Libië: moslims vernietigen Antieke Griekse necropolis om er goedkope huizen van te bouwen

Dat is de vloek van de islamitische geboortewaan. De mensen vermenigvuldigen zichzelf net zolang totdat ze alles vernietigen: het milieu, de cultuur, archeologische vindplaatsen – en uiteindelijk vernietigen ze ook hun eigen bestaansgrond als ze anders niets meer vinden wat ze in hun geboortedrang kunnen vernietigen.

Libië zou eigenlijk genoeg olierijkdom hebben om zijn eigen bevolking te verzorgen. Maar wat heb je aan olie als het bevolkingsaantal iedere 21 jaar verdubbelt? Zoveel olie kan het land helemaal niet verkopen om dat goed te maken. Dus vernietigen de geboorteoverschotten de antieke vindplaatsen, getuigen van een voor-islamitische tijd, toen er nog cultuur en civilisatie in Noord-Afrika bestonden. Ze vernietigen de bouwkundige monumenten uit de Klassieke Oudheid om er huizen van te bouwen:

Libië heeft sinds de opstand genoeg sociale, politieke en economische problemen. De jongste crisis vernietigt het rijke historische en archeologische erfgoed van het land. De Antieke Griekse necropolis van Cyrene in het oosten van het land wordt door de moslims bedreigd, die delen ervan al vernietigd hebben om huizen mee te bouwen op een stuk grond waarvan ze beweren dat het hun eigendom zou zijn.

France 24

We willen er graag op wijzen dat het ook moslims waren die de prachtigste en duurzaamste wereldwonderen vernietigden, de piramides van Egypte. Het waren noch Romeinen, noch Vandalen of christenen, maar moslims. Onze geschiedenisvervalser beweren altijd dat de christenen geschriften uit de Klassieke Oudheid vernietigd zouden hebben en verzwijgen de vernietigingswoede van de moslims. Zij hebben de volledige kalksteenbekleding van de piramides, die immers volgens Herodotus van top tot teen met hiëroglyfen beschreven was, afgebroken en naar Cairo gebracht om er armoedige hutten van te bouwen. In de 9e eeuw berichtten reizigers nog dat de bekleding er nog precies zo uitzag als in de Klassieke Oudheid. Twee tot drie eeuwen later echter was er niets meer van overgebleven. De Arabische reiziger Al Masudi kon alleen nog maar de pure, afgebrokkelde bouwwerken bekijken die de toeristen van nu ook zien:

De Arabische universele geleerde Abd al-Latif al-Baghdadi (1163 – 1231) beschreef hoe een leger arbeiders van de heerser Abd al-Malik al-Aziz Utman bin-Yusuf zonder succes probeerde de bekledingsstenen van de Mykerinos-piramide af te breken.

en

In die tijd moet de bekleding van het onderste gedeelte van de piramide nog intact zijn geweest. Deze werd vermoedelijk pas later onder de Mamelukken-sultan Hassan el-Nasi (1347 – 1362) voor de bouw van zijn moskee in Cairo afgebroken.

Wikipedia

Mogen alle moskeeën net zo vernietigd worden als de moslims het waardevolle niet-islamitische wereldcultuurerfgoed vernietigen!

Screenshot_35

Gedeelte van de Antieke Griekse necropolis van Cyrene in het oosten van het huidige Libië

Bron:

http://www.kybeline.com/2013/10/07/libyen-muslime-zerstoeren-antike-roemische-nekropole-und-bauen-sich-daraus-billige-haeuser/

Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islamisering, Libië, UNESCO. Bookmark de permalink .

15 reacties op Libië: moslims vernietigen Antieke Griekse necropolis om er goedkope huizen van te bouwen

 1. guusvelraeds zegt:

  Mogen alle moskeeën net zo vernietigd worden als de moslims het waardevolle niet-islamitische wereldcultuurerfgoed vernietigen!

  Ben zelden met iets zo overtuigend eens geweest als met deze zin. De wereld zal met sprongen voorruit gaan als de islam op de vuilnisbelt van de geschiedenis ligt. Kunnen we ons dat voorstellen, een wereld zonder islam? Wat een verademing zou dat zijn en een ongekende weldaad voor de hele mensheid.

  Like

  • oogenhand zegt:

   Zeer begrijpelijke reactie, maar eerst Saoedi-Arabië uitschakelen, of ze dwingen je alles weer terug te betalen.

   Wij kunnen Saoedi-Arabië uitschakelen door erop te wijzen dat Abdul-Wahhab drie onderdelen van tawheed, oftewel Eenheid, onderscheidde, Eenheid van Heerschappij, Eenheid van Aanbidding, en Eenheid van Namen en Eigenschappen. Welnu, als de Eenheid van Allah drie Onderdelen heeft, kan God ook met gemak uit drie Personen bestaan. Ten minste Modalisme moeten de moslims overwegen. De hel is immers eeuwig.

   Like

 2. delamontagne zegt:

  De arabieren in het “vaticaan” van de is-lam = mecca, gaan met hun eigen historische gebouwen anders ook niet zo zachtzinnig om. Het is daar net als in Dubai/Abu Dabi grootheidswaanzin, groter duurder en vooral hogere gebouwen moeten er komen. Dus alles wordt gesloopt. Ze hebben vlakbij die grote mosque een eeuwenoude Turkse vesting/kasteel en ook de heuvel waar die op stond, gesloopt. Daar staat nu een soort replica van de Big Ben uit Londen. VEEL GROTER uiteraard en de klok geeft aan wanneer er gebid (of iets anders, weet niet precies.) moet worden. Ik heb me alleen afgevraagd: wie bouwt dat daar. De niet moslimse westerlingen mogen er absoluut niet komen en voor de handen-arbeid hebben ze dan wel de moslim-pakistani-slaven. Maar er moet toch ook denk/planning werk gedaan worden. Zouden ze dat zelf wel kunnen??

  Like

  • luckybee zegt:

   Een mooie doelwit voor een atoom raket.Het komt ook overeen met dat wat Jezus Christus heeft gezegd:” Foute bomen kappen en verbranden.”
   Dat doet een nuclear explosie precies het zelfde.Eerst wordt alles plat gedrukt, en dan verbrand.

   Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Die treedt binnenkort ook niet meer op. Met hoofddoek op over straat, wedden?
  http://www.hln.be/hln/nl/944/Celebrities/article/detail/1718548/2013/10/07/Madonna-bestudeert-de-Koran.dhtml

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  Wat te denken van de mensenrechten van de slachtoffers die door de acties van deze klootzak het leven lieten?
  http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/3523079/2013/10/08/Ontvoering-Al-Liby-is-schending-mensenrechten.dhtml

  Like

  • Ekster zegt:

   Amnesty maakt zich weer eens druk om de verkeerde mensen. Als je nu nog steeds donateur bent is dit het moment om daar eens mee op te houden, lijkt mij zo. We mogen hopen dat deze terrorist de behandeling gaat krijgen die hij verdient en dat hij nooit meer vrij komt.

   Like

 5. meneertje zegt:

  Verschillende leidende moslimfiguren hebben al gebrald dat zij Rome wilden veroveren.
  Als dat de moslims zou lukken (het kan zonder geweld; gewoon met de baarmoeder-methode), zouden zij ontelbare kunstschatten gaan vernietigen.
  Ik noem als voorbeeld alleen maar de plafondschilderingen en het Laatste Oordeel van Michelangelo in de Sixtijnse Kapel. Vol naakten, dus verderfelijk in moslim-ogen.

  Zonder enige twijfel zouden fanatieke moslims alle cultuurschatten van Europa willen vernietigen.
  Ziet u het voor u: het Rijksmuseum als supermoskee?
  Ziet ook Pechtold dat voor ogen?

  Like

 6. Petrossa zegt:

  Het merendeel van griekenland is gebouwd met resten tempels, monumenten enzovoort. Half cairo ook, en door christenen. Maar het blijft kut, wie het ook doet.

  Like

  • delamontagne zegt:

   De (katholieke) spanjaarden konden er rond 1500 – 1600 ook wat van in z-amerika. Van de inca-cultuur in Peru,?? NIETS OVER……. er staat nu in elk stadje wel een mooie cathedrale/basiliek etc. ook van de verwoestte gebouwen

   Like

   • Petrossa zegt:

    Triest. Maar het vernietigen van andermans symbolen was nou eenmaal standaard gebruik. En trouwens als Amerika weer eens een paar kruisraketten ergens op slingert doen ze zuiver technisch gesproken precies hetzelfde

    Like

 7. Ekster zegt:

  Tja moslims he.. het waren in het verleden barbaren en dat zijn het tot op de dag van vandaag nog steeds. Erger nog, moslims schijnen met de dag gekker te worden. We gaan nog wat meemaken met die lui…

  Like

 8. jowitteroos zegt:

  .Moslims jatten alles, te beginnen met de geschiedenis van de mensheid

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s