. Haar misdaad: het bezit van een mobiele telefoon.

…..

Steniging wordt legaal uitgevoerd in minstens 15 landen of regio’s. En actievoerders vrezen dat deze barbaarse vorm van executie in opkomst is, met name in Pakistan, Afganistan en Irak.

Vrouwenrechtenactivisten hebben een internationale campagne gelanceerd voor een verbod op steniging, die meestal wordt toegebracht aan vrouwen beschuldigd van overspel. Zo wordt met behulp van Twitter en andere sociale media druk uitgeoefend op de secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon om deze praktijk aan de kaak stellen .

…..

“Steniging is een wrede en afschuwelijke straf. Het is een vorm van doodmartelen van iemand”, zei Naureen Shameem van de internationale mensenrechtenorganisatie “Women Living Under Muslim Laws .” Het is een van de meest wrede vormen van geweld tegen vrouwen, teneinde hun seksualiteit te controleren en hun fundamentele vrijheden te ontnemen.

Steniging is niet legaal in de meeste islamitische landen en er wordt geen melding gemaakt van gemaakt in de Koran. Maar voorstanders beweren dat het wordt gelegitimeerd door de Hadith – de handelingen en uitspraken van de profeet Mohammed. Steniging is opgenomen als een specifieke straf voor overspel onder verschillende interpretaties van de sharia of islamitische wet . In sommige gevallen kan zelfs een vrouw, die zegt dat ze is verkracht, bestraft worden vanwege de misdaad van zina (seks buiten het huwelijk).

…..

Screenshot_13

Iran heeft ’s werelds hoogste aantal van executies door steniging. Niemand weet hoeveel mensen werden gestenigd, maar ten minste 11 mensen zijn in de gevangenis door de straf van steniging gedood, volgens een Iraanse mensenrechtenadvocaat Shadi Sadr. Sadr, die vijf mensen heeft vertegenwoordigd die veroordeeld zijn tot steniging, zei dat Iran stenigingen in het geheim in gevangenissen heeft uitgevoerd, in de woestijn of heel vroeg in de ochtend op begraafplaatsen. De druk van buiten Iran helpt altijd. De Islamitische Republiek beweert dat ze zich geen zorgen maakt over haar reputatie, maar ze maken zich enorme zorgen”, voegde Sadr er aan toe, die in ballingschap woont in Groot-Brittannië.

Steniging is ook een wettelijke straf voor overspel in Mauritanië , een derde deel van de 36 Nigeriaanse deelstaten, Pakistan , Qatar, Saoedi-Arabië, Somalië, Soedan, de Verenigde Arabische Emiraten en Jemen.

…..

In sommige landen, zoals Mauritanië en Qatar, is steniging nooit gebruikt, hoewel het wettelijk blijft. Echter in andere landen zoals Afghanistan en Irak is steniging niet legaal, maar tribale leiders, militanten en anderen voeren dezemillegaal uit. “In Afghanistan manipuleren krijgsheren religie om de bevolking te terroriseren voor hun eigen politieke doeleinden. Steniging is een manier om dat te doen”, zei Shameem , een mensenrechtenadvocaat die de coördinatie verzorgt van de “Stop Stoning Women”-campagne.

Steniging is door de geschiedenis heen gebruikt als een vorm van justitie in verschillende religieuze en culturele tradities, velen uit de tijd van voor de islam. In tegenstelling tot onthoofding, die wordt uitgevoerd door een beul, wordt steniging uitgevoerd door een groep.

De praktijk is gedocumenteerd bij de oude Grieken en mensen werden veroordeeld om prostituees , echtbrekers of moordenaars te straffen. Steniging wordt ook genoemd in de joodse Thora, de eerste vijf boeken van de Bijbel en de Talmoed. Nu wordt steniging voornamelijk geassocieerd met de islamitische cultuur. Islamitische geestelijken zijn hierover diep verdeeld. Voorstanders van steniging zeggen de Hadith dat het de profeet toont die zo nu dan opdracht gaf tot steniging in geval van buitenechtelijke seks.

Screenshot_14

Maar sommige geleerden zeggen dat deze daden en gezegden – opgenomen een paar honderd jaar na de dood van de Profeet – verkeerd zijn geïnterpreteerd. Anderen beweren dat de profeet gewoon de heersende gewoonten en Joodse wet navolgde . Moderne wetten sanctioneren steniging als straf voor overspel, ontstaan ​​met de opleving van de politieke islam in de late 20e en vroege 21e eeuw .

…..

Actievoerders zeggen dat vrouwen meer kans lopen te worden veroordeeld voor overspel dan mannen, omdat discriminerende wetten en gebruiken vrouwen meer bestraffen voor buitenechtelijke seks.

Steniging is in strijd met tal van VN-verdragen zoals het “Internationaal Verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten”, dat bepaalt dat niemand mag worden onderworpen aan folteringen of wrede of onmenselijke straf. Volgens het verdrag, dat Iran en Pakistan hebben ondertekend, kunnen landen alleen mensen te executeren voor “ernstigste misdrijven “.

…..

Vele prominente islamitische geestelijken hebben zich ter ondersteuning van een verbod uitgesproken tegen steniging Zij vonden het onislamitisch en tegengesteld aan de Koran, die de nadruk legt op berouw en medeleven. Shameem zei dat steniging vooral voorkomt in conflictgebieden waar politici, krijgsheren en militanten strijden om de macht en religieuze overtuigingen van de mensen. Mali maakte vorig jaar zijn eerste steniging mee, nadat radicaalislamitische terroristen de controle over het noorden van het land overnamen. Het is niet duidelijk waarom in het geval van Bibi de tribale rechter steniging moet hebben gerechtvaardigd als straf voor het bezit van een mobiele telefoon. Shameem zei dat steniging en een dreigende steniging werden gebruikt “om vrouwen te beheersen, hun vrijheden te beperken en hun seksualiteit te controleren”.

De dreiging van steniging heeft zelfs plaatsgevonden in Tunesië, een betrekkelijk liberaal land zonder geschiedenis van steniging. Dit jaar heeft het hoofd van de “Commissie voor de Bevordering van Deugd en de Preventie van ´Onzedelijkheid´” in Tunesië opgeroepen om een activistische tiener te stenigen voor het online posten van naakte protestafbeeldingen van zichzelf.

Actievoerders zijn van plan om 25 november,  de Internationale Dag voor de Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen, een online-petitie te overhandigen aan Ban Ki-moon en aan het “Bureau van de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten”.

Screenshot_15

Bron:

http://www.independent.co.uk/news/world/politics/special-report-the-punishment-was-death-by-stoning-the-crime-having-a-mobile-phone-8846585.html

Auteur: Emma Batha

Vertaald uit het Engels door:

Vederso

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, Islam, Krankzinnigheid, Mensenrechten, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Sharia. Bookmark de permalink .

21 reacties op Steniging voor het bezit van een mobiele telefoon

 1. delamontagne zegt:

  Ik heb dan wel die knop “leuk”ingedrukt, zit me eigenlijk te schamen. Kan die knop niet heten: “BELANGRIJK’ OF iets anders.
  Dat zulke praktijken nog plaatsvinden in de 21e eeuw. Ook in z.g.n. moderne M.O-landen als Iran.
  Bij een van die NL-TV-praat programms, zat enkele maanden geleden een üniversitaire-opgeleide-NL-moslim .,naast FEMKE HALLALSEMA. dit te verdedigen. Ze trok een beetje “witjes” weg.

  Like

 2. koddebeier zegt:

  HELP DAT ACHTERLIJKE cq. VERACHTERLIJKE GELOOF DE WERELD UIT !!!

  Like

 3. Maloch zegt:

  “Iran heeft ‘s werelds hoogste aantal van executies door steniging.”
  Ongelooflijk dat zo’n land dan nog mag deelnemen (zelfs voorzitter is geweest) in VN-raden die gaan over mensen/vrouwenrechten.
  Terwijl in Iran de homo’s bungelen aan kranen en vrouwen tot hun middel begraven worden (voor de steniging) konden zij, samen met hun burenlanden, zich volstorten op Israël die eens een keer een palestijnse raddraaier te hard zou aangepakt hebben.
  Misselijkmakend……

  Voor de liefhebbers; Er is een film uitgebracht genaamd ‘The Stoning of Soraya M.’
  Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

  Like

 4. Henk.V zegt:

  Zelfs wanneer er zich zo’n steniging vlak voor de ogen van politiek correcte denkers zou afspelen, dan nog zal de band met zeer oude, islamitische opvattingen worden ontkend en zo’n ziekmakende gebeurtenis zou worden ondergebracht onder het begrip ”cultuur”!

  Maar worden culturen NIET ook vanuit religies gevoed????
  En is het niet juist in de islamitische landen dat stenigingen plaats vinden waar de fundamentalistische stroming in de islam (dus deel vormend van het islamitische gedachtegoed!) de wil van de sharia uitvoert?

  Maar laten we even simpel zijn en zeggen”stenigen is een culturele uiting…
  Hoe staat het dan met het multiculturele credo dat alle culturen als gelijkwaardig moeten worden gezien??

  Like

 5. bobzelf zegt:

  hoewel als het allemaal mag ??
  Baroso tot zijn middel ingraven ?????
  en dan wil ik wel schuldig zijn om de eerste steen te gooien !!!!!!!!!

  Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  Als je er goed over nadenkt is het verschijnsel ergens nog herkenbaar ook. Overal ter wereld tref je het aan: Dat met name Godsdienstigen zó hysterisch en verkrampt staan tegenover seksualiteit, dat de wreedste straffen in dit opzicht nog niet wreed genoeg gevonden worden. Zolang er in het westen orthodoxe gelovigen te vinden zijn die met droge ogen durven te beweren: “GELUKKIG heeft God aids uitgevonden om de zedeloosheid aan banden te leggen,” hoef je er niet van op te kijken dat binnen de Islam, waar het allemaal traditioneel nog een tikkeltje wreder, sadistischer en bloeddorstiger moet, hier en daar de toevlucht genomen wordt tot zoiets als steniging. -In dit éne geval werd de mobiele telefoon misschien wel gezien als een middel om contacten te leggen met mannen. Zoiets. Overigens is het waar, dat steniging van oorsprong eerder een Joodse traditie is: Volgens het NT zou het voor de Maagd Maria hebben gedreigd als Jozef niet snel het besluit zou hebben genomen om haar te huwen. -Zwanger immers; ‘onbevlekt ontvangen.’ -Wat op haar beurt eveneens een vals, onredelijk dogma is: Geen vrouw die daar in biologische zin aan kan voldoen, zodat het alle vrouwen binnen de R.K. traditie bij voorbaat een trapje lager zette dan het ideaalbeeld, de Heilige Maagd.
  De Islam spant hier weliswaar, zoals met alles, de kroon, maar je kunt rustig beweren dat vrouwen binnen elke religie de klos zijn.

  Like

  • delamontagne zegt:

   Dat onbevlekt ontvangen heeft niets met sex, voor of na ,t huwlijk te maken. Het betekent volgens de R.K-leer dat ze niet belast was met de erfzonde. Dat is die zonde, door de allerleerste mens begaan ( een vrouw uiteraard…..!!!!!! ) n.l. door Eva, die Adam verleidde van de verboden vrucht te eten. En die zonde, die ieder mens tot op heden heeft ge-erfd. ( HOE VERZINNEN ZE HET ) Ik leerde als kind altijd dat dat een appel was. WEL vreemd natuurlijk als je bedenkt dat in die landen waar ,t paradijs gelegen moet hebben ( VOLGENS DE VORIGE KONNEGIN liggen ze daar nog steeds…….) eerder (sub)-tropische vruchten voorkomen, mango,s,vijgen, dadels etc. Erop terugkijkend: wat maakten ze de “geliefde gelovigen” toch allemaal niet wijs. Alleen sex werd zorgvuldig vermeden, dit in tegenstelling tot islam met al die maagden en ander houris. Alle vrouwen binnen elke religie “de klos zijn”. !!!! Ja maar niet alle dacht ik. Bhudism en Hindus is toch weer anders.
   Ik herinner me van mijn schoonmoeder, 10-tallen jaren terug, dat bij R.K de vrouwen die bevallen waren van het (zoveelste) kind, EERST EEN soort “rituele reiniging” in de kerk moesten ondergaan alvorens ze weer ter communie mochten gaan en aan de mis mochten deelnemen.

   Like

   • Maloch zegt:

    Wellicht onbedoelt maar u legt in een paar woorden open waar de schoen wringt binnen de Roomse leer.
    Elk menselijk wezen hier op aarde komt voort uit de schoot van de eerste (ook volgens die leer zou dat Eva moeten zijn). Zo ook Maria.
    Als elke nakomeling van haar vergiftigt is met die ‘erfzonde’ dan ook Maria.
    Het woord laat geen twijfel over dat er maar 1 is zonder zonden, er wordt maar 1 naam gegeven en dat is Yeshua HaMassiach.
    -Stel dat dat alles op waarheid berust, stel dat het zo is gegaan……-
    Moeder Maria zou dan niks meer of minder zijn dan welke vrouw ook op deze aarde.
    Grappig genoeg behandelt Yeshua haar ook zo. Hij spreekt over haar alsof het een gewone moeder/vrouw is. Nergens wordt duidelijk gemaakt dat zij een speciaal persoon is. Dat heeft Rome ervan gemaakt.
    Zij was wellicht rechtvaardig maar onmogelijk zonder zonde (omdat zij gerekend kan worden onder de nakomelingen van Eva).
    Zij is uitgekozen maar een andere rechtvaardige vrouw had het misschien ook kunnen overkomen.
    Maria is speciaal en vooral na haar bevalling maar zij was niet extra speciaal voor haar bevruchting. Uit vele rechtvaardigen is zij gekozen. Sara van op het hoekje of Bebbe die altijd op de markt staat, hadden het ook kunnen zijn. Als zij maar rechtvaardig zouden zijn.

    Haar (Maria) verhogen tot hetzelfde als de Christus, of zelfs hoger laten stijgen, is een zonde die zijn weerga niet kent (zie de geschiedenis van het vaticaan/de Roomse leer/de Inquisitie).

    Door alle gegeven verordeningen te negeren heeft de mensheid zoveel ellende moeten ondergaan. Ik durf wel te stellen dat door Rome wij nu zitten opgescheept met een barbaarse ideologie die uw strotje wil doorsnijden, alleen omdat u niet wilt knielen voor …..

    Ik weet dat velen hier er een hekel aanhebben maar men moet wel beseffen dat de wereld hierom draait; religie
    Zelfs op topniveau doen mensen er aan. Mensen met geld in de knip die heel Nederland/haar inwoners voor een jaar kunnen voeden.
    In de hoogste regionen van de Elite gelooft men in een ‘meester’. De 32e en 33e graad freemasons weten waar ik het nu over heb.
    Het gojim, gepeupel kan dan wel anders gaan denken……de Elite gaat gewoon verdan.
    Verdan met haar eigen religie.
    Erkennen dat zij ook bezig is met een religie en een meester aanbidden (32/33egraad;
    Lucifer) brengt ons meer dan alles maar af te doen met ‘religie brengt ons niks’ ‘religie moeten wij uitbannen’ ‘Ik geloof er niet in dus bestaat het niet’.

    Ik kan begrijpen dat mensen zo gaan denken maar wil wel even meegeven dat dat ook niet de waarheid is.
    Iedereen heeft zijn/haar gedachten maar het zegt niks over de realiteit.

    Like

 7. Tom Hendrix. zegt:

  En waar zijn nu de Kamervragen, van de o zo zgn. “nette partijen?”. JOEHOE CDA,CU,SGP waar zijn jullie nu?

  Like

 8. Auke zegt:

  Vrouwen zijn zo wie zo de klos, ook bij de religie van de atheïsten/humanisten. Ze moeten carrière maken, onafhankelijk zijn (volgens mij ben je alleen onafhankelijk wanneer je een hele grote gevulde bankrekening hebt), gelijk zijn aan mannen (wat natuurlijk niet kan, want vrouwen zijn geen mannen en andersom) Dat geld ook voor de mannen die in deze huidige tijd erg onzeker zijn over hun identiteit en wat het is om man te zijn. Jezus had absoluut geen problemen met vrouwen of mannen. Het maakte Hem niet uit wat ze deden of hoe men hun geld verdienden. De Bijbel beschouwt de man/vrouw als aanvullend, niet als een tegenstelling. Daardoor hebben de man en de vrouw een andere rol. Een man en een vrouw samen zijn het beeld van God. Wat betreft de maagdelijke geboorte, volgens mij was Jozef het lulletje rozenwater in dezen. Jozef heeft zijn leven lang een oudste zoon gehad die niet zijn kind was, wel het kind van Maria. Dat kerkleer hier een vertekend beeld van geeft, dat zal altijd wel zo blijven, totdat Jezus terugkomt.

  Wat betreft het stenigen van vrouwen in islamitische landen, zoals Iran e.d. Het is een islamitisch gebruik. Het wordt ondersteunt door de Koran, Hadieth en de Sharia. En al zijn er onderlinge verschillen tussen de diverse imams, de mensen zijn toch gestenigd voor 1 of ander vergrijp, met instemming van de imams aldaar. Ik zie geen woedende menigte van moslims, die de ambassades van dit soort landen aanvallen en verklaren dat dit soort islam beestachtig is. In het OT was de straf op overspel ook steniging (voor beide overspelers), ook voor het neuken van dieren, het offeren van kinderen, naakt rondlopen, God lasteren etc. Alleen met een aanvulling: Iedereen die zonder zonde is werpe de eerste steen. Zie de uitspraak van Jezus in het NT. Want niemand is zonder zonde, alleen Jezus. Al in de tijd van Jezus werd dit gebruik weinig tot niet toegepast, juist door deze uitspraak van God. Niemand is namelijk zonder zonde, sinds Adam.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Auke, 4 okt. 23.19u. Eh…..ja. Allemaal mooi en prachtig, maar, hoewel ik dus geen feministe in de gewone zin van het woord ben: Met dat ‘andere rol’ voor vrouwen moet men in deze tijd tóch wat terughoudend zijn.
   U beseft hopelijk wel dat de moslims dat ook beweren? lekker omzeilend? Huichelachtig, zoals ze met alles doen? “Dus jullie vinden, dat vrouwen minder zijn dan mannen?” Niet minder, ànders.”Ja, ja……
   En de orthodoxe christenen doen het precies zo. Nog niet zo lang geleden konden vrouwen bepaalde beroepen niet kiezen of ze werden er in ontmoedigd, omdat ze ‘vrouwen’ waren en die ‘waren tóch anders….’ Leuk rotsmoesje om sommige beroepstakken lekker voor het ‘sterke geslacht’ te houden.
   Of men begint van : Man en vrouw zijn gelijkwaardig, niet gelijk. Dan denkt men, een waarheid als een kóe bij de horens te hebben, bovendien gedekt door het woord ‘gelijkwaardig in dat zinnetje.
   Maar ík hoor het toch liever niet te veel hardop.
   Laat ik het zo stellen: Als een vrouw in deze tijd sléépbootkapitein zou willen worden, moet dat óók gewoon kunnen, zonder ja-maars.
   Die ‘vrouwelijke rol’ wantrouw ik gewoon, zeker als gelovigen hem uitspreken, dat zeg ik eerlijk.

   Like

 9. petra555 zegt:

  Tegenwoordig zijn er toch wel andere mogelijkheden iemand een straf op te leggen. Dit weten WIJ , maar de bewoners uit zandbakken-regionen, weten die dat ook?? Zoals hier te lezen blijven ze vér achter bij onze kennis.
  Wat hier gebeurt is om een MOBIELE TELEFOON , óngelóófelijk.

  Like

 10. guusvelraeds zegt:

  Het tribale voor islamitische geweld en barbaarse wetgeving is naadloos overgelopen in de islam. daar waar de joodse en christelijke cultuur een evolutie heeft doorgemaakt naar een humanere samenleving is die binnen de islam grotendeels mislukt. Kan ook niet anders als je een moordenaar, verkrachter en mensenschender op grote schaal als rolmodel accepteert. De islam zal zich toch echt zelf moeten bevrijden van de islam, wij kunnen dat niet voor hun doen. Wat we wel kunnen doen is ons de islam met alle macht en middelen van het lijf houden. Om dat optimaal te doen zal er wel eerst een grote politieke schoonmaak gerealiseerd moeten worden.

  Like

 11. guusvelraeds zegt:

  Misschien is de familie er wel achtergekomen dat ze regelmatig telefoneerde met een islamitische sekslijn? Dan zijn de rapen natuurlijk gaar.

  http://badryouyou.wordpress.com/2013/01/16/halale-sekslijn/

  Like

 12. G.Deckzeijl zegt:

  De twee slechtste uitvindingen van de mens:
  godsdienst en politiek.
  Religion wurde von Menschen erfunden um Menschen zu kontrollieren.
  Das geht am besten wenn sie Angst haben.

  Like

  • Maloch zegt:

   Ik wil wel wedden dat met welk alternatief u ook komt wij achteraf ook zouden kunnen zeggen; Die hele gedachtengang van G.Deckzeijl is het slechste wat de mensheid is overkomen.
   U denkt ook maar vanuit uw eigen kringetje. Al zou het 100 of 1000 km zijn, de wereld is een stuk groter. Het is een utopie te denken iedereen te vriend te houden als men aan het roer staat.

   In uw eerste gedeelte gaat u uit van een ‘uitvinding van mensen’. Zij kunnen u daar geen bewijs van leveren maar u net zo goed niet. Uw schrijven is dus gelijk waarover u schrijft.
   U plaatst uwzelf in hetzelfde hoekje.

   “Religion wurde von Menschen erfunden um Menschen zu kontrollieren.
   Das geht am besten wenn sie Angst haben.”
   Als wij in de middeleeuwen zouden zitten zou u er wellicht mee wegkomen maar we leven nu anno 2013. De hedendaagse mens is (en de mogelijkheden zijn ervoor) nu zo vrij gevochten dat er geen sprake meer kan zijn van ‘onderdrukking’ ‘angst’ of indoctrinatie (uitzonderingen daar gelaten).
   Ondanks alles gelooft of hangt de meerderheid een religie aan.
   Elke verkiezingen gaan er weer hordes mensen stemmen in de hoop dat…..

   U heeft het zelf misschien niet in de gaten maar volgens mij bent u wel degelijk bezig met zo’n ‘slechte uitvinding van de mens’ de politiek.
   Ook over dat 2e; ook uw gedachtengang kan bestempelt worden als een soort van religie, uw godsdienst.

   U heeft alleen maar het geluk dat u niet gedwongen wordt in de hele poppenkast van het meedoen aan godsdienst en politiek.

   Toch doet u het.
   -Kom….vertel mij “Das geht am besten wenn sie Angst haben.” waaruit uw angst bestaat?-

   Like

 13. oogenhand zegt:

  Eigenlijk zouden wij mannelijke moslims hier moeten bestraffen voor het bezit van een mobiele telefoon. Kunnen ze hun vriendjes niet meer oproepen bij ruzies.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s