Wetenschappers: windmolens zijn veel duurder dan kabinet denkt

Screenshot_3

Windenergie is in werkelijkheid veel duurder dan het kabinet voorspiegelt. Wetenschappers waarschuwen dat het Energieakkoord uitgaat van ‘veel te rooskleurige cijfers’.

Dat schrijven elf wetenschappers in een brief aan de minister van Economische Zaken Henk Kamp (VVD).

Rooskleuring beeld

Het kabinet schat 3,7 miljard euro kwijt te zijn aan windmolens de komende tien jaar. Maar volgens de wetenschappers zal dit bedrag zeker oplopen tot 19 miljard. Het kabinet schetst een te rooskleurig beeld van de situatie, zo waarschuwen de wetenschappers. De oorzaak zou liggen bij de Sociaal Economische Raad die ‘gekleurde informatie’ van het Energieonderzoek Centrum Nederland heeft overgenomen.

Lees verder>>>

(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

20 reacties op Wetenschappers: windmolens zijn veel duurder dan kabinet denkt

 1. E.J. Bron zegt:

  Dit kabinet is links, dus denkt niet. Windenergie is een links stokpaardje, dus de waarschuwing van de wetenschappers is aan dovemansoren gericht!

  Like

  • Willie zegt:

   Klopt Bert, in Belgie is dat ook in handen van zg socialisten ; Van De Lanotte is ook een rooie smeerlap die bakken geld verdient met zn windmolens in zee ,waarbij veel zeedieren omkomen

   Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Mededeling voor iedereen die in de regio woont waar Caudrilla Resorces van plan is volgend jaar(of later) naar schaliegas te boren. Let op! Proefboringen dienen als afleidingsmaoeuvre. Klik het interview van 50 aan. Lees de andere reacties ook.
  http://welketoekomst.wordpress.com/2013/07/05/omdat-het-electoraat-niet-gek-is/comment-page-2/#comments
  Alles over windmolens en de diverse stadia van klimaatgezeur op deze webpagina:
  http://tinyurl.com/agecgpm
  Aan allen: handig hè, zo’n archief!

  Like

 3. Republikein zegt:

  Dode link!

  Like

 4. tjonge zegt:

  ben benieuwd wiens brood deze 11 “wetenschappers” eten ?
  dat is namelijk nergens terug te lezen ?

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Ze worden wakker, nu die eikels in Den Haag nog, iets wat een de beetje technische burger allang wist, het zijn storingsgevoelige ondingen.
  En als die dingen op zee geplaatst gaan worden, de kosten van reparatie en onderhoud schrikbarend hoog worden als daar een onderhoudsploeg met een boot naar toe moeten varen.

  Like

 6. Mas zegt:

  Zijn die wetenschappers door de bilderbergs betaald ??? Zeer waarschijnlijk wel

  Like

 7. henk schroemges zegt:

  De voorspellers voorspellen ook een horror-winter. Stel nu eens dat ze nu eens gelijk krijgen. Wat denk je dan hoe Duitsland er voor staat. De kerncentrales gesloten, Weinig wind en zon en veel sneeuw. Waar halen ze dan de energie voor de verwarming o.a. vandaan? Hoop ergens wel dat die groene wereldverbeteraars eens de deksel op hun neusjes krijgen. De ellende zal o.a. in Duitsland niet zijn te overzien. Geen elektriciteit dus geen verwarming etc. wat een ramp.

  Like

  • louis-portugal zegt:

   henk de afgelopen winter was het al ongeveer zover.
   Ze stoken nu gas uit Rusland en halen energie van de kerncentrales uit Frankrijk.

   Like

 8. bigljohn zegt:

  Wij houden het liever bij onze 14 zonne-panelen die (zuid-oostelijk) achter ons huis op het dak zitten, en niet bij die rare molens. Ze leveren bij volop zon 3,5 Kilowatt per uur. In drie en een halve maand hebben wij al iets meer 1,4 Megawatt aan het net terug geleverd. Republiekein was mij al voor met zijn afbeelding van Don Quichotte (Rutte ?) Die Rutte en de zijnen hebben in ieder geval een klap van de molen gekregen !

  Like

 9. Jean zegt:

  Zowel de Vlaamse als de Nederlandse als EU regering als nog vele anderen: Die regeringen ZIJN windmolens.

  Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  On topic! Lees 49
  http://welketoekomst.wordpress.com/2013/01/04/strijd-om-het-overleven/comment-page-4/#comment-4791
  @bigljohn, 5-10, 21:22
  Nog een BTW-aanslag gekregen..???

  Like

 11. Tistochwat zegt:

  Mail die een vriend van mij me begin vorig jaar heeft gestuurd (ik ben zo vrij om hem hier te ‘plakken’):

  “We bevinden ons in een periode van transitie, een overgang van de traditionele energiebronnen, ook wel fossiele brandstoffen genaamd, naar nieuwe duurzame en vernieuwbare energiebronnen.
  In de jaren tachtig van de vorige eeuw is men gaan denken dat windmolens een belangrijk onderdeel van die nieuwe energiebronnen zouden worden.
  Die gedachte is echter achterhaald, windenergie is peperduur en een heel belangrijk deel van die kosten bestaan uit energiekosten om die dingen te fabriceren en om ze ter plaatse neer te zetten (waarbij de fundering heel veel cement kost – en voor het maken van cement is ook veel energie nodig).
  Als we kijken naar hoeveel energie het kost om een windmolen te maken en te plaatsen, dan is dat meestal drie keer zo veel energie als die dingen ooit in hun vrij korte leven (de gemiddelde levensduur is zo’n twintig jaar) zal opleveren.
  Daar komt nog bij dat de wind een heel onbetrouwbare bron van energie is. Bij vlagen wordt er soms wel en dan weer geen energie geleverd. Dit stelt grote eisen aan het elektriciteitsnet en aan de zgn. (meestal gasgestookte) “backup-centrales”.
  Op vrij ondoelmatige wijze moeten gasgestookte reservecentrales de energie leveren die nodig is als de windmolens het weer eens laten afweten.
  Tot slot staan we in de nabije toekomst voor hoge kosten om de verouderde windmolens weer op te ruimen. Al met al blijkt windenergie vooral een energiebron van het verleden te zijn en niet van de toekomst. Windmolens draaien alleen maar op subsidie en leveren geen zinvolle bijdrage aan de energie van de toekomst.
  Onder vogels en vleermuizen richten die windmolens hele slachtingen aan. Een bekend gezegde is dat ieder windmolenpark twee “groene banen” oplevert, twee mensen die constant bezig zijn de dode vogels en vleermuizen in de omgeving op te ruimen.

  Zonnecellen leveren nog veel minder rendement op dan windmolens. In de huidige vorm hebben we er helemaal niets aan. Bovendien moeten er voor de fabricage van zonnecellen en voor de permanente magneten in windmolens allerlei grondstoffen gebruikt worden die vaak heel zeldzaam en duur zijn. Neodymium en Prosydium (ik hoop dat ik het goed spel) zijn zeldzame aardmetalen uit China die steeds duurder en schaarser worden en die nodig zijn voor de permanente magneten in de rotors van de windmolens. Die materialen zullen vermoedelijk nog eerder opraken dan kolen (nog voor 2000 jaar voldoende) en gas (nog voor 250 jaar voldoende aanwezig).
  Dat is uit oogpunt van duurzaamheid dus het paard achter de wagen spannen. Alleen de voorraden olie in de wereld zullen vrij snel op raken. In de Verenigde Staten zijn nog wel olievelden, maar Obama (de domste president ooit) wil ze niet laten aanboren.

  Maar “het groene virus” heeft het denken van de politici aangetast. Een partij als de PvdA wil van geen enkele vorm van kritiek op de nieuwe energiebronnen (waaronder vooral windenergie) weten. Ik heb een keer een bijeenkomst van die partij bijgewoond en daar bleek dat de technische adviseurs die deze partij op dit gebied heeft, zelf ondernemers zijn die verdienen aan de vele subsidies. Dat is een ernstige vorm van belangenverstrengeling. De mensen zijn vergiftigd met groene propaganda en wie daar tegen in durft te gaan, verliest de verkiezingen. Waar ik mij nog het meest aan erger is de grote leugen dat de menselijke uitstoot van broeikasgassen zoals CO2 (koolzuurgas, dat iedereen uitademt en dat goed is voor de planten) zou leiden tot een gevaarlijke opwarming van de aarde. De aarde warmt helemaal niet meer op, al 14 jaar niet meer. Die onzin, die ook door de koningin wordt uitgekraamd, kost ons kapitalen die we hard nodig hebben om de economie weer op orde te brengen.

  Like

 12. Tistochwat zegt:

  Zo werkt een elektrische auto:

  @ G.Deckzeijl om 11:26
  Ja, want je bent verplicht om ‘ondernemer’ te worden als je energie teruglevert aan het net.
  (Ook al zoiets belachelijks!)
  Maar als je de zelfgewonnen energie opslaat in accu’s en deze energie dan m.b.v. een omvormer weer omzet in netspanning wanneer je die weer nodig hebt, dan ben je geheel ‘selfsupporting’ en lever je niets terug aan het net.
  Dan heb je niets met die BTW flauwekul te maken.
  Totdat de ‘heren’ hiervoor/hiertegen ook een wetje in elkaar draaien natuurlijk.

  Like

 13. henk schroemges zegt:

  Ja inderdaad straks komen we veel hout te kort om onze houtkachels nog te stoken.
  De enigste duurzame en goedkoopste oplossing is kernenergie.
  Doch dit blijft en is een melaats woord voor de genetische geinfecteerde linkse goedmensch.

  Like

 14. Jan zegt:

  Volgens Diederik Samsom wordt je slapend rijk als je overal windmolend neerplempt

  Groene stroom kost 86.000 banen vanwege hogere bedrijfskosten
  Wenn die Stromkosten immer weiter in die Höhe schnellen, müsse eben an anderer Stelle Geld gespart werden: bei den Arbeitsplätzen. Die Energiewende sei deshalb ein Jobkiller.
  http://www.welt.de/wirtschaft/article122930122/Hoehere-Oekostrom-Umlage-kostet-86-000-Jobs.html

  Like

 15. Jan zegt:

  Eindeloze terreur uit Brussel
  Europese Unie wil niet dat duurzame energie gestimuleerd wordt en geeft Duitsland een boete die in de miljarden zal lopen. Ik krijg toch sterk de indruk dat in Brussel alleen gekken zitten. Alles subsidiëren en als het gesubsidieerd wordt boetes opleggen.

  Der deutschen Industrie drohen milliardenschwere Rückzahlungen wegen Rabatten bei der Förderung erneuerbarer Energien.
  Ein Verfahren dürfte sich vor allem gegen die Industrie-Privilegien bei der Ökostromförderung richten, also gegen die Vergünstigungen, die das EEG Großabnehmern von Strom einräumt. Die EU-Behörde hält solche Rabatte für wettbewerbswidrig, hieß es.
  http://www.welt.de/wirtschaft/article122941527/EU-Kommission-leitet-wohl-Verfahren-gegen-EEG-ein.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s