Linkse terreur tegen kathedraal in Spanje

Screenshot_8

De kathedraal Basilica del Pilar in het Spaanse Zaragoza

Zoals verschillende online media in korte berichten melden, lieten woensdagmiddag linkse extremisten in het centrale kerkschip van de kathedraal Basilica del Pilar in het Spaanse Zaragoza twee kilo buskruit ontploffen. Hoewel zich talrijke bezoekers in de kathedraal bevonden, raakte gelukkig niemand gewond.

De anarchistische groepering “Kommando Matteo Morral” heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanslag, die blijkbaar tien minuten voor de ontploffing verschillende kranten had gewaarschuwd om geen gelovigen of toeristen te verwonden. Als reden voor de aanslag noemt de groepering in een brief het symbolisch karakter van de kerk en de daar als “El Pilar” vereerde  heilige Maria, die tegelijkertijd de beschermheilige van Spanje is. Ook de katholieke kerk als instelling zou getroffen moeten worden, omdat zij zich als bondgenoot van Franco (1939-1975) en de “Spaanse uitbuiterstaat” schuldig zou hebben gemaakt.

Het was dit jaar al de tweede aanslag op een Spaanse kathedraal door deze linkse terroristen. In februari had de groep een bom verstopt in de La Almuneda in Madrid, die echter door een priester ontdekt en door de politie onschadelijk gemaakt kon worden.

De kathedraal in Zaragoza geldt als de plek van de oudste Maria-verschijning ter wereld. Hier zou ze in de 1e eeuw na Christus  verschenen zijn aan de apostel Jacob. Het is niet de eerste keer dat linkse terroristen hebben geprobeerd om dit heiligdom de wereld uit te helpen: in de Spaanse Burgeroorlog van de jaren-30 gooiden Bolsjevieken drie grote bommen af, die het heiligdom volledig in puin zouden hebben moeten gooien – zonder succes, want op wonderbaarlijk genoeg ontploften de bommen niet. Een van de bommen liet in het plaveisel voor de kerk “slechts” een groot kruis achter.

Screenshot_1

Bron:

http://www.pi-news.net/2013/10/linker-terror-gegen-kathedrale-in-spanien/#more-363266

Auteur: Miles Christi

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", Marxisme, Socialisten, Spanje, Terrorisme. Bookmark de permalink .

12 reacties op Linkse terreur tegen kathedraal in Spanje

 1. oogenhand zegt:

  Nu besteedt links niet langer uit aan de islam, maar doet zelf het vuile werk. De reactie is simpel, verklaar: “Anarchisten? Communisten? Vader, Zoon en Heilige Geest! De hel is eeuwig, de hel is eeuwig, de hel is eeuwig!”. Het noemen van Anarchisten en Communisten is daarom zo belangrijk omdat deze groepen in de Spaanse burgeroorlog zeer actief waren.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Als het vooral tegen het valse, seksistische Maria-dogma gericht is geweest kan ik de beweegredenen van die lui nog enigszins begrijpen, alhoewel het natuurlijk een cultureel misdrijf is, om te proberen, zo’n schitterende oude kathedraal op te blazen. (Moet je hem zien, op die foto!) Wat die Spaanse terroristen wel hebben: Zedoen altijd wel pogingen om geen slachtoffers te maken. -de Basken bijvoorbeeld ook. Tóch een stukje menselijke , westerse beschaving, dat moslims ten ene male missen., dat mag wel gezegd worden.

  Like

  • oogenhand zegt:

   Niet toevallig roept ook de islam voortdurend dat Maria ontzettend maagd was. Veel moslims bezoeken KATHOLIEKE Maria-bedevaartsoorden, en dat niet om de boel te vernielen.

   Like

   • Jan zegt:

    Dat Maria was geen maagd maar een jong meisje. Dat zij maagd was hebben katholieken er van gemaakt. Zij was onbevlekt, dwz zonder zonden. Was zij maagd geweest was zij gestenigd, zoals praktijk was.

    Like

  • louis-portugal zegt:

   Nee Theresa die katholieken moeten zelf weten wie ze vereren.
   Je hoeft er niet aan mee te doen en vallen niemand lastig ermee.
   Opruimen dat spul dat die bommen legt.

   Like

 3. luckybee zegt:

  Zo als de kathedralen gebouwd zijn, zal God er helemaal niet thuis voelen, maar ze opblazen dat zal ik wel nooit doen als je weet met hoeveel moeite en jaren voor nodig is,dat het opgebouwd werdt.

  Like

 4. Republikein zegt:

  In de tijd van de dictator zijn onschuldige mensen omgekomen. Dat heb ik aan den lijve ondervonden in de tijd dat niemand na zonsondergang zich nog op strand mocht bevinden.
  Twee jonge mooie Zweedse meisjes zijn doodgeschoten door de Guardia Civil in de tijd dat er nog gezag heerste. Dit is allemaal peanuts in vergelijking met de terreur van vandaag. Ze hadden aanzien, die lui met scheve petjes, maar mijn liefjes zijn nooit terug gekomen. Toch moet ik er nog steeds aan denken!
  http://www.historylearningsite.co.uk/general_francisco_franco.htm

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Republikein: 00.11. uur. Dat is inderdaad zo beste Republikein. Maar als Franco niet de overwinning had behaald, dan was Spanje- de Republiek- in handen gevallen van de communisten. Het is natuurlijk vreselijk wat zich in deze periode heeft afgespeeld. Ik heb veel gehad aan het boek: ” De strijd om Spanje”, van Anthony Beaver- een aanrader. Zonder het vreselijke geweld goed te keuren, kijk ik nu veel genuanceerder naar de gebeurtenissen in deze tijd, tussen 1936 en 1939.

   Like

 5. Jan zegt:

  Adolf en de SS in Amerika doen hetzelfde:

  Priests threatened with arrest if they minister to military during shutdown
  In a stunning development, some military priests are facing arrest if they celebrate mass or practice their faith on military bases during the federal government shutdown.

  “With the government shutdown, many [government service] and contract priests who minister to Catholics on military bases worldwide are not permitted to work – not even to volunteer,” wrote John Schlageter, the general counsel for the Archdiocese for the Military Services USA, in an op-ed this week. “During the shutdown, it is illegal for them to minister on base and they risk being arrested if they attempt to do so.”
  http://dailycaller.com/2013/10/04/priests-threatened-with-arrest-if-they-minister-to-military-during-shutdown/#ixzz2gmxsTyW3

  Nog een socialist:
  I Want A World Where Your Churches Burn

  Icoon van socialisten, Dawkins over Yahweh:

  Hij somt alles op waar socialisten zelf voor staan, wat veel over zijn IQ zegt en van links, de zelfbenoemde elite

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s