Israël overleefde aanval van 1 miljoen soldaten

Screenshot_19

Egyptische troepen steken het Suezkanaal over

Recent was de Israëlische president Shimon Peres op bezoek in Nederland. Dit onder andere omdat Israël dit jaar 65 jaar bestaat. Dat Israël als onafhankelijk land nog bestaat, mag een wonder heten. Vele malen hebben Arabische en andere dictatoriale landen geprobeerd dit kleine westers-seculiere land van de kaart te vegen. Alle keren faalden ze, echter in oktober 1973 stond Israël toch bijna op omvallen, en was een tweede Holocaust in zicht.

Op 6 oktober 1973, deze maand 40 jaar geleden, vielen namelijk meer dan 100.000 Egyptische soldaten Israël bij verrassing aan. Israël vierde die dag Jom Kippoer, de belangrijkste Joodse feestdag, wat betekent dat letterlijk het hele land plat lag. Geen winkel was open, geen televisiezender zond uit, en de militaire paraatheid was minimaal.

Israël was die 6e oktober dus op zijn zwakst, en daar maakten de Egyptenaren handig gebruik van. De 100.000 Egyptische soldaten die het Suezkanaal, destijds de westgrens van Israël, overstaken, troffen daar slechts 400 Israëlische militairen aan. Tegelijkertijd viel Syrië, dat in 1973 onder leiding stond van de socialistische dictator Hafez Assad, de vader van de huidige Syrische despoot Bashar Assad, Israël vanuit het noorden aan. Amper 3.000 Israëlische soldaten moesten daar 28.000 Syrische militairen en 800 tanks zien tegen te houden.

Lees verder>>>

(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Israël overleefde aanval van 1 miljoen soldaten

 1. luckybee zegt:

  Niet vergeten dat Shimon Peres een Marxist is net alle andere Marxist, is ook hij instaan de rest van de joden aan de islam te verkopen.Bekijk de College tour met Twan Huys.

  Like

 2. Jan zegt:

  Arabische dichter Muhammad Al-Farraj prijst Hitler voor het roosteren van Russen en Joden

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  De PvdA-minister van Defensie, Henk Vredeling, voerde deze wapenleveranties uit omdat hij naar eigen zeggen een tweede Holocaust wilde voorkomen. De Arabische wereld strafte Nederland hier na de Jom-Kippoer-oorlog voor met een olieboycot.

  Vanaf dat moment start er in Nederland eerst langzaam en schoorvoetend echter al snel met enig venijn de anti Israël kritiek. Nederland moest voldoen (wilde het weer olie aangeleverd krijgen) aan de eis van de Arabische wereld, Israel middels desinformatie, verdraaiing en achterwege laten van essentiële informatie minder geliefd te maken bij een breed publiek. Kritiek die nu op sommige plekken in het media landschap in Nederland verworden is tot regelrecht antisemitisme. Vergis je niet ook de onderwijs instituten werden bij deze desinformatie campagne betrokken. Een grote schande voor elk mens met gevoel voor rechtvaardigheid en eerlijkheid.

  https://www.google.nl/search?client=opera&q=aanvang+israel+kritiek+in+nederland&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8

  Like

 4. Tom Hendrix. zegt:

  Israel het enige democratische land, in het Midden-Oosten. Nooit, zullen de laffe moslims c.q. arabieren Israel kunnen verslaan, daar Israel een MACHTIG HELPER heeft!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s