Egyptisch leger dreigt Gaza aan te vallen

Als de aanvallen op Egyptische soldaten op het schiereiland Sinaï door blijven gaan, gaat Egypte mogelijk over tot het uitvoeren van luchtaanvallen in Gaza, zoals Egyptische hoofdofficieren gewaarschuwd hebben. Egyptische officieren vertelden aan het in Bethlehem gevestigde Maan nieuws station dat Egyptische vliegtuigen het luchtruim boven Gaza binnen gedrongen zijn om potentiële doelen te verkennen dichtbij de zuidgrens. Zij vertelden dat de militairen ook overwogen om voertuigen onder beschieting te nemen die goederen over de grens brachten. “Alle mogelijkheden staan open”, waarschuwden zij. Egyptische legeraanvoerders vertelden dat sommige van de aanvallen in de Sinaï uitgevoerd werden door terroristische groeperingen die hun basis hadden in Gaza. Onder de groepen noemden ze ook Ansar al-Sunna, dat banden heeft met Hamas.

Egypte is op het ogenblik een grote campagne aan het voeren om opnieuw controle te krijgen over de Sinaï. Als onderdeel van de campagne , heeft het leger ook meerdere stappen ondernomen om de druk op Hamas op te voeren, inclusief het vernietigen van het merendeel van de smokkeltunnels tussen Gaza en Egypte en het sluiten van de grensovergangen. Een Egyptische officier sprak gelijkluidend als Israëlische commandanten, vermoedelijk onbedoeld aan Maan dat Egypte de bevolking van Gaza geen verwijten maakt – maar dat Hamas nagelaten had controle te voeren over terroristen groepen binnen haar gebied. “Het Egyptische leger gelooft niet dat de bevolking van Gaza betrokken is bij de gewelddadigheden in Sinaï, maar bepaalde delen hiervan steunen sterk de groepen in Sinaï….wat betreft Hamas, ofschoon haar betrokkenheid ook weer beperkt is, blijft zij verantwoordelijk om controle uit te oefenen op de smokkeltunnels alsook op de groepen die opereren in de kust enclave”, aldus de woordvoerder.

Vertaling:

Guus Velraeds

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Egypte, Gazastrook, Hamas. Bookmark de permalink .

12 reacties op Egyptisch leger dreigt Gaza aan te vallen

 1. aquarius4422 zegt:

  Gretta, Dries, Harry, Anja, kom er maar in.

  Like

 2. Fred zegt:

  Die slapen nog.
  Ze schrikken pas wakker als Israël iets onderneemt.

  Like

 3. luckybee zegt:

  Zo te zien moet Israel helemaal niets doen, dat doen de moslims zelf wel. Gaza wille de egytische leger aanvallen? van mij mogen ze dat doen hoor!

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  @Aquarius 4422 Waarin trouwens? In Gaza? Daar heeft in ieder geval het Molenpaard Meulenbelt haar bekomst van, sinds het verlies van haar ‘laatste liefde.’
  Maf oud wijf; Denkt nog steeds alle mannen te kunnen krijgen èn te houden. Knap stukje verbeelding van die beroeps-linkse-met-sympathie-voor- hoofddoeken!

  Like

  • maria zegt:

   Anja citeerde mijn reactie alhier over haar palestijnse lover die haar besodemieterde. Maar dat zij haar vergeven, ik ben zelf ook wel eens gevallen voor foute mannen. Wat ik kwalijker vind is dat haar “feministische” hart niet uitgaat naar de slachtoffers van de islam. En dat is geen marginaal verschijnsel maar een bittere realiteit voor miljoenen vrouwen!

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Oh, begrijp ik het goed, dat ze dan óók wel eens op dit blog rondneust?
    Nou, als dat zo is, krijgt ze wat over zichzelf onder ogen! Wat wij híer allemaal over haar uitbraken! LOL!
    -Had het trouwens niet verwacht; ik dacht eerder, dat mensen als wij lúcht voor haar waren.

    Like

 5. Roni Thome zegt:

  Laat het leger van Sissi daar zo snel mogelijk naar binnen vallen en voor “Ordnung” zorgen. De Chamas zal nog veel heimwee hebben naar de zachte hand van het Israëlische leger. Na de oorlog van 1956, toen Israël uit de Gaza strook moest terugtrekken, heeft Abdul Nasser In Gaza voor orde gezorgd. Dat deed hij op de wijze van de oude Romeinen. Op iedere lantaarnpaal van de noordelijke grens met Israël (Nusseirat bij Kibutz Yad Mordechaai) tot de laatste huizen van Raffah werd iemand opgehangen die verdacht was van wat dan ook. De weg leek net als de Via Apia in historische Italiaanse films van Chine Citta studio’s. Het was geen echte kruisiging, maar de lijken hingen daar behoorlijk wat dagen met duizenden van vliegen eromheen.

  Like

 6. Jan zegt:

  Straks in ‘Jerusalem Post’: “Palestijnen zoeken massaal asiel in Israël”

  Like

  • maria zegt:

   Palestijnen mochten willen dat ze in Israél leefden! En ze weten dondersgoed dat het leven onder “zionisten” veeeel beter is dan onder de sharia! Maar ze vechten er toch voor, omdat het een mannending is!

   Like

 7. Jan zegt:

  Zij is er in ieder geval klaar voor:
  Little girl participates in recent Palestinian Islamic Jihad military parade in Gaza

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s