Buschkowsky gaat tekeer tegen veelplegers met een migratieachtergrond

Screenshot_21

Heinz Buschkowsky (SPD), districtsburgemeester van Berlin-Neukölln

Burgemeester Heinz Buschkowsky van Berlin-Neukölln eist een harder optreden tegen veelplegers met een migratieachtergrond. Ze zouden een ingrijpende vijand van de integratie zijn. Ook jeugdrechter Andreas Müller zegt: “Veelplegers hebben een keihard stopteken van de staat nodig.”

In het debat over jeugdcriminaliteit heeft de Berlijnse districtsburgemeester een “einde van de knuffeljustitie” geëist. Dat zou vooral gelden voor de veelplegers met een migratieachtergrond: “Zij zijn een ingrijpende vijand van de integratie”, zei Buschkowsky tegenover “Bild am Sonntag”.

In zijn Berlijnse district Neukölln heeft volgens Buschkowsky 90% van de 200 veelplegers een migratieachtergrond. De jonge, oorspronkelijk uit Arabië afkomstige mannen, zouden voor de grootste problemen zorgen: “Ze maken 9% van de bevolking uit, maar één op de twee veelplegers heeft een Arabische naam.”

“Daar helpt geen maatschappelijk werker”

De SPD-politicus is voorstander van een consequenter optreden: “We moeten eindelijk veelplegers beschouwen als datgene wat ze zijn, namelijk gewoontemisdadigers. Daar helpt geen maatschappelijk werker, daar helpen alleen hardere straffen.” Hij zou “in de tafel kunnen bijten wanneer een 20-jarige met zijn hoeveelste delict voor de rechter staat en nog steeds volgens het jeugdstrafrecht wordt veroordeeld.”

De bekende jeugdrechter Andreas Müller zei tegenover “Bild am Sonntag”: “Veelplegers hebben een hard stopteken van de staat nodig.” Bij gewelddadigheden zou onmiddellijk het rode licht moeten gaan branden en justitie snel moeten reageren: “Bij consequent ingrijpen kunnen we de jeugdcriminaliteit met 50% verminderen.”

Politievakbond eist: leeftijd strafrechtelijke aansprakelijkheid verlagen

De voorzitter van de Duitse politievakbond, Rainer Wendt, eist in de “Bild am Sonntag” de leeftijd van strafrechtelijke aansprakelijkheid te verlagen van 14 naar 12 jaar: “Want de eerste ervaring met een proces heeft een duidelijk afschrikkende werking op de meerderheid.”

Bovendien verlangt Wendt misdadigers met een migratieachtergrond duidelijke herkenbaar te maken in politiestatistieken: “Wie om ideologische redenen de migratieachtergrond van geweldplegers in de criminaliteitsstatistiek verzwijgt, sluit de ogen voor een belangrijke bron van informatie.” Want bij geweldsdelicten zouden jonge mannen met een Turkse of Arabische migratieachtergrond nu eenmaal buitenproportioneel vertegenwoordigd zijn: “In veel culturen wordt geweld beschouwd als probaat middel om problemen op te lossen. Hier moet de staat vroegtijdig ingrijpen.”

Bron:

http://www.focus.de/politik/deutschland/da-hilft-kein-sozialarbeiter-buschkowsky-wettert-gegen-intensivtaeter-mit-migrationshintergrund_aid_1121738.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Berlijn, Criminaliteit, Immigratie, migrantengeweld. Bookmark de permalink .

17 reacties op Buschkowsky gaat tekeer tegen veelplegers met een migratieachtergrond

 1. Joannes den Hollander zegt:

  Met deze positieve attitude zal Burgemeester Heinz veel vrijwilligers aantrekken die de politie maar al te graag hierbij willen helpen.
  Lijkt erg leuk om dat ook in Nederland te gaan invoeren.

  Like

 2. aquarius4422 zegt:

  Het is toch simpel, paspoort intrekken en terug sturen naar land van herkomst.

  Like

 3. Q zegt:

  Nounou ferme taal hoor van Buschkowski en die Müller.

  Ze mogen wel uitkijken,
  Fortuyn is voor minder vermoord
  en Wilders stond al voor minder voor de rechter.

  Mensen die zich nog goed kunnen herinneren wat Fortuyn en Wilders precies gezegd hebben zouden zich beter af kunnen vragen wie er eigenlijk verantwoordelijk is voor de desperate staat van hun land. In plaats van deze populisten te geloven.

  Like

 4. ‘Ze maken 95 van de bevolking uit’: Dwz 9 %, volgens de duitse tekst.

  Is er een honorarium voor corrigeren? .)

  Like

 5. Tom Hendrix. zegt:

  Bij ons kan men meestal veel Marokkaanse criminelen terug zien op, de uitzending “OPSPORING VERZOCHT”, van de AVRO.

  Like

  • Leo zegt:

   Geen nood, de in-wandelaars klagen dat ze veel te weinig aandacht krijgen in de media.
   Binnenkort zal daarom “opsporing verzocht ” 3 X per week worden uitgezonden.

   Like

 6. William McCoy zegt:

  Wel het word nog druk zo meteen met de Roemenen en Bulgaren die ook een stukje van de cake willen, zullen ze nog meer concurenten hebben: Denk dat halverwege 2014 de maat wel vol zal zijn,en de Chaos kompleet zal zijn.Ben blij dat ik niet in NL woon lekker ver weg van de bewoonde wereld. Aan de kust zonder kultuur verrijkers.Hoop dat dat ook in 2014 zo zal blijven

  Like

 7. Henk der Niederländer zegt:

  Ik heb toch zo maar mijn bedenkingen bij hetgeen de Heer Buschkowsky weet te vertellen en wel om de volgende reden.
  De Heer Buschkowsky staat achter een socialistisch microfoontje en nou meen Ik me te herrinneren dat vooral de socialisten altijd alles in het werk gesteld hebben om ons de multiculturele samenleving door de strot te duwen,
  Dus vraag Ik me af wat de Heer Buschkowsky in zijn schid voert want mijn vertrouwen heeft de knakker niet ondanks dat hij Burgemeester is van een Berlijnse krachtwijk.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Henk der Niederländer: 00.12. uur. Inderdaad, een bekend spreekwoord zegt: ” als de vos de passie preekt, boer let op je kippen”.

   Like

 8. guusvelraeds zegt:

  Burgers het recht geven zich te bewapenen en daarna het jachtseizoen openen zou ik bijna zeggen. De dag komt sowieso dat de burger zich zal gaan bewapenen. Misschien is dat ook wel de bedoeling van de EU, zodat ze een excuus hebben hard in te grijpen en een totalitaire dictatuur te starten met het excuus meer bloedvergieten te voorkomen. Deze islamitische barbaren horde is met normale middelen niet meer te stoppen. De politiek correcte maatschappij hervormers hebben de kanker met voorbedachte rade laten woekeren als instrument in hun social engeneering project. Nu kan alleen nog absolute verwijdering uitkomst brengen. Overal waar ik kijk wordt ik geconfronteerd met islam (geweld en islam is als de kip en het ei) en het is geen prettig aanblik kan ik je vertellen. Met het toenemen van islamisering zal deze maatschappelijke spanning alleen maar toenemen.

  http://inbijbelsperspectief.weebly.com/de-islam-in-europa-godsdienst-van-terreur-en-dood.html

  Like

 9. luckybee zegt:

  Hoop doet ons goed na zo’n, uitspraak van een Socialist en Marxist;maar een zwaluw in de hemel betekent nog lang niet dat de Lente aangebroken is.

  Like

 10. Wachteres zegt:

  Twee reacties op Elsevier n.a.v een artikel over een ouder echtpaar in Arnhem dat in hun huis werd overvallen door 6 ‘waarschijnlijk Arabisch sprekende’.mannen.

  Zouden de mensen wakker worden?

  Gouden tijden voor de beveiligingsbranche en een nachtmerrie voor de linkse dromers die in Europa en de multi-cultidroom geloven.”

  Daar vergist u zich in. De multiculti-droom van links wordt op geen enkele wijze aangetast door de realiteit van de echte wereld. Dat is het grote voordeel van een ideologie die met de rigiditeit van een religie geleefd wordt.

  Like

 11. G.Deckzeijl zegt:

  Past hier wel denk ik.
  http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/1718094/2013/10/07/Gantman-N-VA-Schaf-Centrum-Gelijke-Kansen-af.dhtml
  Bestaat hier de commissie gelijke behandeling nog wel?
  Hele legers allahschreeuwers denken nog steeds dat dat een soort rechtbank is
  maar dat is helaas niet het geval. Uitspraken van die subsidiespons zijn niet bindend.

  Like

 12. elisamad2013 zegt:

  OF er ooit iets tegen de islam wordt ondernomen, weet ik echt niet ,maar zolang men in Berlijn,waar veel turken wonen GEEN Publieke kerstboom wil plaatsen is de verkeerde oplossing.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s