Saoedi-Arabische religiepolitie terroriseert eigen bevolking

Screenshot_6

Onder de Saoedische vlag terroriseert de religiepolitie de burgers

De Saoedi-Arabische religiepolitie oefent voortdurend terreur tegen de eigen bevolking uit. De “Autoriteit voor de verbreding van deugdzaamheid en verhindering van zondes”, zoals de volledige naam van de religiepolitie luidt, waakt streng over het gedrag van de vrouwelijke en mannelijke burgers in Saoedi-Arabië. Meer dan 3500 religieagenten, “Mutawin” genaamd, die vaak slechts een geringe ontwikkeling hebben, daarentegen echter fanatieke moslims zijn, vormen deze autoriteit.

De religiepolitie moet o.a. de uit het oogpunt van de islam aanwezige “delicten”, zoals de consumptie van alcohol of varkensvlees, homoseksualiteit, prostitutie of de weigering een sluier te dragen, vervolgen. Zij verbiedt ook contacten tussen niet getrouwde mannen en vrouwen en drijft de burgers de moskeeën in wanneer de gebedsoproep weerklinkt.

Extremisten vinden de hoogste religieagent te liberaal

De chef van de religiepolitie, Abdullatif Abdulaziz al-Scheich, geeft met harde hand leiding aan zijn instelling. Sociale media zoals Facebook of Twitter worden door de hoogste religieagent in Saoedi-Arabië als “duivelsgoed” beschouwd. Dit alles zou hij het liefst helemaal willen verbieden, hoewel dat door het gebruik van de modernste communicatietechnologieën bijna onmogelijk is. Desondanks schijnt Abdulaziz al-Scheich voor vele radicaalislamitische extremisten nog te liberaal te zijn – daarom werd er enkele weken geleden zelfs een aanslag op hem gepleegd, die hij echter overleefde.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/0014147-Saudi-arabische-Religionspolizei-terrorisiert-eigene-Bev-lkerung

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, Mensenrechten, Moslims, Saoedi-Arabië. Bookmark de permalink .

36 reacties op Saoedi-Arabische religiepolitie terroriseert eigen bevolking

 1. Theresa Geissler zegt:

  Ja? Wie moet de relipolitie anders op de eerste plaats terroriseren?
  Het ligt voor de hand dat Saoedi’s daar het eerste het slachtoffer van worden. Ik bedoel, “Kafirs’ bij gebedsoproep de moskee in drijven is nog altijd zinlozer dan moslims dwingen, ‘hun plicht te doen. -Het is maar een voorbeeld.

  Like

 2. fleckie zegt:

  dit is leuk,:vooral als men ‘HET SAOEDISCH PRINSENGEBROED” van te voren gelezen heeft op internet.
  t

  Like

 3. Rick zegt:

  Ook hier in NL worden de islamitische “moraal- en zedenridders” op hun wenken bediend. Eigenlijk bizarre doctrine; Mannen eisen zoveel mogelijk ingepakte Vrouwen desalniettemin vertrouwen deze laatsten de Mannen weer voor geen meter. Er zit fundamenteel toch iets heel erg verkeerd in die inteelt koppen.
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/10/zwembad_segregeert_vaders_en_b.html

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  Hersendood land.

  Like

 5. delamontagne zegt:

  IK heb dat artikel niet (kunnen) gelezen in ,t Duits. Maar weet ,t toch wel. Elke keer als ik de foto van zo,n vrouw zie, zo helemaal vermomd,ingepakt in die zwarte troep, dan gruwel ik een beetje. Wat een achterlijkheid. MAAR WAT IK EIGENLIJK VEEL ERGER VIND, dat er in NL mensen zijn die ,t normaal vinden dat er ook vrouwen zijn in NL die luid verkondigen dat dat moet kunnen er zo bijlopen in Nederland. Zag eens zo,n hele groep van die vrouwen ergens vlakbij de regerings-gebouwen in Den Haag. Ik dacht toen nog onnozel: zal wel trucage zijn. Maar ik ben van de generatie dat je geen enkele uiting van islam zag in NL.
  Wat een idioterie. Ik stelde me dan voor NL-se vrouwen in gewoon zomerse, westerse kleding ergens daar in die vreselijke regionen in moslim-land. Hoe denkt men dat dat af zal lopen.?? Die mutaween zijn ook voor westerlingen een bedreiging. In die landen heb je altijd een ünheimisch” gevoel, je voelt je er niet prettig.

  Like

 6. Martien Pennings zegt:

  AP, Reuters − 18/03/02, 00:00

  Voor het eerst is de machtige religieuze politie in Saudi-Arabië in het openbaar bekritiseerd. Het afgelopen weekeinde hebben Saudische kranten die onder overheidscontrole staan, de religieuze politie er openlijk van beschuldigd vorige week verhinderd te hebben dat meisjes uit een brandende school in Mekka konden ontsnappen….

  De leerlingen waren volgens de religieuze politie niet overeenkomstig de religieuze normen gekleed en mochten daarom de school niet uit.

  Agenten van de religieuze politie, die bekend staat onder de naam ‘Commissie ter Bevordering van de Deugd en ter Voorkoming van Ondeugd’, dwongen scholieren in de brandende meisjesschool te blijven omdat hun haar niet bedekt was en omdat zij geen voorgeschreven lange jurk droegen.

  Gisteren verklaarde het hoofd van de reguliere politie in Mekka dat hij, ter plekke aangekomen, zag hoe leden van de religieuze politie probeerden te verhinderen dat de meisjes de middelbare school ontvluchtten. De meeste meisjes stierven doordat ze vertrapt werden toen ze massaal naar buiten stormden om aan het vuur te ontsnappen.

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  Hier is de foto die bewijst dat pedofilie binnen dat woestijngeloof wijd verbreid is.
  http://www.barenakedislam.com/2013/10/05/taliban-are-sexually-abusing-their-child-terrorists-in-training/

  Like

  • louis-portugal zegt:

   Gerrit ik lees onder dat FRISSE artikel een commentaar dat zegt “ik hoop dat er en hel is”.
   Ik ben gestopt met het geloof maar af en toe hoop ik dat dat soort crapule daar nog gestraft gaat worden.

   Like

 8. G.Deckzeijl zegt:

  Voor iedereen die nu nog denkt dat het hier om bidden gaat….
  Het is een provocatie, meer niet. Deze praktijk heeft tot doel de islam zo snel mogelijk
  aan het Westen op te dringen.
  http://www.barenakedislam.com/2013/10/05/nyet-moscow-mayor-says-no-more-mosques/

  Like

  • meneertje zegt:

   Ik zou zo graag eens willen weten welke teksten die lui nu eigenlijk gebruiken voor hun gebeden.
   Ik neem aan dat het holle frasen zijn, zonder enig persoonlijk tintje.
   Is mijn aanname juist?

   Like

   • Zedek zegt:

    @ Meneertje:

    Al Fatiha:
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Soera_De_Opening

    Al Fatiha is onderdeel van de verplichte ‘salat’, 5x per dag; salat is feitelijk aanbidding van God: hiermee (de salat) onderwerpt (islam betekent onderwerping) men zich volledig aan God.

    De 5-daagse gebeden zijn dus allereerst gericht op gezamenlijke aanbidding (blijkt bijv. uit: alle gelovigen keren zich naar de Ka’aba) door deze gelovigen van Allah; aangezien er vaste tijden zijn voor de salat en het op diverse plaatsen op aarde niet even laat is wordt God dus -nagenoeg- voortdurend actief, fysiek aanbeden door een aantal Moslims ergens ter wereld.

    Daarnaast kan de individuele moslim zelf kiezen voor een willekeurige andere Surah (of misschien een deel van een Surah, dit is mij onbekend – lijkt me echter erg onpraktisch om bijv. Surah = hoofdstuk 2, al Baqarah/de koe te doen, die is zo lang dat als je klaar bent met reciteren je wschl niet meer overeind kunt komen 😉 ) tijdens de 5x daagse gebeden – soms verplicht, soms als ‘extraatje’, naar eigen keuze… (indien niet verplicht heet dit ‘Sunnah’: naar de gewoonte van Mohammed, is niet verplicht maar wordt wel als prijzenswaardig beschouwd)

    De verplichte (‘Fard’) onderdelen dienen dus altijd verricht te worden – per gebed zijn er verschillen in het aantal ‘Fard’-onderdelen.

    Daarnaast kunnen moslims du’a (smeekbeden, meer persoonlijke vorm van gebed) verrichten waarbij God om ‘gunsten’ verzocht wordt t.b.v. de biddende zelf of t.b.v. een ander cq. anderen – voor zover ik weet kan men een bestaande du’a doen of er zelf 1 formuleren…

    Ben geen expert, hoewel niet geheel onbekend met deze materie, hoop hiermee uw vraag enigszins afdoende beantwoord te hebben.

    Like

 9. oogenhand zegt:

  Zelfs het hoofd van de politie loopt gevaar door “takfeer”. Zouden de “mutawween” de eerste keus voor huwelijkspartners hebben, nog hoger dan de oliesjeiks? Moslims geven toe dat vroomheid een reden mag zijn om met iemand te trouwen, en de dochter van een vrome man niet aan een slechte moslim mag worden uitgehuwelijkt, of, dat een vader niet mag verhinderen dat zijn dochter met een vromere man trouwt. In plaats van te razen dat mohammed een pedofiele roverhoofdman is, is het verstandiger de juiste vragen te stellen. Daar schieten we allemaal wat mee op…

  Like

 10. Het enige correcte antwoord aan de islam is de islam, Duivelse heerschappij, zoveel mogelijk beledigen op allerlei manieren, ik doe dat met cartoons over Mo, maar ook via mijn gedichten!

  Like

 11. G.Deckzeijl zegt:

  Of het echt zo is, zal later wel blijken denk ik.
  En ze moeten dat tuig niet oppakken, maar meteen dezelfde behandeling geven
  die ze hun slachtoffers hebben gegeven, nagels uittrekken, castreren, ogen uitsteken.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21949271/___VS_pakken_leider_al-Shabab___.html

  Like

 12. Henk der Niederlander zegt:

  Er blijft maar een vraag over; In welk van die moslimapenlanden word de bevolking niet geterroriseerd door een zogenaamde moraalpolitie.
  Die halve garen moeten eerst maar eens gaan kijken bij hun eigen zogenaamde regeringen die niks anders doen als het beest uit hangen en hun eigen bevolking zwaar onderdrukken.
  Daarom vraag Ik me ook altijd af als Ik hier in het westen die demonstraties zie van moslims die het ergens weer eens niet mee eens zijn, waarom ze niet gewoon opflikkeren naar hun eigen heilstaten.

  Like

 13. treintrien zegt:

  @EJ:
  Stomme vraag: ik ben nu dat boek aan het lezen: Da ist er wieder, over Hitler die weer wakker wordt in Berlijn 2011. In vertaling, dat wel, door mijn slechte duits.
  In dat boek staat op een bepaald moment dat Hitler de linksen beschimpt. Maar hij was zélf toch ook hartstikke links? Kan het zijn dat er een beroerde vertaler aan het werk is geweest? Dat er bijvoorbeeld bolsjewieken of communisten stond in het origineel, wat gemakzuchtig vertaald is als links?
  Voor de rest vond ik het een geinig boek trouwens.
  Zou je iets met een recensie kunnen of zeg je mwoah, laat maar?

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Ik heb geen idee waar je het over hebt. Geef even wat meer info via het mailadres onder de “CONTACT”- knop!

   E.J.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ik ken dat boek ook niet, maar zou het niet eerder met een interpretatie te maken kunnen hebben, in plaats van met een slechte vertaling?
   Kijk, hoe dan ook, dat boek is fictie, fantasie dus. Bedacht door de schrijver. Nu kunnen WIJ er zo langzamerhand wel achter zijn, dat Hitlers ideologie hartstikke Links was, doordat alle ideeën ermee overeenstemden, maar hijzelf was daar destijds nog niet zo achter. Hij NOEMDE zichzelf niet links. -Trouwens ook niet rechts; hij noemde zich Nationaal-Socialistisch en was kennelijk van mening,dat hij daarmee separaat van àlle richtingen stond. En trouwens, nu ik dit intik: Hij hàd dus wèl een hekel aan ‘Bolsjewieken,’dat klopt. Al sloot hij eerst wel een strategisch pact met Stalin, uit praktische overwegingen, maar later vlogen ze elkaar evengoed naar de keel. Ja, houd het er maar op, dat het wel klopt: Hij achtte het Nationaal-Socialisme superieur aan alles en haatte het Communisme, omdat dàt voor hem de lastigste tegenstander was.
   Maar zijn binnenlands beleid was niet rechts: Hij herstelde nooit de monarchie en bevoordeelde de adel niet. Adellijke personen konden, als zij dat wilden, wel carrière maken binnen de NSDAP, maar op dezelfde voet als iedereen: Gewoon alle stappen doorlopen.

   Like

   • oogenhand zegt:

    Die discussie hoeft niet gevoerd te worden. Stel altijd de vraag: “Heeft George Soros wit privilege?”

    Like

   • treintrien zegt:

    EJ Bron: http://www.bol.com/nl/p/er-ist-wieder-da/9200000004727026/
    Dit boek stond wéken op de bestsellerlijst in Duitsland. In mijn ogen terecht. ’t is het eerste boek dat laat zien dat hij geen monster was, maar een gewone, zelfs sympathieke, man met monsterlijke ideeen. Heel grappig totdat je je realiseert dat je met Hitler mee zit te lachen 😉 dan wordt het toch meer iets met kiespijn.

    @Theresa:
    En dat wist dit product van de mammoetwet niet, dat hij zichzelf buiten alle richtingen vond staan. Bedankt. De hekel aan communisten wist ik wel. Vandaar dat ik aan een vertaalfoutje dacht.
    ’t Boek is geschreven vanuit zijn perspectief. Dit stukje viel op omdat het de enige plek was waar hij op links tekeer ging. Terwijl hij de nationalisten aanpakt omdat ze ‘zíjn ‘ stroming verruineren.
    Ik kan soms echt over woordjes vallen, dat is de schooljuf in mij denk ik 😉

    Like

 14. G.Deckzeijl zegt:

  @Treintrien en EJ:
  http://www.welt.de/kultur/literarischewelt/article118865211/Er-ist-wieder-da-und-will-gar-nicht-wieder-weg.html
  Ik heb zelf de Duitse versie besteld.
  Op eenvandaag.nl is in het archief een interview van de schrijver Timur Vermes(titel: lachen met Hitler) te vinden, maar de redactie is te belazerd om een filmarchief bij te houden.
  Bovendien te arrogant om op mails hierover te reageren.
  Maar ja, waar heb ik ’t over: gesubsidieerd en bovendien links zooitje.

  Like

 15. fleckie zegt:

  om wat meer inzicht te krijgen betr.Hitlers gedrag[ zich als “LINKS’ voordoende,:kan men bijv. div.boeken, “de MILJOENEN,v.HITLER,”v.WULF SCHWARZWALLER, : “HITLERS TAFELGESPREKKEN” het ECHTE DAGBOEK van ADOLF HITLER”v.Dr.Henry Picker, [LOEB,UITG.A’DAM 1983, :”ADOLF HITLER,het EINDE VAN EEN MYTHE”van John TOLAND lezen.Ook interessant is bv. “HITLERS BANKIERS”,v.Jean Ziegler, uitg.Meulenhoff-M-Kritak.

  Like

 16. Jan zegt:

  Moroccan teens arrested for Facebook kiss
  MOROCCAN police have arrested a teenage boy and girl for posting a photo on Facebook of themselves kissing, with the incident provoking a slew of copycats.
  “It involves a teenage boy and his girlfriend. They were arrested on Thursday for violating public decency by posting a photo of them kissing” in the northeastern town of Nador, said Chakib al-Khayari, president of the Rif Association of Human Rights.
  http://www.news.com.au/technology/moroccan-teens-arrested-for-facebook-kiss/story-e6frfro0-1226733317958

  Like

 17. Jan zegt:

  @treintrien zegt:
  6 oktober 2013 om 01:45

  “We [the Nazis] did not defend Germany against Bolshevism back then because we were not intending to do anything like conserve a bourgeois world… Had communism really intended nothing more than a certain purification by eliminating isolated rotten elements from among the ranks of our so-called ‘upper ten thousand’… one could have sat back quietly and looked on for a while.”
  David Schoenbaum, ‘Hitler’s Social Revolution: Class and Status in Nazi Germany, 1933-1939′
  http://www.amazon.com/Hitlers-Social-Revolution-1933-1939-Paperback/dp/0393315541#reader_0393315541

  HITLER SOCIALIST, NOT CHRISTIAN: Despite Attempts by many on the Left to Label Hitler a Christian, he was the Exact Opposite
  http://specialguests.com/guests/viewnews.cgi?id=EklyEAVAuATVdWHjTB&style=Full%20Article

  Like

 18. treintrien zegt:

  Iedereen bedankt voor de leestips;)
  ’t Is een historische figuur waar ik me nooit zo in heb verdiept:
  Geprobeerd mijn kamp te lezen, maar daar was níet doorheen te komen.
  De gewone geschiedenislessen op school.
  De lessen van heer Pennings over de alliantie met de moslims.
  En daar houdt het wel mee op. Tot ik dit boek dus tegenkwam.

  En sorry voor het kapen van deze draad;)

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   @ Treintrien.
   “Mein Kampf” betekent “mijn strijd”.

   Like

   • treintrien zegt:

    pfffff, ik was echt niet aan het opletten he…
    net wakker, deze late dienster 😉
    Gelukkig letten anderen beter op.

    ik wilde mein kampf schrijven, maar dat was niet gelukt 😉
    Ik ben blij dat ik geen hersenchirurg ben:
    veel te slordig. Duidelijk.

    Like

   • Zedek zegt:

    zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Mein_Kampf

    Mein Kampf betekent ‘Mijn Kamp’ (wat overigens hetzelfde betekent als ‘mijn strijd’) en onder die titel (‘Mijn Kamp’) is het ook uitgegeven in Nederland, zowel ergens in de jaren ’30 als in 1974; weet ik zeker want het boek is in mijn bezit (uitgave 1974)…

    Heb weleens aan mijn vader (geboren 1916) gevraagd (door die titel ‘Mijn Kamp’ dus) of iedereen in die tijd blind was m.b.t. concentratiekampen e.d. omdat hij (Hitler) zijn boek al in 1925 ‘Mijn Kamp’ genoemd had – ik associeerde dat met Auschwitz… Die dag heeft mijn Ouwe Heer toch wel even zeer zwaar aan m’n gezond verstand getwijfeld naar ik me meen te herinneren 🙂

    Overigens, zoals Treintrien ook al opmerkte: heb het een aantal keer proberen te lezen maar er is echt niet door te komen (voor mij dan toch niet, i.i.g.)… Archaisch, zwaar op de hand, hoogdravend, van de hak op de tak etc…

    Like

 19. oogenhand zegt:

  Reblogged this on oogenhand and commented:
  Interessante discussie over Hitler.

  Like

 20. fleckie zegt:

  AANVULLING, HIERAAN is weinig bekendheid gegeven; Uit Kriege des 20sten JAHRHUNDERTS: die Russen belebten den Gedanken an einen Dreierbund gegen Deutschland kurz nachdem die TSCHOSLOWAKEI gefallen war,und prasentierten einen solchen Vorschlag auch formell am 16 April 1939.Eine Allianz zwischen Russland,England und Frankreich hatte Hitler mit Sicherheit wohl auch die Zerstukelung Polens verhindert, aber weder Chamberlain noch sein franzosischer Kollege Daladier waren davon besonders angetan.Ihre Mangel an ENTGEGENKOMMEN BRACHTE Litwinow den URHEBER des Vorschllags in grosse Bedrangnis. Litwinow war ein ausgesprochener Verfechter der Allianz mit dem Westen, ein aufrichtiger ANTIFACHIST und zudem Jude.

  Like

 21. Auke zegt:

  Fijn, is er eindelijk een land waar elk zichzelf respecterende gelovige moslim heen kan. Weinig christenen, zo wie zo geen atheïsten en al helemaal geen feministen. Moet de hemel zijn, behalve dan voor sjiieten.

  Like

 22. fleckie zegt:

  Hitler was ook een ADEPT, van h, ANTISEMITISCH, RECHTSEXTREMISTISCHE ‘THULE-GESELLSCHAFT ‘

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s