Hoe de collaboratie-ploerten van het NOS-journaal Israël subtiel naaiden ter gelegenheid van Jom Kippoer

Screenshot_32

(Door: Martien Pennings)

NON-journaal vanmorgen 7 oktober. Een verslag van de onlusten in Egypte bij de viering van een van de pogingen tot genocide op de Joden in Israël. Kijk vanaf 3:23.

“Het had een feestje moeten worden: de 40ste verjaardag van de aanval op Israël in 1973 (…)”.

Ja, en dat werd dus knokken op straat tussen Morsi-aanhangers en steunverleners aan het militaire regime, met opnieuw de nodige dooien. Een-en-vijftig stuks.

“Terwijl elders de legerleiding er toch zijn eigen feestje van maakte.”

Nou-nou dat is kort-kort.  En het item was in het journaal van 13:00 alweer verdwenen. In die paar zinnen kan iedereen zijn eigen projecties kwijt. Met name is het zeer wel mogelijk dat een quasi-linkse islamofiele Jodenhater daar een mooi neutraal stukje tekst in ziet van een verslaggever die best wat meer sympathie voor de Arabische kant had willen betonen, zowel moslimbroeders als dictaturen-steunberen.

Als er een paperclip scheef ligt op het bureau van Netanyahu dan is het NON-journaal er als de kippen bij om ergens een “Palestijn” of foute “deskundige” een microfoon voor de muil te houden waarin dan een stukje duidende Israël-haat naar de mensen toe gespuugd kan worden. Maar nu had niemand bij het NON-journaal er aan gedacht iemand, bijvoorbeeld Tom Struick van Bemmelen, dit te laten zeggen:

“De Arabische dictaturen hebben meermalen geprobeerd Israël van de kaart te vegen. In 1948 en in 1967. Alle keren faalden ze. Maar  in oktober 1973 stond Israël toch bijna op omvallen. Er was in feite een tweede Holocaust gepland. Wan vergis je niet: genocide op de Joden is en was de bedoeling van de Arabische landen en de Palmaffia’s. Op 6 oktober 1973, vandaag 40 jaar geleden, vielen Egypte en Syrië Israël bij verrassing aan. Israël vierde die dag Jom Kippoer, de belangrijkste Joodse feestdag. Dat betekent dat letterlijk het hele land plat lag. Geen winkel was open, geen televisiezender zond uit, en de militaire paraatheid was minimaal. De hele Arabische wereld en de communistische regimes van Rusland en Cuba leverden wapens en soms soldaten. Zowel in de Sinaï als op de Golanhoogte stond Israël tegenover een enorme overmacht. Golda Meir de toenmalige premier begreep meteen dat genocide op de Joden de bedoeling was. De voortekenen waren er. Israëlische krijgsgevangenen werden door de Egyptische en Syrische leger gemarteld en geëxecuteerd. De hoogste Egyptische generaal, Saad El-Shazly, gaf persoonlijk opdracht om alle Israëlische krijgsgevangen te executeren. De hoogste generaal van Syrië, Mustafa Tlass, gaf een onderscheiding aan een Syrische soldaat die 28 Israëlische gevangen genomen soldaten met een bijl had vermoord en bij een van hen de strot had uitgevreten met zijn tanden.”

Nee, zo’n commentator was blijkbaar nergens te vinden. Maar als Israël gedemoniseerd kan worden, de enige humane democratie in het Midden-Oosten, het land waar Arabieren meer rechten hebben dan in enige Arabische dictatuur, dan worden de “deskundigen” en de “slachtoffers” gevonden. Laat dat maar aan  het collaborerende addergebroed bij het NON-journaal over.
____________________________________________

Door:

Martien Pennings

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", antisemitisme, Egypte, Islam, islamofascisme, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, mainstream-media, Midden-Oosten, Moslims, NOS, Rotzakken, Socialisten. Bookmark de permalink .

10 reacties op Hoe de collaboratie-ploerten van het NOS-journaal Israël subtiel naaiden ter gelegenheid van Jom Kippoer

 1. Jan zegt:

  ‘Je bijt niet in de hand die je voedt’ en dat geldt ook voor het volk in Hilversum en Bussum.

  Like

 2. Tom Hendrix. zegt:

  Door deze berichtgeving van het rode staatsjournaal, ben ik helemaal klaar met de publieke omroepen. Voor mij mogen ze helemaal kapot gaan. Hun vileine leugens, 24/7, dag in en dag uit ben ik spuugzat.

  Like

 3. Erik Bink/aka "Erik Mokum" zegt:

  Hierbij het eerste deel van een documentaire over de Jom Kippoer oorlog, waarvan er meerdere zijn.
  O ja, ik weet nog hoe we aan de radio “gekluisterd zaten” (zoals dat vroeger heette) en we wisten, dat het erop of eronder was. Op het nippertje lukte ’t om de Arabieren weer, terecht, te
  vernederen.
  Wat voor generaties van adders zijn er sindsdien uitgebroed, die zich verheugen op de ondergang van Israel…..

  Like

 4. LOUIS-PORTUGAL zegt:

  Wel raar dat ze een “FEESTJE” bouwen omdat ze flink op hun donder hebben gekregen.

  Like

  • guusvelraeds zegt:

   Binnen het islamitisch denken bestaat er geen nederlaag. Elke veldslag is er een van velen. Op dit moment bevinden ze zich opnieuw in een periode van hergroepering en herbewapening. In de toekomst zijn er maar twee opties. Of de islam wordt weggevaagd of Israël en met Israël het westerse niet islamitische deel van de wereld. Meer smaken bestaan er niet binnen het islamitische smaakpalet. Ik wacht op de dag dat de wereld dit gaat inzien.

   Like

 5. wim van rooy zegt:

  En het bedrieglijke in ALLE berichtgeving was dat zowat ALLE correspondenten met enige gusto gewaagden van Israëls nederlaag tegen Egypte, een gewoonte van militaire dictaturen: een nederlaag omturnen in een overwinning. Het is de leugen waarin elk Arabisch land zich wentelt en zich blijkbaar goed voelt. Maar diep binnenin woelt toch de frustratie omtrent het superieure Israël.

  Like

 6. Marc Bouwman zegt:

  Ik ben het helemaal met je eens!

  Like

 7. Luchtpint zegt:

  Een nederlaag omturnen in een overwinning is een typerende gewoonte voor Arabische moslims. Het is de enige manier waarop ze hun eigen inferioriteit kunnen compenseren. Hoe harder en vaker ze het roepen hoe meer ze zelf gaan geloven in hun eigen ingebeelde superioriteit. Een kinderachtig compensatie mechanisme dat alleen door diep gefrustreerde idioten wordt gebruikt om de verloren eigenwaarde mee te herstellen.

  Er schuilt dus wel degelijk een zielige logica achter die manier van doen. Heel doorzichtig, eigenlijk. Als het zo zielig niet was, dan lag ik nu over de grond te rollen van het lachen.

  Like

 8. luckybee zegt:

  Als julie denken dat kan alleen Joden gebeuren dan vergis je geweldigd, Ook Christenen krijgen de zelfde behandeling van de Moslims. Vergeet niet dat veel Indische, en Hollandse mensen in Surabaya , door de Mashumie gebamburuncings worden.Dat was ook de Islam in actie.Heeft niets met vrijheid (Merdeka) te maken gehad.Wij waren toen onbewapend.

  Like

 9. Pingback: NOS-journaal: islamofilie, Israëlhaat, incompetentie | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s