VIDEO: Jeruzalem is van de Joden – GEEN twee-staten-oplossing

 

Geplaatst door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op VIDEO: Jeruzalem is van de Joden – GEEN twee-staten-oplossing

 1. Martien Pennings zegt:

  Ja, ik kende het al.
  Inhoudelijk goed.
  Maar die vlug-vlug-vlug pathetiek!
  Dat kan echt met dezelfde tekst een stuk beter.

  Like

 2. luckybee zegt:

  Heel Kanaan is van de joden, geen tweelanden mogelijk,God heeft Hagar en Ismael uit Kanaan verbannen, en dat geldt nu nog steeds.On danks dat Simon Peres wat anders heeft gezegd.Israel kan nooit overleven als ze toestaan dat Palestina wordt opgericht in de Westbank en Gaza.

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Inderdaad, Martien: Op zichzelf een mooie vormgeving, maar waarom moet het zo afgeraffeld worden?
  Eeuwige zonde! Daar zie ik het nut niet van in.

  Like

 4. Maloch zegt:

  Geestelijk gezien behoort die stad Iemand anders toe. Hijzelf heeft die stad die naam gegeven; Yerusaliam.
  Wij zelf kunnen van alles bedenken maar het is een feit dat door de geschiedenis heen velen hebben geprobeerd die stad in hun bezit te krijgen.
  Vandaag de dag nog steeds. Rome maar ook de islam ‘worden met haken in hun kaken geslagen’ om op te trekken richting die Grote Stad.
  Een groot obstakel in de vredesbesprekingen tussen de palestijnen en Israël (naast het vluchtelingen probleem) is de stad Yerusalem. Krachten en machten anders dan van deze wereld (bijv. de islam in naam van….) willen haar beheren.
  Of je er nou in gelooft of niet, constant is er door de eeuwen heen een strijd geweest voor die plek op aarde.

  Niks maakt die stad bijzonderder dan een andere stad in de wereld. Alleen dat er een belofte is dat de Christus daar terug zal komen.

  Vanwaar toch die obsessie voor een paar vierkante kms in de wereld?
  Rome en de islam kennen allebei de naam ‘Jezus’. De Joden nog niet en zij hebben Het in hun bezit.

  Like

 5. Jan zegt:

  Bibi, 28 jaar oud over de Fakestijnen en de PLO

  Like

 6. Martien Pennings zegt:

  @ Maloch
  Je schrijft:

  “Vanwaar toch die obsessie voor een paar vierkante kms in de wereld? Rome en de islam kennen allebei de naam ‘Jezus’. De Joden nog niet en zij hebben Het in hun bezit.”

  Dat is geen obsessie
  Dat heet een mythe.
  En je hebt goedaardige en kwaadaardige mythes.
  Die rond Jezus is een goede en die rond Mohammed is een kwade.
  De mythe rond Jeruzalem van de Joden is een goede, die van de islamieten is een kwade én een leugen.
  Wat moet ik met die onderhuidse “katholieke” naar antisemitisme riekende opmerking dat de Joden wél Jeruzalem in hun bezit hebben maar Jezus niet kennen?
  Het christendom, mijnheer Maloch, is de grootste Joodse secte ooit.
  Wel degelijk kennen vele, vele Joden Jezus en koesteren de mythe rondom hem.

  En verder zal ik maar weer eens uitleggen hoe dat zit met de geschiedenis van Jeruzalem, zoals ik al eerder gedaan heb: http://bit.ly/17FPUsu:

  De “heiligheid” van Jeruzalem in de islam is een leugen, het is een “invented tradition”, die na 1967 tot volle bloei is gekomen. Toen de Jordaniërs van 1949 tot 1967 Samaria-Judea illegaal bezet hielden, lieten ze de al-Aqsa-moskee vervallen en was het een vervuilde rotzooi rond de moskee. Na 1967, toen Israël, na een defensieve oorlog de baas werd in Samaria-Judea en Jeruzalem, begon de propaganda van “de Palestijnen”. Het ergste was: Mosje Dayan had de moslims het beheer over de Tempelberg toevertrouwd. Ja, dat was misschien naïef, maar in 1967 hadden de Israëli’s nog illusies over de mogelijkheden tot progressie in de islamitische wereld. Die illusies bestaan nu alleen nog onder linkse collaborateurs in het Westen. Enfin, eigenlijk ook onder hen niet meer: ze liegen zichzelf voor tegen beter weten in. Hoe dan ook: niet lang na 1967 begonnen de vertrouwde brutaliteiten en chicanes van de moslims. Hier bijvoorbeeld een verhaal uit 2011: http://bit.ly/16ifmjo

  De hele zogenaamde heiligheid van Jeruzalem is altijd politiek gemotiveerd geweest in de islam. Het is een schoolvoorbeeld van een “invented tradition”. De mythische Mohammed (572 – 632) probeerde aanvankelijk de Joden voor zijn geloof te winnen en beval dat de bidrichting (“kibla”) naar Jeruzalem moet zijn. Toen de Joden hem afwezen, werd het toch maar richting Mekka. Jeruzalem wordt overigens niet één keer in de Koran genoemd.

  Vijftig jaar na de dood in 632 A.D.van de mythische Mohammed, in 682 A. D. dus, werd door een moslimse rebel, in opstand tegen de islamitische kalief Abd al-Malik in Damascus, de hadj (pelgrimstocht) naar Mekka voor de onderdanen onmogelijk gemaakt. De geblokkeerde kalief Abd al-Malik maakte toen van de nood een deugd: omdat hij toevallig Jeruzalem in bezit had, beval hij dat de hadj en dus ook de bidrichting opnieuw naar Jeruzalem moest wezen. Daarbij haakte geblokkeerde kalief Abd al-Malik aan bij een mededeling in de koran dat Mohammed zijn vliegend-paard-met-het-vrouwenhoofd (Baraq) bij de “verste moskee” zou hebben aangebonden. (Soera 17:1) en die “verste moskee” zou dan de al-Aqsa-moskee bij Jeruzalem geweest moeten zijn. Echter! Dit was een verzinsel van die geblokkeerde kalief Abd al-Malik in Damascus. Als de ”verste moskee” gold en geldt , in de communis opinio van zowel islamitische als westerse deskundigen, de moskee bij Mekka. Kortom: dat was weer net zo’n staaltje van politiek opportunisme in 682 van deze geblokkeerde kalief Abd al-Malik als in 632 van de mythische Mohammed, toen hij de bidrichting van Jeruzalem in Mekka veranderde.

  De laatste daad van politiek opportunisme rond Jeruzalem dateert van 1967. Tot dat jaar was Jeruzalem nog illegaal bezet door Jordanië en werd aan Jeruzalem geen bijzondere status gegeven. Maar nadat “de Westbank” (Samaria en Judea) en Jeruzalem in Israëlische handen kwamen, begonnen de islamitische ideologen die opvatting over Jeruzalem van 1250 jaar geleden, uit het jaar 682 dus, weer te recyclen. Dus driemaal politiek opportunisme rond Jeruzalem: door de mythische Mohammed (572 – 632) zelf, in 682 door de geblokkeerde kalief en vervolgens na 1967.

  Jacques Gauthier heeft meer dan 20 jaar besteed aan een onderzoek naar de vraag “Van wie is Jerusalem”, maar dan in de puur juridische en volken-rechtelijke zin. Hij kwam tot de conclusie: Jeruzalem is van de Joden, Jeruzalem is van Israël. En ik zou daar aan willen toevoegen: en dus van de Hele Mensheid met een Geweten. Gauthier vervatte zijn betoog en conclusies in een promotie-these van zo’n 1000 pagina’s, die hij succesvol verdedigde aan het “Graduate Institute of International Studies of the University of Geneva”. Hier http://bit.ly/155PurL is een televisie-interview met hem onder de titel “Who owns Jerusalem?”

  Like

 7. delamontagne zegt:

  Mischien te-maken-gehad met de productie van “Lord of the Ring”. Anders mischien freemasonry. Meneer/mevr/ Moloch weet wel iets (veel) van het Rooms(che) geloof.

  Like

 8. Cathja zegt:

  Jeruzalem is en blijft van de Joden! Geen deling en dus geen twee-staten-oplossing! Ook de plaats waar de moskee met de gouden koepel staat moet worden teruggegeven aan de Joden!
  Die moskee hoort daar niet te staan.
  De tempel kan beter herbouwd worden!

  Like

 9. Brabosh.com zegt:

  Enkele dagen terug verklaarde Dr. Ghazi Hussein, voormalig afgevaardigde van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) aan Oostenrijk, dat er nooit één enkele Jood in Jeruzalem heeft gewoond en dat de stad ruim 3000 jaar v.C. [!] werd gesticht door de Arabieren.

  zie: http://elderofziyon.blogspot.be/2013/10/saudi-paper-never-any-jews-in-jerusalem.html#.UlCyeRCv_fc

  Ik vrees dat die Palestijnse ‘wetenschapper’ zich vergist en er een paar miljoen jaren naast zit. Op basis van mijn persoonlijk en onpartijdig onderzoek en het toetsen van de feiten aan de grond, werd ca. 65 miljoen jaar geleden kort na het verdwijnen van de laatste dinosaurussen, door één van de voorouders van de profeet Mohammed in Jeruzalem reeds een eerste moskee gebouwd. Ik kan dat bewijzen 😉

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Brabosh.com 9:50

   Zou je willen vertellen hoe je aan het ‘bewijs’ komt dat één van de voorouders van de profeet Mohammed ‘zoveel miljoenen jaren geleden’ in Jeruzalem de eerste moskee gebouwd heeft? Zó oud is Jeruzalem niet, en of ze miljoenen jaren geleden ook al geboorteregisters bijhielden, zodat ze met zekerheid kunnen vaststellen dat het een voorouder van ‘de profeet’ is, lijkt me zeer onwaarschijnlijk!
   Ik ben nog niet te oud om te leren, maar of ik je ‘bewijs’ zal aannemen lijkt me niet erg waarschijnlijk.
   Doe me je verhaal maar……..

   Like

 10. Brabosh.com zegt:

  Bedankt Mister Bron, je haalt me uit hier andermaal weg uit een stekelig een wespennest 🙂

  Like

 11. Cathja zegt:

  Webmaster, bedankt voor het antwoord! En @ Brabosch, ik ben er dus in getrapt. Hoewel, er worden de laatste tijd de gekste beweringen gedaan over de leeftijd van onze planeet, dus ik was erg benieuwd met wat voor verhaal jij zou komen.

  Waarschijnlijk door de drukke week die ik achter de rug heb (renovatie thuis), ontging me de juiste bedoeling van je woorden.

  Ik zal voortaan scherper opletten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s